LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] 2,5 jaar bezig met rechtsbijstand na medische fout

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Stoertje
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 mei 2018 10:19

2,5 jaar bezig met rechtsbijstand na medische fout

Ongelezen bericht door Stoertje »

Bericht Hallo mensen van Radar,
Ik ben al 2,5 jaar bezig met rechtsbijstand tegen het ziekenhuis. Ik heb zelf aangegeven en bijna gesmeekt om de middelste teen ook tenotomie te doen i.vm. flinke klauwstand van mn tenen. Door niet naar mij geluisterd te hebben heeft mn middelste teentje een wondje opgelopen en is direct gaan ontsteken. De andere 2 naastliggende tenen waren inmiddels al genezen.. hebben ze alsnog de tenotomie gedaan.. de ontsteking trok verder mn teen in tot zwart aan toe. ..na flink aandringen hebben ze me opgenomen in het zkh.. daar nogeens 3 dagen wachten op het " schoonmaken" van de wond bleek op de operatietafel dat mn teen niet meer te redden was.. de ontsteking is verder mijn voet ingetrokken waardoor ik weer naar de ok moest. Tot overmaat van pech moest er een flinke snee onder mijn voet gemaakt worden..
Nu afgelopen 2-2-2018 hebben ze de fout toe moeten geven na in sept 2017 bij een onafhankelijke arts geweest te zijn en heb ik mijn gelijk gekregen. Waarom ik rechtsbijstand ingeschakeld heb is om mijn misgelopen salaris van de 3 maanden terug te krijgen en rechtsbijstand heeft daar de bijkomende kosten en smartegeld bovenop gedaan. Het ziekenhuis heeft alles flink gerekt terwijl ik alles vanaf dag 1 zwart op wit had. Zelfs excusses van mn arts die de tenotomie uitgevoerd heeft.
Zels na mn gelijk willen ze het bedrag nog niet betalen.. ik ben behoorlijk gesloopt door dit alles.. weer het rekken ik weet echt niet meer wat ik meer kan doen. Ik heb aangegeven dat ik er helemaal klaar mee ben.. toen kwamen ze met een bod gewoon om te lachen. De rechtsbijstand kan ook niet veel meer doen.. het zkh blijft moeilijk doen. Ik hoop dat u of programma tips heeft.
In Amerika vragen ze tonnen voor mijn situatie, ik vraag mijn misgelopen salaris en gemaakte kosten plus smartegeld

NeoDutchio
Berichten: 12366
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: 2,5 jaar bezig met rechtsbijstand na medische fout

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Helaas voor u bent u in een zaak beland die al te vaak is langsgekomen. Het lijkt haast wel een trant in de zorg. Net zo lang rekken totdat de patient ja zegt tegen een belachelijk lage afkoopsom. Maar als u dat doet wordt uzelf benadeeld.
Het verstandigste om te doen is of uw rechtsbijstand achter de vodden te zitten, of een andere jurist inschakelen.

Wat mij wel opvalt is dat u makkelijk over smartengeld praat. De hoogte hiervan zal beoordeeld moeten worden en besproken. Het ziekenhuis gaat er dan mee aan de slag. Het maken van dat prijskaartje zitten haken en ogen aan en is een juridisch heen en weer gedoe om tot het bedrag te komen. Ook daardoor kan een traject verlengt worden.
Wat ze in Amerika allemaal vragen is niet relevant, hier staan wij iets meer met de benen op de grond.

Sterkte in deze lange procedure.

john18
Berichten: 1872
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: 2,5 jaar bezig met rechtsbijstand na medische fout

Ongelezen bericht door john18 »

Uw rechtsbijstand zou een deelgeschil kunnen starten. Erkenning is er. Alleen de schade nog. Ook de weg naar de mediator staat open. Mediation moet de wederpartij betalen. Dit valt onder letselschade.

john18
Berichten: 1872
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: 2,5 jaar bezig met rechtsbijstand na medische fout

Ongelezen bericht door john18 »

Nu je erkenning hebt zou je kunnen kiezen om naar een specialist/letsel advocaat te gaan. Even met rechtsbijstand overleggen i.v.m. kosten die zou kunnen worden gemaakt met deelgeschil. Maar op zich word de advocaat vergoed door de wederpartij dus niet op no cure no pay gaan of dat jij moet betalen.

Gesloten