LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Df

Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door Df »

Aangezien dit forum alleen bijzonder negatieve reacties lijkt op te roepen, voor de verandering maar eens een positief bericht:

In Nederland zijn we p.p. zo´n 35,- per jaar kwijt aan betalingsverkeer (kosten pasje, opnemen, etc. ). Daarmee zijn de Nederlandse banken de goedkoopste banken van Europa!! Ter vergelijking in Duitsland en Belgie zou je meer dan 230,- kwijt zijn!

Wat doen ze het toch slecht he....die Nederlandse banken!

BRON : Financiele dagblad 2 dagen geleden

Gast

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door Gast »

Appels met peren vergelijken .De rentetarieven en andere diensten zijn verschillend.
Ook daar klagen ze .In Belgie bijvoorbeeld over Fortis die zelfs voor elke pinopname al geld rekent.
Maar daar gaat het niet alleen over .Dat je tegenwoordig om gewoon nog over je geld te beschikken als moet gaan betalen dat is het ergste.
Je bent gewoon machteloos .

Blond en slim
Berichten: 86
Lid geworden op: 30 mar 2005 00:22

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door Blond en slim »

:? machteloos ..... niet helemaal. Laten we niet vergeten dat de bank ons bediend van het gemak van allemaal electronische betalingsmogelijkheden. Ze hebben als het ware de muntjes in beheer. je kan er ook voor kiezen om alles cash thuis te bewaren maar dat prefereert bijna niemand. Ja, dan mag het bewaren van de muntjes best wat kosten. Ach..... de Bank CAO is inderdaad een van de betere. maar het moet toch een goed gevoel geven dat we met zijn allen een groot deel van de nederlanders ondersteunen met goede arbeidsvoorwaarden. (ahum!)


Gast

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door Gast »

Beste DF als er een bank komt die niets rekend (zoals vroeger), moet je eens zien hoe snel de andere banken volgen.
Maar ja je spreekt dan ook uit eigen belang (wit voetje)?

Gast

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door Gast »

machteloos ..... niet helemaal. Laten we niet vergeten dat de bank ons bediend van het gemak van allemaal electronische betalingsmogelijkheden. Ze hebben als het ware de muntjes in beheer. je kan er ook voor kiezen om alles cash thuis te bewaren maar dat prefereert bijna niemand. Ja, dan mag het bewaren van de muntjes best wat kosten.
Ken je dan een werkgever of uitkeringsinstantie die nog contant geld in je handen geeft .Sinds de invoering van het electronisch betalingsverkeer hebben ze enorm bespaart .En dus om het over nog de muntjes te hebben toen was alles nog gratis.Maar een topmanager deed het ook voor minder.

gast123456

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door gast123456 »

gast

als er een bank komt die niets rekent.....??? Wat een oerdomme opmerking!!

ER is toch ook geen bakker die niets rekent....


Denk na voor je typt!

Globetrotter

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door Globetrotter »

Nu zijn we dan misschien de goedkoopste maar dat gaat veranderen. We lopen altijd andere landen achterna v.w.b. bankzaken. In Canada bijvoorbeeld betaal je voor een pakket van diensten. Daar zitten dan bijvoorbeeld een genoemd aantal keren geldautomaat in zowel bij de eigen bank als gastgebruik. Dus even eur 20 pinnen doe je niet, want dan zit je zo aan je tax. Mijn vriendin switcht ieder jaar over naar een andere bank omdat die weer een betere aanbieding hebben. In Canada is externe nummerfixatie heel gebruikelijk. Dus in het geval van Nederland kan je bijvoorbeeld met behoud van rekeningnummer van bijvoorbeeld de Rabobank overstappen naar de ABN Amro.
In Canada was internetbankieren ooit gratis. Daar moet nu ook voor betaald worden.
We zijn nog wel de goedkoopste, maar voor hoe lang?

mr T

Re: Nederlandse banken goedkoopste van Europa!!

Ongelezen bericht door mr T »

Er is een verschil tussen goedkoop en goedkoopste. Dat het elders veel slechter en duurder is zegt niet zoveel, want banken elders hebben vaak ook te maken met een duurdere infrastructuur en een minder efficiente transactieafwikkeling. Verder heb je in veel landen een redelijk alternatief om te betalen in de vorm van de credit card. Wel: een credit card wordt in Nederland maar op betrekkelijk weinig plaatsen geaccepteerd (en zeker niet in de supermarkt). Dat credit cards hier vrij weinig zijn heeft natuurlijk te maken met de efficiente pinpas. Moet wel opmerken dat het vreemd is om zo te benadrukken dat Nederland de goedkoopste is. Want het is nog niet zo heel lang geleden dat banken wel in staat waren kosteloos een pinpas te verstrekken die wereldwijd werkte, geen kosten in rekening brachten voor de verwerking van acceptgirokaarten/overschrijvingen en geen entreegeld vroegen voor een nieuwe rekening. Vreemd genoeg moet het allemaal wel wat kosten om de voor de bank kostenbesparende maatregelen als pinbetaling, betalen per telefoon en electronisch bankieren in stand te houden. Voor alle duidelijkheid: we hebben het wel over de toegang tot je eigen geld!

Gesloten