LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Hans Otterloo

VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Hans Otterloo »

In een uitzending van het engelse RADAR genaamd "WatchDog" op BBC 1 van 16-10-2002. Is er een onderwerp aangesneden over de Volkswagen en hun ondeugelijke sloten. Door deze sloten zouden inbrekers binnen 15 sec de deur open kunnen hebben zonder dat het alarm afgaat. (Bijgeleverde modellen).
In het programma lieten ze vrij duidelijk zien dat de VW sloten met een simpel gereedschap zo open te krijgen is. De ramen gaan zelfs automatisch naar beneden zodat de inbreker voledige controle heeft met wat hij wil pakken.
De auto zelf kan niet weggereden worden maar u blijft wel met de brokken zitten Volkswagen England ontkent alles en laat hun klanten met schades zitten die oplopen tot €1000 om nieuwe sloten te monteren die hetzelfde defekt ook hebben.
De getoonde types zijn Golf en Passat en de vroegste klacht was van 2000. In Engeland zijn ongeveer 7000 tot 15.000 bekende gevallen van deze vorm van inbraak bij de VW types.

Ik wil graag weten (En radar natuurlijk ook) of er mensen zijn met deze ervaringen.

In uw auto word ingebroken zonder dat de ruiten sneuvelen deze staan dus gewoon bij terugkomst open. Bent u ook in ongelijk gesteld door VW of ontkent VW enige betrokkenheid van de sloten.

Meld het hier. (een suggestie en melding is al naar Radar gedaan).

richard

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door richard »

Dit probleem doet zich bij veel auto's voor, het is niet alleen bij volkswagen maar ook andere merken.... Het is te lezen geweest in diverse Nederlandse auto vak bladen.....

Hans Otterloo

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Hans Otterloo »

Dus niet alleen VW heeft dit probleem. Ik zelf lees geen autobladen (u bedoelt Autotrader e.d.?).
Ik vind het vreemd dat dit onderwerp dan niet aangesneden wordt. Misschien heeft het wel met de verzekeringsregelingen te maken dat het hier makkelijker vergoed kan worden dan in Engeland.
Het is dus wel degelijk een probleem, maar hoe gaan de fabrikanten met deze om dat is de eigenlijke vraag hier. Het is tenslotte een fout in hun systeem van sloten.
Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee gehad, ik vroeg me alleen af of dit dus ook in Nederland speelde.
Met name de combinatie van ontkenning door fabrikant.

Erna

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Erna »

Let wel op dat als er een slot van je auto eruit wordt gehaald of vernield, dat de verzekering vaak alleen het kapotte slot vergoed.
Je zit dan met 2 sleutels voor dezelfde auto.
De verzekering eist wel dat alle sloten vervangen worden, omdat de inbreker een sleutel bijgemaakt kan hebben en daarmee nog steeds zichzelf toegang tot jouw auto kan verschaffen. Als de auto dan wordt gestolen kan de verzekering de schuld bij jouw leggen en vervolgens niet uitbetalen met de reden dat niet alle sloten vervangen zijn en hiermee de inbreker vrij spel te hebben gegeven. Het vervangen van alle sloten komt voor eigen rekening.

Hans Postmus

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Hans Postmus »

Beste Hans Otterloo,

in Lemmer (Frl.) is rond oktober/november 2002 in diverse volkswagens van het type passat en golf ingebroken zonder
enige braakschade aan auto of slot !!. Bij een aantal gedupeerden werden spullen uit de auto ontvreemd, bij mijzelf trof ik 's ochtends de auto niet op slot aan terwijl ik absoluut zeker weet deze de avond daarvoor te hebben afgesloten.
Gelukkig zat alles er nog in maar verderop in de straat waren nog 3 wagens type VW op dezelfde ochtend van het slot af en hier waren wel spullen ontvreemd. Wellicht meer info te verkrijgen bij Politie Lemmer en mogelijk ook daar meer info over de claims van de gedupeerden richting verzekering.

Bennie

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Bennie »

Lees de ANWB gids es door... een paar maanden geleden stond daar een test in van autobeveiliging. IEDER merk/type was vrij eenvoudig open te breken, maar VW scoorde bovengemiddeld goed.

Autodieven specialiseren zich vaak op een bepaald type, omdat ze die in het buitenland vrij makkelijk kwijt kunnen. Ze gaan dan op zoek naar de zwakke plek en specialiseren zich hierop. Echt veel is hier niet aan te doen... als ze een auto willen hebben krijgen ze hem toch wel.

De enige echt goede oplossing: een goed klasse 3 alarm. Als het moet krijgen zie ook die er wel af, maar meestal kost dat teveel tijd en pakken ze een andere auto.

Voor de hobbyisten: er zijn speciale kapjes verkrijgbaar die aan de binnenkant van de deur gelast kunnen worden. Hierdoor is het moeilijker een auto open te breken. Nadeel is dus wel dat een dief die het op de speakers of het airbagstuur (jawel, die zijn erg gewild!) gemunt heeft dus niet je deur openmaakt zonder schade maar gewoon het raam intikt...

A. noniem

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door A. noniem »

Heb dezelfde ervaringen met de Golf IV. Bij mij in de buurt zijn in één nacht 14 auto's opengebroken. Allemaal Volkswagens, inclusief de mijne! Heb een alarm af fabriek maar dat gaat niet af aangezien de auto "denkt" dat hij geopend wordt met een sleutel. Helemaal waardeloos dus!

lightsomedog
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 mar 2004 21:45

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door lightsomedog »

uit mijn ervaring met volkswagen weet ik dat er op een gegeven moment lopers in omloop waren die per fax te bestellen waren wij als volkswagen dealer hebben er een besteld en het werkt als een sleutel dus de auto denkt dat het een normale aktie is en het alarm zal niet af gaan.


om op het bericht van hans postmus te reageren er is in lemmer door de politie tes tijds vier personen aangehouden met zo'n loper opzak
toen dit net speelde waren er in de noord oost polder div in braken in div dorpen wij hebben toen de politie gemeld over deze loper en ze hebben er foto's van genomen.

dit is ook van belang voor de verzekering want zeggen zij(de verzekeringen)geen braakschade geen uitbetaling.
groeten max.

Willem W.

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Willem W. »

Doet denken aan de tijd dat je met een set deursleutels van een Fiat zowat het hele wagenpark van dat merk kon openen.......

Martin Drieskens

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Martin Drieskens »

17 mei 2004 is voor de zoveelste maal, zonder braakschade, mijn autoradio gestolen. In 2 jaar tijd ben ik nu drie maal slachtoffer geworden van diefstal m.n. voor de onderdelen zoals wielen etc. Ik doe braaf aangifte maar zovelen doen dat niet meer, de overheid geeft aan , minder diefstallen, neen, minder aangiftes.In Hendrik Ido Ambacht is het schering en inslag, 1 politiauto doet 1 maal Ambacht aan op dezelfde tijd en moet ook nog Heerjansdam en Zwijndrecht bedienen, zoals gezegd, altijd op dezelfde tijden, dit is een publiek geheim. Bij de aangifte ook aangegeven dat voor mij de maat vol is en ik voor eigen rechter zal spelen. Zoals gezegd mijn naam is Martin Drieskens en degene die ik te pakken krijg zal het zeer betreuren, een week vakantie op kosten van de belastingbetaler met KTV en sport heb ik er wel voor over.

Gast

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Gast »

Als jij maatregelen neemt waarvoor je een weekje water en brood van de staat verstrekt krijgt dan zegt die vent een keer auw en dan heb je het gehad :lol:
Zou toch met iets substantielers komen :twisted:

Gast

Re: VolksWagen en makkelijk inbreken door slot gebreken

Ongelezen bericht door Gast »

In Duitsland was een Hongaarse bende die zich specialiseerde in het "ontvoeren" van duurdere typen Audi's.

Deze overbrugden met behulp van een portable PC de beveiliging en reden kennelijk zonder enig probleem richting Oost-Europa.

Je kunt dus wel allerhande beveiligingen inbouwen, het dievengilde blijkt altijd weer inventief genoeg om die te omzeilen.

Gesloten