LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Beleggers klagen meer dan ooit Art. Telegraaf

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Beleggers klagen meer dan ooit Art. Telegraaf

Ongelezen bericht door Piet »

Beleggers klagen meer dan ooit

AMSTERDAM, maandag
Nederlandse particuliere beleggers hebben in 2003 veel meer geklaagd over banken en vermogensbeheerders. Het aantal klachten bij het Dutch Securities Institute (DSI) is met 62% toegenomen tot 737.
In de cijfers is de enorme stroom bezwaren over aandelenlease niet meegenomen. Het aantal klachten over deze vorm van beleggen met geleend geld liep op tot ruim 1500, tegen 115 in 2002. Het merendeel van deze geschillen is niet behandeld om pogingen om zaken te schikken niet in de weg te zitten.
DSI, het klachtenloket van de effectenbranche, deed begin dit jaar wel uitspraak in tien zaken die model staan voor het grootste deel van bezwaren. Die vormen het uitgangspunt voor de Commissie-Oosting die sinds september in opdracht van minister Zalm van Financiën tot een oplossing probeert te komen.

Duizenden particuliere beleggers kwamen twee jaar geleden in financiële problemen toen door sterk gedaalde aandelenkoersen hun aan delenleasecontract veel meer geld ging kosten dan verwacht. De leningen die Dexia-klanten afsloten om aandelen te kopen, zouden met koerswinsten worden afbetaald. Door de lagere koersen bleven veel mensen echter met een forse restschuld zitten.
Het is onzeker of de poging van Oosting gaat lukken. Hij heeft tot morgen de tijd, want dan staan de grootste partijen in het conflict voor het eerst voor de rechter. De stichting Leaseverlies eist namens tienduizenden klanten van Dexia een schadevergoeding die naar eigen zeggen in de miljarden kan gaan lopen. Als deze zaak is begonnen, is een schikking onmogelijk. De leden van de stichting zeggen te zijn misleid door verhullende reclame voor het beleggen met geleend geld.

De Telegraaf 24 mei 2004

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: Beleggers klagen meer dan ooit Art. Telegraaf

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Ik dacht dat de heer P. Koremans vandaag zou bellen met het CGA om te kijken of ze vandaag nog met een schikking naar buiten komen?!

Heeft u al gebeld of is daar niemand aanwezig??

m.v.g. justice man

Teacher
Berichten: 48
Lid geworden op: 12 nov 2003 15:48

Re: Beleggers klagen meer dan ooit Art. Telegraaf

Ongelezen bericht door Teacher »

Dat wil ik ook wel eens weten, al heb ik een hard hoofd in een schikking...

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: Beleggers klagen meer dan ooit Art. Telegraaf

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Ze zullen bij het CGA wel van het mooie weer aan het genieten zijn, onder het motto zeer druk en belangrijk teamoverleg.
Waarbij ze het argument kunnen aanvoeren dat frisse lucht verhelderend kan werken…

m.v.g. justice man

rust
Berichten: 516
Lid geworden op: 13 jan 2004 21:39

Re: Beleggers klagen meer dan ooit Art. Telegraaf

Ongelezen bericht door rust »

net als jij zeker jm. door geld uit de zakken te kloppen van de benadeelden, of mag je van de tros geen reclame meer maken nep gozertje.

Gesloten