LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door op=op »

'Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd'

Uitgegeven: 4 januari 2006 12:55

DEN HAAG - Verzekeraar Aegon hangt grootschalige schadevergoedingen boven het hoofd door deelnemers aan een spaarbeleggingsproduct niet vooraf op de risico's te wijzen. De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Aegon-dochter SpaarBeleg de wettelijke zorgplicht tegenover de deelnemers heeft geschonden door ze vooraf niet te informeren over de risico's van het aandelenleaseproduct SprintPlan.

"Dit vonnis biedt hiermee nu een basis om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Spaarbeleg", aldus de Vereniging Consument & Geldzaken. De belangenorganisatie spande eind 2003 de zaak aan tegen Aegon-dochter Spaarbeleg.


Tussen eind 2003 en halverwege 2002 werden volgens de vereniging meer dan 120.000 contracten van het zogeheten aandelenleaseproduct 'SprintPlan' afgesloten. Alle deelnemers aan de beleggingsconstructie verloren hun hele inleg of nagenoeg hun hele inleg.

wreker
Berichten: 951
Lid geworden op: 25 jun 2005 23:59

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door wreker »

Goeie beurt AEGON, ga zo door.
Dit zal weer heel veel (toekomstige) klanten kosten!
Echt slim hoor..... het tot rechtzaken dwingen van je klanten.
Laatst gewijzigd door wreker op 04 jan 2006 14:25, 1 keer totaal gewijzigd.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door Piet »

De uitspraak in de rechtszaak tussen de vereniging Consument & Geldzaken en Spaarbeleg over het Sprintplan is hier te lezen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/zoeken/dtl ... ljn=AU8964

Groeten,
Piet

op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door op=op »

De rechtbank is evenwel ook van oordeel dat de SprintPlan-overeenkomst een vorm van effectenbelening is die op grond van art. 4 lid 1 aanhef en onder h Wck van de werking van de Wck is uitgezonderd.
De rechtbank baseert zich hierbij op een analyse van de uitlatingen door de verantwoordelijk Minister (van Financiën) over (de gevolgen van) de aandelenlease-overeenkomsten, de Memorie van toelichting naar aanleiding van een wijziging van o.a. de Wck en de relatie tussen de bescherming die de Wck beoogt te bieden en de beschermingsgedachte die ten grondslag ligt aan de Europese regelgeving op dit terrein.
Dit deel van de uitspraak ziet er niet best uit.

Martinvdm

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Dus als een minister zegt dat aandelenlease niet onder de WCK valt en een hoogleraar die ervoor heeft gestudeerd zegt dat het wel onder de WCK valt, dan heeft toch die minister gelijk.

Beetje krom lijkt mij.

Groet,
Martin

op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door op=op »

04-01-2006
Spaarbeleg schond zorgplicht tegenover SprintPlan deelnemers

In de door de Vereniging Consument & Geldzaken al eind 2003 tegen Spaarbeleg (Aegon Bank) aangespannen rechtszaak heeft de Rechtbank vanmorgen eindelijk het langverwachte vonnis gewezen. De belangrijkste strekking van het vonnis: Spaarbeleg heeft de zorgplicht van de SprintPlan deelnemers geschonden. De Vereniging Consument & Geldzaken is blij met dit onderdeel van het vonnis. Het vonnis biedt immers nu een basis om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Spaarbeleg. De Vereniging Consument & Geldzaken betreurt het dat de Rechtbank enkele andere vorderingen van de vereniging heeft afgewezen. Eerder, bij de slotpleidooien gehouden op 6 oktober jl, heeft Spaarbeleg al aangekondigd dat het tegen een veroordelend vonnis in hoger beroep zou gaan bij het Gerechtshof. Gezien de veroordeling van Spaarbeleg verwacht de Vereniging Consument & Geldzaken dat dit laatste nu zal gebeuren. De Vereniging Consument & Geldzaken zal een hoger beroepsprocedure aangrijpen om ook de door de Rechtbank afgewezen vorderingen van de vereniging aan een oordeel te laten onderwerpen door het Gerechtshof.

Bron: sprintplanclaim

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door peewee »

Heeft de Rechtbank Utrecht ooit eerder wel een Wck-vordering tegen Dexia of wie dan ook toegewezen ? Ik meen DEZE Rechtbank niet. Het probleem lijkt dus gewoon in DEZE Rechtbank te zitten.

Dexia klanten uit de regio Utrecht die eventueel o.g.v. forumkeuze voor de Rechtbank Utrecht zouden willen gaan procederen, is bijna af te raden om daarvoor de Rechtbank Utrecht te kiezen.

Martinvdm

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Het wordt tijd dat er eens een uitspraak komt die gewoon bindend is.

Geen duisenbergregeling of WCAM maar gewoon een rechterlijke uitspraak. Dan weten we tenminste waar we aan toe zijn.

Groet,
Martin

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door peewee »

Het voorstel van Prof. Huls in zijn artikel van september in het Ned. Juristenblad om enkele echt integere juristen uit de kring van de Hoge Raad naar deze kwestie te laten kijken en met een juridisch (lees: niet politiek gekleurd) advies te komen spreekt mij op zich wel aan. Vermoedelijk zullen er tallozen uit onze eigen kring van belangenbehartiger en ook uit de kring van Dexia/SLV/Cb/VEB/Zalm/NedBank/AFM en de andere leasebanken hier faliekant op tegen zijn, en daarmee een onbegaanbare weg naar zo'n snellere oplossing.

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Rechter: Spaarbeleg verzaakte zorgplicht

Van een onzer verslaggeefster

AMSTERDAM – Aegon-dochter Spaarbeleg heeft opnieuw een gevoelige nederlaag geleden in een rechtszaak die ontevreden deelnemers vanwege haar spaarbelegprogramma hadden aangespannen. De rechter in Utrecht bepaalde gisteren in een vonnis dat Spaarbeleg niet heeft voldaan aan de wettelijke zorgplicht tegenover deelnemers door ze vooraf niet te waarschuwen voor de risico’s van het aandelenleaseproduct SprintPlan.
Volgens de Vereniging Consument en Geldzaken (VCG), die de procedure namens 20.000 beleggers voerde, biedt het vonnis een goede basis om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Spaarbeleg. Nog twee andere belangenorganisaties spanden een zaak aan, waaronder de stichting Gedupeerden Spaarbeleg (Gesp) namens 1500 beleggers. In deze zaak besliste de rechter eind 2004 al dat niet was voldaan aan de zorgplicht.
Anton Weenink, advocaat van de VCG, reageerde gisteren laconiek op het vonnis. „Spaarbeleg heeft aangegeven tegen ieder veroordelend vonnis in hoger beroep te zullen gaan.” „Het hoger beroep duurt ongeveer een jaar en als daarna in cassatie wordt gegaan zal het nog eens één à twee jaar duren. We hebben mogelijk nog drie jaar te gaan.”
De belangrijkste klacht van de vereniging, namelijk dat Spaarbeleg niet de juiste papieren had om beleggingen met geleend geld aan de man te brengen, werd door de rechter verworpen. Hiermee hadden de beleggingscontracten nietig kunnen worden verklaard. Ook werd de beschuldiging van misleidende reclame verworpen.
Als Aegon in hoger beroep gaat, zal de vereniging dit beroep aangrijpen om de door de rechtbank afgewezen vorderingen van de vereniging aan het gerechtshof voor te leggen. „Als het blijft bij schending van de zorgplicht moet in iedere zaak individueel worden bekeken of er een causaal verband is tussen de nalatigheid van Spaarbeleg en de schade van de belegger. Er zal dan een soort uitrookprocedure komen, net als bij Dexia”, vermoedt Weenink.

• Gedupeerde aandelenleasers blijven Aegon achtervolgen.

Aegon stelt in een reactie dat de uitspraak van de rechter niets nieuws onder de zon is. „De uitspraak is identiek aan die van een jaar geleden in de zaak Gesp. Er is geen sprake van misleiding, de aandelenlease valt niet onder wck (wet consumenten krediet) en er is geen collectieve vaststelling van wanprestatie”, aldus Aegon. Een woordvoerder wijst erop dat verplichtingen tot schadevergoeding alleen in individuele gevallen worden vastgesteld. „Daarbij volgt Aegon de regeling-Duisenberg.”
Aegon is het niet eens met de uitspraak dat Aegon de zorgplicht heeft verzaakt. „Sprintplan kent geen restschuld. Deelnemers lopen alleen risico over hun maandelijkse rentebetalingen. We gaan dan ook in hoger beroep hiertegen.”

Fiscus treedt harder op tegen zware fraude

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Aegon veroordeeld om verzaking 'zorgplicht'
VAN ONZE REDACTEUR

AMSTERDAM - Verzekeraar Aegon heeft zich in de periode 1 januari 1997 tot en met 1 juli 2002 niet gehouden aan zijn 'bijzondere zorgplicht' tegenover klanten die het aandelenleaseproduct Sprintplan kochten van dochter Spaarbeleg.

Dit heeft de Utrechtse rechtbank gisteren bepaald in een proces dat de Vereniging Consument & Geldzaken in 2003 namens 16.000 Sprintplan-klanten had aangespannen tegen Aegon. Volgens de rechtbank heeft Aegon 'onrechtmatig' gehandeld en is de verzekeraar nu 'aansprakelijk' voor de schade.

Volgens Anton Weenink van Consument & Geldzaken biedt het vonnis 'de basis om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen'. Consument & Geldzaken denkt daarbij ook aan het terugvorderen van betaalde inleg.

Weenink schat dat Aegon 120.000 Sprintplannen heeft verkocht. Aegon houdt het op 'ruim 100.000'. Met een gemiddelde looptijd van vijf jaar en een maandelijkse inleg van euro 85 kan Aegon een schadepost van maximaal ruim euro 600 mln oplopen.

Aegon gaat in beroep tegen de uitspraak. Consument & Geldzaken wil in hoger beroep opnieuw pogen te bewijzen dat Aegon de Wet op het consumentenkrediet schond. Dat verwijt wijst de rechtbank af.

Op een positieve beurs, waar de AEX-index met 0,7% steeg, was Aegon de grootste daler met 1,4%.


Copyright (c) 2006 Het Financieele Dagblad

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Aegon procedeert nog jaren door
VASCO VAN DER BOON

AMSTERDAM - Het is gisteren weer minder waarschijnlijk geworden dat de Nederlandse financiële sector eindelijk eens verlost raakt van de vloek die aandelenlease heet. De Utrechtse rechtbank oordeelde dat verzekeraar Aegon onrechtmatig heeft gehandeld door zijn zorgplicht te schenden tegenover de 16.000 afnemers van aandelenleaseproduct Sprintplan namens wie Vereniging Consument & Geldzaken procedeert.

Al bij de behandeling van deze zaak kondigde Aegon aan tot de allerlaatste rechter te zullen blijven vechten tegen een eventuele veroordeling. Desgevraagd meldde Aegon gisteren inderdaad deze aankondiging gestand te doen. De verzekeraar zal hoger beroep aantekenen tegen de veroordeling.

Als die strijdvaardigheid van Aegon doorgaat tot bij de Hoge Raad, dan liggen ten minste nog een jaar of drie doorprocederen in het verschiet, schat Anton Weenink van Consument & Geldzaken. Dat worden dan boven op de afgelopen vijf jaar van processen van boze aandelenleaseklanten tegen onder meer Dexia, Aegon, DSB, Levob en Fortis alleen al vanwege Aegon nog eens drie jaar van rechtszaken en publiekelijk uitgevochten vertrouwensbreuken. Een conflictsituatie die onvermijdelijk af zal blijven stralen op de hele financiële sector, inclusief de banken en verzekeraars die nooit enig aandelenleaseproduct hebben verkocht. Een weinig opwekkend vooruitzicht voor een sector die als belangrijkste werkkapitaal vertrouwen heeft en allergisch is voor reputatieschade.

Maar de Duisenberg-schikking had de aandelenlease-affaire toch al lang opgelost? Nou, niet dus. Allereerst omdat die schikking alleen overeen is gekomen tussen de grootste belangenbehartigingsclubs van aandelenleaseklanten van Dexia Bank Nederland en die bank. Dexia is weliswaar marktleider met aandelenleasecontracten, maar aandelenleaseklanten van andere banken en verzekeraars zijn geen partij in deze schikking. Aegon zegt wel zich te conformeren aan de Duisenberg-schikking, maar als Aegon-klanten door willen procederen, verhindert de Duisenberg-regeling dat niet.

Vandaar ook dat er nu wel door een rechtbank een uitspraak is gedaan in een aandelenleasezaak tegen Aegon, terwijl de rechtbanken alle aandelenleaseprocessen tegen Dexia hebben stilgelegd, zolang geen beslissing is genomen over het algemeen verbindend verklaren van de Duisenberg-regeling voor alle Dexia-klanten. Die verbindendverklaring blijft zelf overigens ook nog leasenieuws uit rechtszalen genereren, omdat er Dexia-klanten zijn die zich niet bij deze schikking neerleggen.

Om zijn bemiddeling werkbaar te houden, liet Duisenberg opzettelijk een aantal categorieën aandelenlease buiten de schikking, waaronder producten met een garanties. Het Sprintplan is zo'n product met een garantie-element.

De Duisenberg-schikking komt in essentie neer op kwijtschelding van twee derde van de restschuld. Aegon stelt dat een Sprintplan geen restschuld kan opleveren. Daarmee miskent Aegon volgens de Utrechtse rechtbank dat een Sprintplan-klant ook zijn inleg kan verliezen. Dit vonnis opent de weg tot het terugeisen door Aegon-klanten van reeds betaalde inleg. Dat gaat veel verder dan de door Duisenberg bereikte kwijtschelding van een stuk restschuld. Dit weegt kennelijk zo zwaar voor Aegon dat de verzekeraar bereid is door te procederen. Daarmee neemt hij een verdere polarisering van de relatie tussen klant en financiële sector op de koop toe.

Voer voor juristen

Rechtbank veroordeelt Aegon wegens schending zorgplicht

Aegon tekent beroep aan tegen dit aandelenleasevonnis

Consument & Geldzaken voorziet daarom nog drie jaar van doorprocederen

Duisenberg-schikking niet van toepassing op Aegon en evenmin op Sprintplan

Sector kijkt aan tegen nog jaren doorwoekerend conflict


Copyright (c) 2006 Het Financieele Dagblad

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Rechter: Aegon schond zorgplicht SprintPlan--4
Toevoeging: reactie Aegon in alinea 4, 6 en 7

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Aegon heeft zijn zorgplicht voor deelnemers aan het product SprintPlan geschonden. Dit heeft de rechter in Utrecht geoordeeld in een collectieve actie inzake aandelenlease, aangespannen door de Vereniging Consument & Geldzaken.

Volgens de rechtbank heeft Aegon nagelaten onderzoek te doen naar de vraag of de deelnemers aan het product bekend waren met de risico's hiervan. De rechtbank heeft overige vorderingen afgewezen.

De Vereniging Consument & Geldzaken stelt in een reactie dat het vonnis een basis biedt om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Aegon-dochter Spaarbeleg.

Volgens Aegon kan verplichting tot schadevordering alleen in individuele gevallen worden vastgesteld. 'Daarbij volgen wij de regeling Duisenberg', zo laat directeur communicatie Jan Driessen van Aegon Nederland weten aan Betten Beursmedia News. 'Deze individuele aanpak heeft Aegon vanaf het begin gevolgd.'

Volgens de Vereniging Consument & Geldzaken heeft Spaarbeleg al aangegeven dat het in hoger beroep zou gaan als het vonnis het bedrijf zou veroordelen. 'Gezien de veroordeling van Spaarbeleg verwacht de Vereniging Consument & Geldzaken dat dit laatste nu zal gebeuren', zo stelt de vereniging in een woensdag uitgebracht persbericht.

Aegon laat bij monde van Driessen weten het niet eens te zijn met de uitspraak van de rechter dat het de zorgplicht heeft verzaakt bij de verkoop van Sprintplan. Tegen deze uitspraak gaat het concern dan ook in hoger beroep.

'Sprintplan kent geen restschuld. Niemand kan dus met een schuld blijven zitten. Deelnemers lopen alleen risico over hun maandelijkse rentebetalingen', zo verklaart Driessen.

Op Euronext Amsterdam noteert het aandeel Aegon in reactie op het vonnis rond 15.00 uur euro 0,11 lager op euro 13,70, een verlies van 0,8%. Eerder werd een verlies van 1,9% opgetekend. De omzet ligt met 8,2 mln stukken ruim boven het 10-daags gemiddelde van 4,3 mln.

Bij de collectieve actie van de Vereniging Consument & Geldzaken hebben zich zo'n 18.500 beleggers aangesloten, zo stelt de vereniging op haar website. De vereniging berekende halverwege 2004 dat Aegon ruim euro 600 mln aan rente- en beheersprovisie had verdiend met het product, terwijl alle circa 100.000 deelnemers geld hebben verloren.

De uitspraak van de rechtbank in Utrecht is de tweede rondom Sprintplan. In december 2004 oordeelde de rechtbank al dat het product onrechtmatig was. Deze zaak was aangespannen door de Stichting Gedupeerden Spaarbeleg (GeSp).

Toen oordeelde de rechtbank dat de Aegon-dochter niet had voldaan aan de op zijn rustende zorgplicht om informatie in te winnen bij de potentiele SprintPlan-deelnemers over hun financiele positie, ervaring en beleggingsdoelstellingen.

Herman Betten
[email protected]

Tim Kezer
[email protected]

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: [email protected]/ 020-5928456)

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Rechter: Aegon schond zorgplicht SprintPlan--3
Toevoeging: achtergrondinformatie vanaf alinea zes

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Aegon heef zijn zorgplicht voor deelnemers aan het product SprintPlan geschonden. Dit heeft de rechter in Utrecht geoordeeld in een collectieve actie inzake aandelenlease, aangespannen door de Vereniging Consument & Geldzaken.

Volgens de rechtbank heeft Aegon nagelaten onderzoek te doen naar de vraag of de deelnemers aan het product bekend waren met de risico's hiervan. De rechtbank heeft overige vorderingen afgewezen.

Bij Aegon was woendag vooralsnog niemand bereikbaar voor een toelichting. De Vereniging Consument & Geldzaken stelt in een reactie dat het vonnis een basis biedt om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Aegon-dochter Spaarbeleg.

Volgens de vereniging heeft Spaarbeleg al aangegeven dat het in hoger beroep zou gaan als het vonnis het bedrijf zou veroordelen. 'Gezien de veroordeling van Spaarbeleg verwacht de Vereniging Consument & Geldzaken dat dit laatste nu zal gebeuren', zo stelt de vereniging in een woensdag uitgebracht persbericht.

Op Euronext Amsterdam noteert het aandeel Aegon in reactie op het vonnis om 14.20 uur euro 0,15 lager op euro 13,66, een verlies van 1,1%. Eerder werd een verlies van 1,9% opgetekend. De omzet ligt met 6,9 mln stukken ruim boven het 10-daags gemiddelde van 4,3 mln.

Bij de collectieve actie van de Vereniging Consument & Geldzaken hebben zich zo'n 18.500 beleggers aangesloten, zo stelt de vereniging op haar website. De vereniging berekende halverwege 2004 dat Aegon ruim euro 600 mln aan rente- en beheersprovisie had verdiend met het product, terwijl alle circa 100.000 deelnemers geld hebben verloren.

De uitspraak van de rechtbank in Utrecht is de tweede rondom Sprintplan. In december 2004 oordeelde de rechtbank al dat het product onrechtmatig was. Deze zaak was aangespannen door de Stichting Gedupeerden Spaarbeleg (GeSp).

Toen oordeelde de rechtbank dat de Aegon-dochter niet had voldaan aan de op zijn rustende zorgplicht om informatie in te winnen bij de potentiele SprintPlan-deelnemers over hun financiele positie, ervaring en beleggingsdoelstellingen.

Herman Betten
[email protected]

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: [email protected]/ 020-5928456)

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Rechter: Aegon schond zorgplicht SprintPlan--2
Toevoeging: reactie Vereniging Consument & Geldzaken in alinea drie en vier, koersreactie in alinea vijf

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Aegon heef zijn zorgplicht voor deelnemers aan het product SprintPlan geschonden. Dit heeft de rechter in Utrecht geoordeeld in een collectieve actie inzake aandelenlease, aangespannen door de Vereniging Consument & Geldzaken.

Volgens de rechtbank heeft Aegon nagelaten onderzoek te doen naar de vraag of de deelnemers aan het product bekend waren met de risico's hiervan. De rechtbank heeft overige vorderingen afgewezen.

Bij Aegon was woendag vooralsnog niemand bereikbaar voor een toelichting. De Vereniging Consument & Geldzaken stelt in een reactie dat het vonnis een basis biedt om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Aegon-dochter Spaarbeleg.

Volgens de vereniging heeft Spaarbeleg al aangegeven dat het in hoger beroep zou gaan als het vonnis het bedrijf zou veroordelen. 'Gezien de veroordeling van Spaarbeleg verwacht de Vereniging Consument & Geldzaken dat dit laatste nu zal gebeuren', zo stelt de vereniging in een woensdag uitgebracht persbericht.

Op Euronext Amsterdam noteert het aandeel Aegon in reactie op het vonnis euro 0,15 lager op euro 13,66, een verlies van 1,1%. Eerder werd een verlies van 1,9% opgetekend. De omzet ligt met 6,9 mln stukken ruim boven het 10-daags gemiddelde van 4,3 mln.

Herman Betten
[email protected]

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: [email protected]/ 020-5928456)

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door peewee »

Aegon stelt dus de Duisenberg-regeling te volgen.
Dat is mooi (cynisch), hoeven ze niks uit te betalen. Bij een SprintPlan is er (normaliter) namelijk geen sprake van een restschuld. De ruim 100.000 deelnemers zijn wel hun niet-onaanzienlijke inleg kwijt, die zit in de diepe zakken van Aegon.

Misschien gaat de ABN Amro straks ook de Duisenberg regeling volgen (de ABN Amro voerde niet eens aandelnelaseproducten !). Of de Nederlandse Spoorwegen of de bakker op de hoek. Hiep Hoi, het hele Nederlandse bedrijfsleven aan de Duisenberg-regeling

Oom Dagobert
Berichten: 1701
Lid geworden op: 07 jul 2003 16:29

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door Oom Dagobert »

De belangrijkste klacht van de vereniging, namelijk dat Spaarbeleg niet de juiste papieren had om beleggingen met geleend geld aan de man te brengen, werd door de rechter verworpen. Hiermee hadden de beleggingscontracten nietig kunnen worden verklaard.
Met dit soort klachten hebben de rechters de mogelijkheid om voor bepaalde groepen in 1 klap een eind aan het leasedrama te maken:
Geen vergunning dus vernietiging en gevolgd door teruggaaf inleg.

Maar de rechters durven gewoon geen besluiten te nemen met niet te overziene of te drastische en opzienbarende gevolgen voor de maatschappij.
In dit geval zouden ALLE gedupeerden die via SB en SS een contract hebben verkregen een zeer goede reden hebben om Aegon/Dexia met verzekerd succes aan te klagen of zou de aanbieder zich gedwongen kunnen voelen bv 90% van de inleg vrijwillig terug te betalen.
Om de een of andere reden wil de rechtbank dat blijkbaar niet, dus werd het weer een halfslachtig vonnis: wel schuldig maar niet helemaal.

En zo blijven we doorklungelen, wel of niet procederen, wat zal de rechter in MIJN geval vonnissen, met nog 3 jaar in het vooruitzicht.........

Wat een overheid.

OD.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door Elias »

Nooit durven denken, dat boterhoofdpolitiek, corruptie, machtsmisbruik, rechteloosheid, maffiapraktijken en onrechtmatige bevoordeling van multinationals zo opzichtig en onomwonden door de strot van de samenleving geperst kon worden......

Zal dit ooit in bijvoorbeeld de Troonrede ( welliswaar in bedekte termen ) aan de orde komen ??

Zullen Balkenende of bijv. Bos ( als hij nog minister-president wil worden of de grootste partij in NL ) ooit nog de termen NORMEN en WAARDEN in de mond durven nemen ???

wreker
Berichten: 951
Lid geworden op: 25 jun 2005 23:59

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door wreker »

Als blijkt dat dit de Normen en waarden in nederland zijn, ben ik binnen een paar jaar binnen. :lol:

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: Aegon hangt grootschalige schadeclaims boven het hoofd

Ongelezen bericht door ad snoeren »

Nooit durven denken, dat boterhoofdpolitiek, corruptie, machtsmisbruik, rechteloosheid, maffiapraktijken en onrechtmatige bevoordeling van multinationals zo opzichtig en onomwonden door de strot van de samenleving geperst kon worden......
Toevallig had ik vanavond een discussie over dit onderwerp.
Het ging onder andere over wat jongeren te verwachten hebben in deze samenleving.
Het ondefineerbare gevoel, van we worden gewoon gepakt en belazerd en kunnen ons recht niet halen omdat recht alleen haalbaar is voor de sterken met geld. Het onmachtgevoel dus en het onrechtgevoel met een sausje van dexia onder de zalm en donnerkonijn geserveerd op een bedje van leasverliesconsumentenbondellende.
Wat moet onze jeugd nog veel ontberen voor ze er achter zijn dat idealen alleen maar zijn weggelegd voor de sterken en laaienlichters. Vaak een en dezelfde!!!

Gesloten