LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
J Hopman
Berichten: 268
Lid geworden op: 04 mei 2005 17:52

Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door J Hopman »

Beste mensen,

Ga procederen tegen Dexia dat is de enige manier, want de rest doet niets voor je, de Duisenberg- regeling is een lachertje, en wijlen de heer Duisenberg zou dit nooit meer hebben gedaan, zo'n regeling treffen, maar omdat meneer Duisenberg alles in een heel korte tijd moest regelen en er te weinig vanaf wist, hoe alles inelkaar zat, heeft hij niet durven weigeren aan zijn vriend ZALM om mee te doen , om tot een regeling te komen, want die slaat nergens op.

Dus mensen als je die Duisenberg - regeling al getekend hebt kun je er nog vanaf, vraag dat maar eens aan een advocaat, want er is veel meer te halen dan met die regeling, en daar heeft u recht op want we zijn allemaal in de Dexia-val gelopen, maar de rechters zullen dat allemaal rechtzetten, zeker weten, dus procederen.

Hans A
Berichten: 1019
Lid geworden op: 05 sep 2003 21:31

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Hans A »

want er is veel meer te halen dan met die regeling
Maar dat beseft iedereen toch wel? Wat waarom wil een partij schikken?
Juist: om de schade te beperken!
Dexia probeerd over de ruggen van de gedupeerde er zo voordelig mogelijk mee weg te komen!
Procederen zal voor gedupeerden veelal gunstiger uitpakken, zeker als je dit in groepsverband of zo iets dergelijks doet.
Laat je niet zo maar bestelen maar vecht terug. Bijna 100% kans op gunstige uitspraak ivm schending zorgplicht, eegaleaser of Wck!

leeuwtje
Berichten: 192
Lid geworden op: 01 mei 2005 13:47

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door leeuwtje »

Ik procedeer zelf ook middels een groepsprocedure bij Holla Poelman advocaten via Ton. Een ieder die gedupeerd is moet na het verkrijgen van de juiste informatie zelf beslissen of hij/zij gaat procederen of doorprocedeerd. Het is van vitaal belang dat een ieder juist geinformeerd wordt. Ben zelf circa een jaar dagelijks op internet alle soorten van nieuws en informatie m.b.t. tot de leaseaffaire aan het inzien en heb daardoor toch al een grote schat aan informatie en adviezen ingewonnen. Je leert daardoor vanzelf het kaft van het koren te scheiden. Er zullen altijd personen blijven die gedupeerden proberen op een dwaalspoor te brengen.Deze personen proberen te negeren en doodzwijgen al is dat niet altijd even gemakkelijk. Soms moet je wel eens reageren om wat stoom af te blazen en om weer op scherp gezet te worden.

Echter eens komt de dag dat het recht zal zegevieren in Nederland en dat de schuldigen gestraft zullen worden. Daar ben ik nog steeds zeker van.

Hou vol, het liefst zonder trol.

Belegger+
Berichten: 699
Lid geworden op: 24 jun 2005 15:54

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Belegger+ »

quote:
Echter eens komt de dag dat het recht zal zegevieren in Nederland en dat de schuldigen gestraft zullen worden. **

Het is zeer jammer, dat de meeste schuldigen in de vorm van tussenpersonen reeds lang van het toneel zijn verdwenen. Voor mij persoonlijk zegeviert dan pas het recht, wanneer ik zeker weet, dat niet de onschuldige belastingbetalers de dupe worden van de misstappen van enigen en de veel aangeroepen regering niet in deze schuldsituatie stapt. Onder een regering Belkenende lopen we dat risico niet, onder een regering Bos, zou deze om de achterban te plezieren nog wel een miljardje naar de leasers kunnen toeschuiven.
Als ik zo lees, dat schuldigen moeten worden bestraft, bekruipt mij de ietwat misplaatste vraag, wie hier nu eigenlijk schuldig is: degeen die dacht met een constructie snel rijk te worden of....de staat ? of wie ?
Het is een wat misplaatste vraag, want er zijn wel degelijk echte, zwaar gedupeerden, die erin geluisd zijn. Er zijn echter ook gevallen, die tot de nek in de leaseconstructies zitten, en daar zou het 'schuld'begrip wel anders kunnen liggen.

gr.
B+

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Elias »

Belegger +,

Hoewel je herhaaldelijk aangeeft van de problematiek en beleggen toch wel behoorlijk wat verstand te hebben, blijkt uit bovenstaande "analyse" van je in ieder geval het tegendeel. Of zijn het meer mijmeringen waarbij je jezelf direkteur van Dexiabank waant of zo...
En anders is het pure domheid, waarbij in je voordeel spreekt, dat je er wel voor uitkomt....

Maar meer nog dat je er steeds op uit bent om de gedupeerden belachelijk te maken en te kwetsen.

Je laat in de door jezelf gegeven, mogelijke antwoorden, de meest waarschijnlijke weg: De verstrekkers van deze contracten, die daarbij wet en regels hebben overtreden, die daarmee dus a priori schuldig zijn aan de ellende EN DE HOOFDMOOT VAN DE AANGERICHTE SCHADE ZULLEN MOETEN VERGOEDEN

En daar denken de meeste, goed functionerende rechters gelukkig hetzelfde over.

Snap je het nou een keer of niet ?

Hans A
Berichten: 1019
Lid geworden op: 05 sep 2003 21:31

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Hans A »

Tjee BELEGGER+, wat een onzin.
Waarom probeert u het probleem bij de gedupeerde te leggen en doet u alsof u niet begrijpt waar het op dit forum om draait?
Het is toch duidelijk: gedupeerden hebben geen wetten overtreden!
Echter, Dexia werkte zonder vergunning, overtrad de wet door goldcalling, overtrad de huurkoopwet, weigert te bewijzen dat aandelen zijn gekocht en dat er dus ook werkelijk een schuld bestaat, overtreed de wet door inzage persoons gegevens te weigeren, overtrad de wet door de zorgplicht niet toe te passen, heeft boetes gekregen ivm misleiding enz, enz.
Waarom raakt u zo opgewonden als mensen voor hun recht opkomen of verheerlijkt u het gedrag van een bank die meent dat de nederlandse wet niet voor haar geldt?

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door JH »

Iedereen die niet in het straatje van de gelegenheidsgedupeerde reageert post hier alleen maar onzin. Waarom reageren jullie eigenlijk steeds als jullie zo overtuigd zijn van de overwinning ?

Het is trouwens niet iedereen MOET procederen. Nee iedereen MAG procederen als men daar de kosten voor over heeft :!:

Hans A
Berichten: 1019
Lid geworden op: 05 sep 2003 21:31

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Hans A »

Fijn

En als dit geen onzin is:
Voor mij persoonlijk zegeviert dan pas het recht, wanneer ik zeker weet, dat niet de onschuldige belastingbetalers de dupe worden van de misstappen van enigen en de veel aangeroepen regering niet in deze schuldsituatie stapt.
Slaat toch nergens op. Pure onzin om de boel te sarren. Raakt kant noch wal. Is zelfs een onbegrijpelijke tekst.

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door croosjes »

JH,die vraag kan jij ook aan je zelf stellen :shock: :lol:



Mvrgr.Andre

Ons geld terug!
Berichten: 26
Lid geworden op: 23 aug 2005 12:31

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Ons geld terug! »

Realiseren wij ons wel dat de dievenbende's als DEXIA / AEGON over
belangrijke polissen van ons regeren, de manier hoe deze instellingen
100.000-den personen hebben getild op schandalig lage manieren hebben mijn vertrouwen in die tenten naar het absolute 0-punt zien afzakken.

Het is daarom, gedupeerden, de hoogste tijd om de handen ineen te
slaan en te strijden, o.a. door teksten op te hangen, door je kinderen en je collega's te vertellen wat die dieven ons hebben aangedaan.
Door alle polissen om te zetten, door rekeningen stop te zetten, gewoon
door die bende's de nek om te draaien!

Realiseer je wat die bende's ons hebben aangedaan, vergeet het niet en
gooi de beuk er in!

AEGON / DEXIA GEEF ONS GELD TERUG!

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door peewee »

dat de schuldigen GESTRAFT zullen worden

Wat wil je, dat directeuren van de aandelenleasebanken achter de tralies verdwijnen ??? Die kans lijkt me gering. Het gaat hier om een primair civielrechtelijk geschil tussen de desbetreffende banken en de gedupeerden. Weliswaar is daarnaast een economisch delict gepleegd (het zonder vergunning krediet verlenen), maar dit soort economisch delicten, indien al aangepakt, leidt meestal alleen maar tot het opleggen van een boete en niet dat directeuren (wie zou dat moeten zijn, trouwens) achter de tralies verdwijnen.

Straffen in strafrechtelijke zin is dus niet aan de orde. Maar misschien zie je een veroordeling tot schadevergoeding ook als een vorm van strafoplegging of boetedoen.

Notenkraker
Berichten: 835
Lid geworden op: 21 jun 2005 11:29

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Notenkraker »

Peewee, door Dexia (v.h. Legio Lease) wordt beweerd dat er aandelen ten name van de gedupeerden waren ingekocht. Contractueel was Dexia verplicht deze aandelen onmiddellijk na de aankoop ten name van de betreffende gedupeerden te laten registreren bij de bewaarder van die aandelen. Het gaat dus niet om opties maar om aandelen!!!

Indien Dexia nalatig blijft om te bewijzen dat die aandelen inderdaad zijn aangekocht en bovendien correct en onmiddellijk daarna bij Bank Labouchere ten name van de diverse lessees zijn geregistreerd, heeft Dexia niets te vrezen.

Zelfs het argument van Dexia dat er aandelen in grote bundels zijn ingekocht kan ik volgen. Maar de registratie op naam van de gedupeerden, daar gaat het om! Dat zou bijzonder eenvoudig moeten zijn aan te tonen via de registers van Bank Labouchere.

Door na te laten dit bewijs te leveren, laadt Dexia de gerechtvaardigde verdenking op zich van stelselmatige oplichting van de gedupeerden. Die betalen nu door hun neus voor fictieve aandelen. Pure windhandel, iets anders kan dit toch niet worden genoemd?

Dat oplichting GEEN strafbaar feit zou zijn en slechts "een civiele zaak", maakt niemand mij wijs!
Laatst gewijzigd door Notenkraker op 26 aug 2005 19:16, 1 keer totaal gewijzigd.

J Hopman
Berichten: 268
Lid geworden op: 04 mei 2005 17:52

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door J Hopman »

Iedereen kan het zo brengen als hij wil, maar het is een zaak die niet eerlijk gespeeld is door Dexia , Zalm en zijn vriend wijlen de heer Duisenberg.

Er wordt gewoon heel veel verborgen gehouden en dat moet boven water komen, en dat zal het ook, want dit moet tot op het bot uitgezocht worden, want we zijn allemaal in de val gelopen met al die mooie praatjes over aandelenleasen, en dan kunnen ze wel zeggen daar was je zelf bij, maar als je mooie boekjes krijgt met alleen maar mooie winstcijfers, en je heeft er weinig verstand van dan vertrouw je erop dat het zo is, maar helaas ze hebben ons mooi te pakken, maar ik ben er van overtuigd dat alles goed komt en dat de heren die dat tot stand gebracht hebben, die Duisenberg- regeling het goed hebben geprobeerd, maar bij de rechter geen schijn van kans hebben, DUS PROCEDEREN MENSEN.

Captain-America
Berichten: 861
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:10

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Captain-America »

@ Notenkraker,

Psst het is peewee en niet pewi die hierover sprak.

Herkenbaar dat probleem van de naamsverschrijvingen/versprekingen in here ...lastig soms... :oops:

Notenkraker
Berichten: 835
Lid geworden op: 21 jun 2005 11:29

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Notenkraker »

Sorry, Captain. Dat was dom van mij. Ik heb de correctie al aangebracht. Bedankt voor je oplettendheid.

Captain-America
Berichten: 861
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:10

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Captain-America »

Goedenavond waarde Notenkraker,

YW.
Niet doms overigens hoor, maar een typo, overkomt de beste(n) in here he. Don't bother.

Goed weekend.

J Hopman
Berichten: 268
Lid geworden op: 04 mei 2005 17:52

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door J Hopman »

Wat is dat nu weer voor slap geouwehoer als er iemand een keer een woord verkeerd schrijft.

Daar gaat het hier niet over, we moeten elkaar helpen om Dexia in het moeras te drukken ( eerst moeten ze betalen natuurlijk) dat is wat we willen gerechtigheid , en niet je energie aan zoiets onzinnigs verbranden.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Hopmannetje het gaat er niet om dat iemand iets verkeerd schrijft, maar de verkeerde persoon antwoord.
Captain kan dat zo mooi aangeven Psssssst.....

J Hopman
Berichten: 268
Lid geworden op: 04 mei 2005 17:52

Re: Iedereen moet procederen tegen Dexia.

Ongelezen bericht door J Hopman »

Wat maakt mij dat nu uit Janneke,
over verkeerde personen en antwoorden.

We zullen de handen ineen moeten slaan en met zijn allen gewoon gaan procederen tegen die Dexia bende en anders niets.

En dat slappe geouwehoer hebben we niks aan iedereen moet gewoon procederen op wat voor manier dan ook, de één doet het met een advocaat, de ander met een jurist, weer een ander met een vriend of vriendin die advocaat of jurist is.

Het maakt allemaal niet uit, en als je een beetje uitkijkt hoeft het helemaal niet zoveel geld te kosten.

Dus zoek iemand op , en GA PROCEDEREN DAT VERWACHTEN ZE NIET DE DEXIA BENDE.

Gesloten