LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hans Anders klacht

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Heidy
Berichten: 161
Lid geworden op: 15 sep 2003 15:42

Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door Heidy »

Deze brief heb ik gestuurd naar Hans Anders omdat die heel leuk vertelde dat mijn moeder Staar heeft terwijl dat niet waar is.

Geachte Hans Anders

Hierbij dien ik een klacht in over de behandeling die wij gehad hebben bij Hans Anders op het Smaragdplein in Utrecht.
Zaterdag was de aanbieding en mijn moeder wilde een nieuwe bril.
Daar aangekomen was het druk en we hebben een bril uitgezocht.
De wachttijd voor de oogmeting was ongeveer 1,5 uur. Dat is normaal als het zo druk is.
We hebben boodschappen gedaan en zijn daarna weer terug gegaan.
Toen mijn moeder aan de beurt was is er een oogmeting gedaan.
Daaruit bleek dat zij van de +2,5 naar de – was gegaan. Toen kwam de ogentest voor haar.
Er werd 2 keer het glas gewisseld en gevraagd of mijn moeder iets zag. Ze zei dat ze niet zag.
Toen is er verteld tegen haar dat ze Staar heeft. Wie geeft de mensen van Hans Anders het recht te vertellen dat mijn moeder Staar heeft. Dat mag alleen een oogarts doen. Mijn moeder heeft geen Staar want ze kan wel zien en heeft geen vliesje op haar ogen. Ik vind dit een hele grove belediging en vind dat dit niet kan.

Dit vind ik een hele koude douche waard.

Sometimes
Berichten: 187
Lid geworden op: 24 apr 2006 14:59

Re: Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door Sometimes »

Waar ben je nou eigenlijk boos over?

Bij staar hoef je geen (zichtbaar) vliesje over je ogen te hebben, er zijn meerdere soorten. Bij mij is het geconstateerd door de Pearle, die een bepaalde meting niet uit konden voeren. Na de conclusie werd me geadviseerd contact met de huisarts te zoeken. Uiteindelijk ben ik inderdaad door een ziekenhuis van mijn staar (aan 1 oog) af geholpen.

Je zou ook blij kunnen zijn met hetgeen HA gevonden heeft. Ze kunnen ook doen alsof hun neus bloed en een nieuwe bril aanmeten (gesteld dat het daadwerkelijk een vorm van staar is).

G7
Berichten: 2094
Lid geworden op: 05 okt 2005 15:01

Re: Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door G7 »

Wees inderdaad maar blij, dat ze je moeder doorverwijzen en inderdaad niet zelf aan het klunkelen zijn gegaan.

Familielid van mij is 2 weken geleden hetzelfde overkomen. Hij merkte zelf, dat hij slechter ging zien, dus even langs een opticien. Die heeft ook staar geconstateerd en verwees hem naar zijn huisarts om doorgestuurd te kunnen worden.

Ik begrijp echt niet, dat jullie dit als een belediging opvatten. Het is alleen maar een nuttig advies geweest.

Fiore
Berichten: 440
Lid geworden op: 22 jul 2005 10:42

Re: Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door Fiore »

een belediging? het moet toch ook niet gekker worden, dat men zoiets opvat als belediging.. als de oogarts het nu zegt, of de huisarts zegt dat u schimmeltenen heeft, is dat dan ook een belediging?

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door D1RK »

Ik weet dat er grote verschillen zijn tussen de winkels van Hans Anders.
Omdat ik niet tevreden was in mijn woonplaats ging ik 15 km verder,
toen zag ik dat de Dochter beter was!
De zaak vlakbij was haar vader eigenaar, en die kon niet meten, zij wel!

Verder is het ook vaak zo dat ogen na meerdere keren meten vaak iets andere waarden geven...
Bij twijfel word je weggestuurd, ga maar uurtje winkelen en kom nog een keer terug, want als je gespannen bent is de oogdruk anders.

Ook de Kou kan nog invloed hebben, maar dat ze vermoeden dat het staar is, zij hebben toch meestal veel ervaring, en verkopen liever niets dan een foute bril!

Als U voor de aanbieding kwam, vaak komt er hierna een ongeveer gelijkwaardige, en als je vraagt, is vaak die van vorige maand na bezoek aan oogarts nog steeds mogelijk.

Ik kreeg het advies om niet de goedkope aanbieding te nemen, want die was toen niet ontspiegeld en ook geen krasvaste coating!

Alleen echt glas (erg zwaar) kun je zomaar kopen, en die kunstof moet je gewoon laten behandelen, anders heb je binnen een jaartje matglas!

Ze weigerde ook diverse monturen te verkopen wegens de slechte kwaliteit, loslopende schroeven en zo, of slechte pasvorm....

Verder nooit op koopavonden of zaterdag na 10.00uur komen, veel te druk, liefst door de week als de winkel net open gaat, meer tijd dus betere service!

cees512
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:44

Re: Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door cees512 »

Heel goed van Hans Anders dat ze dit hebben geconstateerd.
Tijd voor bezoek aan de oogarts dus!
Hoezo beledigd? Dát snap ik niet! Hadden ze dan de moeder zonder enige info weg moeten laten gaan? Dát zo pas een slechte zaak zijn!

hunni050
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 jul 2004 01:25

Re: Hans Anders klacht

Ongelezen bericht door hunni050 »

Als ik hier de discussie zo overzie heeft het gros van de forumleden het idee dat opticien verkopers zijn van brillen. Opticiens verkopen brillen maar hebben een heel brede opleiding gehad waaronder heel veel paramedische kennis hiervan deel uitmaakt. Iemand die opticien wil worden gaat sowieso een aantal jaar naar school en doet staatsexamen. In iedere vestiging van Hans Anders is de opticien de filiaalhouder aangevuld met een stagiair.deze mensen hebben dus zeker grondige kennis van de anatomie van het oog en mogen vanuit hun vakgebied diagnosticeren maar moeten ook verwijzen naar een medicus zoals oogarts of specialist je zou deze diagnoses kunnen zien als een eerstelijns verwijzing. Het is alleen maar goed dat een opticien doorverwijst naar een oogarts als er een vermoeden is van staar of er gerede aanleiding is dat er staar in het spel zou kunnen zijn. Zelf had ik een aantal jaar geleden een verhoogde oogdruk glaucoom en als de opticien mij hierop niet zou hebben gewezen dan zou dit nare gevolgen kunnen hebben gehad voor het licht percentage in mijn ogen vandaar dat dit advies een zeer warme douche verdient en zeker geen koude want het hoort juist bij de taak van een opticien om in samenwerking met de oogarts eventuele fouten of gebreken aan het oog op te sporen en de klant door te verwijzen naar het ziekenhuis. Hans Anders is dus zeker niet alleen maar een winkel waar men louter brillen verkoopt maar de medewerkers zijn stuk voor stuk specialisten ook bij pearl of andere brillenzaken werken goed opgeleide mensen met verstand van ogen.

Gesloten