LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
jeroenEUR
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:24

Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door jeroenEUR »

Voor gedupeerden van aandelenlease begint de tijd te dringen. Als u nog tegen Dexia wilt procederen voor een hogere vergoeding dan die de Duisenberg-regeling biedt, dan moet u vóór 31 juli 2007 een opt-outverklaring sturen.

Er zijn nog altijd veel aandelenlease-gedupeerden die tot nu toe geen enkel juridisch advies over hun situatie hebben ingewonnen. De tijd dringt echter. Heeft u uw zaak nog niet voorgelegd aan een jurist van JuroFoon, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

In januari 2007 heeft het Hof Amsterdam de Duisenbergregeling algemeen verbindend verklaard voor alle Dexia-gedupeerden. Gedupeerden die niet gebonden willen zijn aan deze regeling, moeten dat vóór 31 juli 2007 door middel van een opt-outverklaring kenbaar maken. Als u deze termijn laat verstrijken, dan bent u definitief gebonden en kunt u niet meer procederen om een hogere vergoeding te krijgen.

Misschien bent ú een van die gedupeerde beleggers die menen dat de Duisenbergregeling geen of onvoldoende compensatie biedt voor de geleden schade en om die reden reeds een juridische procedure tegen Dexia heeft lopen of heeft u besloten die procedure alsnog te starten? In dat geval zult u tijdig schriftelijk moeten aangeven dat u niet gebonden wilt zijn aan de Duisenbergregeling. Dit dient te geschieden middels een ‘opt-out verklaring’, welke verklaring u hier kunt downloaden.

Of u in aanmerking komt voor een hogere vergoeding dan welke de Duisenberg-regeling biedt, valt niet op voorhand te zeggen. Dit is afhankelijk van een groot aantal omstandigheden die van persoon tot persoon kunnen verschillen. In ieder geval heeft de Amsterdamse rechtbank onlangs een aantal voorbeelduitspraken gedaan in Dexia-zaken waarin de rechtbank een categoriemodel hanteert. Met dit model valt beter in te schatten of procederen in uw geval tot de mogelijkheden behoort. Het categoriemodel laat de hoogte van de schadevergoeding afhangen van onder meer uw beleggingservaring, opleidingsniveau, beroepservaring, inkomen en vermogen. Een groot verschil met de Duisenberg-regeling is dat het categoriemodel niet alleen een vergoeding biedt voor de restschuld, maar eventueel ook voor de inleg die verloren is gegaan. In een van onze vorige artikelen leest u meer over het categoriemodel.

Overweegt u nog tegen Dexia te procederen, en heeft u uw zaak nog niet aan JuroFoon voorgelegd, vul dan vandaag nog het intake-formulier voor aandelenlease-zaken in. Een jurist zal dan binnen 10 werkdagen contact met u opnemen om uw zaak te bespreken.

Publicatiedatum: 24 mei 2007
Bron: http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2759

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door B17 »

Een uitstekende oproep !

Wij zijn geen beleggers wij zijn onervaren mensen die ronduit voor de
gek zijn gehouden met die produkten, z.g. kant-en-klaar, eerlijker gezegd wurgcontracten, die niets konden opleveren, terwijl het tegendeel
aantoonbaar werd beweerd.

Doe mee als kleine man met de Haute Finance, en de Haute Finance
tracht een iedere maal ons mores te leren.

Wij worden afgeschilderd als beleggers, wij worden al jaren lang gedupeerd door een mislukte effecteninstelling, ik wil de naam niet meer uitspreken hoe vele gezinnen bewust door die instelling zijn gedupeerd en beschadigd. Ik geloof zelf dat de heimelijjke schikkingen
niets voorstellen.

b17

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Piet »

De deadline nadert snel : vanaf 1 augustus vallen de LegioLease/ Bank Labouchere/ Dexia gedupeerden verplicht onder de Duisenberg regeling.

Alleen met het opsturen van een opt out verklaring kan dit voorkomen worden.
Doe je dit niet dan ben je verplicht om de Duisenberg regeling te accepteren en alles te betalen wat Dexia vordert.
Dexia hoeft hiervoor geen rechtszaak op te starten tegen degene die dit niet doen.
Dexia kan, verwijzend naar de Wcam Overeenkomst en de uitspraak van het Hof Amsterdam van 25 januari 2007, elke deurwaarder opdracht geven om het door Dexia gevorderde geld te komen innen.
En dit kan betekenen dat een deurwaarder het recht heeft om bij weigering beslag te leggen op rekeningen en goederen.

Wil je dit voorkomen dan moet je vóór 1 augustus de opt out verklaring hebben ingestuurd.
De voorbeeldbrief is hier te lezen:
http://www.platformaandelenlease.nl/doc ... geling.doc
Wil je voorkomen dat je na 1 augustus al je rechten hebt verloren dan moet je deze brief opsturen.
Deze brief voorkomt dat je verplicht wordt om de Duisenberg regeling met alle financiële en juridische gevolgen te accepteren.
Door het opsturen van deze brief blijf je alle rechten behouden om te procederen of om vrijwillig de Duisenberg regeling te accepteren.

Belangrijk voor degene die in de eegalease situatie zitten.
De partner (gehuwd of met een geregistreerd partnerschap ten tijde van het afsluiten van het contract) die niet op het contract heeft meegetekend moet ook de opt out verklaring tekenen.
Is dit nog niet gebeurd, doe het nu alsnog.
De niet mee getekende partner is weliswaar geen contractant maar wel gerechtigde volgens de Wcam overeenkomst.
Wie is gerechtigde
Art 4 van de Wcam overeenkomst:

Indien een contractant met betrekking tot enige Effectenlease overeenkomst Gerechtigde is en hij was op de datum van het aangaan van die overeenkomst gehuwd of had hij een geregistreerd partner, dan is de echtgeno(o)t(e)of geregistreerd partner tevens Gerechtigde.

Dit betekent dus dat als een gerechtigde geen gebruik maakt van de opt out verklaring vóór 1 augustus 2007 deze gerechtigde onder de Wcam valt en al zijn rechten verliest.

Alleen degenen die de opt out verklaring hebben ingediend hebben nog het recht om te procederen, de rest nooit meer!

Vanaf 1 augustus is het voor degene die geen opt out verklaring hebben opgestuurd, definitief afgelopen.

Bedenk dit goed!

Wil je meer weten over jouw situatie en de mogelijkheden en kansen van procederen, stuur een e-mail naar [email protected]

Groeten,
Piet

PS Er zijn een paar groepen gedupeerden die niet onder de verplichte Duisenberg regeling vallen, maar neem het zekere voor het onzekere en stuur die opt out verklarihng op, het kost slechts een postzegel en kan je later veel geld besparen of opleveren.
Laatst gewijzigd door Piet op 09 jul 2007 22:00, 2 keer totaal gewijzigd.

Eyedaho
Berichten: 138
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:12

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Eyedaho »

Doe mee als kleine man met de Haute Finance, en de Haute Finance
tracht een iedere maal ons mores te leren.
Men doet zich maar al te graag voor als "de kleine man" als het uitkomt.

"De haute finance trachte een iedere maal ons mores te leren".

Beetje vreemde zin maar de stekking is duidelijk. Als je er zo over denkt waarom ben je er destijds dan toch ingetrapt als je zo zeker bent van dat iedere maal?

Voor een kleine man probeer je je wel groot voor te doen met je alias, B17 een bommenwerper nog wel. :wink:

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door B17 »

een b17 was geen grote bommenwerper, maar wel een effectieve, dit toestel heeft medebijgedragen om een succesvol eind te maken aan een periode van vijf jaar lang ellende in de wereld.

Dit verklaart de benaming, was jij er soms bij tijdens de verkoopgesprekken ?

b17

Eyedaho
Berichten: 138
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:12

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Eyedaho »

Je gaat de aandelenlease toch niet associëren met de WOII mag ik hopen?

Btw ik had het niet over een grote bommenwerper. :roll:

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door B17 »

Quote:
Natuurlijk staan de aandelen niet op naam, dat zou ook niet kunnen want daarvoor zijn er véél te weinig aandelen gekocht. AFM kon de aankoopbewijzen niet vinden tenminste.


Aankoopbewijzen niet gevonden wat inhoud te weinig aandelen aan gekocht?
Ik denk dat het anders zit. Aankoopbewijzen, in de effectehandel swift berichten genaamd. worden op drie plaatsen bewaard waarop een wettelijk gestelde bewaarplicht rust. Niet zo moeilijk om die te achterhalen. Alle drie de vindplaatsen kwijt lijkt mij heel sterk.

De reden dat ze niet overlegd werden/worden is ook duidelijk. Daar zal te lezen zijn voor wie ze aangekocht zijn. en dat is niet de lessee maar de SPV'vs die de aandelen van lessee als onderpand voor afgesloten lenning heeft verkregen en besteld. Als dat bevestigd wordt is het spel van dexia direct doorzien. want dat leidt onomstotelijk tot fraude ze hebben de lening van de lessee aangewend om aandelen als onderpand te verschaffen aan de spv's om de lenning te dekken van onderandere lessees die de lenning niet terug betalen. Voorst werd daarmee de mogelijkheid geschapen om inhousematching te doen van lessees die contract niet terug stuurden om deze te matchen (als onderpand aan spv) aan nieuwe lessees. Daarmee lijdt dexia geen enkele schade. zij strijkt de rente op en verlies op koers is afgewenteld op lessee plus investering van lenning wordt gedaan door spv's Voor de lessee betekend dat een wanprestatie aan de zijde van Dexia, immers ze hebben de lening niet aangwend om aandelen voor de lessee aan te schaffen maar slechts aandelen aangeschaft om de spv's van onderpand te voorzien.

De scam en fraude is ietwat groter als je doet vermoeden. Het gaat verder dan de lessee die geen aandelen op zijn naam heeft staan. Dit is mi de enigste reden waarom de swift berichten niet geleverd werden door Dexia, omdanks dat deze wettelijk op drie afzonderlijke en onafhankelijke plaatsen bewaard moeten worden.

Met vriendelijke groet,
Pieter Hezemans
Vereniging Payback

Naar boven


B17


Geplaatst op 10 Mei 2007 16:23 door B17


--------------------------------------------------------------------------------

Het is voor Jan met de Pet een moeilijk begrijpbaar geheel, maar langzaam maar zeker dringt het bij de onervaren consumenten door
dat wij al jaren lang voor de gek zijn gehouden, en eisen dat de inleg
terug komt, plus de wettelijke rente. Als de huidige bestuursvoorzitter
zegt wij hebben diepe zakken, dat worden de zelfde onervaren consumenten als oud vuil behandel, en moet je wat nooit gedacht werd
in de rechtbank je gelijk halen. Deze meneer heeft 27 jaar ervaring,
de onervaren consumenten hebben met de rechtsgang ook geen enkele ervaring en dat is schoffering voor jan met de pet om zo behandeld te worden.

Je moet juist een een goede advocaat in de hand nemen, dan kun je
winnen, onnodige kosten moet je maken voor juridische bijstand, terwijl
tot dusver enkel een monddood-regeling door deze bank is bekokstoofd.



b17

Belegger+
Berichten: 699
Lid geworden op: 24 jun 2005 15:54

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Belegger+ »

Men doet zich maar al te graag voor als "de kleine man" als het uitkomt.
(Eyedaho)

Uitermate goede post ! Correct.
B+

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door CB »

Kan je nog wat van leren. :oops:

Van Dale al in huis?

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door CB »

Onze van dale Nitwit meent ook commentaar te moeten geven.

:lol: :lol: :lol:

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Piet »

En waar gaat deze topic over?
Over de aankoop van aandelen waar B17 voor de zoveelste keer over begint?
Hier gaan andere topics over...

Over de kleine man? zoals de zoveelste alias van onze forumverzieker suggereert....
Over weer een domme posting van Belegger +?

Nee, deze posting gaat over het feit dat vanaf 1 augustus de Dexia gedupeerden niet meer mogen procederen!
Alleen diegene die van de opt out regeling gebruik hebben gemaakt mogen nog via de rechter hun geld terugvorderen.

Heb je geen opt out verklaring ingediend dan ben je al je rechten kwijt en ben je verplicht de Duisenberg regeling te accepteren met alle financiele en juridische gevolgen die daar aan vast zitten!

Achteraf klagen helpt niet meer, vanaf 1 augustus is het definitief over!


Wil je meer weten, mail naar [email protected]

Nu kan het nog, straks is het te laat!

Groeten,
Piet

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Navarre »

En waar gaat deze topic over?
Over de aankoop van aandelen waar B17 voor de zoveelste keer over begint?
Hier gaan andere topics over...

Over de kleine man? zoals de zoveelste alias van onze forumverzieker suggereert....
Over weer een domme posting van Belegger +?
Kijk nu, Piet Koremans gaat nu ook al bepalen wat wij wel en niet mogen zeggen.

Luister waarde generaal ( :roll: ) het is niet aan jou om te vertellen wat men hier wel of niet kan plaatsen, ik geef toe dat ik je een ietwat arrogant en kortzichtig baasje vind en jij zal mij ook niet echt mogen, maar nu meet je jezelf toch echt een te grote broek aan.

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door CB »

Volgens mij snap je er geen dr*l van.

Geeft niks iedereen heeft veel te leren, toch?

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Navarre »

Nou CB, ik wil niet zeggen dat Piet er geen dr*l van snapt. :wink:
Misschien dat z'n wat al te grote ego hem in de weg zit.

Geeft ook niks, maar er mag af en toe best wel wat van gezegd worden vind ik.

Wel eens van vrijheid van meningsuiting gehoord? Piet zegt wat en ik zeg wat. zo hoort het te gaan.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Piet »

Het gaat er niet om wat iemand zegt, maar in welke topic.
Navarre en al zijn aliassen trekken zich niets aan van de onderwerpen van de diverse topics en proberen elke topic kapot te maken door het plaatsen van postings die niets met het onderwerp van de topic te maken hebben.
Deze topic gaat over het feit dat vanaf 1 augustus 2007 iedereen die niet van de opt out regeling gebruik hebben gemaakt verplicht onder de Duisenberg regeling vallen en nooit meer kunnen gaan procederen tegen Dexia.

Iedereen mag zijn mening geven over alles, maar wel graag in de topic op dit forum die over dat onderwerp gaat waarover je je mening wilt geven.

Vanaf 1 augustus 2007 vervalt het recht om te procederen voor alle Dexia gedupeerden.
Alleen door het opsturen van een opt out verklaring kan dit voorkomen worden.

Een voorbeeldbrief is hier te vinden:
http://www.platformaandelenlease.nl/doc ... geling.doc

Meer over de Duisenberg regeling is hier te lezen:
http://www.platformaandelenlease.nl/PALpraat.htm

In een aantal situaties dient ook de partner mee te tekenen.
Sommige gedupeerden vallen niet onder de verplichte Duisenberg regeling.

Voorkom dat je recht om te procederen vervalt en je wordt overgeleverd aan de willekeur van Dexia!

Heb je vragen, mail naar [email protected]

Groeten,
Piet

gerrit dekzeil
Berichten: 110
Lid geworden op: 04 jun 2006 21:40

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door gerrit dekzeil »

Dit riekt duidelijk naar reclame voor de club van paljassen van ene meneer pietkoremans. Foei toch pietje dat kun je toch niet maken juist nu Tros Radar en mevrouw Hertzenberg tot de rooie rakkers behoren sinds de uitreiking van de rooie reusprijs.
Het is maar dat u het weet, piet paljas werft weer eens zieltjes voor zijn vage cluppie.

zie ook
Luister waarde generaal ( ) het is niet aan jou om te vertellen wat men hier wel of niet kan plaatsen, ik geef toe dat ik je een ietwat arrogant en kortzichtig baasje vind en jij zal mij ook niet echt mogen, maar nu meet je jezelf toch echt een te grote broek aan.
Laatst gewijzigd door gerrit dekzeil op 10 jul 2007 23:33, 1 keer totaal gewijzigd.

Hans2
Berichten: 617
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Hans2 »

Alles over gerrit dekzeil

Geregistreerd op: 4-6-2006
Totaal berichten: 43
[0.01% van het totaal / 0.11 berichten per dag]

henkgeluk
Berichten: 302
Lid geworden op: 29 apr 2005 20:05

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door henkgeluk »

daar zakt mijn broek toch vanaf.

bepaalde lieden op dit forum proberen inderdaad zoals piet koremans zegt dit forum onderuit te halen! dus net te doen of de opt out niet belangrijk is
als op 1 augustus a.s het formulier niet binnen is, is het over en uit
voor die gedupeerden die het formulier niet op hebben gestuurd.
dexia gaat dan direct over tot innen.

DAAROM KAN HET NIET ANDERS ZIJN, dat diegenen die hier de boel verzieken bij DEXIA HOREN!

misschien zit zelfs ben knuppe er wel bij(gerrit dekzijl) wie zal het zeggen.

gr


henk geluk

cornelis
Berichten: 880
Lid geworden op: 12 feb 2004 10:58

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door cornelis »

DAAROM KAN HET NIET ANDERS ZIJN, dat diegenen die hier de boel verzieken bij DEXIA HOREN!
Gelijk heb je spit andere forums er maar op na en je ziet deze DEXIA MEDERWERKERS OF ADVOKATEN VAN DEXIA NIET.

Oom Dagobert
Berichten: 1701
Lid geworden op: 07 jul 2003 16:29

Re: Laatste oproep aan Dexia-gedupeerden

Ongelezen bericht door Oom Dagobert »

misschien zit zelfs ben knuppe er wel bij(gerrit dekzijl) wie zal het zeggen.
Denk het niet, GD benadert het niveau van Knuppe bij lange na niet.
Ik vraag me trouwens wel eens af hoe GD en dat soort lieden, die anderen hun succes niet gunnen, in hun directe omgeving funtioneren. Zij lijken mij in het dagelijks leven geen sympathieke lui om mee om te gaan. Maar misschien zijn ze daarom juist hier en niet omdat ze serieuze vragen of verstand van zaken hebben.
Gewoon negeren.
OD.

Gesloten