LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
spaardelict
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 feb 2004 23:48

Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door spaardelict »

Uit betrouwbare Spaar Select bron vernomen:

De directie van Spaar Select maakt zich ernstig zorgen over de uitspraak DSI nummer 2004-9, waarin DSI oordeelt dat aandelenlease gekoppeld aan een beleggingsdepot nooit aangeboden had mogen worden. Onder de medewerkers van Spaar Select heerst de (terechte) gedachte dat het ooit zo prestigieuze 'kindje' van de megalomane Jan-Willem van Dijk mede door de gevolgen van deze uitspraak van DSI afstevent op een faillissement.
Van Dijk zit knarsentandend duimen te draaien, omdat zijn eigen directie het vertrouwen in hem heeft opgezegd en hij onder druk van het opstappen van de directie en onder druk van verzekeringsmaatschappijen die inmiddels grote schuldeisers zijn, het veld moest ruimen. Spaar Select wordt alleen nog kunstmatig op de been gehouden door deze partners (in crime).
Niet voor niets is de huidige directeur a.i. afkomstig van een van die maatschappijen. Een voorwaarde die door de verzekeringsmaatschappijen is gesteld om te proberen hun belangen zeker te stellen.

Onder het personeel van Spaar Select heerst momenteel grote onrust vanwege de aanhoudende geruchten dat Spaar Select binnenkort vier van de zes vestigingen sluit. Er blijven minder dan 40 verkopers in dienst, die hoofdzakelijk vanuit huis zullen moeten gaan werken. Een pilot waarbij dit getest werd heeft niet het succes gebracht wat men dacht. Een aantal verkopers nam het ervan en werkte nog maar rond de 50% van de tijd. Ondersteuning is er dan alleen nog op afstand vanuit Tilburg, maar wordt geminimaliseerd. Men gaat alleen werken op de bestaande klanten.
Dus, binnenkort kunnen wij een adviseur van Spaar Select verwachten, die ons een oplossing voor de problemen gaat aanbieden.

De directie probeert uit alle macht de gemoederen te bedaren, door krampachtig bezoeken aan de vestigingen te brengen en daar middels doorzichtige verklaringen een zogenaamde open uitleg te geven over wat er staat de gebeuren. De motivatie is dan ook ver te zoeken. De 'afrekencultuur' die door de mensen van het eerste uur, zoals van Dijk en Raz**berg dat zijn, wordt gehanteerd, is ook nu nog volop aanwezig. Nog steeds heeft men het over "makkelijk geld verdienen", ook bij mensen die al gedupeerd zijn door aandelenlease gekoppeld aan een beleggingsdepot. De directie doet er alles aan om dit mogelijk te maken en men is er nog trots op ook, getuige het onderstaande citaat uit intern Spaar Select mailverkeer dat ons ter beschikking is gesteld.
Het mag duidelijk zijn dat ik bijzonder blij ben met de huidige gang van zaken en recente ontwikkelingen die ons mooie bedrijf doormaakt, en vind het jammer dat er collega's zijn die meewerken aan het uit verband trekken van uitspraken en meer vertrouwen leggen in een jankforum (Trosradar; SD) waarbij mensen er opuit zijn om zoveel mogelijk te zeuren en elkaar in de put te praten dan in onze directie die
er alles aan doet om er voor te zorgen dat we op een goede en gezonde wijze kunnen blijven voortbestaan en alle mogelijkheden probeerd uit te breiden, ontwikkelen en realiseren om het voor ons nog makkelijker te maken op een goede wijze in nog minder tijd nog makkelijker nog meer geld te verdienen.( of mogen
we dat niet ???)

Directie ga op de ingeslagen weg door !!!

Eens een zakkenvuller altijd een zakkenvuller.
Het moet toch niet veel gekker worden AFM!!

Tussen directie en management zijn verschillen van inzicht gerezen onder andere over het al dan niet afraden aan het personeel om sites als het Radar-forum te bezoeken. Ook onder het personeel zijn daarover hoogoplopende verschillen van mening. Overigens stelt de Spaar Select directie zich dagelijks op de hoogte van de items op dit forum.

Van Hems***gen, directeur ad interim, blijft nog enige tijd aan, en maakt dan waarschijnlijk plaats voor Raz**berg, die als eenzaam kapitein op het zinkende schip aanblijft. Wat moet je ook anders met zo'n Spaar Select CV. Raz**berg, protege van Jan-Willem van Dijk, mag dan de deur sluiten en de sleutel bij de curator inleveren. Wordt het CV alleen maar beter van.

Gedacht wordt nog over een doorstart onder een ander naam, echter daar loopt men tegen de problemen van de faillisementswet aan. Waarschijnlijk kan er onder die wettelijke bepalingen alleen nog in Tilburg-Breda geopereerd worden. Voor het overige wordt momenteel onderzocht of franchise opnieuw kan worden opgezet, daarbij wordt gekeken naar vergelijkbare modellen zoals bijvoorbeeld Attentiv (onderdeel Fortis) die hanteert. De voormalig franchisemanagers Sj***d K**s en T**o H****ert, eveneens exponenten van de afrekencultuur zijn dit aan het opzetten. Dat belooft wat!!

De nieuwe opruimactie wordt zo geruisloos mogelijk uitgevoerd, personeel wordt eerst eruitgeschopt, zodat de BV geen personeel meer heeft, en vervolgens gaat deze failliet. Er is geen personeel, en geen vermogen in die BV's, en de "probleemklanten" blijven in de BV zitten.

Het faillissement wordt uitgesproken en de gedupeerde klanten kunnen zich alleen nog bij de curator vervoegen. Evenals het ex-personeel, dat kan fluiten naar een normale afvloeiingsregeling en dat evenals de mensen die er al uit gezet zijn, ook de eindafrekeningen niet uitbetaald zal krijgen.

Wat is dit voor een bende. De AFM zou de vergunningen direct in moeten trekken, daar is alle reden toe, dan kan het nog aanwezige vermogen gebruikt worden om gedupeerden zoveel mogelijk schadeloos te stellen.

Reactie's ook van (ex) Spaar Select medewerkers zijn welkom. Wil je dat liever niet op dit forum doen, gebruik dan ons e-mail adres.

Spaar Delict

Sissi
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 feb 2004 11:44

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Sissi »

Spaardelict,

Ben het helemaal met je eens, dat zo´n bedrijf zich in de financiële markt mag bewegen, AFM direct intrekken die vergunning. ´´De VOS VERLIEST WEL DE HAREN MAAR NIET DE STREKEN´´.

Voorts vind ik het ongeloofelijk dat types als R****berg, Sj*** K*** en TH** H*****t een franchise gaan opzetten, dit kan toch niet waar zijn!!


Wat ik me verder dan afvraag, gaat die van Dijk vrijuit en o ja Sistermans niet te vergeten, deze gasten zitten gewoon pot te verteren, en ze hebben een behoorlijk potje hoor!! Het geld wat zij bezitten zou mooi gebruikt kunnen worden om gedupeerde lease klanten tegemoet te komen?

Sissi

Hollander
Berichten: 1290
Lid geworden op: 20 okt 2003 22:01

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Hollander »

Daar Spaarselect een slecht bedrijf is blijkt niet alleen uit het feit dat ze zoveel mensen in de sh*t geholpen hebben met aandelenlease, maar ook uit het feit dat ze niks beters kunnen. Sinds zowat niemand meer aandelen least weten ze niet meer wat ze moeten verkopen. Kijk eens op hun Internetsite: je kunt nu nog een spaarrekeningetje van een andere organisatie bij ze openen, ze bieden een hypotheek van de Postbank aan, nu ja, dat is het wel.

Geen eigen producten, geen creativiteit, alleen een beetje doorverwijzen. Alsof je in een winkelcentrum bij de supermarkt komt en bij de broodafdeling staat: Bakker Bert om de hoek heeft goed brood. Wij willen wel een broodje daar voor u halen. En bij de vleesafdeling hangt een bordje: voor Slager Simon om de hoek verkopen wij hier vlees. En bij de zuivel hangt een bordje: er is een zuivelhandel een straat verderop.
De rest van de zaak is leeg.

Nee, spaarselect is nog steeds een kwalitatief slecht bedrijf.

Sissi
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 feb 2004 11:44

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Sissi »

Hoi Hollander,

Heet jiij Erik van voornaam?

Sissi

Hollander
Berichten: 1290
Lid geworden op: 20 okt 2003 22:01

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Hollander »

Nee, hoezo?

Ik heb trouwens zelf niet met spaarselect te maken hoor, ik heb niet bij via spaarselect aandelen geleast. (ben gewoon rechtstreeks door Legio Lease benaderd).

Rob Adank
Berichten: 465
Lid geworden op: 21 feb 2004 18:49

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Rob Adank »

Gaarne reactie van mensen die via SpaarSelect AEX Overwaarde Effect contracten hebben afgesloten.(met opgenomen hypotheekgelden).
Gaarne wil ik met deze groep gedupeerden in contact komen.
Laat iets van je horen.
Groet Rob Adank / Breda
06-53832709

ad
Berichten: 194
Lid geworden op: 05 jul 2003 22:11

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door ad »

Hollander,

Ze doen hun best om nog zoveel mogelijk te verkopen.
Via 'contact' kun je naar 'brochure opvragen'.
Daar staat een hele lijst met nog steeds beleggingsproducten
met name die van Doelkompas.

Bij 'Persberichten' wel een artikel van hoe geweldig de accountmanagers niet gescoord hebben op een examen maar niets over de laatste nieuwsberichten.

Groeten,

ad
Berichten: 194
Lid geworden op: 05 jul 2003 22:11

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door ad »

Hollander,

Ze doen hun best om nog zoveel mogelijk te verkopen.
Via 'contact' kun je naar 'brochure opvragen'.
Daar staat een hele lijst met nog steeds beleggingsproducten
met name die van Doelkompas.

Bij 'Persberichten' wel een artikel van hoe geweldig de accountmanagers niet gescoord hebben op een examen maar niets over de laatste nieuwsberichten.

Groeten,

Erik
Berichten: 312
Lid geworden op: 07 jul 2003 15:26

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Erik »

Rob Adank,

Wat wil je weten? Kijk eens op http://www.leaseleed.nl voor meer info misschien staat daar je antwoord bij

Gast

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Gast »

Hoi Sissi,

Ik denk niet dat van Dijk en Sistermans vrijuit gaan, indien onbehoorlijk bestuur wordt aangetoond. Dan is ook hun prive vermogen beschikbaar voor de gedupeerden.

Lijkt me niet zo moeilijk aan te tonen.

André_Jansen
Berichten: 27
Lid geworden op: 15 feb 2004 22:10

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door André_Jansen »

Je kunt het draaien of keren, indien het ondestaande op waarheid berust, is de kleine man wederom de gebeten hond.
Als dit niet iets van een oplichting weg heeft dan weet ik het niet meer?

Hier is zowel door DSI en AFM als mede onze regering niets aangedaan, tenminste heb ik hiervan tot op heden 22-feb.-2002 niets van vernomen.
Op deze manier kan ik ook winst maken.


In een diepgravend artikel legt Vrij Nederland deze week bloot welke banden er zijn tussen de Erasmus Universiteit en Dexia (Legio Lease). Dit is pikant aangezien de Erasmus Universiteit in juni 2002 na een eigen "onafhankelijk wetenschappelijk" onderzoek bekend maakte dat "Niets er op wijst dat Legio Lease aandelen systematisch te duur heeft gekocht of te goedkoop heeft verkocht."

Knoeiwerk met koersen
Die conclusie stond haaks op de conclusies van het Radar onderzoek van twee maanden eerder, dat uitgevoerd werd door een student van de Erasmus Universiteit en volledig begeleid werd door een universitair hoofddocent van dezelfde universiteit. Het Radar onderzoek toonde aan dat Legio Lease aandelen voor haar klanten vaak hoog inkocht en laag verkocht, in beide gevallen dus ongunstig voor de klant. Overigens lijkt het knoeiwerk met koersen door Legio te worden onderschreven door het onderzoek van de AFM en een recent artikel uit het Financieele Dagblad.

Onthullend artikel
Het artikel in Vrij Nederland laat zien wat zich heeft afgespeeld achter de schermen bij de Erasmus Universiteit, hoe de onderzoekers omgingen met de onderzoeksvraag en wat ze achteraf vinden van hun eigen conclusie. Met recht onthullend!


mvg
André_Jansen

Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Jack747 »

Hoi Hollander,

In een eerdere topic is al eens uit de doeken gedaan welke verbanden er liggen, en hoe Bloemink cs, Dexia en Spaar Select bezig blijven met hun schandelijke praktijken.
De Vutversneller, waar Chris in een andere topic een artikel over heeft geplaatst, is ontwikkeld door Koers-Kompas. Bedenker: Piet Bloemink, ook bekend als de (ellende)uitvinder van het aandelenleasen. Het produkt werkt met optie's op aandelen. Om dergelijke optiecontructies te kunnen en mogen uitvoeren is specialistische optie kennis nodig, naast de nodige vergunningen. Die heeft Bloemink niet, dus werd de het lijntje naar Dexia (immers Legio Lease en Bank Labouchere) weer opengegooid en zo kwam kennelijk dus ook Spaar Select aan dit product.
Zoals gezegd, het produkt wordt niet meer gevoerd op de website van Koers-Kompas http://www.koers-kompas.nl/index.htm staat geen produktinfo meer. Je wordt verwezen naar Doel-Kompas een nieuw dochterbedrijf. De pay off van Koers-Kompas, effectenvernieuwing viel kennelijk verkeerd bij de argeloze bezoekers. De pay-off van Doel-Kompas is dan ook "klantvriendelijker" namelijk kapitaalopbouw.

Dexia is in de nieuwe produkten ogenschijnlijk vervangen door Rabo Bank Securities. Een in mijn ogen vage stichting moet de uitkering garanderen. Een uitkering die alleen afhangt van de waarde van je aandelen. Geen enkele zekerheid dus. In vergelijking met de VUT-versneller is de 13e maand verdwenen.

En wie is er ook al weer sponsor van veldrijders? Rabo! En wie nog meer? Spaar Select.
Op de site van Spaar Select vind je de produkten van Doel-Kompas:
Budget+Plan (Doel-Kompas)
Direct+Plan (Doel-Kompas)
18+Plan (Doel-Kompas)
50+Plan (Doel-Kompas)
55+Plan (Doel-Kompas)
65+Plan (Doel-Kompas)
100+Plan (Doel-Kompas)

Dexia moest kennelijk uit beeld verdwijnen, deze trad op als commissionair in effecten. Daarvoor moest men dus een nieuwe partner zoeken. Immers er moet voldaan worden aan de wet, al is het met een U-bocht. Deze is gevonden in Mondiaen Capital Management N.V.
Op hun website staat :
Doel-Kompas B.V. is een effectenuitgevende instelling. Om haar producten via het intermediair te kunnen aanbieden, is zij een partnership aangegaan met Mondiaen Capital Management N.V. Mondiaen treed op als commissionair richting de clientenremisiers die de producten van Doel-Kompas aanbieden.
En:
Met depotbank Kempen & Co. N.V. heeft Mondiaen Capital Mangement N.V. een langlopende samenwerkingsovereenkomst.

Laat nu Kempen & Co een onderdeel zijn van Dexia!

Het "Supertrio" Spaar Select, Dexia, Piet Bloemink blijven dus bezig, je bent gewaarschuwd!!!
De AFM zou nu eens een daad moeten stellen, door zoals Spaar Delict aangeeft de vergunningen in te trekken. Daar is ook voor de AFM alle aanleiding toe, want Spaar Select staat hoog op de lijst van klachten die bij AFM gemeld worden.
Men volstaat echter nog steeds met een waarschuwende vinger, terwijl Spaar Select ondertussen gewoon doorgaat met hun praktijken.

Het is stuitend om te zien dat de zogenaamde waakhond alleen maar blaft en niet doorbijt.

groet,

Jack

Rob Adank
Berichten: 465
Lid geworden op: 21 feb 2004 18:49

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Rob Adank »

Erik,bedankt voor reactie maar ik bem al lid van Leaseleed.Vr.groet Rob Adank

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door croosjes »

allemaal,vereniging schadeloosstelling komt met de oplossing voor de advocaat kosten.vrgr.andre de croos

Erik
Berichten: 312
Lid geworden op: 07 jul 2003 15:26

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Erik »

Rob Adank,

ik ben ook lid van Leaseleed, waarom wil je in contact komen met medegedupeerden, zoals ik het bekijk lost het probleem zich vanzelf op. Of er komt een schikking waarin we ons kunnen vinden of Leaseleed zet de juridische procedure in gang. Als je kijkt naar wat de DSI heeft gezegd over constructies met depot's dan zal de rechter hier echt niet milder over denken, ik zie de uitspraak vana de DSI als een absoluut minimum wat binnengehengeld gaat worden, het kost alleen allemaal wel even tijd.

Gast

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door Gast »

Als je de verhalen en opmerkingen hier ook weer leest, dan vraag je je zeker af waarom de AFM nog niet heeft ingegrepen, en een einde maakt aan malafide bemiddelaars zoals Spaar Select

spaardelict
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 feb 2004 23:48

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door spaardelict »

De onrust bij Spaar Select is duidelijk. Inmiddels hebben meer dan 1000 bezoekers de berichten gelezen.

Op het emailadres zijn 21 mailberichten binnengekomen. 8 van Spaar Select medewerkers, 10 van ex Spaar Select medewerkers en 3 van anderen.

Het blijkt dat er inderdaad veel onrust en frustratie heerst onder de medewerkers. Als degenen die reageeren maatgevend zijn voor de rest, dan vertrekken er binnenkort veel medewerkers.

De ex medewerkers zijn allemaal zeer teleurgesteld en boos. Teleurgesteld, omdat degene die mochten blijven vriendjes van de leidinggevenden zijn. Boos omdat ondanks toezeggingen in veel gevallen de slotafrekeningen niet zijn uitbetaald.

In een mail wist men te vertellen dat alle 90 mensen die in de laatste ontslagronde er uit moesten, in beroep zijn gegaan tegen hun ontslag, er zijn diverse rechtzaken aanstaande.

wordt vervolgd...

Spaar Delict.

betincourt
Berichten: 22
Lid geworden op: 23 feb 2004 20:54

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door betincourt »

Ls,

Met verbazing de berichten hier gelezen. Het kan zijn dat een bedrijf slecht heeft gepresteerd. Veelal moet dat in het tijdsbeeld worden gezien. Dat zal hier ook het geval zijn.
Als u de moeite zou nemen de website van het bedrijf Spaar Select te bekijken, dan zou u zien dat het bedrijf zich op een zeer fatsoenlijke wijze presenteert.
Ik denk niet dat dat bedrijf een benadering zoals hier verdient, noch over zijn kant laat gaan.

gegroet

Betincourt

ad
Berichten: 194
Lid geworden op: 05 jul 2003 22:11

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door ad »

Betincourt,

Kunt u ook even aangeven op welke wijze u met Spaar Select te maken heeft, of hebt gehad?
Heeft u zaken gedaan met Spaar Select?

Groet,

betincourt
Berichten: 22
Lid geworden op: 23 feb 2004 20:54

Re: Uit betrouwbare bron: Onrust bij Spaar Select...

Ongelezen bericht door betincourt »

Geachte Ad,

Nee, ik heb geen zaken met Spaar Select gedaan. Maar de wijze waarop een zich als fatsoenlijk presenterend bedrijf hier wordt afgeschilderd stuit mij tegen de borst.

Ik kan mij niet voorstellen dat dit een objectieve weergave van zaken is. Ik kan mij voorstellen dat het bedrijf, of de mensen die er werken dit als grievend ervaren.

gegroet,

Betincourt

Gesloten