LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Menzis aanvullend tandverzekering

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
Nadje
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mei 2007 17:02

Menzis aanvullend tandverzekering

Ongelezen bericht door Nadje »

Ik denk goed te verzekerd zijn bij mijn tandverzekering omdat ik vaak wat met mijn tanden heb. Moet ik dit jaar een wortelkanaalbehandeling krijg ik later een rekening van rond 25 of ik die wil betalen. Dus ik vraag aan mijn tandarts "maar een wortelkanaalbehandeling word toch vergoed 100%?, dat staat in mijn verzekering} De tandarts kijkt het na en zegt dat dit voor de instrumenten gebruik is ???Nou nu krijg ik toch echt vraag tekens :( Ik heb het niet betaald en nu kreeg een brief van menzis dat er iets niet duidelijk staat in hun "contract"en dat dit word uitgezocht.

Nu mijn vraag wie heeft dit nu ook?? en ik hoef dus nog op heden niks te betalen {geen herrinering gehad} En moet ik ook ergens lid vvan zijn om te zorgen dat ik dit niet hoef te betalen (want als het goed is doet mensiz via een rechtzaak, en daar krijg ik nog uitslag van)

Gr Nadje

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Menzis aanvullend tandverzekering

Ongelezen bericht door Walter van V »

deze handelswijze van Menzis wordt onderzocht door de NZA. In de vergoedingsoverzichten staat voor diverse zaken idd een 100% vergoeding, terwijl de polisvoorwaarden vaak tot iets anders kunnen leiden, zeker bij toepassing van moderne behandeltechnieken, zoals bij uw tandarts.
De ellende van de polisvoorwaarden van menzis: je moet de totale UPT lijst leggen naast de lijst van Menzis. En dan nog aardig thuis zijn erin om te kunnen begrijpen wat d eimplicaties zijn. Maar nee u heeft geen 100% vergoeding bij Menzis, want Menzis heeft niet 100% van de bestaande UPT codes opgenomen! alleen dan zou er van 100% vergoeding sprake kunnen zijn.

Dat uw zorgverzekeraar de wettelijke UPT codes deels niet vergoedt, doet niets af overigens aan de betalingsverplichting richting tandarts.

Het zou van de zotte zijn wanneer de tandarts zijn behandelingen moet gaan aanpassen aan polisvoorwaarden...en dus moderne behandeltechnieken bv niet zou kunnen toepassen.

zie ook een topic of 10 lager...

Gesloten