LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] personeel en adviseur(s) Dexia

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
marit
Berichten: 84
Lid geworden op: 18 jun 2004 11:54

personeel en adviseur(s) Dexia

Ongelezen bericht door marit »

:!: Het begin is er en nu graag de DriedubbelUitkeringsVersneller.
De ontwikkelingen mb.t. de WvD gaan na het reces en onze eventuele vakantie weer sneller. Toch vreemd dat zo iets belangrijks zo getraineerd kan/moet worden door de zomer. Want de incasso's gaan wel gewoon door.
Ik begrijp niet die vreemde loyaliteit van het personeel in de Nederlandse vestigingen. Willens en wetens werkt men mee aan het nog verder in de ellende storten van vooral die mensen die nog nooit een incassobureau aan de deur hebben gehad en veel zullen anti-depressiva slikken. Er is al personeel ontslagen en de rest moet de lopende zaken afhandelen, alsmede de incassoburea's voeden. Daarna wordt men bedankt voor bewezen diensten en kan men achteraan sluiten bij de UWV. Dat kan wel eens moeilijk gaan worden want de hypotheken en huren zijn hier in het westen erg hoog. Maar misschien kan men een gouden handdruk vragen aan Dexia? (wordt nu wel afgehouden van de W.W)
Wie niet naar de UWV hoeft is de adviseur, de ex-president van de Amsterdamse Rechtbank B. Ascher. Deze is vooral gekozen door zijn kennis van de juridisch-financiële wereld, maar waarschijnlijk meer nog door zijn grote netwerk. Dat adviseurschap kan zich zowel voor als tegen hem keren. Wat wel duidelijk is dat de beroepsgroep van hem zeer blij is met zijn optreden want de potten worden nog meer gevuld bij de advocatuur.
De dichting destijds van 70 miljoen Euro achtte men teveel, het advies van de Cie. Oosting werd in de wind geslagen. Het tij, keert zich steeds meer tegen Dexia. De naamsbekendheid in Nederland is groot maar dan in negatieve zin. In België is Dexia de tweede bank van het land en heeft in bijna alle dorpen een vestiging. Ook lijken ze daar zeer sociaal bezig te zijn.
Op de site www.dexia.be kun je lezen dat ze al sinds 1860 bestaan en voor informatie, ook over Dexia Nederland, kun je je inschrijven. Interessant, leggen zaken toch anders uit dan hier het geval is.
Schrijf je in voor de 'mailinglist'.
Misschien ligt de crux wel dat het hier gaat om het feit dat Dexia bij de zuiderburen zoveel vestigingen heeft net zoals de Rabobank hier lange tijd had. Zou het niet zo kunnen zijn dat het Nederlandse bank- en verzekeringswezen o.a.v. De Rabo en Aegon vooral in stilte hun werk doen. Ascher maakt deel uit van het grote old-boys netwerk (brieven aan elkaar beginnen altijd met 'Amice').
Dexia kan niet bewijzen dan zijn adviseurs, er zullen er meer zijn, zich tegen hen keren maar kan ook niet bewijzen dat het andersom is.
De hakken staan nog veel stil in het zand maar de redelijkheid en billijkheid lijkt ver zoek.
Ben wel :D met de laatste ontwikkeling.
Nu VOORWAARTS EN NIET VERGETEN
Laatst gewijzigd door marit op 26 aug 2004 19:50, 1 keer totaal gewijzigd.

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: personeel en adviseur(s) Dexia

Ongelezen bericht door impact »

...
Laatst gewijzigd door impact op 06 dec 2004 13:09, 1 keer totaal gewijzigd.

De magier
Berichten: 35
Lid geworden op: 01 apr 2004 09:33

Re: personeel en adviseur(s) Dexia

Ongelezen bericht door De magier »

Hoi Marit,

Dexia timmert nu aardig aan de weg in Slowakije. Overal worden vestigingen geopend. Ik heb contact gehad met de grootste Slowaakse krant. Zij staan welwillend tegenover het publiceren van een groot -negatief- artikel over Dexia. Enerzijds waarschuwt het de Slowaken tegen het leasen van aandelen en de streken van Dexia, anderzijds is het voor hun natuurlijk een mooi item.

Dus ik hoop dat de naam van Dexia daar ook wordt bezoedeld!

groet,
De Magier

Gesloten