LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VGZ polis splitsen

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
bigabbafan
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 mei 2007 08:50

VGZ polis splitsen

Ongelezen bericht door bigabbafan »

Sinds 2 jaar zitten wij bij VGZ tot volle tevredenheid ware het niet dat mijn dochter een beugel nodig heeft. De tandarts raadde aan om even te vragen naar de vergoeding? Na één telefoontje wisten we al dat er helemaal geen vergoeding zou zijn aangezien de vader (IK DUS) geen tandarts nodig heb. Dit hadden wij van te voren heel duidelijk door gegeven en het was geen enkel punt de kinderen en mijn vrouw zouden een extra pakket krijgen. Nu moeten we eerst de polis opzeggen (per 1 januari 2008) en dan een nieuwe polis aanvragen op naam van mijn vrouw en dan kunnen we als nog een extra pakket krijgen en dat terwijl de beugel al word aangemeten. Knettergek word je toch van dit schijnt bij de wet te zijn vast gelegd.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: VGZ polis splitsen

Ongelezen bericht door Walter van V »

is niet bij wet vastgelegd! orthodontie voor kinderen zit in aanvullende verzekeringen, en daar reguleert de markt..(schijnt het..) Bij de meeste verzekeringen kunt u gewoon per jaar uw aanvullende pakketen wijzigen, en daar maar het niet uit dat de vader geen, de moeder een hoge en de kinderen een gemiddeld pakket hebben bv.

Overigens zit er vaak op aanvullende verzekering voor tandartskosten een wachttijd, en worden reeds geplande behandelingen uitgesloten van vergoeding.. Oftewel: het pakket moet langer van te voren worden afgesloten, als er nog geen sprake van verwijzing naar de orthodontist is, anders wordt uw kind niet eens aangenomen voor het pakket. Tenzij er sprake is van een pakket zonder medische selectie en zonder beperkende voorwaarden, weet ik van VGZ zo niet (en kan per 1 jan 2008 zomaar anders zijn).

Gesloten