LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dexia daagt 150 beleggers waar blijven de uitspraken !!!!!!!

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
pallu
Berichten: 688
Lid geworden op: 20 aug 2003 17:03

Dexia daagt 150 beleggers waar blijven de uitspraken !!!!!!!

Ongelezen bericht door pallu »

Dexia daagt 150 beleggers waar blijven de uitspraken !!!!!!!
op welke datums werden deze zaken behandeld of was het een leugen van Dexia om iedereen bang te maken
Bron: algemeen dagblad d.d. 06/08/2003.

Dexia daagt 150 beleggers
Door Walter Devenijns

Dexia Bank sleept de komende weken 150 onwillige Legiolease-beleggers voor de rechter. De bank eist dat de beleggers, de lening terugbetalen waarmee aandelen zijn gekocht.

Hiermee negeert Dexia de oproep van minister Zalm (Financiën) om de procedures te staken tot een speciale commissie zich over de leaseconstructies heeft gebogen.

Volgens advocaat Erik Oversier, die één van de gedaagden verdedigt, treft de bank zelfs voorbereidingen om duizenden Legiolease-klanten voor de rechter te dagen. Een hoge bankmedewerker zou hem dat persoonlijk hebben verteld. Dexia bevestigt dit getal niet.

De gedaagde familie die Oversier vertegenwoordigt moet op 20 augustus voor de Haarlemse kantonrechter verschijnen. Dexia eist een bedrag van 3000 euro op. De familie, die anoniem wil blijven, weigert sinds midden vorig jaar de lening af te betalen. De alsmaar dalende beurskoersen maakte gehakt van hun aandelenportefeuille.

Oversier: "Mijn cliënten kochten in 1999 een Winstverdriedubbelaar. Dexia heeft ze niets over de risico's verteld. Dat ze een lening namen, is hen ook niet verteld. Ze dachten drie keer winst te kunnen maken, maar nu moeten ze een paar duizend euro terugbetalen."

Het leasen van aandelen is een Nederlands drama geworden. In de gouden beursjaren leek het een mooie constructie: de particulier kocht met geleend geld aandelen, waarna de lening na drie of vijf jaar afgelost zou worden met de opbrengst uit de verkoop van de winstgevende aandelen.

Vanaf 2001 daalden de koersen echter fors. Alleen al bij marktleider Dexia bleven ruim 200.000 mensen met miljarden euro's aan schulden achter. Bij de stichting Leaseverlies verzamelden zich al zo'n 80.000 boze 'leasers'

JAN1022
Berichten: 28
Lid geworden op: 17 dec 2003 21:24

Re: Dexia daagt 150 beleggers waar blijven de uitspraken !!!!!!!

Ongelezen bericht door JAN1022 »

Bla Bla en nog eens bla bla Tientallen hebben op dit forum geschreven dat ze hun bevindingen zouden melden van advocaat of rechtzaak maar je ziet niemand. Krijgen ze zwijggeld van dexia of gebruiken ze op eens hun verstand na het consulteren van een advocaat.


JAN

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Dexia daagt 150 beleggers waar blijven de uitspraken !!!!!!!

Ongelezen bericht door aert0001 »

Het antwoord op de vraag is toch simpeler dan je denkt hoor, het duurt en duurt, dit forum is trouwens niet de beste plaats om deze dingen te bespreken zolang ze lopen (te openbaar) als er iets te melden is dan komt dat echt wel in de publiciteit, voorlopig is dit alles een schimmen spel tussen Dexia en de gedaagden of dagers, maar de zaken lopen, en gaan verder, een oorlog wordt niet in een slag gestreden.

Als je hierin wilt paticiperen, kom erbij het front ligt voor je neus.

Groeten prettig weekend, Ton

Gesloten