LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Keneth »

Afvangen van vrije radicalen is de reden niet
door: Arjen Dijkgraaf
dinsdag 11 september 2007

Vitamine C en andere antioxidanten kunnen inderdaad de groei van bepaalde tumoren vertragen. Alleen heeft het niets met het afvangen van vrije radicalen te maken, zo schrijft Chi Dang (Johns Hopkins University, Baltimore) in het tijdschrift Cancer Cell.

Uit experimenten met transgene muizen concludeert Dang dat vitamine C en N-acetylcysteïne de aanmaak van de zogeheten hypoxia-inducible factor 1 (HIF-1) verhinderen. Deze transcriptiefactor bevordert onder meer de groei van bloedvaten in tumoren.

De antioxidanten hebben dan ook alleen effect bij tumoren die voor hun groei afhankelijk van HIF-1 zijn: Dang heeft het geprobeerd met prostaatkanker en lymfoma, en hij vermoedt dat het met darm- en baarmoederhalskanker ook moet lukken.

Dat vitamine C 'iets' doet tegen kanker wordt al zeker dertig jaar vermoed, al is het wetenschappelijk nooit keihard bewezen. Tot nu toe wordt algemeen aangenomen dat de stof beschadiging van het DNA voorkomt door vrije radicalen af te vangen. Dangs experimenten doen echter vermoeden dat dat hooguit een bijwerking is.

Overigens laat Dang weten dat er nog veel meer onderzoek naar het precieze effect van antioxidanten nodig is. Hij raadt kankerpatiënten met klem af om nu “emmers vol vitamine C te gaan slikken”.
http://www.c2w.nl/5971-Vitamine-C-helpt ... ders.lynkx

mastertjuh
Berichten: 60
Lid geworden op: 12 apr 2007 22:21

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door mastertjuh »

ja idd vit C is een topvitamine op alle fronten.
Linus Pauling is er oud mee geworden met magadoseringen.
gr.Mastertjuh.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Megadoseringen vitamine C

Heer Mastertju,

Wat noemt u een megadosering vitamine C?
Immers, een teveel aan vitamine C wordt uitgeplast.
Dit houdt tevens in dat bij megadoseringen die nieren ook op hun donder krijgen.
Overigens, de man door u aangehaald, is 93 jaar geworden dus zeker geen Methusalem.

In Wikipedia overigens geen woord over aanbevolen megadoseringen.

♫ Hara christna, hara christna, hara christna, hare,hare. ♫

tsjonge, het moet er bij lezers wel ingeramd worden hè.
De enige ware weg is al die suplementen.
Gewone goede voeding is maar niks!

Overige lezers wil ik wel waarschuwen voor dit gepreekte alternatieve.

Grootvader

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Keneth »

Nieuwe bemoedigende onderzoeksresultaten in verband met vitamine C in de behandeling van kanker http://www.cmaj.ca/cgi/content/abstract/174/7/937

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Vitamine C (een verwijzing naar een Canadese study)

Lees wel weer goed.
Het zou kunnen dat...................
Bij terminale kankerpatienten het leven wat verlengt zou kunnen worden omdat bij onderzoekingen in vitro vitamine c de groei van kankercellen zouden kunnen remmen.

Meer staat er niet!!!

Kortom, waarom altijd maar wanhopig zoeken naar het gelijk van de alternatieven????

Breng ik die handel in gevaar soms???

Waarom gezonde mensen toch maar steeds proberen om ze aan de multivitamines en voedingssuplementen te krijgen op basis van angstopwekking en verkeerde informatie.

Grootvader

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Keneth »

Niets in vitro, Kanovaartje. Het is een humane studie, beste. Voornamelijk klinisch onderzoek.

Nadat Linus Pauling en Ewan Cameron in de jaren zeventig succes boekten bij de behandeling van kanker met hoe dosis vitamine C, hebben andere onderzoekers hun resultaten niet kunnen reproduceren. Volgens dr. Mark Levine van het National Institutes of Health in Bethesda komt dit omdat in vervolgonderzoeken alleen oraal vitamine C gebruikt werd. Pauling en Cameron combineerden oraal met intraveneus.

In een nieuw onderzoek werden de gegevens van drie patiënten met kanker in een vergevorderd stadium onderzocht aan de hand van de specifieke regels van de National Cancer Institute Best Case Series. Alle drie hadden de vitamine C intraveneus toegediend gekregen.
De eerste patiënt was een 51 jaar oude vrouw met een tumor in een nier met uitzaaiingen. Nadat de nier operatief was verwijderd, weigerde de vrouw conventionele therapie. In plaats daarvan koos zij voor vitamine C. Zij kreeg twee maal per week 65 gram gedurende tien maanden. Verder gebruikte de vrouw ook nog suppletie met bètaglucan, N-acetylcysteïne, niacinamider en thyroïdextract. Op een plek na (waarschijnlijk littekenweefsel) waren na de intraveneuze vitamine C alle uitzaaiingen in de longen verdwenen. Zes jaar na de ontdekking van de niertumor werd kleincellig longcarcinoom ontdekt. Dit was een nieuw type kanker, veroorzaakt door roken en geen gevolg van een uitzaaiing van de nierkanker. Hoewel de opnieuw gestarte vitamine C-therapie de groei van de tumor leek te remmen, is de patiënt ruim een jaar later toch overleden.
De tweede patiënt was een man van 49 jaar met blaaskanker in een vergevorderd stadium. Na het operatief verwijderen van de tumor werd deze patiënt behandeld met intraveneus 30 gram vitamine C twee maal per week gedurende drie maanden. Hierna kreeg hij gedurende vier jaar 30 gram iedere één á twee maanden. Er waren ook perioden van één á twee maanden dat hij vaker een infuus kreeg. Ook hij gebruikte hiernaast verschillende supplementen.
De patiënt verkeert in goede gezondheid
Patiënt drie is een vrouw van 66 jaar met lymfklierkanker in een vergevorderd stadium. Na vijf weken therapie met bestraling weigerde zij chemotherapie en koos voor intraveneuze vitamine C. Zij kreeg gedurende twee maanden vijftien gram twee keer per week, daarna één keer per week gedurende zeven maanden gevolgd door iedere twee à drie maanden gedurende een jaar. Hiernaast gebruikte zij verschillende supplementen.
Ook deze patiënt verkeert nog steeds in goede gezondheid.
Wanneer vitamine C oraal wordt genomen, is de maximum bloedspiegel die bereikt kan worden niet hoger dan 220 micromol per liter. Via een infuus kunnen spiegels van maximaal 14.000 micromol per liter worden bereikt. Spiegels van 1000 tot 5000 micromol per liter zijn in laboratoriumproeven toxisch gebleken voor kankercellen, maar niet voor gezonde cellen.

http://www.cmaj.ca/cgi/content/abstract/174/7/937

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Keneth »

Voldoende hoge doses intraveneuze vitamine C doodt kankercellen selectief. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entre ... query_hl=8

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Die vitamine C toch.

Ik verbaas mij altijd weer over het fanatisme waarmee de alternatieven steeds maar weer met allerlei "bewijzen" ons willen aantonen dat voedingssuplementen, aardstralenkastjes, biostabiels, antiGSMstralingproducten, glucosamines,Dr Vogel, Melly Uyldert, enzovoort,enzovoort maar steeds weer de hemel wordt ingeprezen maar waar na een beetje onderzoek steeds maar weer blijkt dat er verdraait slecht gelezen wordt en foute want niet wetenschappelijke rapporten worden aangehaald.

Aan de andere kant waar het de gevaren van de reguliere "geneesmiddelen "betreft blijkt men ook al vaak niet te willen lezen.
Antidepressiva zijn per definitie gevaarlijk en verslavend maar wie dat circuit bekijkt ziet meer een babbelbox dan de bijwerkingen.

Datzelfde vind men dan ook bij statines.
Je kunt schrijven als Brugman, het schijnt niet te helpen.
Kortom, mensen hebben toch erg veel van struisvogels; die kunnen ook slecht rekenen of vergeten een paar nullen en steken (volgens overlevering) ook de kop in het zand.

Grootvader
(zeewater dat slechts een paar miljoen liter zou zijn, weet u nog wel?)

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door fjhoek »

Wat kan cellulaire geneeskunde betekenen bij kanker.

Wat is kanker?
Kanker is na hart- en vaatziekten de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Iets meer dan een kwart van alle sterfgevallen wordt veroorzaakt door kanker.
Er bestaan wel honderd verschillende soorten kanker waarvan de oorzaak en het verloop sterk kunnen variëren. De belangrijkste vorm van kanker bij mannen is longkanker, gevolgd door prostaat - en dikke darmkanker. Bij vrouwen komt borstkanker het meest voor. Onder kanker verstaan we een hele groep van met elkaar verwante ziektebeelden. Bij elke vorm van kanker is er sprake van een woekering van abnormale cellen die zich bovendien ook nog kunnen verplaatsen in het lichaam.
Normale cellen groeien, delen en sterven af op een goed georganiseerde manier. Nieuwe cellen worden alleen aangemaakt om dode cellen te vervangen.
Kankercellen trekken zich niets aan van deze regel. Ze delen zich continu waardoor er al snel veel meer cellen ontstaan dan er verdwijnen. Zo ontstaat een gezwel (tumor). Bovendien hebben de cellen in het gezwel het vermogen het normale weefsel binnen te dringen en te vernietigen. Daarom noemt men deze cellen ''kwaadaardig''.

Behandeling.
De reguliere geneeskunde kent de volgende en meest gangbare methoden om kanker te behandelen:

Operatie - Lange tijd kon kanker alleen worden behandeld door de tumor en het omringende weefsel operatief te verwijderen. Nog steeds is dit de belangrijkste behandelmethode.

Bestraling - Door middel van straling (radiotherapie) kunnen kwaadaardige cellen geheel of gedeeltelijk worden vernietigd. Radiotherapie wordt meestal toegepast in combinatie met andere behandelmethoden, bijvoorbeeld na een operatie om achtergebleven kankercellen te vernietigen.

Chemotherapie - Sinds de jaren zestig kan bij de behandeling van kanker cytostatica gebruikt worden. Dit zijn medicijnen die de celdeling tegenwerken. Er zijn vele soorten cytostatica. De gevoeligheid voor een bepaald soort cytostaticum is voor elke soort kanker anders.
Vaak wordt een combinatie van deze behandelingen toegepast. Bij sommige soorten kanker worden daarnaast nog andere behandelingen gebruikt, zoals hormoonkuren bij borstkanker of bij prostaatkanker.

Ontstaan volgens cellulaire geneeskunde.
In de cellulaire geneeskunde wordt de vraag gesteld in welke gedeelte van de cel het probleem ligt. Volgens dr. Rath zijn ziekten in twee categorieën in te delen:
-Ziekte ten gevolge van brandstoftekort in de krachtcentrale van de cel of
-Ziekte ten gevolge van een omgeprogrammeerde besturing van de celstofwisseling in de celkern.

Bij kanker is het laatstgenoemde probleem aan de orde. Een omgeprogrammeerde cel kan tot kanker leiden wanneer de celsoftware opdracht geeft tot celvermeerdering, en tot massaproduktie van collageenverterende enzymen. De opdracht '' celvermeerdering '' leidt tot ongecontroleerde celvermeerdering. De opdracht '' massaproduktie van collageenverterende enzymen'' leidt tot vertering van het omliggende bindweefsel. Normaal worden kankercellen door het omliggende bindweefsel ingepakt. Nu kunnen ze zich echter door het omliggende bindweefsel verplaatsen en zo terechtkomen in een bloed- of lymfevat.

Metastasering.
Het grootste gevaar van kankergroei ligt in de mogelijkheid tot loslating van cellen die terechtkomen in de lymfestelsel of het bloedvatenstelsel. Een tumor op een bepaalde plek is zelden levensbedreigend. Ongeveer 90% van alle sterfgevallen door kanker wordt echter veroorzaakt door metastase, de invasie van kankercellen in andere organen en andere weefsel.
Cellulaire geneeskunde.
De cellulaire geneeskunde voert veel ziekten terug naar het celniveau. Essentiële voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, aminozuren en spoorelementen ondersteunen tal van belangrijke biochemische reacties in elke lichaamscel. Een te laag aanbod van vitaminen en andere bio-energiestoffen kan leiden tot het minder goed functioneren van lichaamscellen. Hierdoor kan de afweer verminderen en wordt de vatbaarheid voor ziekten groter.
De klachten en ziekten die zich uiten, worden mede bepaald door erfelijke aanleg en persoonlijke gevoeligheid, waarbij de levenswijze (bijvoorbeeld roken) en voedingsgewoonten een belangrijke rol spelen.

Inmiddels zijn er honderden studies die aantonen dat een verhoogde toevoer van vitamine C, vitamine E, bèta-caroteen en andere voedingsstoffen verschillende soorten kanker kunnen helpen voorkomen. Suppletie van hooggedoseerde vitaminen en andere voedingsstoffen is ook vanuit de cellulaire geneeskunde een preventieve maatregel om ziekten waaronder kanker te helpen voorkomen. Zo beschermen antioxidanten (vitamine C, vitamine E, bèta-caroteen, seleen en bioflavonoïden) onze lichaamscellen tegen beschadiging door vrije radicalen.

Daarnaast is toevoer van hooggedoseerde voedingsstoffen een zeer belangrijke ondersteunende behandeling bij elke kankertherapie.
De cellulaire geneeskunde richt zich hiermee op het versterken van het bindweefsel in het lichaam, het tegengaan van bindweefselafbraak en het versterken van het afweersysteem.

De versterking van het bindweefsel en het tegengaan van ongecontroleerde bindweefselafbraak door collageenverterende enzymen is van essentieel belang om verspreiding van kankercellen door het lichaam te helpen verhinderen.
De ontwikkeling van de cellulaire geneeskunde staat op het gebied van natuurlijke kankerbestrijding dan ook niet stil.

Recente onderzoeken in het laboratorium hebben de werking van voedingsstoffen aangetoond. Hierbij maakten de onderzoekers gebruik van speciale flesjes met daarin tussenschotjes van collageen. Er werden kankercellen zonder voedingsstoffen toegevoegd en in andere flesjes kankercellen met voedingsstoffen (EGCG, proline, lysine en vitamine C). De kankercellen met voedingsstoffen waren, in tegenstelling tot de kankercellen zonder voedingsstoffen, niet in staat het collageen te verteren. Op deze manier kunnen kankercellen zich niet meer verspreiden in het lichaam.

Wat zijn de belangrijkste bio-energiestoffen bij kanker?
Vitamine C, proline, lysine, chondroïtinesulfaat, N-acetylglucosamine en koper zijn van essentieel belang voor een optimale aanmaak en vorming van bindweefsel en andere stabiliteitsmoleculen in ons lichaam.

IJzer, vitamine B6 en foliumzuur zijn belangrijk voor een goed afweersysteem. Ze zijn onder andere nodig voor een optimale produktie van bloedcellen. Foliumzuur is echter ook van belang bij de synthese van het erfelijk materiaal (DNA). Door een tekort kunnen DNA-veranderingen ontstaan die tot kankervorming kunnen leiden. Lysine speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van de ontbinding van bindweefsel door collageenverterende enzymen. Het kan namelijk de werking van de in grote hoeveelheden aanwezige collageenverterende enzymen blokkeren.
Door de combinatie van lysine met vitamine C wordt de produktie van bindweefsel ook bevorderd.
De combinatie van hooggedoseerde hoeveelheden proline, lysine en vitamine C zorgt voor de voorziening van extra bio-energie die nodig is voor de opbouw van gezond collageen en bindweefsel.

Vitamine C is daarnaast in extra hoge dosering van essentieel belang bij de bescherming tegen celbeschadigingen en bij de versterking van het natuurlijke afweersysteem.

De stof epigallocatechinegallaat (EGCG) is hierbij een belangrijke aanvulling. Dit polyfenolbestanddeel van groene thee bezit belangrijke eigenschappen die het ontstaan en tevens de uitbreiding van kanker kunnen remmen (antimutageen en antiproliferend). De belangrijkste werking is het remmen van collageenverterende enzymen. Hiermee kan uitzaaiingen van kankercellen worden voorkomen. Bovendien zijn polyfenolen krachtige antioxidanten die gevaarlijke vrije radicalen neutraliseren en daadoor celbeschadiging voorkomen.

Afbeelding van rode en witte bloedcellen; rode bloedcellen zijn betrokken bij zuurstoftransport en witte bloedcellen vormen het belangrijkste deel van het afweersysteem van het lichaam.


M.v.g. Frans, consulent van Cellulaire geneeskunde.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Vitamine C ook tegen kanker(s)?????

Dit bovenstaand betoog kan men ook lezen bij het topic Statines.
Even onzinnig, even onwetenschappelijk. Zeker bij de verzamelnaam van ziekten die men kanker noemt.

Wat deze (alternatieve) "voorlichter" betreft is zijn beweringen gebaseerd op gebakkenlucht en nergens enig glimpje van (wetenschappelijk) bewijs.
Niet bij cardiovasculaire aandoeningen en zeker niet bij de ziekte die zo gevreesd word als kanker.
Juist daarom is dat lange stuk tekst behoorlijk gemeen omdat het hoop schept waarin geen enkele hoop is met het (voor hem) wondermiddel vitamine C!!

Iets op een foute redenering (subtiel reclame maken) als waarheid verkondigen met betrekking tot ingewikkelde ziekten zoals kanker is daarom aantoonbaar berhoorlijk a-sociaal!

Grootvader

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hallo Kanovaarder,

Mijn eertse reactie, jij weet er geen bal van, ga eerts hierover informatie verzamelen.
Mijn tweede reactie is, als je direct begint iemand a-sociaal te nomen, Heeft het geen zin voor discussie en strijdig met de regels van dit forum.
This te hoopen dat je geen kanker krijgt, mocht het wel zo zijn dan heb je bij uitzaaiingen bij 8 jaar maar 5% overlevingskans.
Dat zegt niet ik maar de reguliere geneeskunde zelf.
Ga even ARD 1 naar Reporter mainz van 21 januarie kijken dan zie je dat ik de waarheid schrijf.

Frans.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Uw persoonlijke vitamine C reklame.

Ik heb uw schrifturen gekopieerd en naar de redactie van Tros-Radar gestuurd omdat ik van mening ben dat u op een gevaarlijke manier bezig bent en geen enkel wetenschappelijke onderbouwing geeft.

Affaires zoals Silvia Millecamp mogen niet meer voorkomen!

Grootvader

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Walter van V »

http://www.diagnose-kanker.nl/voedingpagina.htm

lees met name even lager op de pagina over vit. C en kanker! voordat men zeer hoge doseringen gaat nemen, eigenlijk van welke vitamine dan ook.

Het is dus niet zo: baat het niet dan schaadt het niet....

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Walter van V »

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entre ... query_hl=8 deze link staat hierboven, met deze conclusie:

Voldoende hoge doses intraveneuze vitamine C doodt kankercellen selectief.
en dat staat er helemaal niet. Gevaarlijk om een samenvatting van een onderzoek, waar duidelijk staat: ""zou kunnen"" uit te leggen als dat het 100% zeker werkt....

Keneth, blijkbaar behoeft uw engels verbetering. zolang dat niet het geval is, doet u er beter aan u niet aan vertaling van wetenschappelijk onderzoek te wagen!

Wat niet wegneemt dat het veelbelovend is en dus wel goed nader onderzoek behoeft, voor dat mensen blij gemaakt gaan worden met een dode mus...

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hallo Kanovaarder,

Volgens mij ken je het verhaal van Silvia Millecamp ook niet.

Ga eerst het ware verhaal lezen en geef dan een eerlijk commentaar.

Wat jij doet is dingen roepen die niet waar zijn.

Heb de redactie ook als het ware verhaal over cholesterol gezonden, daar ben ik mee begonnen alvorens ik op dit forum ben gaan schrijven.

Misschien help je wel mee de leugen de wereld uit te helpen.

M.v.g. Frans.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Walter van V »

Affaires zoals Silvia Millecamp mogen niet meer voorkomen!
mee eens. Daarom ook moet men onderzoeken en conclusies op de juiste wijze vertalen. Daarom ook moet men de relativiteit van zaken kunnen blijven zien. En daarom ook moet de wet eindelijk eens aangepast zodat ook alternatieve genezers op een normale manier via medisch tuchtrecht beoordeeld kunnen worden, en moeten de IGZ en justitie eens af van de halfslachtige en ronduit slappe manier waarop dit soort zaken nu behandeld wordt. Een arts die zijn registratie kwijtraakt kan gewoon doorgaan in het alternatieve circuit, en voor het alternatieve circuit is er geen echte toetsing mogelijk...

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door fjhoek »

Beste Water van v,

Ben het met jou eens dat er meer onafhankelijke onderzoeken plaats moet vinden, maar niet door de farmacie of voedingsburo Wageningen dan krijg je een gekleurde uitslag is mijn ervaring.
Wat het medische tuchcollege betreft deze zijn niet onafhankelijk, heb daar zelf ook ervaring mee, vandaar dat ik hier schrijf.

Zelfs de reguliere artsen organisatie heeft geen vertrouwen in hun uitspraken omdat 98% van deze uitspraken niets uithalen voor de patiënt.
Minister Borst heeft het alle medishe dossiers vernietigt voor inzage, zelfs als een rechter er om vraagt.
Minister Boris Dieterich spreekt van medische missers, medische maffia?
Met andere woorden zoals de medische rechtzaken nu zijn is het een verlengstuk van de reguliere geneeskunde.

Ik ben voor wat u voorsteld maar wel bij een beter onafhankelijke rechtzaak waar 50% regulier en 50% alternatief zitting heeft.
Heb meer vertrouwen op dit moment in civielrechtspraak voor de patiënt.

M.v.g. Frans.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Even maar voor mijn beurt beste Walter.

Vorig bericht van "Frans"Geplaatst op 27 Jan 2008 23:36 door fjhoek
Beste Water van v,
Ben het met jou eens dat er meer onafhankelijke onderzoeken plaats moet vinden, maar niet door de farmacie of voedingsburo Wageningen dan krijg je een gekleurde uitslag is mijn ervaring.
Wat het medische tuchcollege betreft deze zijn niet onafhankelijk, heb daar zelf ook ervaring mee, vandaar dat ik hier schrijf.

Zelfs de reguliere artsen organisatie heeft geen vertrouwen in hun uitspraken omdat 98% van deze uitspraken niets uithalen voor de patiënt.
Minister Borst heeft het alle medishe dossiers vernietigt voor inzage, zelfs als een rechter er om vraagt.
Minister Boris Dieterich spreekt van medische missers, medische maffia?
Met andere woorden zoals de medische rechtzaken nu zijn is het een verlengstuk van de reguliere geneeskunde.

Ik ben voor wat u voorsteld maar wel bij een beter onafhankelijke rechtzaak waar 50% regulier en 50% alternatief zitting heeft.
Heb meer vertrouwen op dit moment in civielrechtspraak voor de patiënt.

M.v.g. Frans.
=======================================
Uit bericht: maar niet door de farmacie of voedingsburo Wageningen
--------------------
Dat de medicijnenfabrikanten een zeer grote vinger hebben in wat patienten te slikken krigen is algemeen erkend.
Ook dat onderzoeken weleens gestopt worden opdat er teveel bijwerkingen worden gemeldt maar artsen zijn nu eenmaal net mensen en de slikker wil het nieuwste van het nieuwste want die hebben de verhalen van die fabrikanten ook gelezen.
Voedingsbureau Wageningen??????
Het Nederlands Bureau voor de Voeding zit in Den Haag.
----------------------
Uit bericht:Wat het medische tuchcollege betreft deze zijn niet onafhankelijk.
----------------------
De belangen zijn inderdaad erg groot zodat dit genoemd college een zware afweging heeft te maken.
Helaas kan zij alleen maar oordelen over ECHTE artsen en regelmatig vallen er dus uitspraken waarin een arts een berisping krijgt (niet zo goed voor een arts) of dat deze de bevoegdheid werd ontnomen zoals bij de affaire Millecamp is gebeurt (en die artsen dus vrolijk verder zijn gegaan in het alternatieve circuit)
Maar niet onafhankelijk is weer een kreet uit uw eigen straatje.
---------------------
Uit bericht:Zelfs de reguliere artsen organisatie heeft geen vertrouwen in hun uitspraken omdat 98% van deze uitspraken niets uithalen voor de patiënt.
--------------------
Mijn vraag terug: "Waar staat dat?
--------------------
Uit bericht: Minister Borst heeft het alle medishe dossiers vernietigt voor inzage, zelfs als een rechter er om vraagt.
--------------------
Wederom mijn reaktie: ????????????? verklaar waar ik dit kan vinden.
---------------------
Uit bericht: Minister Boris Dieterich spreekt van medische missers, medische maffia?
---------------------
Kijk, dat ik ook weleens de geneesmiddelenindustrie weleens betitel als de medicijnenmaffia wil nog niet zeggen dat u al die reguliere artsen als maffiafiguren kan neerzetten.
Over die "alternatieven" heb ik zo mijn bedenkingen
---------------------
Uit bericht: Met andere woorden zoals de medische rechtzaken nu zijn is het een verlengstuk van de reguliere geneeskunde.
---------------------
Dat haal je de koekoek want een reguliere arts kan bij medische fouten vervolgd worden.
Een arts die geen artsenbevoegdheid heeft niet.
---------------------
Uit bericht:Ik ben voor wat u voorsteld maar wel bij een beter onafhankelijke rechtzaak waar 50% regulier en 50% alternatief zitting heeft.
--------------------
Met van die gekken zoals u bent of wil worden.
Gevaarlijke onzin verkondigen en als "deskundige"opgenomen in zo'n college?????
Alternatieven mogen niet oordelen over zaken waarvan ze (in vrijwel alle gevallen) geen medische kennis over bezitten.
Je haalt ook geen willekeurige taxichauffeur van de staat om als rechter op te treden.
--------------------
Tenslotte zijn laatste citaat:Heb meer vertrouwen op dit moment in civielrechtspraak voor de patiënt.
--------------------
Dat zal die patient wel moeten als een alternatieve arts schade heeft berokkend.
Vaker echter zal zo'n kwakzalver voor de strafkamer moeten verschijnen.
Dood door schuld weer u wel?
=============
Sorry aan allen die dit lange stuk weer moeten doorworstelen.
Maar ik wordt niet goed van deze bi-carbonaatverkondiger die door zijn gekte hoop geeft aan mensen die geen enkel perspektief meer heeft dan alleen de pijnbestrijding.
Gelukkig is daar erg veel over bekend geraakt en kan de mens in zijn laatste levensstadium in ieder geval nog een aantal maanden/jaren vrijwel pijnvrij en dus menswaardig een afsluiting geven aan zijn/haar bestaan.

Voor die mensen heeft zo'n ervaringsvraag aan forumleden veel nut.
Deze bi-carbonaatfannaat doet het tegendeel.
Één gek kan meer kwaad doen dan artsen kunnen goedmaken.

Grootvader

die aan Walter de eer geeft van het laatste woord

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door Walter van V »

die aan Walter de eer geeft van het laatste woord
ha, denkt u echt dat dat dan inderdaad het laatste woord is? (met dank voor de eer overigens!)

Nee het laatste woord hierover is nog lang niet gesproken. Daar is nog veel onderzoek voor nodig. De resultaten tot nu toe laten zien dat er nader onderzoek nodig is, er zijn enkele bemoedigend resultaten, echter ook niet meer dan bemoedigend. Harde conclusies zijn (nog lang?) niet te trekken.

Ik denk overigens dat dit topic niet onder alternatieve geneeswijzen thuishoort, dit heeft namelijk niets met alternatief te maken.
Want de vitamine C wordt gegeven/onderzocht naar werking als ondersteunend middel, niet als op zichzelf staand.

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine C helpt tegen kanker, maar dan anders

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hallo Kanovaarder,

"grootvader" Als ik jou scheldpartij zo lees lijkt het wel dat je dement bent van al die nieuwe informatie nog te kunnen verwerken.
Het kost schijnbaar te veel enegie om je netjes te gedragen met normale antwoorden.

Met deze scheldpartij heeft het geen zin de bij behorende informatie/bewijs over mijn aangehaalde artikelen toe te lichten.

Ik wens je beterschap.
Frans.

Gesloten