LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Geld terug bij Mediamarkt; echt geen probleem???

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
PS
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jan 2007 13:28

Geld terug bij Mediamarkt; echt geen probleem???

Ongelezen bericht door PS »

Een week voor kerst voor de kerst een LCD TV gekocht bij Mediamarkt in Eindhoven. Na installatie van de TV (een JVC 26X70) blijkt deze een behoorlijke audio ruis te vertonen, vooral erg hinderlijk bij lagere volumes. Teleurstellend voor een 66cm toestel van Eur 1099,--. Direct na kerst terug naar Mediamarkt, waar de medewerker van de afdeling Service/Reparatie aangaf dat het bij dit soort klachten gebruikelijk was om er iemand van de afdeling Verkoop bij te halen. Deze was tamelijk verbaasd en had op de achtergrond nog even overleg had met de Service medewerkster. Laatstgenoemde overhandigde mij even later een bon met de mededeling dat ik een ander toestel uit kon zoeken. Inmiddels geattendeerd op de schreeuwende teksten in de trant van “bij ruilen binnen 14 dagen zonder problemen uw geld terug” op allerlei borden en bordjes achter en rond de balie vroeg ik voor de zekerheid of ik ook mijn geld terug kon krijgen indien ik geen passend alternatief zou kunnen vinden. Geen probleem; moest ik maar even langs de Klantenservice gaan. Ik kon helaas niets vergelijkbaars vinden en ging dus naar de Klantenservice. Helaas, daar konden ze me alleen een tegoedbon geven. Toen ik de betreffende medewerkster vriendelijk op de voorwaarden wees, verwees deze mij op botte wijze weer terug naar de afdeling Service/Reparatie. Ik kon haar niet tot enige vorm van dialoog bewegen (ze raakte steeds geïrriteerder), dus maar weer twee verdiepingen hoger en weer 15 minuten in de rij staan. Na enig aandringen nam de (nu een andere) medewerker van de afdeling Service/Reparatie telefonisch contact op met de verkoper. Helaas, geld terug is echt niet mogelijk. Daarop attendeerde ik de medewerker op bord dat achter hem hing met daarop bovengenoemde tekst. Toen kwam hij plotseling met het excuus dat de aankoop meer dan 14 dagen geleden was gedaan. Ik heb toen eerst nog gevraagd of er soms sprake was van een grap, maar toen dat niet het geval bleek heb ik maar even samen met hem het aantal dagen sinds de aankoop geteld. We zijn toen samen tot de conclusie gekomen dat dit toch echt niet het probleem kon zijn. Daarop kon ik weer 2 verdiepingen naar beneden om mijn geld op te halen. Omdat er drie verschillende medewerkers bij dit voorval waren betrokken kan ik moeilijk geloven dat er hier sprake is van toeval. Het geeft mij toch een beetje het gevoel dat er sprake is van beleid; eerst maximaal weerstand opwerpen in de hoop dat de klant afhaakt en pas als deze voet bij stuk houd uiteindelijk toegeven. Op zich snap ik best dat een winkel helemaal geen geld hoeft terug te geven, maar maak er dan ook geen reclame mee en haal het uit de algemene voorwaarden (art. 10.2) zou ik zeggen. Ik kom hier in elk geval nooit meer. Last but not least; ik kwam hetzelfde toestel dezelfde dag nog tegen bij twee andere winkels in de buurt voor Eur 100 minder.

janssendelimpens
Berichten: 71
Lid geworden op: 15 okt 2004 16:33

Re: Geld terug bij Mediamarkt; echt geen probleem???

Ongelezen bericht door janssendelimpens »

....als oudere (65-plus)zijn wij er allang achter,dat mediamarkt gewoon veel te duur is...( uitzondering-kje!) daargelaten.
Een winkel in de buurt brengt het apparaat gratis bij je thuis,sluit aan en demonstreert.Is er dan iets aan de hand...geen gesjouw en de volgende dag wordt er een ander apparaat zonder verdere mankementen geinstalleerd.
En zelfs als die winkel in de buurt wat duurder zou ( let op: zou!!) zijn dan nog kies ik voor de service en kennis bij ons in de buurt.[/b]

Jan9
Berichten: 393
Lid geworden op: 08 dec 2006 21:32

Re: Geld terug bij Mediamarkt; echt geen probleem???

Ongelezen bericht door Jan9 »

Bij de Mediamarkt waar ik wel eens kijk is de Servicebalie buiten de winkel.
Als je dat ziet dan vraag je je af of ze wel van plan zijn een goede service te geven , boze klanten wil je natuurlijk niet bij de kassa.

:twisted:

Captain Pervert
Berichten: 1282
Lid geworden op: 20 jul 2005 00:52

Re: Geld terug bij Mediamarkt; echt geen probleem???

Ongelezen bericht door Captain Pervert »

Slim he

Het ligt er TE dik bovenop :)

MueR
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 jan 2007 04:02

Re: Geld terug bij Mediamarkt; echt geen probleem???

Ongelezen bericht door MueR »

Om inhoudelijk te reageren op het verhaal van de TS:
Ik heb tot voor kort op diezelfde serviceafdeling van mediamarkt in eindhoven gewerkt (en volgens mij heb ik toen een verkoper gebeld). De directie van MediaMarkt Eindhoven heeft deze regels opgesteld, om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt met retouren. Je kan van medewerkers gewoon niet verwachten dat ze van tienduizend artikelen, per artikel weten, wat voor accesoires er allemaal precies bij horen te zitten. Ook zijn medewerkers niet van alle ins en outs van die producten op de hoogte. Een verkoper gespecialiseerd in die afdeling wel. De taken van een verkoper zijn in deze twweledig. Ten eerste om vast te stellen of het wel echt om een defect gaat, of dat de klant de handleiding niet goed heeft gelezen (wat ERG veel voorkomt). Ten tweede om vast te stellen of het toestel (al dan niet defect) nog in nieuwstaat is. Wanneer het niet in nieuwstaat is, jammer maar helaas, dan is ruilen geen optie, en wordt een defect onder garantie gerepareerd.

Om te reageren op de twee reacties van Jan9 en Captain Pervert:
Je wilt klanten met retouren en reparaties gewoon helemaal niet aan de kassa. De kassa is namelijk de uitgang van de winkel. Als klanten met hun retouren en reparaties bij de kassa moeten komen, moeten ze eerst de winkel (gedeeltelijk) door. Dit vraagt gewoon om diefstal en/of fraude.
Wanneer je de ingang van je serviceafdeling buiten de winkel plaatst, bied je de klant een directe toegang tot deze afdeling, in plaats van ze eerst in je winkel te hebben, en ze vervolgens met verhoogd risico door te moeten sturen ergens anders naar toe.

Verder zou het leuk zijn als mensen op dit forum nou eens een keer on-topic blijven, in plaats van elk topic over bedrijf X te kapen en vol te spammen met hun eigen ervaringen met dat bedrijf, of nutteloos bedrijven te noemen waar het, volgens hun, "wel goed geregeld is". Reageer on-topic, of reageer niet. Dat houdt de discussie in ieder geval ook interessant voor de TS, aangezien die toch met een probleem zit. Verder is het op die manier ook interessant om te lezen. Niemand heeft echt zin een topic van 10 paginas door te moeten spitten, om op 9,5 van de 10 paginas te lezen "Bedrijf X is een kutbedrijf!"

Gesloten