LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] A4 Autos

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Ronald28
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 feb 2006 13:41

A4 Autos

Ongelezen bericht door Ronald28 »

hallo
Ik heb een auto gekocht bij A4 autos. Ik was niet bekend met die zaak maar de wagen was deukloos, geen roest en het motortje klonk goed, alleen na aanschaf moest ik wel tanken dus motor uit en tanken, batalen en nee :( nee niet wegrijden. Oorzaak = accu te zwak om te starten. WW laten komen en starten.

We moesten een stukkie rijden om de accu te laten bijladen volgens de WW. Ok wij rijden en parkeren boodschappen doen, en weer niet starten :( . Weer WW laten komen en maar direct een nieuwe laten plaatsen. Kosten? 93 :twisted: euro !!!!!!

Ik heb het geld geprobeert te verhalen op A4 autos. Ik was de tankdopsleutel vergeten af te geven bij de inruil van mijn ouwe ford en daar werd naar gevraagd toen ik ze belde om mijn probleem voor te leggen. Nou er werd verteld dat ik gelijk moest terugkomen na aankoop. Maar het was half 6 en ik kon niet starten zei ik. 93 euro wilden ze niet vergoeden. Ik kon 30 :( euro krijgen. Niet genoeg maar liever iets dan niets.

Ik heb vervolgens meerdere mensen negatief horen praten over A4 autos. Bij het pompstation werd al gezegd dat het een louche :? zaak daar was..

Maargoed, ik ben niet tevreden maar gelukkig toch nog 30 euro weten terug te krijgen.

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Jonjo »

En wat is nu het probleem?

Ronald28
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 feb 2006 13:41

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Ronald28 »

Ik wilde weten of meerdere mensen problemen hebben gehad met a4autos. Ik hoorde dat ze slecht te boek staan in nieuw vennep en dat wordt afgeraden daar een auto te kopen.
Ik heb nog geluk gehad met mijn wagen en de accu.

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door reintje vitesse »

Nou gefeliciteerd met de nieuwe accu en verder maar even afwachten hoe de auto zich staande/rijdende houdt. Je hebt trouwens nog geluk dat er überhaupt een motor inzit, hoor je niet zo vaak van A4 auto's :shock: :shock:

Ronald28
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 feb 2006 13:41

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Ronald28 »

wat heb jij dan voor ervaringen met A4 autos Reintje ??

De auto is niet nieuw uiteraard. Er moet voor de volgende apk in september wel het een en ander gebeuren, maar dat heb je met elke gebruikte auto.

gast500
Berichten: 216
Lid geworden op: 31 jul 2004 16:51

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door gast500 »

Niet als je 'm net hebt aangeschaft bij een garage. Dan behoort in goede staat te zijn!

Son of god
Berichten: 105
Lid geworden op: 06 aug 2004 16:17

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Son of god »

Zie hier wat ervaringen van mensen met A4 auto's http://autoweek.nl/myreviewdealerdata.p ... 8&cache=no

brenda76
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 feb 2006 20:40

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door brenda76 »

Koop hier niet je auto!
Ik heb in september van 2005 een VW Pasat gekocht.
Mijn andere auto was total loss en ik heb een auto nodig voor mijn werk. De VW kostte 1250 euro, proefrijden kon niet. Als ik een aanbetaling deed konden ik wel een afspraak maken voor een proefrit. Zo gezegd, zo gedaan. Ik op de afgesproken datum terug voor de proefrit, of ik eerst het restant wilde voldoen. De auto stond al op mijn naam!
Toen ik rustig de papieren door wilde lezen werd mij gevraagd om een beetje op te schieten, ze hadden nog meer te doen!
Ik kon daarna een proefrit maken, als de auto beviel kon ik gelijk weg. Zo niet zou ik mijn geld terugkrijgen. Ik ben er (stom natuurlijk) mee akkoord gegaan. Ik werd naar een afgelegen parkeerplaats in Nieuw Vennep gebracht en daar stond de auto. Nog voordat ik de auto gestart had, was mijn lift al weg. Gelukkig deed de VW het wel.
Ze zouden de factuur nog nasturen en ik had recht op 6 maanden garantie. De informatie die op de auto stond klopte niet, bouwjaar verkeerd, km stand is naar alle waarschijnlijkheid terug gedraaid. (vond in de auto onder de stoel een kaartje met een hele hoge km stand)

Achteraf vind ik het niet slim van mezelf dat ik er mee akkoord ben gegaan, gelukkig doet de VW het prima. Maar in het vervolg ga ik niet naar A4 auto's.

gast500
Berichten: 216
Lid geworden op: 31 jul 2004 16:51

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door gast500 »

Als ik een aanbetaling deed konden ik wel een afspraak maken voor een proefrit.
Waarom trapt men hier nu steeds in?? Waarom zou je in godsnaam aanbetalen om een proefrit te kunnen maken?
Ik op de afgesproken datum terug voor de proefrit, of ik eerst het restant wilde voldoen. De auto stond al op mijn naam!
Dan heb je toch echt je rijbewijs afgegeven. Ze kunnen niet zomaar een auto op je naam zetten!



De informatie die op de auto stond klopte niet, bouwjaar verkeerd, km stand is naar alle waarschijnlijkheid terug gedraaid. (vond in de auto onder de stoel een kaartje met een hele hoge km stand)
Heb je de auto wel gezien voordat je aanbetaalde voor de proefrit? Zo ja, dan had je dit soort zaken al kunnen checken.


Al me al vind ik het heel erg dat er autobedrijven zijn die klanten belazeren op deze manier maarrrrrrrrrrr vind ik tevens dat je als klant ook een verantwoordelijkheid hebt. In het geval van Brenda76 vind ik dat je jezelf met open ogen heeft laten bedonderen, dit had je zelf kunnen voorkomen door even na te denken voordat je euro's afgeeft. Ik vind het heel triest maar ook wel errug dom. Laten we hopen dat de VW nog veel veilige km's maakt!

DL3B
Berichten: 111
Lid geworden op: 28 okt 2005 12:42

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door DL3B »

Ben het wel eens met Gast500. Hier & daar zitten er wel wat "domme" dingen in hoor als je op deze manier aan een auto begint.
Overigens Gast500, je zei zoiets van:Niet als je 'm net hebt aangeschaft bij een garage. Dan behoort in goede staat te zijn!
Die vlieger gaat ook niet op hoor. En wat is in goede staat? Het hele verhaal aan het begin bijvoorbeeld van die accu heeft al weer niks met een APK te maken & APK bijvoorbeeld al weer niets over goede staat.
Auto's kopen blijft -vooral voor de "leek"- nog steeds een risky business, helaas.(maar ook de "profs" hebben nog wel eens een miskoop hoor) Het is altijd alleen wel verstandig om bij Bovag aangesloten bedrijven je aankoop te doen maar: teken dan ook voor garantie en laat dat ook weer niet vervallen door minder voor de auto te betalen. Sommigen willen namelijk graag zo weinig mogelijk betalen & dan krijg je héél vaak achteraf gelazer. Als je Bovag garantie hebt, kun je via hen altijd weer bemiddelen als je er met het bedrijf niet uitkomt.

gast500
Berichten: 216
Lid geworden op: 31 jul 2004 16:51

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door gast500 »

Overigens Gast500, je zei zoiets van:Niet als je 'm net hebt aangeschaft bij een garage. Dan behoort in goede staat te zijn! Die vlieger gaat ook niet op hoor.
Nou , ik bedoel te zeggen dat je als consument een behoorlijk werkende auto mag verwachten als je bij een autobedrijf een auto aanschaft. Zelfs als je geen garantie hebt mag je verwachten dat de auto voldoende stroom heeft om te starten en dat de motor en de versnellingsbak werken, Dat je niet door de bodem zakt na 5 meter.

Hello
Berichten: 108
Lid geworden op: 02 okt 2005 21:56

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Hello »

De eigenaar van A4 auto's is veroordeeld tot een paar maanden cel en een flinke boete.

erinhurkmans
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2006 19:00

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door erinhurkmans »

Wij hadden ook slechte verhalen gehoord en gelezen over A4 auto's. Daar wilde we dus absoluut niet een auto kopen!
Dus wij naar Carsales Hoofddorp....blijkt dit hetzelfde bedrijf te zijn!!
DUS NIET IETS KOPEN BIJ CARSALES HOOFDDORP!!
De auto doet het en ik heb mijn vrijwaringsbewijs van de vorige auto binnen. Maar deel 1 van de autopapieren kan ik waarschijnlijk naar fluiten (zat niet in het mapje bij aankoop en zou worden nagestuurd) De auto rijdt goed gelukkig, hopelijk blijft hij dat doen. We laten hem dan ook absoluut niet keuren bij hun garage!

Groeten en succes allemaal!
Erin

paQ
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 nov 2006 13:28

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door paQ »

Nee
carsales was volgens mij voorheen autobedrijf Hoofddorp,http://www.autobedrijfhoofddorp.nl/ (kijk maar bij sidn.nl)

Of carsales hieraan gelinkt is weet ik niet...

A4 zit in nieuw vennep

deliana
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 jan 2006 14:46

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door deliana »

CarSales Hoofddorp is wel degelijk een afdeling van A4autos. Ook ik heb bij CarSales een auto gekocht en pas bij overschrijven op mijn naam zag ik dat de auto op naam van Adema Auto's in Nieuw-Vennep stond, een bedrijf dat ik verder niet kende. De auto was daar ook gekeurd. Thuisgekomen kreeg ik de hele waslijst op internet toen ik Adema Auto's intypte (de oude naam van A4autos). Het lijkt allemaal nog meegevallen bij ons, maar er was bijvoorbeeld helemaal geen afleveringsbeurt gedaan, en het gas deed het niet. Bleek alleen een stekkertje te zijn, maar kostte wel 67 euro om het uit te laten zoeken bij een gasspecialist. Men zou een factuur nasturen. Is niet gebeurd. Kortom: wees op je hoede. Betaal niets aan voordat je in de auto hebt gereden. En laat je niet bedriegen door de gedachte van garantie, want dat blijken ze heel makkelijk te geven, maar niet na te komen.

casacamari
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 dec 2006 17:11

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door casacamari »

nog steeds doet a-4 autos aan oplichtings practijken ook ik kocht een auto die 16 maanden ouder en 20000 km meer op de teller en of ik maar snel weg wilde zijn.meneer heeft nog 2 jaar voorwaardelijk kunnen we met zn allen hier niks aan doen doe allen aangigte ook achteraf kan dat nog dan gaan we proberen deze man weer achter de tralies te krijgen.
ik heb hem zaterdag nog gevraagd of hij niet steeds achterom keek. hoezo was zijn vraag nou zei ik eens kom je toch een keer de verkeerde tegen die je oplicht !ik wil het maar niet zo ver laten komen en het op de nette manier oplossen DOEN JULLIE MEE meld dan je verhaal bij de politie bedankt alvast en misschien tot ziens bij de rechtbank

deliana
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 jan 2006 14:46

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door deliana »

Uiteindelijk blijken wij toch enorm belazerd. Bij navraag in het register van de NAP blijkt namelijk de kilometerstand 100000 km teruggedraaid. Koop daar niet!!!!!!!!!!!

Ivo987
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jan 2007 22:05

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Ivo987 »

Hierbij mijn brief naar A4 autos.

Een omschrijving van het probleem staat er direct in vermeld. Heeft iemand TIPS en/of TRUCS om mijn 500 euro strop te verhalen?


Ivo K
*************
*************

A4- Auto’s B.V.
Karwijstraat 29
2153 GP Nieuw Vennep

Dronten, 12 januari 2007

Betreft: Ontbinding koopcontract.

Geachte heer/mevrouw,

Op 6 januari 2007 ben ik bij A4- Auto’s B.V. op bezoek geweest om een tweede hands auto te kopen.

Na onderhandelingen zijn de volgende zaken afgesproken. Aankoop Fiat Marea met het kentekenen XT-TB-03. De kosten hiervan zijn € 2750,- Dit is exclusief de afgesproken € 50,- afleveringskosten. Totaal komt het bedrag op € 2800,-

Bij deze aankoop zou een Ford Escort met het kenteken NL-ZS-** ingeruild worden. Het inruilbedrag is vastgesteld op € 1400,-

Ik heb op 6 januari 2007 op verzoek een aanbetaling gedaan van € 500,- Daarnaast is afgesproken dat de auto op 12 januari 2007 afgeleverd zou worden. Er zou een APK + drie maanden garantie bij geleverd worden.

12 januari 2007 aangekomen bij A4- Auto’s B.V. bleek dat de auto nog over dezelfde mankementen beschikte en dat de auto dus niet rijklaar was. De auto reed tijdens de proefrit niet harder dan 50 km/h!

Dit is voor mij reden geweest om van de koop af te zien en mijn aanbetaling van € 500,- terug te willen. De auto voldoet tenslotte niet aan de afgesproken eisen en niet aan wat ik ervan verwachtte.

Medewerker Anne de Haas vond het net als mij dat de € 500,- euro aanbetaling terug betaald diende te worden echter zijn opdrachtgever/werkgever met de voornaam John * was het er niet mee eens.

Anne de Haas stelde voor om met John * te gaan praten en was van mening hem wellicht te kunnen overtuigen van de terugbetaling. Maandag 15 januari 2007 zou ik kunnen bellen om de status van het gevoerde gesprek op te vragen.

Gezien het feit dat er tussen de datum van het sluiten van het koopcontract en 15 januari 2007 meer dan 8 dagen verschil zit kan ik geen beroep meer doen op het consumenten recht. Daarom heb ik op 12 januari 2007 contact gezocht met de politie van Kennemerland om de zaak te laten notuleren en als bewijs van handelen voor het verstrijken van de volgens de wet gestelde 8 dagen. De heer Stut heeft de notulen aangemaakt en mij verteld dat erop teruggekomen wordt met John *.

Mijn verzoek aan u, A4- Auto’s B.V. is om het aanbetaalde bedrag van € 500,- binnen één werkweek (6 dagen) vanaf 15 januari 2007 over te maken op het rekeningnummer: ******** ten name van: Ivo K te: *******

Indien er niet aan het verzoek voldaan zal worden ben ik genoodzaakt de situatie voor te leggen aan de officier van justitie.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,



Ivo K

Bijlagen: Kopie koopcontract en kopie pinbon


Gelieve verneem ik meer.

Spirit01
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 apr 2007 11:31

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door Spirit01 »

Ook ik ben stom geweest!

Bij Car Sales Hoofddorp geweest en in goed vertrouwen een aanbetaling gedaan zonder dat ik proefgereden heb.

Dit met de garantie dat wanneer hij niet goed rijdt, ik het geld terug kan krijgen of een andere auto kan uitzoeken.
Kan geen kwaad dacht ik, maar nu ik deze verhalen heb gelezen...
Oeps...
Laatst gewijzigd door Spirit01 op 27 apr 2007 11:27, 2 keer totaal gewijzigd.

sergeP
Berichten: 29
Lid geworden op: 14 jan 2007 22:30

Re: A4 Autos

Ongelezen bericht door sergeP »

Ook ik ben er in getrapt, het enige wat ik heb gedaan is mijn visa door de kaartlezer gehaald, ik heb zelfs nergens voor getekend, dat heeft de verkoper zelf gedaan. Kwam er dezelfde dag al achter dat ik bedonderd werd en kreeg mijn geld natuurlijk niet terug. Daarna heb ik contact gezocht met visa om die boeking ongedaan te kunnen laten maken. Volgens visa moest ik alleen even het bonnetje opsturen en even aangeven dat het om borg ging en dan zou het allemaal goekomen....
Helemaal niet dus, visa heeft mij onjuist voorgelicht.

Gesloten