LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
thoompy
Berichten: 279
Lid geworden op: 13 nov 2003 22:06

BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door thoompy »

De belgen laat er geen gras over groeien kijk op artikel www.nu.nl

Gast

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door Gast »

stoompie heb je nix anders te doen dan achter je PC te zitten.


thoompy
Berichten: 279
Lid geworden op: 13 nov 2003 22:06

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door thoompy »

nee lekker he zo een dagje vrij gast maar beetje een vriendelijk blijven.
anders laat ik je verwijderen he

jolanda1

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door jolanda1 »

Je kan zeggen van de Belgen wat je wil, maar ze komen in ieder geval in actie. Daar zou de AFM en DCi een voorbeeld aan kunnen nemen!

gast100

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door gast100 »

Vandaag staat op BN destem het volgende artikel:

Link: http://www.bndestem.nl/regioportal/BNS/ ... 3_,00.html Je moet je wel even registreren als lezer (gratis!)

<<Justitie doet invallen bij Spaar Select België
Door Ron Gregoor


Vrijdag 23 januari 2004 - ANTWERPEN - De Belgische justitie heeft dinsdag een inval gedaan en huiszoekingen verricht bij het Antwerpse kantoor van financieel dienstverlener Spaar Select. Volgens het Vlaamse dagblad De Tijd zou Spaar Select op grote schaal mogelijk illegale hypotheken hebben verkocht.


Meer dan 200 klanten uit België zouden hierdoor gedupeerd zijn. In Nederland is het omstreden product niet verkocht door Spaar Select.

Woordvoerster L. Nuyts van justitie in Antwerpen bevestigt dat er een inval geweest is en dat er een onderzoek loopt naar de handel en wandel van het bedrijf, maar wilde geen details geven.

Spaar Select in Nederland, dat tegenwoordig zijn hoofdkantoor in Tilburg heeft, zegt niets met de zaak te maken te hebben. „De Vlaamse tak heeft zich jaren geleden al afgescheiden van ons. Wij hebben geen enkele band met Spaar Select in België“, aldus een woordvoerster.

De directie liet gisteravond weten geschrokken te zijn van de berichtgeving maar benadrukte nogmaals de onafhankelijkheid. „Onze Belgische naamgenoot is een op zichzelf staande juridische entiteit en organisatie.“

Spaar Select wordt er in België van verdacht gedurende meerdere jaren illegale hypotheken toe te kennen aan klanten om hen op de beurs te laten beleggen. Het krediet was gekoppeld aan een levensverzekering waarvan de waarde afhing van een beleggingsfonds. Het rendement van de verzekering hangt dus af van de ontwikkelingen op de beurs.

Tientallen beleggers stapten in toen de beurs op zijn hoogtepunt stond, tussen 2000 en 2001. Omdat zij de opbrengst van de belegging moeten aanwenden om de lening terug te betalen, zitten ze nu met een financiële kater.

Het bedrijf wordt ook verdacht van sjoemelen met contracten. Zo zou het bedrijf haar werknemers valse rekeningen hebben laten opmaken. „Absoluut niet waar“, reageert woordvoerder R. van den Broek van het Belgische Spaar Select. „Wij zouden wel gek zijn als we dat lieten doen.“

Spaar Select zou nauw hebben samengewerkt met het Kempisch Hypotheek Kantoor, een onafhankelijke kredietverstrekker.

Justitie heeft gisteren ook bevestigd dat er een tweede onderzoek naar Spaar Select België loopt. Ook hier zou het gaan om de verkoop van ‘verboden financieringsproducten’.

Van den Broek bevestigde gisteren dat zijn bedrijf hypothecaire leningen verkoopt die gekoppeld zijn aan levensverzekeringen waarvan de waarde afhangt van beleggingsfondsen.

„Zo’n kredietvorm is volkomen wettelijk en wordt door meerdere kredietverstrekkers aangeboden. Wij zijn slechts bemiddelaar. Spaar Select is geen partij bij het eigenlijke contract. Wij kennen geen kredieten toe“, aldus Van den Broek. „Wij zijn overtuigd van een goede afloop.“

Van een tweede onderzoek naar zijn bedrijf zegt hij niets te weten.

Bij het Kempisch Hypotheek Kantoor in Antwerpen was niemand bereid commentaar te geven.

Spaar Select heeft in België 14 vestigingen met een hoofdkantoor in Antwerpen. Het bedrijf is bij onze zuiderburen ook sponsor van een wielerploeg.>>

Ze zeggen en doen kennelijk precies hetzelfde als de Nederlandse Spaar Select Bozo's.
Wij zijn geen partij in het contract, ons treft geen blaam. Als je dat maar vaak genoeg zegt, ga je hetzelf vanzelf geloven.

Maar wij niet.

Gast

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door Gast »

Wanneer neemt de nederlandse justitie zijn vernatwoordelijkheid? De Belgen zijn kennelijk zo gek nog niet, en pakken de hufters aan. Kom Nederlandse justitie doe iets aan de schandalige praktijken van dit soort, zich gids noemende oplichtersorganisaties!



Gast

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door Gast »

Weet iemand of er meer artikelen zijn verschenen over de inval bij Spaar Select Belgie? Wanneer valt men bij Spaar select nederland binnen?

Wel opschieten, anders bestaan ze niet meer.

spaardelict
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 feb 2004 23:48

Re: BELGISCHE JUISTITIE VALT BINNEN BIJ SPAAR SELECT

Ongelezen bericht door spaardelict »

up :shock:

Gesloten