LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hypotheek ondanks notering bij BKR

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Hypotheek ondanks notering bij BKR
NIEUWKOMER DUIKT IN NICHEMARKT MET ’MOEILIJKE DOSSIERS’

door BARBARA SANDERS


ZWANENBURG – Voor mensen met een schommelend inkomen of schuldenaars die een aantekening hebben bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, is het verkrijgen van een hypotheek allesbehalve vanzelfsprekend. Ook startende ondernemers zonder jaarcijfers, uitzendkrachten, freelancers en mensen met ingewikkelde beloningsstructuren zijn bij de meeste hypotheekverstrekkers kansloos. Een gespecialiseerde speler op de hypotheekmarkt, ELQ, ziet echter brood in deze groeiende doelgroep ’lastige gevallen’.
„De hypotheekmarkt in Nederland is hopeloos verouderdDe hypotheek moet het liefst zo standaard en makkelijk mogelijk worden afgewikkeld. Potentiële klanten die niet in dat straatje passen, worden meestal geweigerd”, stelt marketing-directeur Ebbo de Jong van ELQ.
„Wij hebben een bredere kijk. Heel veel mensen hebben tegenwoordig geen vast contract meer. Wie zegt dat freelancers en startende ondernemers per definitie niet kredietwaardig zijn?”
Dat geldt ook voor de meeste mensen met een BKR-melding van een betalingsachterstand, in Nederland zo’n 600.000. Ze zijn bekend, de verhalen over klanten die ruzie hebben met bijvoorbeeld hun telecomaanbieder over de rekening en vervolgens, puur uit principe, weigeren te betalen. Wat de meesten zich echter niet realiseren is dat dergelijk gedrag, terecht of niet, al snel de alom gevreesde achterstandsaantekening bij het BKR oplevert, die minimaal vijf jaar blijft staan. Met het beruchte ’BKR-kruisje’ achter je naam kan je fluiten naar een hypotheek.Harmen Kuipers van Hypotheekvisie in Enschede zegt dat de soep niet altijd zo heet wordt gegeten. „Ik krijg met een beetje moeite voor klanten, die bijvoorbeeld tijdelijk een lichte betalingsachterstand hebben gehad, best een hypotheek los tegen het geldend markttarief. Maar voor de zwaardere gevallen zijn de banken inderdaad terughoudender.”

• Een huis kopen is nu ook voor mensen met wisselend inkomen een optie.

Bij ELQ maken deze moeilijke dossiers nog een kans. Al moet er wel 1 tot 3% meer rente worden betaald dan bij een ’normale’ hypotheek. De hoogte van die opslag hangt af van factoren als schulden, eigen vermogen en inkomen. Dat wekt de indruk dat ELQ een ’loan shark’ is; een opportunistische financier die misbruik maakt van mensen die zijn overgeleverd aan een laatste strohalm.

cornelis
Berichten: 880
Lid geworden op: 12 feb 2004 10:58

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door cornelis »

Nog een aanvulling:

Het is te gek voor woorden dat er een BKR notering kan onstaan door een bank die zelf allerlij regels en wetten overtreed.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door aert0001 »

Het is te gek voor woorden dat er een BKR notering kan onstaan door een bank die zelf allerlij regels en wetten overtreed.
en, nog lopende een procedure, of na rechtmatige vernietiging,

T :!: n

Hans A
Berichten: 1019
Lid geworden op: 05 sep 2003 21:31

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Hans A »

Het is te gek voor woorden dat een bank illegaal riskante producten kan aanbieden.

Het is te gek voor woorden dat het je onmogelijk wordt gemaakt om terug te vechten en je recht te halen.

Het is te gek voor woorden dat zo'n bank je vervolgens ongestraft bij het BKR kan laten registreren.

Het is te gek voor woorden dat de slachtoffers niet terug kunnen vechten en de criminele bank gewoon door mag gaan met ons leven verder kapot te maken.

Hoezo rechtstaat?

Gr Hans A

Eugene Cernan
Berichten: 226
Lid geworden op: 06 apr 2006 20:52

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Eugene Cernan »

Het is niet te gek voor woorden dat de gedupeerden de woorden in de folders en brochures als te gek opvatten.

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door pluutje »

:cry:

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Navarre »

Op zich zijn de mensen achter deze hypotheekaanbieder niet verkeerd lijkt me.
Ze bieden een mogelijkheid aan mensen die een BKR notering hebben, dus nemen ze daarmee ook een bepaald risico.

De mensen die om welke reden, of welk advies dan ook in deze situatie zijn beland en graag een hypotheek willen afsluiten kunnen dat dus doen, dat dit 1 tot 3 % hoger ligt dan een normale hypotheek, is niet meer of minder dan een zeker bedrijfsrisico dekken.

Al met al kan men dus zeggen dat dit een stel slimme mensen is die een gat in de (hypotheek) markt zagen en als men die vele extra euri's er voor over heeft om een eigen huis te bezitten, moet men dat zeker niet laten.

CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

Kijk uit met INCASSOKOSTEN

„Je moet éérst deugdelijk in gebreke worden gesteld”

door ARNOUD BREITBARTH


Dolgelukkig is Jeroen Boersma* als hij wordt aangenomen bij een gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam. Hij woont dan nog in het oosten des lands en treint elke dag naar zijn werk. Binnen een jaar moet hij woonruimte zoeken in Amsterdam. Tot die tijd krijgt hij een ovkaart van zijn werk, die hij zelf maandelijks voorschiet middels een automatische incasso. Groot is zijn verbazing als er op een dag, als de ovkaart wegens een verhuizing naar Amsterdam inmiddels is opgezegd, een brief van een deurwaarder op de mat ligt.
„Kennelijk had ik op een moment te weinig saldo op mijn rekening om het abonnementsgeld af te schrijven”, zegt Boersma. NS heeft nog een tweede – vergeefse – poging gedaan het geld te incasseren en zou vervolgens een aanmaning hebben verstuurd. „Die brief heb ik echter nooit ontvangen. Ook toen ik mijn ov-kaart opzegde, heeft NS niets gezegd over een openstaande schuld. Die had ik anders direct voldaan; laat daar geen misverstand over bestaan.”

Extra kosten
Boersma moet van het incassobureau, boven op het nog verschuldigde abonnementsgeld, de wettelijke rente en incassokosten betalen. „Ik heb echter alleen het abonnementsgeld betaald. Je moet éérst deugdelijk in gebreke worden gesteld en een redelijke termijn krijgen om het verzuim te herstellen voordat je rente en extra kosten moet betalen”, weet Boersma. „NS had mij niets laten weten, ik vond dus niet dat ik voor de extra kosten moest opdraaien.”
Het incassokantoor geeft Boersma in eerste instantie gelijk, maar stelt later dat NS wel degelijk goed had gewaarschuwd. NS blijkt echter niet in staat de brief te reproduceren waarin dat is gebeurd. Niet dat dat overigens veel had uitgemaakt: je kunt niet bewijzen dat je een brief niet hebt ontvangen. „Voor mijn werk stel ik ook regelmatig mensen in gebreke. Dan stuur ik altijd een aangetekende brief, zo heb je bewijs dat de brief ontvangen is”, aldus de advocaat.
„Het is erg onhandig dat NS dat niet heeft gedaan.”
Boersma hoort niets meer van de kwestie en gaat ervan uit dat het goed is. Hij verhuist naar een andere woning in Amsterdam, waar na een paar maanden vanuit het niets een zogeheten verstekvonnis wordt bezorgd: „Het incassobureau had mij gedagvaard op mijn oude adres, waar ik al ruim drie maanden niet meer stond ingeschreven. Normaal gesproken wordt de gemeenteadministratie geraadpleegd voordat een dagvaarding wordt verstuurd, maar dat waren ze nu kennelijk vergeten. Ik was dus niet bij de zitting aanwezig en moest binnen twee dagen een boete van ruim € 300 betalen. Dat heb ik gedaan, maar daarbij heb ik meteen protest aangetekend.”

illustratie: Kees van de Nes FOTO´S: PETER-VINCENT SCHULD/EIGEN


Terugbetalen
Dat is niet zonder succes: „Omdat ik direct na de eerste aanmaning die ik heb ontvangen – namelijk de brief van het incassobureau – het abonnementsgeld heb betaald, veroordeelde de rechter de NS tot het terugbetalen van de rente en alle bijkomende kosten.”
Het geval van Boersma staat niet op zichzelf. Bij de Consumentenbond komen ’heel erg veel’ klachten binnen over incassokosten en wettelijke rente. „Je moet die kosten niet accepteren als je niet bent gewaarschuwd”, zegt woordvoerder Franscé Verdeuzeldonk. „De meeste mensen zijn echter geen advocaat en weten niet wat geoorloofd is, of ze laten zich overrompelen door een incassobureau en betalen dan maar. Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat mensen niet helemaal eerlijk zijn. Ze openen hun post niet op tijd en schrikken dan van de brief van de deurwaarder. Maar als je zeker weet dat het niet klopt: accepteer de extra kosten niet!”

* = Om privacyredenen is de naam gefingeerd.

jeroen
Berichten: 82
Lid geworden op: 08 jul 2003 19:16

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door jeroen »

Hallo,

Met een Dexia schuld van 85000,00 en 4 A coderingen een hypotheek afgesloten bij Nationale Nederlanden via de Hypotheker (van de reclame jazeker de hypotheker). Gewoon 2 bekende en nette bedrijven.

3,5 % rente voor 6 jaar. Een volwaardige hypotheek dus. Wel extra papierwerk, maar de Nationale Nederlanden (ING bank) kijkt dus zeker verder dan de neus lang is.

Rabobank daarentegen kijkt niet eens naar de veroorzaker. Dat zijn van die principiele boeren die doen helemaal niets met een BKR registratie.

Groet,

Jeroen

Kelder2
Berichten: 30
Lid geworden op: 15 nov 2005 21:57

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Kelder2 »

Hoe kom je in hemelsnaam aan 4 A coderingen?
Wil dit zeggen dat je 4 contracten van Dexia hebt?

jeroen
Berichten: 82
Lid geworden op: 08 jul 2003 19:16

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door jeroen »

...had inderdaad, maar heb niet meer, ze zijn vernietigd door echtgenote, alleen de procedure is aangehouden wegens Duisenberg.

De Nationale Nederlanden nam genoegen met de papieren die de vernietiging aantoonde en een verklaring van mijn advocaat dat hij deze zaak aan de rechter had voorgelegd.

Nationale Nederlanden (ING) is er dus ook zeker van dat de overeekomsten niets meer voorstellen. Ze wisten heel goed waar het over ging, kennelijk hebben zij zich daar aardig in verdiept met als resultaat dat ze toch, ook aan mij, een goede hypotheek hebben verstrekt.

jackymeyerj
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 aug 2006 17:55

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door jackymeyerj »

Hallo Jeroen,

waar moet ik zijn naam tussenpersoon plaats van de Hypotheker?

alvastmijn dank

[email protected]

broker
Berichten: 11
Lid geworden op: 05 sep 2006 22:33

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door broker »

Het is een feit dat vele banken bekend zijn met de dexia affaire. Dat kan ook niet anders, die mensen kijken ook TV en volgen ook het een en ander denk ik zo.

Het wil niet zeggen dat ze er allemaal even makkelijk mee omspringen maar met een brief van de advocaat en een uittreksel BKR register (vraag het foldertje bij elke bank, hoeft niet perse je eigen bank te zijn, en na overlegging van een ID en betaling van EUR 4.50 krijg je het dan vanzelf thuisgetuurd) valt er een hoop uit te leggen en banken zijn dan toch wat toeschietelijker. Let op : de bank waar je een hypotheekofferte vraagt heeft weliswaar inzage in je BKR dossier, maar kan niet zien wie de coderingen heeft geplaatst !! Vandaar dus het BKR rapport dat je zelf moet opvragen.

Ik heb met een herstelde A codering gewoon een hypotheekofferte in de hand. Dus als je je maandinleg kan betalen, zou ik het zeker doen. Als er eenmaal coderingen staan blijven ze tot 5 jaar na het aflopen van je contract in je BKR dossier staan.

Van Dalen

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Van Dalen »

..
Laatst gewijzigd door Van Dalen op 22 okt 2006 12:19, 1 keer totaal gewijzigd.

donjaa
Berichten: 75
Lid geworden op: 21 mei 2006 22:10

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door donjaa »

Van Dalen jij gaat binnenkort op reis dus wat is het probleem :lol: SNS bank is voor mensen tot 35- jaar :shock:

Van Dalen

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Van Dalen »

..
Laatst gewijzigd door Van Dalen op 22 okt 2006 17:57, 1 keer totaal gewijzigd.

jackymeyerj
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 aug 2006 17:55

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door jackymeyerj »

bedankt voor je reactie , bij welke bank heb jij ondanks dexia-bkr een
hypotheek gesloten??


gr Jacky

Van Dalen

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Van Dalen »

..
Laatst gewijzigd door Van Dalen op 22 okt 2006 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.

WL
Berichten: 31
Lid geworden op: 31 jan 2005 23:00

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door WL »

Ik ben 25 jaar, heb een restschuld van +-15000 euro en ik heb een hypotheek kunnen afsluiten! Ik hoefde alleen te kunnen aantonen dat ik, mocht mijn rechtzaak in mijn nadeel uitvallen (of door een andere vreemde reden dat ik ineens zou moeten betalen????) het geld kon ophoesten.

Ik heb het geregeld via de hypotheker, jazeker. Ook mijn plaatselijke rabobank wilde mij wel helpen. (ik was zover dat ik alleen de offerte hoefde te tekenen!) Hierbij zouden mijn ouders echter garant moeten staan met nog wat haken en ogen er bij, dus heb toch voor de hypotheker gekozen.

Ik wil dus maar zeggen dat het echt niet vanzelfsprekend is dat je GEEN hypotheek krijgt! doe gewoon je verhaal en je ziet wel waar t schip strand toch? ja heb je nee kan je krijgen............. succes iig!

Belegger+
Berichten: 699
Lid geworden op: 24 jun 2005 15:54

Re: Hypotheek ondanks notering bij BKR

Ongelezen bericht door Belegger+ »

Om een hypotheek te krijgen met garant staan van deouders, hoef je geen koning te zijn. Per slot heeft de bank met de ouders een dikke vis.
De Hypotheker is naar mijn weten geen bank, maar een bemiddelaar.
Ik blijf erbij, dat je met een BKR melding goed scheef zit en al blij mag zijn als je met woeker rente nog ergens mag lenen.

B+

Gesloten