LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Jan Jansen

Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Jan Jansen »

Dit wil ik wel eens kwijt.

Door TV-programma's als "eigen huis en tuin"en "klussen met kijkers" worden mensen aangespoord om bij meerdere aannemers een gratis offerte op te vragen.

Hebben deze mensen wel in de gaten wat voor een kosten dit voor een aannemer meebrengt.

Heel eenvoudig bijvoorbeeld een raamkozijn in een schuifpui veranderen.

Aannemer moet opnemen, loodgieter moet vaak een cv verleggen dus moet ook terplaatse kijken, er moet een offerte gemaakt worden,
tekening om een prijsaanvraag te doen bij een timmerfabriek.
Alleen de aannemer is als snel 8-uur kwijt om dit af te handelen en dan komen de uren van de andere mensen erbij.
Doe je dit bij 5-aannemers dan zijn deze er al langer mee bezig als dat de werkelijke werkzaamheden duren.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat deze kosten op een gegeven moment toch terug moeten worden verdiend.
Wat heel belangrijk is als je wilt gaan verbouwen of uitbreiden is dat je eerst op papier zet wat je exact wil. Vaak worden namelijk ook nog appels met peren vergeleken.

Iedere aannemer of mens heeft over een bepaald project/ding een andere opvatting of gedachte gang.

Zorg gewoon dat een goede aannemer, die bij de NVOB is aangesloten, een open begroting aan u afgeeft. Dan kunt u namelijk zien of alles erin zit. Aan een blaadje met een totaalprijs heeft u namelijk niets.

En om eventuele prijsafspraken onderling te voorkomen zou de regeling van een onkostenvergoeding tbv. de gemaakte offertekosten weer terug moeten komen. Ik denk dat 9 van de 10 aannemers hier heel blij mee zou zijn.

Als je naar een bakker gaat moet je toch ook voor je broodje betalen.

piet hein

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door piet hein »

kerel ie heb helemaar geliek,kost veur een ondernemer veel tiet en geld dus klanten kijken mag maar ie mut wel een keer kopen tog.

Boogrook
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 mar 2004 21:03

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Boogrook »

Probleem is natuurlijk wel dat een 'leek' geen idee heeft van een goede prijs en dit dus de enige methode is om daar enig inzicht in te krijgen. Vooral als blijkt dat de verschillen enorm zijn, neem bijvoorbeeld een schilder voor de buitenkant, de verschillen lopen soms op tot 50%.

Na de 'bouwfraude' vertrouw ik zeker aannnemers al helemaal niet meer, sorry dat ik het zo bot zeg maar het beroep had al geen goede naam! Je krijgt altijd wat anders dan je had besteld voor een prijs die altijd een stuk hoger ligt dan eerst afgesproken. Er is namelijk altijd iets 'onverwachts' volgens de aannemer........... dat dan vervolgens ook nog eens knal duur is. Nee, schuift u maar lekker met uw 'pepernoten' maar klaag dan niet dat niemand medelijden met u heeft.

ossi

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door ossi »

Verschillen in aannemers zijn hemelsbreed. Vraag in uw omgeving, familie en kennissenkring naar hun ervaringen met aannemers, en wellicht dat u een of meerdere redelijke en betrouwbare adressen tegenkomt. Bekijk het resultaat van meerdere aannemers. Let erop dat aannemers vaak gespecialiseerd zijn in een paar dingen en dat efficient kunnen. Voor een bepaalde klus (bijvoorbeeld uitbouw/garages) komen andere aannemers in beeld dan voor een dakopbouw. Je kunt beter 2 offertes hebben van aannemers waarvan je resultaten en gedrag kent, dan 10 offertes van bedrijven uit het telefoonboek.

fred1

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door fred1 »

Pas een offerte laten maken voor kunstof kozijnen.
De duurste was dubbel zo duur als de goedkoopste. Voor exact hetzelfde. Hier gaat het dus om verschillen van duizenden euro's.
Dus gewoon meerdere offertes aanvragen.

bouwkundige

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door bouwkundige »

Dat er grote verschillen tussen offertes ontstaan is zo gek niet. Immers de klant (vaak leek) weet behalve over de hoogte van het uurloon niets van de inkoop van materiaalprijzen en al helemaal niet hoe lang iets duurt om te maken. Dat weten aannemers. Door deze onkunde kunnen ze iedereen alles wijsmaken. En het trucje dat iemand noemde over het zogenaamde meerwerk is natuurlijk ook niet nieuw.

Toch is het niet zo moeilijk want er zijn veel calculatiegegevens zo van internet te plukken. Ook zijn er "blokprijzen"waarmee je een verbouwing zo uit het handje kan beoordelen.
Bijvoorbeeld: Het aantal gevelopeningen in een woning is meestal gelijk; het aantal vierkante meter glas ontloopt elkaar ook niet veel. Het percentage bewegende delen (50% incl. deuren) is in de meeste woningen even groot. De kosten zitten in de handelingen en niet zo zeer in de lengte of vierkante meters. Dus als de m2-prijs van kunststof ramen van internet afplukt, weet je zo of jou offerte enigzins
klopt.

Ook dat geintje met meerwerk kan je omzeilen. Als er meerwerk dreigt ontstaan moet je zorgen dat vergelijkbaar minderwerk hebt. Daar vraag dan vooraf een minderwerkprijs voor. Ik kan je garanderen dat die laag is. Daarna zeg je dat er geen meerwerk is maar dat hetzelfde zelfs meer gedaan moet worden. Voor die prijs dus!! Als je minderwerk hebt vraag je het eerst als meerwerk aan. Een gouden prijs krijg je dan. Een week later kondig je het minderwerk aan. De aftrek van dat minderwerk gaat dan wel voor die gouden prijs.
De hebzucht van aannemers is onverzadigbaar. Succes verzekerd.

Zo kan ik nog uren doorgaan. Het is een leuk vak hoor... "Bouwen"

Viete

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Viete »

Geachte heer,

Graag wil ik bij reageren op de uitspraak dat het veel tijd kost om een offerte te maken. Als eerste mijn vraag of u aannemer bent. Zoja hoe gaat u om met de onderaannemer? U doet zaken met maar een onder aannemer of met meerdere? Volgens mij als een groot project hebt dan vraagt u ook bij meerdere onderaannemers een prijs op en de goedkoopste mag het maken. Weet u hoeveel tijd het kost voor uw onderaannemer om een offerte bij u te krijgen?
Volgens mij bent u niet reeel met uw uitspraak.
Ik zelf werk bij een groothandel en als ik zie hoeveel offerte's er voor een project wordt aangevraagd.
Immers valt er voor u dan ook geld te verdienen in een groot project. Zo moet u het ook zien voor de gemiddelde nederlander die zijn huis laat verbouwen. Voor die mensen is het een hele uitgave en als men dan 1000 euro kan besparen is dat veel geld. Mocht dat voor u geen groot bedrag zijn dan mag u bij elke opdracht waarop u dat bedrag bespaart op mijn rekening storten.
Ik ben het wel met de stelling eens dat men zich moet beperken tot een 3 tal offerte's.
Maar rondkijken kan zeker geen kwaad.

Met vriendelijke groeten,

Sietse Butterhof

Jo Hanssen

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Jo Hanssen »

Jan Jansen heeft gelijkt, wij zijn installateur van elektronische beveiliging en worden helaas steeds vaker geconfronteerd met weinig serieuze klanten die bij ons en 5 andere bedrijven offertes opvragen. Wat ze willen, weten dit soort klanten vaak niet, iedere offerte wordt dus gebaseerd op compleet andere uitgangspunten. Men gaat dan voor de volle honderd procent appels met peren vergelijken. De opdracht gaat naar degene die het goedkoopste leveren kan. Kwaliteit maakt blijkbaar niks meer uit hedendaags??? Dit terwijl goedkoop in onze branche meestal duurkoop is (zelfs gekeurd materiaal is vaak slecht). Inferieur materiaal of gewoonweg onderbeveiliging doordat er te weinig detectie is geplaatst. Achteraf blijkt dat er nog bijgeplaatst moet worden en dat kost in zo'n situatie uiteraard handen vol geld.

Ook in andere branches is dit blijkbaar het geval, van bijvoorbeeld loodgieters horen wij vergelijkbare verhalen. Een opname doen (bij de klant) en offerte maken (op kantoor) kosten ons zo'n 3 tot 7 uur. Vraag nog 5 andere offertes aan en je hebt zo'n 15 tot 35 uur verpest. Wij nemen ons, net zoals veel andere bedrijven, voor om alleen nog serieuze klanten te selecteren. Dat zijn mensen die al een idee hebben wat ze willen, welke ruimte beveiligd moet worden, op welk punt een bediendeel moet komen e.d. Bij figuren die nog niks weten, voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en laten weten nog 10000000 andere bedrijven om een offerte gevraagd te hebben maken wij ter plaatse een indicatieprijs en niet meer dan dat. Indien men toch serieus geïnteresseerd is belt men heus nog wel op voor een gedetailleerde offerte of gesprek.

Wij hopen dat veel collegabedrijven hierin zullen volgen om zo de serieuze klant, in welke bouwsector dan ook, terug te winnen en hem/haar alle aandacht te kunnen geven.[/b]

Mar.

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Mar. »

Een offerte moet ten alle tijden gratis zijn. Een bedrijf moet dit meer zien als service dan als een kostenplaatje. Dan ben je namelijk erg slecht bezig als ondernemer zijnde. Dus vraag gewoon van diverse bedrijven een offerte aan en kijk goed naar kwaliteit.

Gast

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Gast »

Neem een bouwkundig adviseur in de arm, kan eventueel je architect zijn, deze kan offertes voor je aanvragen op basis van alle details zodat je niet voor hoge onvoorziene kosten komt te staan. komt nog bij dat hij of zij de offerte-aanvraag zo kan maken dat de verschillende offertes goed vergelijkbaar zijn en dat van appels met peren vergelijken geen sprake is. ook voor degene bij wie je de offerte aanvraagt is het veel duidelijker. zo'n man verdient zichzelf terug is onze ervaring.

Gast

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Gast »

Ik adviseer om TE ALLEN TIJDE meerdere offertes aan te vragen.
Van iemand die er verstand van heeft hoorde ik dat hij, als hij een klus niet wilde, een extreme offerte uitbracht.
Kreeg hij de klus niet dan had hij zijn zin, kreeg hij de klus wel dan frommelde hij hem er wel tussendoor en hield hij er in ieder geval dik geld aan over.
Kunnen de "heren" aannemers en installateurs daar eens eerlijk op reageren.

Intergast
Berichten: 88
Lid geworden op: 28 mei 2004 12:59

Re: Meerder gratis offertes aanvragen!!!!!!

Ongelezen bericht door Intergast »

Jammer de echte aanvrager haal je er zo tussen uit en de markt bij beveiliging is zo dusdanig dat je ook gewoon weet wie het wel krijgt. Maar er zitten adertjes onder het gras. Wees voorzichtig !!!!!!!

Gesloten