Tot mijn schrik zie ik dat Achmea, dus ook Agis en de de Friesland, acceptatiecriteria heeft bij het verhogen van de aanvullende verzekering. Ik vat onderstaande polisvoorwaarde (2.4 a van de AV) zò op, dat een AV niet te verhogen is( behalve na de beantwoording van medische vragen en beoordeling van het risico door de zorgverzekeraar). Als alle verzekeraars dit doen, kun je de AV dus nooit meer verhogen. Voorlopig kan dit nog wel door van zorgverzekeraar te wisselen. Vat dit topic dus op als waarschuwing.
Zie:
@Zilveren Kruis Beter Af Polis:
2.2 Wij kunnen een verzoek tot inschrijving in de aanvullende verzekering weigeren wanneer:
− u (verzekeringnemer) nog premie moet betalen voor een verzekering
die eerder met ons werd afgesloten;
− u zich schuldig heeft gemaakt aan fraude zoals omschreven in artikel 18
van de Beter Af Polis;
− uw gezondheidstoestand hiertoe aanleiding geeft;
− u de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt bij het afsluiten van het Beter Af
Ziekenhuis Extra Pakket;
− u op het moment van aanmelding al zorg behoeft, dan wel er zorg te
verwachten is, die qua aard en omvang behoort tot de verstrekkingen
van de aanvullende verzekering.
@de Friesland 2.4a :Als een aanvullende verzekering tegelijk wordt afgesloten met een basisverzekering bij De Friesland Zorgverzekeraar, geldt geen medische selectie. Als de aanvullen- de verzekering niet tegelijk met een basisverzekering bij De Friesland Zorgver- zekeraar wordt afgesloten of de basisverzekering bij een andere zorgverzeke- raar is afgesloten, vindt inschrijving plaats op basis van medische selectie. In dat gevalbeslist, De Friesland of de verzekering:
- wordt aangegaan zonder bijzondere voorwaarden of;
- wordt aangegaan onder bijzondere voorwaarden (zoals bijvoorbeeld een uit-
sluiting of een wachttijd) of;
- wordt geweigerd.
Dat is altijd al zo geweest vanaf het ontstaan van deze vorm van zorgverzekering. De eerste keer kon je alles nog zo afsluiten, maar daarna geldt er alleen nog een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Niet voor de aanvullende verzekeringen.
Er is altijd alleen maar een acceptatieplicht geweest voor de bassi-zorgverzekering. Aanvullende verzekeringen kunnen altijd worden geweigerd en de verz. mij bepaalt de criteria.
Non-issue dus....
Dat werkt ook voor een inboedel verzekering je kunt na een inbraak wel een inboedel verzekering afsluiten
maar de schade is dan niet gedekt voor die inbraak.
De meeste zorgverzekeraars accepteren wel voor AV's bij eerste aanmelding. Ook zijn er veel zorgverzekeraars die verhoging van de AV tijdens de looptijd ( maar meestal wel per januari) accepteren. Dat vind ik eigenlijk logisch: want als ze dat niet zouden doen, loopt de klant weg naar een andere zorgverzekeraar. Een voorbeeld is de Amersfoortse, dit heb ik nagevraagd. Navraag bij de Friesland levert op dat ophoging voor bestaande verzekerden wel mogelijk zou zijn. Waarom staat het in de polisvoorwaarden dan anders beschreven?
De verhalen over het brandend huis ken ik en begrijp ik. Toch was de situatie de afgelopen jaren anders bij de zorgverzekeraars. Er bestaan nu dus grote verschillen!
Laatst gewijzigd door Mathilde D. op 21 dec 2012 10:52, 2 keer totaal gewijzigd.
zorgverziekeraars (nee geen typfout..) gaan AV steeds meer als gewone schadeverzeekring behandelen en niet meer als ZORGverzekering.. dat is duidelijk, daar zal de consument dan zelf dus ook naar moeten gaan handelen.