Beste Puma73,
Het bericht van Prof. Dr. Willem Betz heb ik eerder gezien op skepp.be, het forum waar hij eigennaar van is. Op zijn forum is alleen door hem gekleurde informatie welkom. Anders denkenden worden al gauw verwijderd. Hij is tevens lid van het Belgiesche intikwakzalvers vereniging deze worden meestal gesteund door de farmacie.
Hij schreef op zijn forum dat roken niet schadelijk was, mits en toen kwam zijn visie dat het nicotine in een sigaret goed voor de herzens was, tegen een forum schrijver.
Het bleek dat deze forum bezoeker hem persoonlijk kende en schreef, als je zelf ook rookt kun je moeilijk anders beweren.
Maar nu het artikel van hem, daar heb ik wel een tegen onderzoek met andere argumenten voor die anders beweren. Eerst een site adres met duideljke inhoud die ontkracht dat veel vitamine schadelijk is en kanker veroorzaakt.
http://www4ger.dr-rath-foundation.org/D ... eszug.html
Heb ook meer site adressen waar patienten zelf hun verhaal schrijven maar ook met beeld beeldmateriaal waar patiënten hun verhaal vertellen, het is wel in de Duitse taal.
Bewijs kanker genezen met voedingssuplementen
Een wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van voedingsstoffensynergie bij de preventie van kanker Ons onderzoeksteam van het Dr. Rath Research Institute in Santa Clara, Verenigde Staten, heeft opnieuw een succes geboekt op het gebied van cellulaire geneeskunde. Dit succes bevestigt dat de aanpak van dr. Rath de meest effectieve manier is om de verwoestende ziekte kanker onder controle te krijgen. De resultaten van ons onderzoek, dat werd gepubliceerd in de meest recente editie van Breast Cancer Research (2005, deel 7:R291-R295), laten zien dat voedingsstoffensynergie het ontstaan van borstkanker, veroorzaakt door chemische gifstoffen zoals methylnitrosourea, op effectieve wijze kan voorkomen. Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd aan het Dr. Rath Research Institute, werd gebruik gemaakt van het op brede schaal toegepaste model van op chemische wijze teweeggebrachte kwaadaardige borsttumoren bij ratten. De ratten werden geïnjecteerd met een krachtige kankerverwekkende chemische stof, 1-methyl-1-nitrosourea. Na twee weken werden ze op willekeurige wijze in twee groepen verdeeld. Eén groep (controlegroep) kreeg een normaal laboratoriumdieet. De andere groep (testgroep) ontving hetzelfde dieet, maar daaraan toegevoegd een combinatie van voedingsstoffen, waaronder vitamine C, lysine en andere aminozuren en een groene-thee-extract. De ontwikkeling van kanker in alle dieren werd 24 weken later getoetst. De resultaten hebben uitgewezen dat de ontwikkeling van borsttumoren drastisch minder was in de groep ratten die voedingssuppletie kreeg. Bij 90 procent van de dieren in de controlegroep ontwikkelden zich tumoren. 50 procent van de dieren die een dieet ontvingen met de toegevoegde synergetisch werkende voedingsstoffen bleef echter vrij van tumoren. De totale tumormassa was bijna vijf keer kleiner in de groep die voedingssuppletie kreeg dan in de groep ratten die een normaal dieet ontving (een afname van 78 procent). De meest opzienbarende resultaten kwamen van het pathologisch laboratorium in Stanford, waar een onafhankelijke histologische evaluatie van de tumoren uitwees dat alle tumoren die zich in de controlegroep ontwikkelden kwaadaardige adenocarcinomen waren, terwijl de tumoren bij de dieren die synergetisch werkende voedingsstoffen ontvingen niet-kwaadaardige adenomen waren. Hiermee is aangetoond dat de verrijking van het dieet met deze essentiële natuurlijke voedingsstoffen de metabole wegen, via welke chemische schade zich kan ontwikkelen tot kanker, volledig worden geblokkeerd. Ondanks het feit dat de blootstelling aan de combinatie van voedingsstoffen twee weken na chemische vergiftiging plaatsvond, werd een kankerbeschermend effect bereikt. Deze combinatie van voedingsstoffen is gebaseerd op de fundamentele ontdekkingen over chronische menselijke ziekten, die zijn gedaan door de oprichter van het instituut, dr. Matthias Rath. Zijn wetenschappelijke benadering om kankermetastase te bestrijden met essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C en het aminozuur lysine heeft geleid tot de ontwikkeling van een synergetisch werkende combinatie, die alle belangrijke processen in de ontwikkeling van kanker effectief blokkeert . De combinatie van voedingsstoffen bevat vitamine C, de aminozuren lysine, proline, arginine en N-acetyl-cysteïne, selenium, koper, mangaan en polyfenolen, afkomstig uit een extract van groene-theebladeren. Dr. Waheed Roomi en dr. Vadim Ivanov hebben zich de afgelopen jaren, onder leiding van dr. Aleksandra Niedzwiecki, met dit nieuwe en veelbelovende onderzoeksgebied bezig gehouden. De resultaten van hun werk werden gepresenteerd tijdens meer dan 20 wetenschappelijke bijeenkomsten en gepubliceerd in meer dan 12 wetenschappelijke tijdschriften. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt het enorme potentieel van natuurlijke behandelingen om de ontwikkeling en uitbreiding van kanker te beheersen. Dit succes tast het fundament aan van de farmaceutische ‘business with cancer', waarin miljarden dollars omgaan aan winst uit gepatenteerde medicijnen en waarbij chemotherapie en bestraling worden aanbevolen als de belangrijkste behandelingen bij kanker. Deze behandelingsmethoden hebben geen therapeutisch succes opgeleverd en worden geassocieerd met verwoestende neveneffecten, die een nieuwe markt creërden voor het enorme aanbod van gepatenteerde medicijnen. De belangrijke resultaten van onze studie verschenen in Breast Cancer Research , een tijdschrift dat wordt uitgegeven door BioMed Central, een internationale uitgever van meer dan 100 wetenschappelijke tijdschriften waarin alle facetten van biologie en geneeskunde worden besproken. BioMed Central heeft kantoren in Philadelphia, New York, Londen en Tokio. De redactie van het tijdschrift bestaat uit 38 experts uit 12 landen. In dit tijdschrift worden door collega-wetenschappers gecontroleerde onderzoeksresultaten gepubliceerd op biologisch en geneeskundig gebied met betrekking tot borstkanker. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de genetische, biochemische en cellulaire oorzaken. Het tijdschrift verschijnt twee keer per maand, zowel in gedrukte vorm als online. Breast Cancer Research heeft een impactfactor van 2,93. Dit is een indrukwekkende prestatie voor een tijdschrift dat pas in 1999 werd geïntroduceerd. Dit toont aan dat Breast Cancer Research tot de meest gerespecteerde tijdschriften op dit gebied behoort. In eerdere edities publiceerde Breast Cancer Research artikelen van onderzoekers uit de hele wereld en van tal van prominente Amerikaanse instituten op het gebied van geneeskundig onderzoek, zoals het National Cancer Institute, Stanford, Yale, de Universiteit van California, medische opleidingsinstituten in San Francisco, het Baylor Medical College, Vanderbilt, Columbia, de Universiteit van Harvard en het Lawrence Berkeley National Laboratory. Het onderzoek dat door het Dr. Rath Research Institute werd uitgevoerd, toont een innovatieve, veilige en effectieve oplossing voor kanker en biedt daarmee hoop aan miljoenen kankerpatiënten. Sitemap © 2003 by Dr. Rath Health Foundation
V i t a m i n e C
is absoluut onschadelijk! Helaas blijft de holistische geneeskunde nog steeds een geliefd mikpunt van aanvallen. Men wil kennelijk nog steeds niet inzien dat de kentering die is begonnen niet meer te stoppen is. Onderzoeken tonen namelijk steeds vaker aan dat vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen wel degelijk bijdragen tot het behouden en verkrijgen van een betere gezondheid. Ernstige aandoeningen kunnen soms zelfs voorkomen en behandeld worden door middel van hooggedoseerde voedingsstoffen. Dit in tegenstelling tot reguliere medicijnen, die slechts symptomen bestrijden en door de vele bijwerkingen nieuwe klachten veroorzaken. Kanker Het wetenschappelijke tijdschrift Science publiceerde op 15 juni 2001 een artikel over vitamine C. In hoge doseringen zou deze vitamine met lipidehydroperoxides (een soort vetmoleculen) kunnen reageren, waardoor het erfelijke materiaal aangetast zou worden en er kanker zou kunnen ontstaan. Scheikundige werking Het Linus Pauling Instituut in Amerika geeft in haar reactie op het artikel in Science aan, dat er geen harde bewijzen geleverd zijn. Het gaat hier namelijk om een reageerbuisexperiment dat iets zegt over de scheikundige werking van vitamine C en niets over de biochemische en biologische werking. De reacties van vitamine C die in de reageerbuis plaatsvonden zullen of kunnen niet in het lichaam plaatsvinden omdat het lichaam uit vele cellen en weefsels bestaat die allemaal met elkaar reageren en met elkaar systemen vormen. Al deze cellen, weefsels en systemen kunnen niet in een reageerbuis nagebootst worden. Een reageerbuisproef is dan ook niet representatief voor de werking van een stof in het lichaam. Daarmee is volgens het Linus Pauling Instituut de conclusie niet hard te maken. Tekorten De mens zelf is niet in staat vitamine C aan te maken. Absolute tekorten, zoals vroeger het geval was bij scheurbuik, komen nu bijna niet meer voor. Relatieve tekorten echter des te meer. Voldoende aanvoer van vitamine C bevordert vooral de opbouw van het bindweefsel door het regelen van een optimale collageenproductie. Linus Pauling heeft hier samen met dr. Rath vele onderzoeken naar gedaan. In eerdere onderzoeken heeft het Linus Pauling Instituut aangetoond dat vitamine C juist effectief de vorming van lipidehydroperoxiden remt. Conclusie Volgens het Linus Pauling Instituut zijn er door het Science-onderzoek belangrijke scheikundige ontdekkingen gedaan over de werking van vitamine C in een reageerbuis (in vitro). De fysiologische relevantie moet echter nog worden onderzocht. Er is geen rekening gehouden met de reacties in het menselijk lichaam (in vivo) die totaal anders zijn dan in een reageerbuis. In haar reactie geeft het instituut de beperktheid van de reageerbuisproef in overtuigende bewoordingen weer: Om te stellen dat vitamine C kanker zou veroorzaken is net zo dwaas als te stellen dat er een genezing voor kanker is gevonden op basis van eenvoudige reageerbuisproeven. Voedingssupplement Het is niet de eerste keer dat vitamine C wordt aangevallen. In dit kader vraag je je dan toch af waarom allerlei instanties ons steeds vaker oproepen meer groenten en fruit te eten. Het antwoord is logisch: vitaminen helpen namelijk kanker, hart- en vaatziekten en vele andere ziekten te voorkomen. Het lichaam maakt echter geen onderscheid tussen vitamine C in voeding of in supplementen. Als men dus adviseert geen vitamine C-supplementen te nemen, dan zou men ook moeten adviseren minder groenten en fruit te eten. Iedereen begrijpt dat dit een volkomen belachelijke bewering is. Kiest u ervoor de dagelijkse voeding met voedingssupplementen aan te vullen, dan bent u er helemaal zeker van dat er geen vitaminetekorten zullen optreden. U kunt dus langer gezond blijven, zoals vele onderzoeken reeds hebben aangetoond Meer informatie
www.vitamincfoundation.org
Er bestaat een duidelijk verband tussen het vitamine C-gehalte in het bloed en het optreden van cerebrovasculaire accidenten (CVA’s). Dat blijkt uit een langdurig bevolkingsonderzoek dat is uitgevoerd door de afdeling Epidemiologie van het Medical Research Institute in Tokyo. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in Stroke van 5 oktober.
Voor het onderzoek zijn 880 mannen en 1.241 vrouwen van 1977 tot 1997 gevolgd. De groep is op basis van het vitamine C-gehalte in hun bloed verdeeld in vier groepen. In de twintig jaar dat het onderzoek liep, deed zich bij 194 mensen een CVA voor. Na het combineren van de verschillende gegevens bleek dat degenen uit het kwartiel met het laagste vitamine C-gehalte 70 procent meer kans hadden op een beroerte dan degenen uit het kwartiel met het hoogste vitamine C-gehalte.
Een zelfde resultaat vonden de onderzoekers toen zij de CVA-gegevens koppelden aan het voedingspatroon van de onderzochte groep. Degenen die zes à zeven keer per week groente en fruit aten, liepen aanzienlijk minder risico op een beroerte dan degenen die zich hooguit twee keer per week te goed deden aan vitamine C-rijke producten.
De CVA’s betroffen zowel herseninfarcten als -bloedingen. Het eerste type wordt veroorzaakt door artherosclerose en het is bekend dat de antioxidant vitamine C dat proces tegengaat. Het antwoord op de vraag welke rol vitamine C speelt bij het terugdringen van hersenbloedingen, blijven de onderzoekers nog schuldig.
www.artsen.net
Onderzoek en wetenschap: vitamine en ziekte kanker.
Vitamine C.
Nieuw licht op de antikankerverwerking van vitamine C.
Nobelprijswinnaar Linus Pauling deed het dagelijks: grote hoeveelheden vitamine C slikken om zuurstofradicalen in het lichaam onschadelijk te maken. Vrije radicalen leiden tot DNA-schade wat weer de opmaat tot kanker is, zo dacht hij.
___________________________________________________________________________
Nu, 13 jaar na zijn dood (aan kanker..), lijkt het er op dat vitamine C inderdaad tumorgroei kan remmen, alleen op een wat andere wijze dan Pauling dacht. Dat schrijven wetenschappers van de Johns Hopkins University in Baltimore in het blad Canser Cell.
De zuurstofradicalen zorgen niet zozeer voor DNA-schade; ze stellen bepaalde groeifactoren in staat hun schade te doen. Deze factoren, HIF-1 genaamd, helpen tumorcellen om suiker om te zetten in energie en om nieuwe bloedvaten aan te maken. Ze hebben daarbij wel zuurstofradicalen nodig en wanneer die worden weggevangen door een vitamine, sterft de tumor.
De HIF-1-eiwitten spelen in ieder geval een rol bij het ontstaan van prostaat-, lymfeklier-, darm- en baarmoederhalskanker en bij deze vormen van kanker zou vitamine C dan ook kunnen helpen. Tegelijk waarschuwen de onderzoekers dat kankerpatiënten niet handenvol vitamine C moeten gaan slikken, omdat de resultaten voorlopig zijn.
Bron: Eurekalert.org, Reuters, Sciencedaily.com Teleac 12 september 2007
PS, dit onderzoek heeft dr.Rath ook gedaan en is daar veel verder mee.
Er bestaat geen twijfel meer, Vitamine C, Proline, Lysine en ecgc (groenethee) blokkeert 100% gericht de kankercellen er zijn geen nadelige bijwerkingen bekent na 5 jaar ervaring in de praktijk.
Dit lijkt mij eerst voldoende gemotiveerd.
Nu kan ik nog wel meer van deze onderzoeken hier kopieëren, dat wordt mij niet in dank afgenomen.
M.v.g. Frans.