LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] leuk stukje om te lezen voor de zondag

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.

ben .bridel
Berichten: 195
Lid geworden op: 06 sep 2005 23:14

Re: leuk stukje om te lezen voor de zondag

Ongelezen bericht door ben .bridel »

Dexia wil Rode Duivels niet meer sponsoren

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verliest eind dit jaar met Dexia Bank een van zijn hoofdsponsors. De bankinstelling, sinds 1978 al partner van de KBVB, maakte vanmorgen bekend dat het ,,in het kader van de bijsturing van zijn beleid inzake sponsoring" de sponsorovereenkomst niet hernieuwt.

Niet alleen sportief loopt het dus fout voor de Rode Duivels, maar ook financieel moet de bond enkele zure appels doorbijten. ,,Het wordt steeds moeilijker om sponsors te vinden", verklaarde KBVB-penningmeester Germain Landsheere. ,,Voor het eerst in vele jaren dreigen we dit seizoen af te sluiten in het rood."

Communicatiedirecteur Dirk Smet van Dexia lichtte de beslissing toe: ,,Jaarlijks screenen we onze overeenkomsten aan de hand van criteria zoals visibiliteit, exploiteerbaarheid en imago. In dit dossier bleek er een onevenwicht, waarop we de beslissing namen om niet verder te doen. De mindere resultaten van de nationale ploeg gaven niet de doorslag."

,,Sinds 1978 waren er nog periodes met mindere prestaties. Dat was slechts een van de aspecten. Vooral op PR-gebied hadden die hun invloed. Ons laatste contract met de Bond liep maar voor twee jaar, wat erop duidt dat toen al bepaalde vragen in dit dossier werden gesteld."

Dexia wil meer zichtbaarheid

Dat met de komst van het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 in Tubeke de Rode Duivels niet langer meer zullen gebruik maken van het Dexia-trainingscomplex in Kraainem speelde ook deels mee op het gebied van visibiliteit, gaf Dexiadirecteur Smet toe.

Dexia Bank benadrukt wel dat de steun aan de sportwereld een van de twee pijlers -naast cultuur- blijft van zijn sponsoringbeleid, maar dat het zijn middelen voortaan wil concentreren, enerzijds op commerciële dossiers met een grote zichtbaarheid in de vorm van steun aan individuele clubs zoals voetbalclub Club Brugge in het noorden en basketbalclub Bergen in het zuiden; anderzijds op ’niet-commerciële’ dossiers zoals indirecte steun via het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

Zoektocht naar nieuwe sponsors

Dexia bedankte de Bond voor de uitstekende samenwerking van de voorbije jaren, de KBVB deed hetzelfde aan Dexia’s adres en voegde eraan toe dat de bond ondertussen verschillende sponsorbesprekingen is gestart. ,,Naast Kia Motors Belgium, dat sinds 1 november 2006 officiële partner is van de KBVB, is de voetbalbond nu ook in een vergevorderd stadium met verschillende bestaande en nieuwe sponsors. Voor het einde van het jaar worden deze besprekingen afgerond en worden de partners bekendgemaakt".

sdg (belga) 17/11/2006

groeten Ben

Gesloten