LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Belastingdienst maakt fout op fout, wie betaalt de onkosten?

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
gateman
Berichten: 14
Lid geworden op: 21 nov 2008 21:23

Belastingdienst maakt fout op fout, wie betaalt de onkosten?

Ongelezen bericht door gateman »

We zitten nu al tijd met een probleem. Begin dit jaar hadden we besloten onze vooraftrek te verminderen met ongeveer €1000,- per jaar. We hebben dit laten regelen door onze accountant die al onze belastingzaken regelt en dit altijd keurig doet. Het ging fout toen we de nieuwe aanslag kregen. Hier viel het volgende uit te concluderen:
We kregen €4000,- we willen €3000,- verschil……nou……..? €1000,- dat is toch niet zo moeilijk. Maar voor de belastingdienst wel. Deze zien kennelijk niet het verschil tussen optellen en aftrekken en hebben de bedragen opgeteld. Of we maar even €7000,- willen betalen en wel snel.
Daar komt ook nog bij dat we €1500,- aan bijdrage ziektekostenverzekering zouden moeten betalen omdat we met onze eigen bedrijf (?) €40.000,- winst (?) zouden hebben gemaakt. We hebben geen eigen bedrijf en zeker geen winst gemaakt dit jaar. Crisis tijd weet u wel!
Goed om dit verhaal niet langer te maken.
Onze accountant heeft bezwaar-op bezwaarschrift ingediend en alles is bijna weer bij de oude situatie. Ja, zoals dat was in Februari 2009. Dus nog geen vermindering van de vooraftrek. Dat durven we ook niet meer aan te vragen.
Nu komt het. Onze acountant vraagt geld voor zijn diensten. Logisch. We hebben nu bijna €700,- aan kosten gemaakt, kosten die we moesten maken omdat de belastingdienst fout op fout loopt te maken. We kunnen een (zo is mij verteld door de belastingdienst) een standaard bedrag van die kosten terugvragen bij de belastingdienst. Na, natuurlijk, het indienen van een bezwaarschrift, die opgemaakt moet worden door de accountant, en dat kost natuurlijk ook weer geld. Wat we terug gaan krijgen is nog niet bekend maar zal maar een klein deel van de kosten zijn die we nu hebben gemaakt.
Kan dit zo maar? En is er niet een manier om alle gemaakte kosten op de belastingdienst te verhalen?
Vandaag weer een brief van de belastingdienst dat we €1200,- moeten gaan terugbetalen. Dit klopt ook. Is het raadzaam om dat deel van het bedrag vast te houden die gelijk is aan de door ons gemaakte onkosten en dan maar zien wat de belastingdienst gaat doen? Ik hoop dat iemand een passend antwoord weet op ons probleem. We hadden het geld weggelegd voor onze vakantie en dat wordt nu lastig.
Belastingdienst……….ze kunnen het alleen moeilijker maken.

sjorsie1982
Berichten: 213
Lid geworden op: 23 dec 2008 13:27

Re: Belastingdienst maakt fout op fout, wie betaalt de onkosten?

Ongelezen bericht door sjorsie1982 »

niemand verplicht je om je belastingzaken uit handen te geven, dus ik geef je weinig kans.

Tip: doe het voortaan zelf, dan kan je alleen maar jezelf of de belastingdienst de schuld geven en dan kost het je alleen maar tijd.

Maar goed, stap eens naar een advocaat, die kan het je wel uitleggen. Desnoods het juridisch loket.

krieties
Berichten: 75
Lid geworden op: 26 okt 2007 18:02

Re: Belastingdienst maakt fout op fout, wie betaalt de onkosten?

Ongelezen bericht door krieties »

Zie antwoord bij de andere omroep!!!!!!

Gesloten