LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Kees
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 okt 2003 21:10

"Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Kees »

Lezers,

Een prachtig verhaal vandaag in Trouw. Geeft weer hoe ieder zich voelt!

Kees


Trouw 14-11-2003
Zalm moet Dexia Bank voor straf sluiten

Een jarenlang juridisch gevecht dreigt over het gegoochel van de Dexia Bank. Weliswaar stelde de Amsterdamse rechtbank deze week een gedupeerde in het gelijk, maar Dexia gaat in hoger beroep. Het kabinet kan beter zelf maatregelen treffen.

legio lease

Jacques Kraaijeveld
Wat gebeurt er met iemand die anderen oplicht? Juist, hij wordt - als we hem tenminste te pakken krijgen - gestraft en moet zitten.
Zo krijgt een stalker ook terecht een straatverbod. Waarom kan een bank ongestraft verder gaan met haar praktijken als onomstotelijk vaststaat dat zij jarenlang de boel beduveld heeft en volhardt in dit gedrag?
De Legio Leaseaffaire is inmiddels genoegzaam bekend. Honderdduizenden mensen zijn het slachtoffer geworden van de eenzijdige, suggestieve en verwerpelijke manier van zakendoen
van Legio / Labouchere. Beide kwamen via doorverkoop door Aegon onder de hoede van de Belgisch-Franse bank Dexia. Die kocht daarmee een kat in de zak. Dat neemt niet weg dat de bank verantwoordelijk is voor het leed dat in veel huishoudens is aangericht.
Er zijn meerdere zaken die duidelijk maken dat deze bank schromelijk te kort is geschoten. In de allereerste plaats heeft Dexia bewezen dat het niet in staat is om met geld om te gaan.
Je brengt bijvoorbeeld over een periode van drie jaar ruim 4000 euro naar deze bank. Op het eind van de rit moet je als boete daarvoor ruim 9000 euro bijbetalen. Ik kan niet zo goed reke-
nen, maar het is mij persoonlijk nog nooit gelukt om dat voor elkaar te krijgen.

Als tweede heeft Dexia de zaken op zijn beloop gelaten. De bank moet ruimschoots van tevoren hebben zien aankomen dat de AEX begon te sukkelen. Waarom hebben ze niet eerder maatregelen getroffen om de schade voor hun klanten te beperken? Dat zou pas echt klantvriendelijk zijn geweest. De bank is er zonder meer zelf niet slechter van geworden.
Een derde punt is de gebrekkige en verkeerde voorlichting. Wie de begeleidende info leest van die diverse produckten (met verleidelijke namen als WinstVerDriedubbelaar) komt tot de
conclusie dat de berichtgeving erg rooskleurig, eenzijdig en beperkt is en derhalve vervalsend. Het tegenovergestelde gebeurde. De WinstVerDriedubbelaar bleek een VerliesVerDriedubbelaar. Bovendien waarschuwde de bank nergens opvallend voor de grote risico’ s van dit soort producten. In de vierde plaats valt de bank op diverse fronten onzorgvuldigheid te verwijten. Soms uitte zich dat in heel banale zaken zoals een verkeerde
naam, een slordige berekening. Maar die slordigheid kwam vooral naar voren in het feit dat Dexia vergeten was de partners mee te laten tekenen bij het aangaan van de contracten. Dat is de bank wettelijk verplicht. Sommige juristen geloven dat de Stichting Lease
verlies/Eegalease daar een sterk punt mee heeft. Behalve van list en bedrog is er in deze affaire ook sprake van dwaling.
Zij die het daarop gegooid hebben in hun correspondentie met Dexia krijgen nog steeds nul op het rekest. De vraag blijft of de voormalig ombudsman met een paar maatschappelijke zwaargewichten aan zijn zij wel in staat zal blijken om de zaak een gunstige wending te geven voor de gedupeerden. Ik heb mijn twijfels: nog steeds wegen financiële en economische belangen in onze maatschappij zwaarder dan sociale en ethische.
Wat nu te doen? Een mogelijkheid zou in dit geval zijn de directie te ontslaan. Dat heeft maar een beperkt effect. Zo’ n directeur is ook maar aan komen waaien en na hem staat er wel
weer een ander te trappelen. Daarom is sluiting de enige geschikte oplossing.
Deze straf geeft met alleen genoegdoening, maar voorkomt dat mensen op eigen houtje gekke dingen gaan doen om hun gram te halen. Er zijn via internet al diverse oproepen geweest om Dexia een loer te draaien. Directeur Dirk Bruneel kreeg persoonlijke
bedreigingen en moest zelfs tijdelijk in bescherming worden genomen.Het valt niet mee om beschaafd te blijven als je je driedubbel ‘ genaaid’ voelt...
Zo voelen veel klanten van Legio Lease zich namelijk: misbruikt, beschadigd. Ze zijn ten einde raad, omdat er niets is overgebleven van hun zuurverdiende centen. En een schuld op de koop toe hebben. Ze hebben slapeloze nachten. Slikken pillen om niet opgewonden te raken. Zie daarvoor de discussies-op internet bij Payback, Tros Radar en dergelijke. Ze hebben stuk voor stuk, de een meer dan de ander, last van LIS, het Legio Lease Syndroom.
Daar is’ maar één straf voor op zijn plaats: Dexia moet het land uit, hoe eerder hoe beter. Minister Zalm zal stellen dat hij dat niet kan, dan moet hij de wetgeving maar aanpassen. Niet
alleen om deze bank te straffen, maar om een voorbeeld te stellen voor alle andere financiële instanties: zo ga je in dit land niet met elkaar om.

Jacques Kraaijeveld is tekstschrijver te
Gorinchem.

familievader
Berichten: 114
Lid geworden op: 01 nov 2003 12:38

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door familievader »

dit is geen artikel van de redactie van de krant, maar een ingezonden brief. Daaraan kan evenveel waarde worden gehecht als aan de verhalen op dit forum.

Bankier
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 nov 2003 17:06

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Bankier »

Beleggen

Onze producten Hierin vindt u hun gedetailleerde beschrijving en hun technische kenmerken
Basisbegrippen U bent nog geen doorgewinterd belegger? Geen probleem.
Beleggingen op maat Bepaal uw beleggersprofiel zodat u de beste verhouding verkrijgt tussen uw risicobereidheid, uw beleggingshorizon en uw verwachtingen inzake rendementen.
Onze publicaties Raadpleeg de economische en financiële analyses van onze experts.
Rentevoeten en waarden Raadpleeg in één oogopslag de rentevoeten van onze kasbons, rentevoeten van onze beleggingsrekeningen, inventariswaarde van onze beveks.
Duurzaam beleggen Duurzame beleggingsfondsen investeren in bedrijven die niet enkel erg winstgevend zijn, maar die bovendien op een verantwoorde manier zakendoen.

dennisito
Berichten: 10
Lid geworden op: 04 nov 2003 16:14

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door dennisito »

beste familievader,

ik heb al eerder wat oproepjes geplaatst om berichtjes van u te negeren omdat ze al net zo eenzijdig zijn als de folders & voorlichting van Dexia, en ik u ervan verdenk dat u er er alleen maar op uit bent om de gedupeerden op dit forum uit de tent te lokken.

Maar ik ben nu toch echt benieuwd aan het worden; loopt u nu gewoon een spelletje te spelen en 'no matter what'...B te zeggen wanneer wij als gedupeerden A zeggen; of bent u serieus van mening dat dexia niks te verwijten valt en dat de sociale onrust (zo kun je onderhand wel noemen) allemaal eigen schuld dikke bult is van de gedupeerden?

familievader
Berichten: 114
Lid geworden op: 01 nov 2003 12:38

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door familievader »

dexia valt in principe sowieso al weinig te verwijten omdat zij de leaseovereenkomsten niet zelf in de markt hebben gezet, maar hebben overgenomen. Doch zelfs al zouden zij ze zelf in de markt gezet hebben, dan nog valt hun weinig te verwijten. Want de folders die ik van Legio lease en anderen in handen heb gehad in het verleden waren duidelihjk over het feit dat met geleend geld belegd werd. Dat koersen niet alleen stijgen maar ook dalen, had iedereen die een weekje de koersen in de krant had bijgehouden, kunnen weten. Sinds jaren hebben niet alleen de landelijke dagbladen maar ook de lokale leugenaartjes een beurspagina. Dat sprake was van geleend geld, had ook iedereen duidelijk kunnen zijn. Want over spaargeld ONTVANG je rente, als de rente BETAALT is dat over een lening. Vervolgens dalen de aandelenkoersen, sommigen kelderen zelfs door allerlei oorzaken. Met tot gevolg dat geld moet worden bijbetaald. En daardoor maken in de ogen van leaseverleasers de blindmakende dollartekens plaats voor krokodillentranen. Die al even verblindend zijn voor de realiteit. Van onrust onder het volk kan niet worden gesproken, wel van het pleps. Want zo gedragen de meesten zich. Zeker tegenover mensen die geen zakdoek aanreiken om de krokodillentranen te drogen

Kees
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 okt 2003 21:10

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Kees »

Zeg familievader,

Kun je niet even aan familiemoeder vragen of ze een biertje voor je inschenkt. Dan horen wij tenminste even niets meer van je. Wat ben jij vervelend zeg, je lijkt wel een familieovergrootvader.

Drink je biertje, pruim je tabak en ga lekker slapen.

Kees

dennisito
Berichten: 10
Lid geworden op: 04 nov 2003 16:14

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door dennisito »

familievader heeft in ieder geval een duidelijke opvatting.
Maar inderdaad te verkondigen dat dexia niks te verwijten valt.....daar verspeel je toch al je geloofwaardigheid mee.

familievader = dirk bruneel misschien......

i'll rest my case and continue to read the fathers input as a good laugh.......curious to know what more is to come.

EEE

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door EEE »

ag gekken moeten er ook zijn op de wereld

daaag vadertje tijd

Anmereto
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 jul 2003 13:48

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Anmereto »

Ik vind hem wel goed schrijven misschien iets te kritisch voor sommigen van jullie.

Maar intelligentie valt hem/haar niet te ontzeggen.

Teacher
Berichten: 48
Lid geworden op: 12 nov 2003 15:48

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Teacher »

Het is wel duidelijk dat Familievader niet alle folders die dexia en zeker die van La bouchere uitgaf heeft gelezen...

bluts
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 sep 2003 19:18

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door bluts »

Kees,
als Dexia het land uit moet, laten ze dat dan doen nadat ze hier alle leed hebben opgelost wat ze hier hebben aangericht.
Financieel leed maar daarbij ook en dat is veel erger emotioneel leed,zoals slapeloosheid, concentratieverlies, spanningen, pillenslikken, noem maar op. Dat laatste is nooit te vergoeden al krijg je je geld dubbel terug.
Dus laat Dexia voorlopig nog even hier, anders kunnen we nergens genoegdoening meer voor krijgen.

Groet,
Ener.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door aert0001 »

Ook voor de niet materiële schade gaan ze betalen, reken daar maar op. Wat denken ze wel.

Ton

bluts
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 sep 2003 19:18

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door bluts »

Ton,
hoe denk je dat emotionele schade vergoed kan/gaat worden?

groet,
Ener.

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door SJZ »

Ton bluft maar wat over niet materiele schade joh, daar moet je niet serieus op ingaan.

Albert
Berichten: 1164
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:45

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Albert »

Ton bluft niet de bluffer ben jij SJZ. Geen contract heb je met Dexia zeg je, zo te lezen ken jij die contracten uit je hoofd.

Bovendien handen af van Ton.

Albert.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door aert0001 »

Nee hoor Erner Ton bluft niet, Ton bluft nooit, Ton weet precies waar het omgaat, heb trouwens ook geen reden om dit te doen.

Emotionele ellende, mensen die overspannen raken door deze idioterie,
geestelijke schade, door de constante druk, stalking van Dexia en incasso bureau's, belaging van mensen die gebruik maken van hun rechtspositie, anderen, onrechtmatig hun rechtspositie afnemen, intimidatie, dreiging, dwang, bederving levensgenot, onterechte BKR registraties.
Mensen lopen de koop van hun huis mis.

Bedenk er zelf nog maar enkele, er gaat een wereld voor je open.

Details; daarvoor is alles nog te prematuur, het idee komt van een advocaat en is prima geformuleerd, het is een hele redelijke en volkomen legitieme terechte claim.

groetjes Ton
P.s. dank je Albert.

Albert
Berichten: 1164
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:45

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Albert »

Ja Ton is oké :wink:

learner
Berichten: 343
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:59

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door learner »

Geplaatst op: 14 Nov 2003 16:56   

dit is geen artikel van de redactie van de krant, maar een ingezonden brief.
Stel je toch eens voor dat wij onze 'slimme' en 'intelligente' 'familievader' niet hadden om ons te waarschuwen.

Dan hadden wij nu niet geweten dat deze, voor ons inderdaad prachtige en aansprekende, topic geen belangrijk en betrouwbaar krantenbericht van een redactie was.

Het is volgens pappie dus 'slechts' een ingezonden brief.

Nou, heel hartelijk dank dat u toch nog wat van uw kostbare tijd, tussen al die andere tijdrovende posts van u op dit forum, hebt kunnen vrijmaken om ons op dit uiterst belangrijke onderscheid te wijzen...

Het lijkt u kennelijk toch wel een beetje heel erg hoog te zitten allemaal, he 'familievader'... :?

U laat werkelijk geen enkele mogelijkheid onbenut om te proberen u te 'profileren' op dit forum :roll:

(misschien toch nog ergens, heel ver weg, een verscholen minderwaardigheidscomplexje of iets dergelijks...? :oops:)
Daaraan kan evenveel waarde worden gehecht als aan de verhalen op dit forum.
Hiermee (dis)kwalificeert u gelukkig zelf dus duidelijk al uw eigen eventuele 'bijdragen' cq. 'verhalen' op dit forum...?:roll:

mvg, learner... :wink:

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door SJZ »

Hoi Albert,

Dus jij denkt serieus dat ze voor de niet materiële schade gaan betalen?

Karel
Berichten: 457
Lid geworden op: 15 okt 2003 00:48

Re: "Zalm moet Dexia bank voor straf sluiten"

Ongelezen bericht door Karel »

up

Gesloten