LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] eco direct

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
maria agatha
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mar 2009 15:39

eco direct

Ongelezen bericht door maria agatha »

In antwoord op Ilco van Buuren; ik heb 3 investeringen lopen, waarvan 1 op 1/2 2009 is afgelopen, de 2e zijn obligaties , waarvan de rente niet wordt uitgekeerd, de 3e , waarvan ik nog steeds op een nieuw contract wacht. Ik voel me behoorlijk machteloos, wacht nog even met juridische stappen en probeer mijn vertrouwen te blijven geven. Indien nodig sluit ik me tzt graag aan. Met een groet van Mayke

Mart22
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 mar 2009 19:20

Re: eco direct

Ongelezen bericht door Mart22 »

Mijn reactie.
Als belegger zit ik te wachten op mijn compensatie voorstel. Wie heeft er al een voorstel gehad en kan er mee uit de voeten. Wie gelooft dat het niet klopt? Wie heeft er nog vertrouwen in?
Graag reacties van mensen die zo hun gezonde twijfel hebben?
Maas

doemaarniet
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 mar 2009 16:18

Re: eco direct

Ongelezen bericht door doemaarniet »

E-D gaat binnenkort fuseren. Om voldoende liquide middelen op te bouwen door de verkoop van hectaren.

Informatie graag via mijn e-mail adres: [email protected]

bos500
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 mei 2009 14:16

Re: eco direct

Ongelezen bericht door bos500 »

Allen,

Allereerst: de lange brieven van Eco Direct roepen bij mij vragne op over de betrouwbaarhied van deze club.

Middels een goedbedoelde schenking ben ik belegger in teak geworden. Zelf actief in de banksector heb ik altijd al twijfels gehad over beloftes van hoge rendementen in een sector waarin een sterk fluctuerende wereldmarktprijs de dominante bepalende factor is.

Maar nu over Eco Direct. Hoewel ik me tot nu toe niet in de materie heb verdiept (en daar eigenlijk ook geen tijd vor heb) word ik vrij kriebelig van de ellenlange verhalen die ze mij sturen. Verhalen die niet helder zijn en zich soms ook tegenspreken. Laatste actie van Eco Direct: compensatievoorstel waarin ik mag bijbetalen!

Mijn vraag: wie heeft zich hier reeds in vastgebeten. Ik doe graag mee, maar als het wiel al is uitgevonden, scheelt dat tijd.

Graag reactie!

NB Heeft TROS Radar zich al eens in deze materie verdiept?

hebbert
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 mei 2009 16:03

Re: eco direct

Ongelezen bericht door hebbert »

Nav de vraag over een belangenvereniging heb ik kontakt met bartelsadvocaten
gehad. Men heeft al en verzamelt daar gegevens over Eco direct. Men onderzoekt welke mensen in hulp geïnteresserd zijn. e-mailadres: [email protected]
Voorlopig zijn daar geen kosten aan verbonden. [/u]

uniden
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mei 2009 17:10

Re: eco direct

Ongelezen bericht door uniden »

Aan een ieder die dit wilt lezen, mijn dochter heeft in 2005 een een stukje van 0.6 hectare teakbos geerfd in Costa Rica van onze oom, dat stukje heeft die oom gekocht op een beurs in 1998 voor fl.2500 en zou in 2009 worden uitbetaald, zowel onze oom als mijn dochter hebben elk jaar een overzicht ontvangen voor de aangifte belasting van ECO DIRECT en op de laatste opgave die zij kreeg stond een bedrag van .over de €3500,- ( dit weet ik niet exact want de gegevens liggen bij me dochter ) nu heeft ze in Januari een brief ontvangen van ECO DIRECT of ze maar even een ander contract wou nemen en ook nog €1150,- wil betalen dan zou ze in 2012 gegarandeerd €2500,- krijgen en dat is weer 3 jaar erbij.de waarde die dat stukje bos nu heeft is ,volgens ECO DIRECT nu nog maar €455,- waard om dat het als rondhout aan de weg verkocht moet worden ( dat is wat ECO DIRECT zegt.
kan dit zo maar ,nog maals ze heeft vanaf 1998 alle opgaves van ECO DIRECT gekregen is dat dan geen bewijs dat ze het vermelde bedrag moet krijgen en geen €.455,- en dat zonder een nieuw contract af te sluiten en zonder bij betaling van €.1150,-.
ik vind de hele handels wijze van ECO DIRECT dubieus .

Zijn er mensen in Nederland die dit ook hebben meegemaakt, en zo ja wat kunnen we er aan doen want bij ECO DIRECT hoor je alleen maar als je belt dat ze een nieuw contract moet nemen.
misschien dat we gezamelijk wat kunnen regelen .

met vriendelijke groet,
Frans van Katwijk uit Schiedam

hebbert
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 mei 2009 16:03

Re: eco direct

Ongelezen bericht door hebbert »

Bij Bartelsadvocaten is men al aardig gevorderd bij het inventariseren van de problemen bij Ecodirect. Wilt U geuinformeerd worden, bezoek dan hun website: www. bartelsadvocaten.nl. Wilt U hulp? Stuur een email
Zie de voorlaatste reactie
Net vriendelijke groet, Hebbert

Ilco van Buuren
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 jan 2009 11:49

Re: eco direct

Ongelezen bericht door Ilco van Buuren »

Bij EcoDirect wordt hard gewerkt aan een voorstel dat de schade voor ons gedupeerden zo klein mogelijk houdt. EcoDirect staat onder volledige curatele van een stille curator, die door de AFM is aangesteld om onze belangen te dienen. Niets mag worden ondernomen, zonder dat de stille curator - een door de wol geverfde advocaat van een internationaal bureau - zijn fiat heeft uitgesproken.
Bovendien is er intensief overleg met een aantal gedupeerden waaronder ondergetekende. Die groep kan beschikken over alle relevante informatie.
Het eerder genoemde voorstel zal zeer kritisch door ons worden bekeken, alvorens het aan iedereen zal worden voorgelegd.
Het staat allen vrij om met Bartels c.s. in zee te gaan. Ik zou jullie echter als lotgenoot met een claim van 23.000 euro, adviseren om niet in die fuik te lopen.
Er valt door Bartels, ondanks de ronkende taal, niets te halen voor ons. (wel bij ons!!!)
Als het bureau informatie wil verzamelen kunnen ze overigens terecht bij de stille curator Die wordt betaald door de AFM, de instantie die EcoDirect in het vizier heeft en houdt.

Ilco van Buuren
Gedupeerde EcoDirect

wendd01
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mei 2009 01:04

Re: eco direct

Ongelezen bericht door wendd01 »

verwijderd
Laatst gewijzigd door wendd01 op 05 dec 2010 17:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Peter Andre
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jun 2009 17:57

Re: eco direct

Ongelezen bericht door Peter Andre »

Beste Eco belegger,
afgelopen voorjaar heb ik weer een participatieoverzicht gehad waar weer iets anders op staat dan de vorige keer en daarna een nieuwe participatieovereenkomst die de vorige overeenkomt vervangt.

Ik heb niet meer gereageerd, daar ik dacht dat Eco Direct failliet is of in ieder geval dichtbij de afgrond staat.

Nu begrijp ik uit enkele berichten dat Eco Direct nog steeds bestaat en
naar een oplossing wordt gezocht. In hoeverre is nog te verwachten
dat een deel van de participaties op termijn zullen worden uitbetaald.

In hoeverre zijn (voormailg)bestuurders van Eco Direct aansprakelijk te stellen voor mismanagement en malversaties.

Ik hoop op een reactie, groet Peter Andre

wendd01
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mei 2009 01:04

Re: eco direct

Ongelezen bericht door wendd01 »

Beste Peter Andre,

Ik vrees dat ik je teleur moet stellen: hoe groot de kans op een goede afloop is weet ik niet. Het feit dat Eco Direct haar verplichtingen momenteel niet nakomt spreekt voor zich: er is het nodige mis gegaan. Er zijn met relatief kortlopende leningen allerlei langlopende verplichtingen aangegaan. Misschien op de lange termijn best goede investeringen, maar op het moment dat wij na een paar jaar ons geld terug willen zien staat Eco Direct met lege handen, want al het geld ligt vast in grond en opgroeiende bomen. Mismanagement? Ja, dat lijkt mij wel. Crimineel? Dat weet ik niet. Ik heb geen idee of er in het verleden ook geld achterover is gedrukt. Wat ik wel weet is dat er in Costa Rica nog een boel grond en bomen in het bezit zijn van allerlei onder de Cosas Verdes groep vallende BV's, dus er is in ieder geval nog heel wat over.
Ik raad iedereen aan om naar één van die beleggersbijeenkomsten te gaan die Eco Direct met regelmaat organiseert. Ik ben er van overtuigd dat het huidige management alles op alles zet om de zaak ten goede te keren. Het feit dat de AFM de zaak nauwlettend in de gaten houdt door er een hele goede 'stille curator' op te zetten helpt natuurlijk ook. Feitelijk staat Eco Direct nu onder curatele. Het huidige management en de stille curator zijn druk bezig om de macht van al die BV-tjes in te perken, en er ervoor te zoren dat de eigendom en het geld komt waar het hoort: bij Eco Direct zelf, en daarmee bij de participanten. Hoe groot de kans precies is dat alles toch nog op zijn pootjes terecht komt weet ik niet. Ik geloof wel dat het huidige management zijn stinkende best doet, en vandaar dat ik niet blij ben met het gestook van Bartels. Als dat kantoor zich ermee gaat bemoeien maakt dat de uitkomst zeker niet beter, maar waarschijnlijk wel slechter. Er zou een hoop tijd en geld in gaan zitten van de kant van Eco Direct. Geld dat dan niet naar de gedupeerde beleggers gaat maar naar een stel ratelende juristen.

Je laatste vraag: is het oude management aansprakelijk te stellen? En ik zet er zelf bij: is de eigenaar van Eco Direct aansprakelijk te stellen?
Ik weet het niet. Ik heb geen zicht op wat er allemaal is gebeurd in het verleden, waar het geld allemaal naartoe is gegaan, maar vind zeker dat dat tot op de bodem moet worden uitgezocht. Misschien iets voor Bartels? Als er geld boven water kan worden gehaald dat verdwenen is mag Bartels daar wat mij betreft in meedelen.

Met vriendelijke groet,

Duco van der Wende
belegger en hopelijk-op-termijn-niet-meer-gedupeerde bij Eco Direct

Peter Andre
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jun 2009 17:57

Re: eco direct

Ongelezen bericht door Peter Andre »

Ha Duco,
dank voor je reactie.

Theoretisch hoort het grootste deel van de ontvangen bedragen
in een Trust te zijn gestort zijnde het aanschafbedrag en kosten
om de aanplant te verzorgen en te kappen.

Als het grootste deel van de ontvangen bedragen dus zijn gesoupeerd
door Eco direct bv en niet in de Trust is gestort, is dit tegen de gemaakte afspraken en m.i. gelijk te stellen met oplichting.
Het management is daar m.i. persoonlijk verantwoordelijk voor te stellen.

De wijze waarop Eco direct zijn verkoop en promotie heeft gefinancierd
is m.i. niet direct interessant. Het geld hoort bij de Trust te zijn gestort
en niet voor allerlei acties bij Eco direct zelf te zijn gesoupeerd.

Groet Peter

hansdevries
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 okt 2010 11:45

Re: eco direct

Ongelezen bericht door hansdevries »

Inmiddels is duidelijk ecodirect /cosasverdes failliet, geld weg.
Niemand verantwoordelijk of aansprakelijk ???
Curieus en bijzonder.
AFM toezicht ????
Oerbos wat gekocht zou zijn om kap te voorkomen , daar wordt niet meer over gerept ????? Is dat wel ooit aangekocht ???
Geen luchtkastelen maar luchtoerbossen....

r de graaf
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 okt 2010 15:38

Re: eco direct

Ongelezen bericht door r de graaf »

Heb vanochtend een mail ontvangen van de heer Huiskamp ECO direct om met SPOED te reageren voor 22 okt. en hem een machtiging te sturen om ons geld te redden.......................

bos500
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 mei 2009 14:16

Re: eco direct

Ongelezen bericht door bos500 »

Die Huiskamp vermeldt niet dat de zaak failliet is gegaan tijdens zijn directeurschap en dat er vele gelden onterecht aan de vennootschappen zijn onttrokken. Oftewle, deze man houdt zich beter gedeisd of geeft geld terug aan de rechtmatige eigenaren. Hoewel geen specialist, is het verhaal van de urator veel geloofwaardiger en vrees ik inderdaad dat velen hun geld kwijt zijn aan de teakhoutmafia.

Gesloten