LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] All Personal Finance

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
jannes
Berichten: 42
Lid geworden op: 02 jul 2005 08:49

All Personal Finance

Ongelezen bericht door jannes »

Is er iemand op het forum die als tussenpersoon All Personal Finance uit Amersfoort heeft gehad en daar een Capital Effect (depotconstructie) heeft afgesloten?

Mijn vraag is of er ervaringen zijn met deze tussenpersoon met betrekking tot het kwijtschelden van de tweede hypotheek welke bij deze tussenpersoon is afgesloten?

Jannes

Martinvdm

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Is dat ten behoeve afgesloten voor een leasecontract...?

Groet,
Martin

jannes
Berichten: 42
Lid geworden op: 02 jul 2005 08:49

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door jannes »

Inderdaad, het gaat om een Capital Effect (depotconstructie).

Ik zou graag reacties willen horen van anderen, hoe zij met dit bedrijf zijn omgegaan.

Jannes

ik ben er net
Berichten: 83
Lid geworden op: 19 okt 2004 18:26

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door ik ben er net »

Wij hebben wel een Capital Effect
Maar deze is afgesloten bij NBG Finance

Wij hebben wel de tussen persoon aangeklaagd, en er zijn er meer.
Het is goed om een Forum op te starten en dan deze naam te gebruiken komen er mischien meer mensen op af.

Ik wens je veel succes verder.
met vr. gr.
hennie

e.de.ruyterdewildt
Berichten: 10
Lid geworden op: 02 jan 2006 19:29

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door e.de.ruyterdewildt »

Wij hebben ook een Capital Effec afgesloten bij Ams. Finan. Advies Bureau. We hadden bij de IDM bank een doorlopend krediet afgesloten voor een vakantiehuisje. Daar adviseerden ze ons dit te laten dekken met een Capital Effect. Dan hoefden we alleen de rente te betalen en "over 10 jaar was de lening dan vanzelf afgelost".
Wij hebben van "banking" geen kaas gegeten, dus we dachten echt dat we spaarden voor de aflossing. Naam van tussenpersoon weten we ook. Maar dat ze aangeklaagd kunnen worden?
Een paar maanden hierna huppelde er een aardig meisje bij ons binnen die ons adviseerde ons pensioengat op te vullen met 2x AEX plus en 2 Aegon Sprintplannen. Wij dachten: dan maar wat zuiniger aan doen, maar later zitten we goed. Wéér dachten we te sparen. Dat was in 2001. Het meisje had kunnen weten dat de boel aan het kelderen was. Nu zijn we bijna met pensioen, niet meer zo dom als enkele jaren geleden, maar zeker niet rijker. We hopen dat Leaseproces onze 5 producten nog iets kan redden.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door Elias »

Ik wens jullie heel veel succes.
Samen sterk winnen we deze strijd !

flashover
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 okt 2006 12:59

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door flashover »

Jannes,

wij zijn net als jij benaderd door All Personal Finance in Amersfoort en zoeken nu ook mensen die met hun in zee zijn gegaan.

Wij zijn inmiddels een rechtszaak begonnen maar dat valt niet mee omdat zij beweren dat wij zelf contact hebben gezocht met deze vestiging.

Groet,

Eveline

jannes
Berichten: 42
Lid geworden op: 02 jul 2005 08:49

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door jannes »

Vorig jaar heb ik mijn zaak voorgelegd aan Leaseproces. Zij gaan voor mij de rechtzaak voeren.
A.P.F. heeft mij, samen met Dexia diverse jkeren een aanbod gedaan maar per saldo moest ik bij het laatste aanbod toch nog € 40000,00 op tafel leggen. Ik ben bereid wat te betalen maar niet dat bedrag.

Ook ik heb zelf contact met ze gezocht in 2001. Maar er zijn fouten gemaakt (o.a. de zorgplicht} daarom had ik het contract nooit mogen hebben.
En dan mij nu laten betalen voor iets wat niet gegeven mocht worden, ik dacht het niet.

In 2003 kwam ik erachter dat er een grote schuld was ontstaan. Ik schrok hier heel erg van omdat ik dacht dat het een veilig product was en mij niets zou kosten (staat in hun aanbiedingsbrief).

In eerste instantie was ik teneergeslagen, dacht dat ik mijn huis moest verkopen en financieel aan de grond zou zitten. Maar na veel napluizen op het internet ben ik strijdvaardig geworden.

Laat je niet kisten en ga voor een uitspraak via de rechter.

Jannes

aandekerk
Berichten: 27
Lid geworden op: 09 jan 2004 17:58

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door aandekerk »

In een kwestie waarbij een 'Capital Huis Effect' - opnemen overwaarde en storting in depot - door APFC aan gedupeerden werd verkocht heeft de kantonrechter te Amsterdam vorige week bij tussenvonnis bepaald dat de Capital Effect en beleggingsrekening rechtsgeldig werden vernietigd ten gevolge waarvan Dexia alle inleg onder meer de overwaarde - te vermeerderen met wettelijke rente - aan de gedupeerden dient terug te betalen. De gedupeerden behoeven slechts een schadestaat over te leggen op grond waarvan de rechter tot een einduitspraak kan overgaan.

In het vonnis werd zelfs dwaling aangenomen ondanks dat er een brochure van de Capital Effect aan de gedupeerden ter hand werd gesteld.

Alle gedupeerden die een 'Capital Huis Effect' hebben 'gekocht' moge ik uitdrukkelijk adviseren om zich tot de (op het gebied van Dexia gespecialiseerde) rechtshulpverlening te wenden en hun situatie aan rechterlijke toetsing te onderwerpen.
Laatst gewijzigd door aandekerk op 02 okt 2006 12:39, 2 keer totaal gewijzigd.

aandekerk
Berichten: 27
Lid geworden op: 09 jan 2004 17:58

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door aandekerk »

Eenzelfde constructie werd doorgaans ook door Spaar Select (overwaarde Effect met depotconstructie) en NBG Finance (net als APFC een Capital Effect met depotcontructie) aangeboden. NBG Finance heeft naast beleggingsrekeningen (depot) bij Bank Labouchere ook beleggingsrekeningen bij Insinger de Beaufort aangeboden.

De zaken zijn (vrijwel) identiek. In de (inmiddels diverse) procedures worden dezelfde rechtsgronden aangevoerd.

De verwijtbaarheid bij het aanbieden van dergelijke constructies ligt mijs inziens zeer zeker ook bij de tussenpersonen; niet geinformeerd naar de beleggingsdoelstelling / -ervaring, geen clientenovereenkomst of een risicoprofiel, niet de aard en risico's aangegeven, de inkomens- en vermogenspositie van de klanten uitsluitend beoordeeld in het kader van de voldoening van de maandtermijnen, etc. etc.

P.A. Aan de Kerk

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door Elias »

Goedzo Mr. Aan de Kerk,

de beuk en vooral de vaart er er in met zaken waarin de gedupeerden, na goed overleg, in de meeste gevallen sterk staan en niet bij voorbaad worden gehinderd door het WCA/DR sprookje !

En laat vervolgens Dexia ( met veel bluf en eigenwijs als ze is ) maar in hoger beroep gaan, zodat ook daar de voortgang dichtslibt en de rechters daar tot de slotsom moeten komen dat Dexia tegen beter weten in handelt en onderhand eens afgestraft moet worden.

:wink:

Groet,
Elias.

Van Dalen

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door Van Dalen »

..
Laatst gewijzigd door Van Dalen op 22 okt 2006 11:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door Elias »

Als je naar de afgelopen vijf jaar kijkt kun je niet anders concluderen dan dat dit zo is.
Dexia gaf zelf herhaalde malen aan tot het uiterste te gaan en maakt dus gebruik van alle zichtbare en onzichtbare, tot haar beschikking staande middelen :

- kennis ( jarenlang praktijkervaring in de mazen van de wet, "special agent" Knuppe en dure advocaten),
- geld ( geen gebrek ),
- macht ( via gesponsorde politiek, onlosmakelijke c.q. onsmakelijke betrokkenheid van Zalm, Donner, Duisenberg e.a. en terughoudende / besmette toezichthouders)
- relaties uit verleden en in heden ( de gelinkte "verbondenheid" met bevriende topmanagers bij andere instellingen o.a. CB-VEB-SLV-SEL, rechterlijke macht en andere ingewijde advocatenburo's )
- rente ( hiermee doelende op de samenhang van vorenstaande, waarbij de "investering" in corruptie en "boter op het hoofd" uit verleden en in de toekomst in het voordeel van Dexia werkt en aldus "rendeert", want om die redenen moet de beerput dicht blijven)

Ga er maar aanstaan !

jannes
Berichten: 42
Lid geworden op: 02 jul 2005 08:49

Re: All Personal Finance

Ongelezen bericht door jannes »

Ik heb de uitspraak gelezen en bij mij is precies hetzelfde gebeurd en ook de heer Voskamp is bij mij thuis geweest.
Het kwam als zeer betrouwbaar over.

Ik weet alleen niet wat ik nu moet doen. Mijn zaak ligt bij Leaseproces en is het nu wel of niet nodig te dagvaarden? Of kan er verwezen worden naar deze uitspraak?

Jannes

Gesloten