LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sparen voor kinderen

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
remwit
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mar 2008 20:33

Sparen voor kinderen

Ongelezen bericht door remwit »

Sinds 6 maart hebben we een prachtige dochter,
We willen voor haar een spaarrekening openen. Op internet zwemt het van de aanbiedingen.
Heeft iemand een tip of goede ervaringen met een jeugdspaar rekening

gr remco

Mk
Berichten: 992
Lid geworden op: 01 aug 2005 19:51

Re: Sparen voor kinderen

Ongelezen bericht door Mk »

Gefeliciteerd!

Tip: open een gewone spaarrekening bij een bank die een fatsoenlijke rente geeft. De constructies met jeugdspaarrekeningen ('bonusrente' als uw kind 18 wordt of iets dergelijks) leveren altijd minder op dan vanaf het begin af aan een hoge rente.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Sparen voor kinderen

Ongelezen bericht door kweenie »

Inderdaad, de rente van jeugdspaarrekeningen zijn veel lager dan van normale rekeningen. Zeker als je bedenkt dat sommige rekeningen geblokkeerde rekeningen zijn die na de 18de verjaardag vrijkomen, dan is de rentevergoeding daarvoor veel lager dan wat je bij ander vaststaand geld krijgt.

Als je weinig spaart, of je kind wilt leren sparen, dan is zo'n kinderrekening wel leuk (dus pas over een tijdje), maar als je een echt groot bedragje wilt opbouwen, kies dan voor een gewone rekening.

Overigens, bedenk ook of de rekening op eigen naam moet komen te staan of op jou naam. Als je kind op haar 18de nog wat 'puberig' is, dan kan ze het zo netjes bij elkaar gespaarde geld er zo doorheen jagen...

E-rente.nl
Berichten: 37
Lid geworden op: 02 nov 2007 14:10

Re: Sparen voor kinderen

Ongelezen bericht door E-rente.nl »

Remwit

Let op dat je echt een spaarrekening neemt en geen spaarplan! Een spaarplan is namelijk een verzekering waarvoor de verzekeraar uiteraard ook weer kosten gaat rekenen. Bij een spaarrekening ontvang je gewoon de afgesproken rente. Een dagelijks bijgewerkt rente overzicht tref je aan op http://www.e-rente.nl/Spaarrekening.htm.

rjdrent
Berichten: 52
Lid geworden op: 17 dec 2005 19:59

Re: Sparen voor kinderen

Ongelezen bericht door rjdrent »

Als je een rekening wilt waarbij het geld vast staat tot 18 jaar, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Jeugdspaarrekening van ASN Bank waarbij je 4,25% krijgt.
Je kan ook kiezen voor een gewone spaarrekening zonder voorwaarden, bijvoorbeeld ATBank die een internetspaarrekening heeft voor 4,5%.

Nadeel is wel dat de jeugd hier niet echt geld op kan storten bij de balie van de bank. En dat kan natuurlijk bij de traditionele bank wel.

Gesloten