LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VGZ

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
sandra555
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 jan 2006 14:46

VGZ

Ongelezen bericht door sandra555 »

Mijn man is via zijn werk collectief verzekert bij VGZ sinds 1-1-07
Nu konden we kiezen tussen natura en restitutie.
Wij kozen heel bewust voor een restitutie polis. Ik vind het een prettig idee om zelf te bepalen waar ik heen ga.
Mijn verbazing was dan ook héél groot toen ik de volgende brief van het VGZ ontving:
Ze konden ons niet bereiken? (telefonisch) en dus hadden ze maar een natura verz voor ons afgesloten want we hadden er natuurlijk wel goed overnagedacht maar blijkbaar niet goed genoeg want de natura was volgens de VGZ beter ( werd niet uitgelegd) én goedkoper ( werd niet voorgerekend) :?
Ik zit nu nog steeds naar adem te happen!
Wat een enorme arrogantie. Ze geven je een keus maar eigenlijk liever toch een natuara!
Dat begint al lekker!
Wie heeft dit ook al eens meegemaakt en/of heeft andere ervaringen met de VGZ?

Groetjes Sandra

Mathilde D.
Berichten: 2156
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: VGZ

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Ik kan me goed voorstellen dat je naar adem zit te happen! Ik vind dit ook alle perken te buiten gaan. Je kan aan dit soort gedrag goed herkennen dat VGZ een dood-ordinair ex-Ziekenfonds is. Dus zorg dat je daar volgend jaar weg bent!

Voor nu raad ik je aan om VGZ hard aan te pakken: Meld dit gebeuren aan de NZA. Heb je nog een kopie van je aanmelding? Stuur dit dan samen met de ontvangen brief naar de Nederlandse Zorg Autoriteit in Utrecht. En vraag of ze VGZ alsjeblieft willen beboeten. Zorg dat je ook kopien bewaart van je brieven aan de NZA. De NZA is namelijk een nieuwe organisatie die nog niet goed intern georganiseerd is, dus als je binnen redelijke termijn niets hoort stuur je de kopien nogmaals op.

mariska666
Berichten: 231
Lid geworden op: 25 jan 2007 07:41

Re: VGZ

Ongelezen bericht door mariska666 »

Wij zitten nu voor het 2e jaar collectief bij VGZ, en ik moet zeggen dat het ons prima bevalt. Alles wordt snel afgehandeld en ze vergoeden nagelang je aanvulling natuurlijk naar mijn mening veel. Maar wat ze bij jullie hebben gedaan mag natuurlijk nooit gebeuren!!!

trooth
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 feb 2007 15:40

Re: VGZ

Ongelezen bericht door trooth »

VGZ is echt een ontzettend arrogant en niet commerciele ziekenkosten verzekering die van alles en nog wat fout doet, mijn ouders zijn collectief bij hen verzekerd via mijn vaders oude werkgever omdat het een stuk scheelde, ondanks dat mijn ouders niet veel geld hebben gaan ze volgend jaar bij leven en welzijn toch stoppen met VGZ en dan maar wat meer betalen het scheeld heel veel leed en stress voor deze mensen en voor mij heel veel emails en brieven. Ze hebben zo'n omslachtig administratie systeem dat niemand weet wat hij daar doet volgens mij. Voor degene bij wie alles met declaraties nog goed gaat moeten er niet gek van opkijken als VGZ een keer een fout met hun declaratie maakt ze vervolgens anderhalve maand kunnen wachten op hun centen, want wanneer VGZ een fout maakt ben jij als klant de duppe.

roerganger
Berichten: 561
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:19

Re: VGZ

Ongelezen bericht door roerganger »

Bij het aanmelden bij VGZ kreeg ik idd ook een dergelijke brief. Vanwege mijn inkomen kan ik bij de gemeente Nijmegen terecht voor de aanvullende verzekering (keuze uit VGZ en CNZ).

Eerst moest ik de basisverzekering op het kantoor van VGZ afsluiten; volgens de medewerker was ik zeer ruim op tijd, alles zou goedkomen. Heb duidelijk aangegeven dat de aanvullende verzekering via de gemeente geregeld zou worden.

Toen kwam dus de bewuste brief, dat VGZ mij zelf aanmeldde voor een aanvullende verzekering. Men wist ook te vertellen dat ik een uitkering van de gemeente Nijmegen had (puur flauwekul, de WAO komt nog altijd van de UWV) en nog zoiets. Daar over gebeld en geschreven, er ging nog het een en ander mis.

In Januari en februari noodgedwongen de opgelegde premie betaald, weer gebeld, bleek dat de gemeente Nijmegen nog niks door had gegeven. (Ook hier waren in de loop van de maanden nogal wat fouten gemaakt) Gemeente gebeld, die hebben meteen een fax gestuurd, en dezelfde week was alles rond.

Het verschil aan teveel betaalde premie is keurig verrekend met de premie van maart.

Die brief getuigde idd van een stuk onfatsoen, maar verder ben ik heel correct en snel geholpen. Vergelijk dat met Menzis, waar ik vandaan kwam, ik voel me bij VGZ toch prettiger, zeker nu alles eenmaal loopt.

Gesloten