LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] zorgverzekering Ohra compleet

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
vandisselhorst
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2005 20:20

zorgverzekering Ohra compleet

Ongelezen bericht door vandisselhorst »

Ik zou graag willen weten hoe het zit met het eigen risico voor 2008:
Ik ben aanvullend verzekerd, geldt voor medicijnen die in het aanvullende pakket zitten ook het eigen risico van het basispakket zorgverzekering. Ik begrijp er helemaal niets meer van. Het is allemaal zo verwarrend, je hoort niemand er iets over melden, zit het nu wel of niet in de aanvullende pakketten? :oops:

Mathilde D.
Berichten: 2158
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: zorgverzekering Ohra compleet

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Het eigen risico van 150 euro geldt alleen voor de basisverzekering.

Voorbeeld: u krijgt fysiotherapie. Dit zit niet in de basisverzekering, maar u bent via de AV hiervoor verzekerd. In dat geval heeft u niets met het ER van 150 euro te maken: dat wil zeggen u krijgt de fysiotherapie (volgens de polisvoorwaarden) vergoed. Dus als in de AV specifiek bepaalde medicijnen genoemd worden, dan worden die door de AV vergoed. Uw apotheker zl het u ook zeker kunnen vertellen.

P.S. Lees beslist ook de officiele polisvoorwaarden> vraag deze aan bij Ohra, aangezien niet automatisch verstrekt worden aan de huidige verzekerden, maar wel van groot belang zijn.

haverkoop
Berichten: 193
Lid geworden op: 29 nov 2005 00:29

Re: zorgverzekering Ohra compleet

Ongelezen bericht door haverkoop »

Ik zou graag willen weten hoe het zit met het eigen risico voor 2008:
Ik ben aanvullend verzekerd, geldt voor medicijnen die in het aanvullende pakket zitten ook het eigen risico van het basispakket zorgverzekering. Ik begrijp er helemaal niets meer van. Het is allemaal zo verwarrend, je hoort niemand er iets over melden, zit het nu wel of niet in de aanvullende pakketten? Embarassed
"Worden medicijnen verrekend met het eigen risico?
Ja, alle kosten uit de hoofdverzekering (behalve huisarts, verloskudige en kraamzorg) worden in mindering gebracht van het verplichte eigen risico. Is het verplichte eigen risico al verrekend en u heeft gekozen voor een vrijwillig eigen risico, dan worden de medicijnen verrekend met het nog openstaande vrijwillig eigen risico. "

Bron CZ

Gesloten