LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Complottheorieën

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.

Welke theorie?

Theorie 1
2
14%
Theorie 2
5
36%
Theorie 3
5
36%
Geen enkele van deze
2
14%
 
Totaal aantal stemmen: 14

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Complottheorieën

Ongelezen bericht door Dubio »

Op dit forum zijn tot nu toe tenminste 3 complottheorieën over het aandelenlease-drama geponeerd.
Aangezien de schade zo groot is kan het er bij veel mensen niet in dat de daling van de AEX de enige oorzaak is.
Feit is dat iedereen gedupeerd is door deze daling, maar dat niemand er van tevoren rekening mee heeft gehouden: dat zet toch wel aan het denken. Tussenpersonen wilden gewoon scoren en hebben (vooral Spaarselect) daarom mensen onaanvaardbare contracten aangesmeerd, althans met een dalende beurs, was men hier vantevoren van op de hoogte en is hier ook bewust op ingespeeld?

Keuze uit drie theorieën

1: De WVD is een 'wisseltruc', de aandelen zijn niet werkelijk gekocht. De inleg van de WVD is met medeweten van de politiek direct in bijna failliete bedrijven gestopt, en deze bedrijven hebben ook nog eens niet bestaande leningen verstrekt die Dexia als buitenlandse zwaargewicht nu int, maar die eigenlijk ten goede komen aan die toentertijd bijna failliete bedrijven. Dus: de gedupeerden hebben door de WVD bijna failliete bedrijven gered van de ondergang en betalen daar nog steeds voor.

2: Aegon zag met de enorm hoge koersen t/m 2000 de bui al hangen met zijn geldmachine: Labouchere. Ze hebben Dexia benadert en hun onder de tafel betaald om deze zaak over te nemen, en zo eigenlijk als incasso-bureau voor Aegon op te laten treden zodat deze laatste zijn goede naam kon behouden. Dus: het was een vooropgezet plan om Dexia in Nederland te laten mislukken, ze fungeert slechts als bliksemafleider van de werkelijke schuldige Aegon, die dit samen van te voren bekokstoofd hebben.

3. Zalm, Herben, Olivier en (een deel van) het leger was van plan het Koningshuis omver te werpen en zelf de macht in Nederland te pakken. Zij bedachten de WVD en hebben hierdoor veel geld opgehaald voor hun plan. Fortuyn ontdekte dit plan, waar ook de JSF-deal in verwerkt zat, en werd daarom vermoord. Dus: als deze theorie klopt dan staat onze samenleving nog wel wat te wachten en dient het staatshoofd zeker in te grijpen.

Idaho
Berichten: 2090
Lid geworden op: 03 jul 2003 08:36

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Idaho »

Als je maar lang genoeg doorgaat denkt een mens waarschijnlijk op een gegeven dat z'n eigen geboorte ook een deel van een sinister complot is.....hou toch op met die onzin over complotten.

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Willems »

Dat de daling van de AEX de enige oorzaak is, is volkomen correct, zoals wanneer het vriest het koud is. Waarom daalde de AEX zo hevig?
Neem bv. De KPN, van juni tot december 2000 in zes maanden tijd met 70% en waarom gingen er tegelijkertijd KPN-Qwest over de kop samen met vele andere bedrijven? Is het omdat de AEX daalde?
De manipulatie in de boekhoudingen en koersvervalsingen hebben hun hoogtepunt bereikt en spatten als een zeepbel uitelkaar! Het is hard om dit te doorzien laat staan aanvaarden, maar de feiten liggen overtuigend daar en zijn onveranderlijk en onomkeerbaar. Onberedeneerde en uit de losse pols neerzetten van "complotten theoriën" zijn allemaal maar flauwe aftreksels, wel relevant, maar noch bepalend noch doorslaggevend m.b.t. de algehele zwendel. Het wordt de hoogste tijd dat men zich gaat vergewissen van de gepleegde "coupe" door overheid en bedrijfsleven ten nadele van de gedupeerden. Het ontbreekt, zoutloze en uit de losse pols argumentaties als uitsluitend daling van de AEX de oorzaak is van al deze ellende, aan krachtiger overtuigingskracht en is daarom
even onbeduidend als nietszeggend. Dat de AEX inelkaar klapte was overduidelijk, maar de echte aanvaardbare motief hiervoor verzwijgt men angstvallig, kennelijk is uitsluitend een beetje opgeraapte "beurskennis" onvoldoende en weinig toereikend om dwars door de algehele omstandigheden te kunnen zien.

Rutger
Berichten: 65
Lid geworden op: 05 apr 2004 16:10

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Rutger »

Dubio geloof je nou werkelijk in die complot theoriën, denk je dat de rest van de landen die lid zijn van een Verenigd Europa dit zouden accepteren ??

Er zijn te veel industriële (financiële) belangen in Nederland.

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Dubio »

Waar de heer Willems het over heeft heb ik dus omschreven in theorie 1.

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Dubio »

Rutger, het gaat er niet om of ik in complottheorieën geloof, maar jullie, daarom is het ook een poll.
Trouwens ik heb theorie 2 wel ooit bedacht. Maar het lijkt me sterk, maar ik kan gewoon niet begrijpen waarom Dexia zo stom geweest is die hele santenkraam over te nemen voor heel veel geld dus...

Complotheorieën waar ik wle in geloof:
- Kennedy is niet door Oswald vermoord.
- De Amerikanen zijn niet echt op de maan geweest.

Rutger
Berichten: 65
Lid geworden op: 05 apr 2004 16:10

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Rutger »

Nee natuurlijk niet en ze zijn nu ook niet in Irak.

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Willems »

Je maakt er gewoon mixed puree soep van als gevolg van jouw zeer éénzijdige beperkte kennis van zaken. Je kan beter het laten!!!
Laatst gewijzigd door Willems op 04 mei 2004 15:59, 1 keer totaal gewijzigd.

wijzijnactief
Berichten: 159
Lid geworden op: 22 mar 2004 21:59

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door wijzijnactief »

Ik vermoed beste rechter dat je je onjuist hebt laten informeren,
in mijn perceptie zijn het niet allen militairen.

Voeg de volgende complottheorie toe:
DSI wordt betaald door de financiele sector, functies binnen het DSI worden bekleed door mensen met een been in de financiele sector!
DSI adviseert het CGA, het CGA wordt ondersteunt door een oud-rechter die functioneert binnen het DSI. Zalm wil zijn handen niet branden, want hij kan na zijn politieke loopbaan wel wat commissariaten gebruiken in de financiele wereld, en stelt dus het CGA in.
Na Zalms actieve loopbaan in de politiek wacht hem een riant commissariaat bij Dexia Bank.
Het CGA bemiddelt nog over de salarisvoorwaarden en creeert de ultieme dekmantel voor de onderhandelingen tussen politici en financiele instellingen. De politiek is immers ook vertegenwoordigd in het CGA door onze oud minister van justitie Sorgdrager, die niet genoeg heeft verdiend aan haar politieke carriere.
Oosting is een eerlijke kerel maar ziet niet hoe het spel gespeeld wordt.
Leaseverlies geeft de heren de tijd om te onderhandelen, dan kunnen zij ondertussen rente trekken van alle bijdragen van gedupeerden, ondertussen is daar ook een aardig netwerk ontstaan van old-boys, die elkaar geld toeschuiven.

Dit ligt net iets dichter bij de waarheid vermoed ik zo.
Laatst gewijzigd door wijzijnactief op 04 mei 2004 15:08, 2 keer totaal gewijzigd.

De rechter
Berichten: 146
Lid geworden op: 21 nov 2003 17:48

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door De rechter »

Klopt, er zit een koekebakker tussen om de aandacht af te leiden.

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Willems »

Hoewel ik motieven te over heb om jouw krachteloze verdenkingen te laten voor wat ze zijn, wil ik toch van jouw weten over welke misleidende
redeneringen jij het precies heb en met betrekking tot wat! Verklaar je nader!
Voor wat betreft jouw bijkomende opmerking, je kan beter een respectvolle koekebakker zijn dan een lepra rechter, die groot wil doen, maar tenslotte als een stomme kieken aan de grond genageld blijft. Een kieken rechter belachelijker kan het niet zijn! Dummy! nu wil je rechter zijn, morgen ***** Christus en tenslotte de gekkenhuis.

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Willems »

DIRECT WEGWEZEN

Ben onmiddellijk bereid te vertrekken indien Zalm toegeeft:
1. dat hij ten koste van gedupeerden KPN van verdamping gered had
2. dat de nagenoeg failliete KPN aandelen, als onderliggende waarden
m.b.t. forse lease bedragen, waardeloos waren.
3. dat KPN-Qwest was verdampt als gevolg van malversatie
in de boekhouding
4. dat Minister Hans Hoogervorst de maximale gevangenis straf op
gesjoemel met de boekhouding wil verdubbelen tot twaalf jaar cel
omdat er weldegelijk geknoeid werd in de boekhouding van KPN-
Qwest om de koersen gunstig te beïnvloeden en dat de winst-
verwachtingen die KPNQWest naar buiten bracht niet klopte.
5. dat al de discussie over al dan niet "Koop op afbetaling" een
uitgerekende afleiding manoeuvre is om de werkelijke zwendel
met de WVD af te dekken.
6. dat doordat controle door de accountancy, DSI, AFM onder maat
bleven, bedrijven (Poldermodel)in staat waren massaal in de boekhoudingen te knoeien met het oog op gunstige koersen m.b.t eigen premies zijnde merites.
7. Door deze massale broddelarij ontstond verdamping gevaar , waarbij vele bedrijven op de fles gingen. (Enron, KPN-Qwest, Nina World Online etc...)
8. Ook KPN en AEGON dreigen te verdampen en dat er mede ter wille van de werkgelegenheid werd de WVD academisch aangepast tot een wisseltruc, gericht op brutale geldklopperij, met gevolg duizenden gedupeerden.
9. Dat het WVD, een hausse product, gelanceerd tijdens een "baisse" periode, nooit in staat kan zijn, overeenkomstig contract te functioneren, maar het tegenovergestelde produceert namelijk uitsluitend het scheppen van "restschulden" vanaf de allereerste dag.
10.Dexia, noch Legio, noch Labouchere, hadden één centime uitgegeven voor de pakketten aandelen, derhalve kan er ook nooit sprake zijn van AEGON uitgekeerde dividend omdat er gewoon onbestaande pakketten aandelen werden aangekocht.
11. dat niet de essentie van deze zwendel onder de aandacht van de rechter wordt gebracht, maar een onbeduidend, wel interessant, onderdeel namelijk niet of wel "koop op afbetaling"
12. dat hiermede de zwendel met knevelarij, zich ontpopt heeft tot een nationale schandaal, waarbij overheid, bedrijfsleven en justitie zonder meer betrokken zijn.
13.dat de rechtswetenschap als wetenschap op de helling komt te staan
door diversiteiten in uitspraken over één en de zelfde onderwerp, waarbij kennelijk belangenverstrengeling als hoofdmotief gezien moet worden.(Roermond/Maastricht).
14. Gerechtelijke beslissingen, impliceert steeds, dat het in beginsel acceptabel moet worden geacht ook voor in het ongelijk gestelde partij, zodat naleving afgedwongen kan worden. Maastricht een vonnis, vijftig KM verder in een zelfde zaak een tegenovergestelde vonnis, wat is dan acceptabel, dat naleving door dwang mogelijk maakt?
Welke zijn dan de argumenten, ten gunste van een juridische verplichting, die een drempelwaarde behoort te overschrijden om doorslag te kunnen geven? Wat zijn dan de bezwaren, die aanvaard moeten worden, wanneer daarentegen niets positiefs met grotere gewicht in de schaal komt te liggen. Recht vereist krachtiger impulsen om overtuigingskracht te kunnen bezitten en dat heeft deze onbelangrijke touwtrekkerij tussen nietes-welles "koop op afbetaling" nagenoeg niet, noch met betrekking tot de partijen noch voor de samenleving. Men verwacht goede oplossingen, vatbaar voor algemene aanvaarding voor de samenleving als geheel!!

Don
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 mar 2004 20:40

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Don »

Meneer Willems waarschijnlijk is het doek gevallen voor Dubio dus kunt u ook rustiger gaan slapen.

Groeten,

Don.

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Willems »

DON,

Géén zorgen!! Valt het doek wel of nietes, rustig slapen doe ik uit gewoonte, immers ik kan onbelangrijkheid onderscheiden van belangrijk!!
Groetjes

Joost van Egmond
Berichten: 69
Lid geworden op: 06 mei 2004 16:55

Re: Complottheorieën

Ongelezen bericht door Joost van Egmond »

Na de carnavaleske filmjes van de Nederlander die zogenaamd de ruimte inging (in werkelijkheid zag u slechts beelden uit de studio, de hele poppekast dienst slechts om de besteding van miljarden euros voor GEHEEL andere doelen te verhullen) zijn er nieuwe bewijzen opgedoken voor de derde theorie. Parallel aan de toenemende vragen rond de moorden op Diana en Fortuyn kan niemand meer volhouden dat de reeks incidenten rond ons Koningshuis op louter toeval berust. Voor wie het nog niet gezien heeft : wat u en ik van de RVD niet mogen weten :
Klap eens in je handjes, bij blij blij
http://www.staatsgeheim.com/media/Amalia.wmv

Gesloten