LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Deutsche bank bekent kleur, nu Aegon & Dexia nog...

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Captain-America
Berichten: 861
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:10

Deutsche bank bekent kleur, nu Aegon & Dexia nog...

Ongelezen bericht door Captain-America »

Ondanks dat het niet geheel hetzelfde is, meen ik toch wel wat overeenkomsten te zien.

Stemt tot (verder) nadenken...

http://www.nos.nl/nieuws/artikelen/2004 ... boete.html

Deutsche Bank betaalt forse boete 26-08-'04


Deutsche Bank gaat akkoord met een boete van 87,5 miljoen dollar (ruim 72 miljoen euro) wegens beleggersbedrog ten tijde van de internet-hype.

Ook de zakenbank Thomas Weisel doet mee aan een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Thomas Weisel betaalt 12,5 miljoen dollar. Vorig jaar trof een aantal andere banken al een schikking.

Het geldt gaat gedeeltelijk terug naar gedupeerde beleggers. De banken haalden met rooskleurige rapporten de beleggers over aandelen van beursgenoteerde bedrijven te kopen. De zaak kwam aan het licht nadat interne e-mail van allerlei banken in de openbaarheid kwam.

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: Deutsche bank bekent kleur, nu Aegon & Dexia nog...

Ongelezen bericht door berendjan »

Dit is absoluut niet vergelijkbaar met aandelenlease. Maar ja, de eerste amerikaan met denkvermogen moet nog geboren worden.

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Deutsche bank bekent kleur, nu Aegon & Dexia nog...

Ongelezen bericht door impact »

...
Laatst gewijzigd door impact op 06 dec 2004 14:22, 1 keer totaal gewijzigd.

thoompy
Berichten: 279
Lid geworden op: 13 nov 2003 22:06

Re: Deutsche bank bekent kleur, nu Aegon & Dexia nog...

Ongelezen bericht door thoompy »

Toch nog mensen die andenken op dit form :)

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: Deutsche bank bekent kleur, nu Aegon & Dexia nog...

Ongelezen bericht door berendjan »

Impact, als een bedrijf besluit met aandelen naar de beurs te gaan, wordt er een prospectus gemaakt waarin, effe kort samengevat, het bedrijf wordt geintroduceerd bij de potentiéle beleggers. Mede aan de hand hiervan besluiten beleggers of ze wel of niet intekenen op de aandelen van het betreffende bedrijf. De Deutsche Bank heeft het geheel in de prospectus te rooskleurig ( te positief ) voorgesteld en op grond daarvan zijn de aandelen te duur verkocht. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld World On Line een aantal jaren geleden. Het achterhouden van informatie zoals bijvoorbeeld bij Koninklijke Olie is gebruikt of het kunstmatig opvoeren van winst - of omzetcijfers dat bij andere beursgenoteerde bedrijven is gebeurd is iets heel anders. En het dalen van de beurskoersen dat al jaren bezig is en waarvan alle beleggers, niet alleen diegenen die in aandelenlease gestapt zijn, de dupe geworden zijn is met zowel datgene waarvan de Deutsche Bank werd beschuldigd en het achterhouden van bedrijfsgegevens of opschroeven van winst en omzet, heeft hier helemaal niets mee te maken. De torenhoge beurskoersen en de doorlopende stijging daarvan is, zoals inmiddels duidelijk geworden is, het gevolg van een hype en luchtbellen waaraan Internet mede debet is. Want via Internet naaiden beleggers elkaar figuurlijk op.Daarom wilde iedereen perse aandelen hebben van bepaalde beursfondsen en werd de luchtbel steeds dikker opgeblazen tot die sprong en de koersen als een slechte Engelse plumpudding in elkaar stortten. Wie weet hebben veel van de huidige verleasers elkaar via chatpodia opgenaaid in aandelenlease te stappen, of in de kantine tijdens de pauze, op bedrijfsfeestjes, verjaardagen, in de kroeg etc. Want zij gingen het maken dankzij aandelenlease. Ook zij konden meeprofiteren van de stijging van beurskoersen, ook al hadden ze daar het geld niet voor. Want de stijging van beurskoersen zou voor de winst gaan zorgen. Dacht je werkelijk dat met name institutionele beleggers, die mensen in dienst hebben die niks anders doen dan de beurzen in de gaten houden en aandelen dumpen of kopen, op de beurs waren blijven beleggen indien ze voorzien hadden dat de koersen zo zouden kelderen? Net zoals men zich jaren geleden onder elkaar opgenaaid heeft en in aandelen heeft gekocht, naait men zich op dit forum opnieuw op. Nu met de op niks gebaseerde verhalen dat aandelen niet gekocht zijn etc. enz. Net zoals bijvoorbeeld het rijden met een auto kennis en kunde vereist omdat anders de ongelukken niet te overzien zijn, vereist ook discussie op welk forum dan ook kennis en kunde. Doch die heeft op dit forum slechts een enkeling en die wordt door de lullo's verdoemd. Maar aan de andere kant is het best wel lachen met al die dombo zekerheden waarmee door velen op dit forum stupiditeit als waarheid wordt verkondigd. Dus ga door...............

Gesloten