LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] tussen personen

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
zeeuw46
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 jan 2004 23:28

tussen personen

Ongelezen bericht door zeeuw46 »

Volgens dexia kunnen banken nooit aansprakelijk gesteld worden
als tussen personen verkeerde informatie geven of informatie achter houden lijkt me sterk als je een kontrakt tekend met de naam van de bank er op is toch de bank ook verantwoordelijk als er bijvoorbeeld maar door een persoon is getekend of zie ik dat verkeerd :!:

Gast

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door Gast »

Nee een tussenpersoon handelt in naam van de opdrachtgever.

geldweg
Berichten: 171
Lid geworden op: 23 jul 2004 12:41

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door geldweg »

een tussenpersoon handelt niet altijd in naam van.
Een tussenpersoon bemiddeld tussen instelling en klant. Tussenpersonen zijn vaak onafhankelijk, de meeste bieden producten aan van diverse aanbieders. Zij hebben een zorgplicht maar zij zijn ook afhankelijk van informatie verstrekt door de aanbieder.
Als LL destijds de tussenpersoon geinformeerd heeft zal dit op de zelfde manier gegaan zijn als dat zij het naar de klant heeft gedaan.
De overeenkomst is gesloten tussen jou en de instelling en niet tussen jou en de tussenpersoon. Aanklagen van de instelling is dus slimmer aangezien je daar de overeenkomst mee hebt gesloten.

john.elsewhere
Berichten: 52
Lid geworden op: 29 jan 2004 12:59

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door john.elsewhere »

Onderstaande tekst stond destijds op de site van Bank Labouchere Beleggingsproducten. Hieruit blijkt mijns inziens dat Dexia als rechtsopvolger van die louche Labouchere wel degelijk verantwoordelijk is voor het doen en laten van de tussenpersonen!!!

ik heb deze tekst al eens eerder op dit forum geplaatst.

Bank Labouchere Beleggingsproducten biedt haar producten aan via gespecialiseerde, financieel adviseurs. Deze geselecteerde intermediairs vormen tezamen een uitgebreid retail-netwerk dat landelijke dekking combineert met een grondige kennis van de lokale markt.
De financieel intermediairs van BLBP worden continu getraind, ondersteund en op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en producten en staan allemaal geregistreerd bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer te Amsterdam.
BLBP werkt nauw samen met haar intermediairs in het bewerken van de markt. De commerciële teams bieden de intermediairs praktische ondersteuning bij het ontwikkelen van commerciële activiteiten. Ook is er een helpdesk waar zowel adviseurs als klanten terecht kunnen met hun vragen

Nettie
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 sep 2004 21:49

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door Nettie »

Hallo allemaal,

Ik kom net terug van een gesprek met mijn advocaat. Ik heb 2 contracten gesloten via een tussenpersoon, toendertijd een kennis. Volgens mijn advocaat hebben we weinig kans gebaseerd op de uitspraken die zij bestudeerd heeft de afgelopen tijd. Het enige wat ik kan doen is de tussenpersoon aansprakelijk stellen voor mijn schade. Ik overweeg om nu eerst een procedure tegen de tussenpersoon aan te spannen voordat de procedure met Dexia begint. Ik ben inmiddels door Dexia gedagvaardigd. De afgelopen 3 jaar ben ik positief gebleven door de berichten op het forum, maar langzamerhand begin ik nu toch te geloven dat we allemaal de boot ingaan. Als er mensen zijn die wel positieve perspectieven hebben,graag reactie.

Groetjes,

Nettie

zoex
Berichten: 407
Lid geworden op: 18 nov 2003 08:37

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door zoex »

Nettie, ik denk dat het weinig zin heeft om je tussenpersoon aan te klagen, Dexia is uiteindelijk verantwoordelijk en bij je tussenpersoon valt toch niets te halen denk ik.
Ziet jouw advocaat een rechtzaak tegen Dexia ook niet zitten dan zou ik maar eens een andere advocaat gaan zoeken.

Nettie
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 sep 2004 21:49

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door Nettie »

Hallo Zoex,

Hoeveel rechtszaken kennen een positieve uitspraak? Mijn advocaat kijkt naar vergelijkbare gevallen waarbij de rechter oordeelt dat de restschuld gewoon betaalt moet worden. Waar baseer je die positiviteit op? Ze kan mij ook voorspiegelen dat ik een sterke zaak heb met als uitslag straks een koude douche, restschuld betalen + rente en advocaatkosten a 5000 euro. Ik weet het even niet meer...

Nettie

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: tussen personen

Ongelezen bericht door Piet »

Hallo Nettie,

Welke advocaat heeft dit gezegd?

Wil je mij iets over jouw situatie mailen, ik denk dat Dexia(meestal) wel degelijk aan te pakken is, maar dat hangt af van je persoonlijke situatie en de omstandigheden waarbij het contract is afgesloten.

Een advocaat die thuis is in bank en effectenrecht is heel belangrijk of en advocaat die al veel zaken in behandeling heeft en kennis en ervaring heeft opgebouwd.

Je mogelijkheden zijn een mix van een goede advocaat en je persoonlijke situatie m.b.t. je contract.

Als ik je ergens mee kan helpen, klik op de envelop naast mijn naam.

Groeten,
Piet

Gesloten