LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] banken en legio

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
jaffhu
Berichten: 74
Lid geworden op: 16 aug 2003 09:24

banken en legio

Ongelezen bericht door jaffhu »

Vereniging PAYBACK wil banken voor de rechter


Dit is een origineel persbericht.

PERSBERICHT VERENIGING PAYBACK

VERENIGING PAYBACK WIL BANKEN VOOR DE RECHTER

NIEUWEGEIN, 5-11-2003. PayBack, de belangenvereniging van aandelenlease- gedupeerden met bijna 2000 leden, wil via de rechter diverse bankinstellingen, die aandelenlease constructies verkochten, aanpakken. Banken bedachten dit soort constructies om mensen, die veelal dachten te sparen, in een heilloos beleggingsavontuur te storten.Enkele werkgroepen gaan de aanpak voorbereiden. Het gaat om de Fortis/Groeivermogen en de Aegon/Vliegwiel constructie. Verder gaat PayBack zich bezig houden met het aanvechten van BKR- noteringen van mensen die door de misleidende praktijken van banken in de schulden zijn geraakt en nu geen lening meer kunnen krijgen. Daarnaast wordt de rechtsgeldigheid van het Dexia-aanbod onderzocht voor mensen die dit aanbod al geaccepteerd hebben en hierdoor hun rechten verspeeld zouden hebben.
Ook tussenpersonen blijven niet buiten schot. Vandaag, 5 november, begint bij de rechtbank in Den Haag een rechtszaak. Deze is aangespannen door een van de leden tegen een tussenpersoon van aandelenlease producten.
Hierover werd o.a.gesproken tijdens de algemene ledenvergadering in Bunnik afgelopen zaterdag. Bij die gelegenheid werd J. Neefs benoemd als de nieuwe voorzitter van de vereniging, nadat enige tijd geleden de oud-voorzitter werd geroyeerd wegens wanbeleid en manipuleren met kasgeld. De afhandeling hiervan is nog onder de rechter.
De nieuwe voorzitter toont zich strijdbaar:’Wij gaan door met het aan de kaak stellen van praktijken, die niet door de beugel kunnen. We moeten met voortvarendheid aan het werk, niet alleen met acties, want echt resultaat komt via gerechtelijke procedures en tussenkomst van de rechter.’ PayBack gaat door met het voeren van acties om de politiek en de publieke opinie te beïnvloeden. Door middel van publiciteit en acties is al veel bereikt. Onder meer daardoor is de Commissie Geschillen Aandelenlease (CGA) ingesteld door minister Zalm. De uitspraak van Zalm, dat er sprake is van ’een groot maatschappelijk probleem’ beschouwt Neefs als ’een politieke schuldbekentenis’, omdat de toezicht door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de overheid gefaald hebben. Het op de markt brengen van dit soort misleidende producten door banken kan alleen in Nederland, waar in alle andere Europese landen de wet dit verbiedt. PayBack probeert via het Europees Parlement te bereiken dat ook in Nederland de wet aangepast wordt.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot:
P Koremans, Vereniging PAYBACK, Bergeend15, 3435 VK Nieuwegein,
telnr.


ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud
van bovenstaand bericht.



05 nov 03 11:30

Middelvinger
Berichten: 25
Lid geworden op: 11 sep 2003 21:32

Re: banken en legio

Ongelezen bericht door Middelvinger »

Pay-back aan de top.

tester
Berichten: 253
Lid geworden op: 02 jul 2003 18:27

Re: banken en legio

Ongelezen bericht door tester »

:!:

Gesloten