LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Service / technische kennis Mediamarkt ?

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
ebrul
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 jun 2008 13:27

Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door ebrul »

Enkele maanden geleden de Lacie externe 500GB schijf aangeschaft bij de Mediamarkt in Almere voor 95 euro.

7 weken geleden hield de schijf ermee op. Dwz, lampje brand.., ondersteund door een brommend geluid. Het opspinnen v/d schijf gebeurde igv niet. Derhalve wordt de schijf dus ook niet meer herkend door de computer.

Ik terug naar de Mediamarkt. Probleem uitgelegd, geval van garantie.
Door de medewerktster werdt dit beaamd, maar omruilen.. NEE, dat was onmogelijk aangezien dat voor het merk Lacie niet kan :? . Deze schijven dienen te worden teruggestuurd naar Duitsland voor onderzoek. Tegensputteren etc hielp natuurlijk helemaal niks, daarbij al gevolgd door : .. dan had u een ander merk moeten kopen, en.. ik begrijp niet dat een bedrijf producten bij ons koopt, wij zijn een consumentenwinkel ! (schijf is op naam bedrijf gekocht !)

Affijn, nodige formulieren ingevuld en ondertekend, schijf is in de orginele fabrieksverpakking + onderdelen retour gezonden.

Vorige week bericht, uw reparatie is klaar. Ik blij, hop naar de winkel.
De medewerker in kwestie komt met een ondefineerbaar kartonnen doosje aanlopen, maakt deze open en haalt daar de schijf uit. Zonder orginele verpakking, zonder adapter, zonder de software en handleiding..

Vervolgens pakt hij een USB kabel, prikt deze in de schijf en de andere zijde in een IPOD AC / USB Adapter en VOOR ik kan protesten, wat doe je nou.. stopt hij deze in de 220 aansluiting.

Ik sta PAF, wat gebeurt hier in godsnaam.. WAT DOE JE vraag ik ? :shock:
Hoezo, is de reactie.. de schijf kan via USB stroom verkrijgen, maar het lampje brandt niet dus hij is kennelijk niet gerepareerd..

Wederom sta ik PAF en breng met enige emotie uit.. 'nee, hij werkt alleen met een AC adapter die er van orgine bij hoort te zitten. Je hebt de schijf nu hoogswaarschijnlijk ECHT naar de eeuwige jachtvelden geholpen !! :evil: :evil:

Wat later stopt het heerschap er alsnog een AC plug in, en idd.. de schijf doet het niet.
Hij boos, moppert iets van .. slechte service vanuit reparatieafdeling en de schijf gaat terug en ik hoor binnen 1 week hoe of wat.

Totaal verbouwereerd verlaat ik de serviceafdeling van de Mediamarkt Almere, mede doordat onze ZEER Gespecialiseerde Servicemedewerker totaal GEEN benul heeft van wat hij daarnet heeft gepresteerd..

Resume, we wachten af.. de zeer belangrijke data die er ooit op stond is nu foetsie en ik ben een goedkoop/duurkoop activiteit wijzer !

Aan eenieder die dit leest, bedenk je goed voor je een produkt koopt bij de Mediamarkt, laat bovenstaande anekdote een subtiele waarschuwing zijn !

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door jor »

Als bedrijf zou ik nimmer iets bij de mediamarkt kopen vooral door het ontbreken van elke vorm van extra service ( als je al normale service krijgt ).Ook de onbenullen ( op technisch gebied ) van de klantservice is mij opgevallen, zelf het simpele verschil tussen een IDE en een SATA schijf kon de beste man niet onderscheiden en hoewel hij probeerde er een verhaaltje van te maken was zijn onkunde merkbaar.Ik koop nog steeds wel eens iets bij de mediamarkt maar als het over laptops/computers of andere kostbare zaken gaat loop ik hun vlug voor bij en betaal elders misschien wat meer voor een goede aftersale

RDDR
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 mei 2008 13:46

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door RDDR »

Laten we wel wezen: Mediamarkt is een dozenschuiver.

Je kan net zo goed bij een volstrekt willekeurige internetshop kopen. Ook daar krijg je vaak weinig service, maar op zijn minst lage prijzen. Als je service wil moet je naar een computerspeciaalzaak gaan.

En inderdaad, de meeste verkopers / servicemedewerkers / etc. hebben werkelijk geen flauw benul waar ze het over hebben.

Maar dit geval is wel erg dom en zeer vervelend.

queenfan
Berichten: 1415
Lid geworden op: 14 jun 2004 12:50

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door queenfan »

sorry maar vindt het wel humor, een pukkelkopje die even de schijf 'opblaast' door er 220V op de USB poorten te zetten. :D :D :D :D

Ulbe
Berichten: 1409
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door Ulbe »

Wanneer je een externe harde schijf aansluit op een lader voor een I-pod vraag je natuurlijk om problemen, en dat hoort deze verkoper te weten,

Zeer waarschijnlijk staat de data nog wel op de harde schijf maar de electronica in de externe behuizing zal zeer waarschijnlijk defekt zijn,

Sterkte met het redden van de data, er is echt slordig gewerkt bij Media Markt,

Veel succes en vriendelijke groeten,

Ulbe.

Big-V
Berichten: 979
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door Big-V »

De gemiddelde MediaMarkt heeft tienduizenden producten; van digitale camera's, fotolenzen, audiokabels, koelkasten, stofzuigers, mobiele telefoons, navigatiesystemen, PC's, laptops, LCD TV's, zonnebanken, geheugenkaarten, krultangen tot computersoftware.

Ieder weldenkend mens kan begrijpen dat een servicemedewerker daar niet ieder product, laat staan iedere productgroep, door en door zal kennen. Het is belachelijk om hen daarom "onbenullen" te noemen.

Dat neemt niet weg dat hetgeen TS heeft meegemaakt natuurlijk erg vervelend is. Indien er data verloren is gegaan door toedoen van de servicemedewerker zou ik ook zeker een klacht indienen bij de betreffende MediaMarkt.

magel725
Berichten: 1164
Lid geworden op: 18 jun 2006 01:37

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door magel725 »

Harde schijven worden sowieso nooit gerepareerd, maar gewoon vervangen. repareren is zo goed als onmogelijk. De data blijft dus sowieso niet bewaard als er iets defect is.

Bovendien is het inderdaad onmogelijk dat je eist dat een artikel na een aantal maanden nog wordt omgeruild voor een nieuwe. Als je er voor je werk afhankelijk van bant dan moet je dat soort elektronica inderdaad niet bij een consumentenwinkel halen maar bij een Office Centre o.id.. Dan krijg je wel een vervangend artikel, maar dan is de prijs ook daarop berekend.

blutch
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 okt 2008 10:51

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door blutch »

ik ben pertinent tegen geweld.
maar als ze dat bij mij zouden doen zou ik ze woordelijk onder de toonbank schuivelen.

Ik verwacht van mediamarkt geen expert maar enige basis kennis (adapter) mag toch wel aanwezig zijn.

TheLD
Berichten: 544
Lid geworden op: 23 dec 2006 13:12

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door TheLD »

Ik kan niet direct een reden verzinnen waarom de hdd gesloopt zou zijn door een ipod usb poweradapter. Deze levert immers de spanning die anders door een pc geleverd zou worden.

Tevens levert Lacie oa de Rugged en Little Disks (ja, ook 500GB) welke usb BUS powered zijn, deze hebben geen voedingsadapter nodig op het lichtnet, er zit een zgn powerscharingcable bij.

Mijn idee: de Mediamarkt heeft alleen de disk ter reparatie aangeboden (deze zat immers volgens de verklaring van de TS ook in een standaard kartonnen doosje, wss standaard verpakkingsmateriaal van Lacie)en niet de adapter. Gezien de hedendaagse belabberde kwaliteit van deze dingen (en niet alleen bij Lacie) zal deze defect zijn.

alfatrion
Berichten: 22042
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door alfatrion »

Magel725 schreef:Harde schijven worden sowieso nooit gerepareerd, maar gewoon vervangen. repareren is zo goed als onmogelijk. De data blijft dus sowieso niet bewaard als er iets defect is.

Bovendien is het inderdaad onmogelijk dat je eist dat een artikel na een aantal maanden nog wordt omgeruild voor een nieuwe.
De winkel heeft een product geleverd dat binnen zes maanden gebreken vertoonde. De consument heeft dan recht op herstel of vervanging, tenzij de winkelier kan bewijzen dat het product wel goed was. Deze bewijslast is toch al een zware last, maar door de actie van deze medewerker zal het de winkelier helemaal niet lukken.

De hoofdregel is dat de consument mag kiezen uit herstel of vervanging. Het maakt daarvoor niet uit of het een paar dagen of maanden later is. Alleen als de kosten van herstel of ontbinding significant goedkoper uitvallen mag de winkelier vervanging weigeren.

Remster
Berichten: 535
Lid geworden op: 04 sep 2005 09:22

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door Remster »

Ben het eens met theLD.
Ik zie ook niet in waarom de schijf door die handeling kapot gegaan zou zijn. usb is usb. daar staat geen 230 op ;)
Dat dat ventje bij de media markt dacht dat je HD usb-powered was, is een beetje onnozel, maar staat denk ik los van het feit dat die schijf blijkbaar niet goed gerepareerd was.

Ik heb onlangs een vergelijkbaar probleem met m'n lacie hd gehad.
startte wel op, maar was niet meer benaderbaar voor de pc.

Als het lampje nog brand, en als hij nog wel opstart kan ik je misschien helpen.
Anders gewoon weer op laten sturen naar lacie.

SilvesterER
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jan 2009 10:24

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door SilvesterER »

Hallo,

Wanneer een LaCie harddrive powerlampje onophoudelijk blijft knipperen als je je pc hebt aangezet, is het je voeding die te weinig
vermogen levert.

Ik heb zelf 2 D2 Big disk harddrives liggen, 1 van 1TB en 1 van 0,5TB en bij beide drives is reeds 2x een voeding gesneuveld. De drives gaan aan in de ochtend en hebben een autopowerdown om 01:00 (als de Pc wordt uitgeschakeld) Omdat ik dit 1 keer eerder heb gehad en oponthoud vervelend is heb ik via de lacie shop 2 extra adapters gekocht.

Gaat er nu een adapter of een disk stuk, dan log ik in op de lacie support site, maak een nieuw ticket aan en er wordt na reactie een nieuwe harddrive + voeding of alleen voeding (als je die aanmeld) verstuurd. Binnen 2 weken is je product weer werkend. De defecte voeding of harddrive stuur je in dezelfde verpakking terug.

Geen onhandige medewerker die je wel willen 'helpen'. En je houd altijd je eigen verpakkingsmateriaal, boekjes en software.

Wanneer een harddrive via de verkoper wordt ingeleverd wordt bij de fabrikant standaard alles weggegooid en alleen het defecte onderdeel wordt vervangen en terug gestuurd. Een winkelier weet dit wel, maar is niet van plan alle bescheiden te bewaren tot je product terug is. En ze eisen wel van je dat je alles bij de reparatie komt inleveren.
Hoezo onklantvriendelijk?

Lacie is niet verplicht je disk in behandeling te nemen, maar een tevreden klantenkring is ze waarschijnlijk veel waard. Vandaar dat ze toch elders gekochte harddrives rechtstreeks ondersteunen. In mijn ogen een verantwoordelijke fabrikant. En nee ik werk er niet en heb er ook geen aandelen. Ben gewoon blij met hun producten.

Silvester

Ouwe aap
Berichten: 514
Lid geworden op: 04 jan 2009 00:13

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door Ouwe aap »

De hoofdregel is dat de consument mag kiezen uit herstel of vervanging.
Uit welk ei kom jij gekropen :?:

Stikstofman
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 feb 2009 22:16

Re: Service / technische kennis Mediamarkt ?

Ongelezen bericht door Stikstofman »

Het kan geen kwaad om een externe harddisk op een "iPod lader" aan te sluiten, hij zal alleen in de meeste gevallen gewoon op dat moment niet werken, er kan bijna geen schade ontstaan hierdoor.

Als je een product inlevert bij de servicebalie, lever je meestal alleen een kaal product in zonder kabels e.d. en krijg je een kaal product terug.

Gesloten