LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Apotheek Centrum Enschede

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Missy1231
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 apr 2016 19:25

Apotheek Centrum Enschede

Ongelezen bericht door Missy1231 »

Hallo,


Op 25 maart 2017 ben ik bevallen van een dochtertje Sophie,
Na weken huilgedrag van haar en dokters bezoeken zijn we er eindelijk achter gekomen dat zij Koemelkallergie heeft.
Ze staat nu onder behandeling van een kinderarts bij het Mst Enschede.
Voor haar allergie had zij eerst speciale voeding Nutramigen maar die hielp niet, toen over gegaan na Neocate, waar het verhaal begint, de eerste weken kon ik bij mijn eigen apotheek Twekkelerveld gewoon de voeding zonder problemen ophalen, tot er op een dag bij mij de apotheker aan de deur stond en zei, mevrouw wij mogen u dit niet meer meegeven want wij hebben geen contract met de verzekering. dus ik zeg met volle verbazing oke ? en nu verwacht u dus dat ik de voeding weer mee geef en mijn baby zonder eten laat of wat ? en waarom komen jullie daar nu pas mee ?
nou voor deze keer mocht ik de voeding houden maar ik zou de rekening nog wel krijgen.
Volgende dag ben ik na de apotheek gegaan en die vertelde mij dat ik bij een andere apotheek in het centrum van enschede wel terecht kon want die hadden wel een contract met de verzekering en het zou daar dus gewoon vergoed worden.
Prima, ondertussen zitten we in begin mei..
Al die tijd kon ik gewoon de voeding wekelijks ophalen bij die apotheek , niets aan de hand.
Tot ik op 9 augustes 2017 bij die apotheek kom om haar voeding te halen en er word mij verteld mevrouw ik kan u niks mee geven het word niet vergoed en al die maanden dat u voeding gekregen heeft worden de rekeningen na u gestuurd.
ik was in shock! Wat ? en nu , ik heb voeding nodig voor dit weekend en zelf betalen lukt niet aangezien dat 300 euro per week is ? en hoeveel geld zijn die rekeningen wel niet van al die maanden ? waarom komen ze daar nu pas mee ?
ik was zo in de stress, heb gelijk de verzekering gebeld (ohra) en die vertelden mij dat de Apotheek dat vanaf het begin hadden moeten weten dat ze mij geen voeding mochten geven want de verzekering heeft helemaal geen contracten met apotheken over drinkvoeding. en als ik een rekening zou krijgen van de apotheek moest ik die retour sturen na hun..
Ik de apotheek weer gebeld , heb ze verteld wat de Ohra mij had verteld, en er word doodleuk verteld nee mevrouw dit weten wij pas vanaf 21 juli en u ontvangt de rekeningen en dat gaat wel over meer dan 5000 euro.

Wat moet ik hier nu mee doen ?

wilhelmima1
Berichten: 696
Lid geworden op: 06 feb 2012 19:13

Re: Apotheek Centrum Enschede

Ongelezen bericht door wilhelmima1 »

Oef koemelk allergie, naam zegt het al.
Vervangende producten zijn duur maar het is en blijft voeding en dat zijn kosten die we allemaal hebben.
Om meer kosten/problemen te voorkomen spreek dit door met de specialist en verzekeraar. Machtiging aanvragen voor vergoeding kosten van dit middel. Verder voer deze kosten op bij de aangifte van volgend jaar.
Wat wel mag worden gemeld is dat verzekeraar en apotheek niet bepaald vlot zijn met communicatie over wel of niet vergoeden van deze voeding.
Kijk verder naar vervangende voeding die wel vergoed wordt. Aangezien bij vergoedingen er een wetgeving achter zit( :x ) kan het zijn dat er vanuit de wetgeving geen vergoeding is voor deze voeding.
Spit verder internet eens uit op dit soort vragen en processen.
Succes

Missy1231
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 apr 2016 19:25

Re: Apotheek Centrum Enschede

Ongelezen bericht door Missy1231 »

Ja ik ik krijg nu via een bedrijf Sorgente de voeding ,dat gaat via de verzekering, dus nu word het gewoon vergoed.

maar het gaat er vooral om dat de apotheek dus een grote fout gemaakt heeft al die maanden en de kosten nu op mij wil gaan verhalen..

wilhelmima1
Berichten: 696
Lid geworden op: 06 feb 2012 19:13

Re: Apotheek Centrum Enschede

Ongelezen bericht door wilhelmima1 »

Missy1231 schreef:Ja ik ik krijg nu via een bedrijf Sorgente de voeding ,dat gaat via de verzekering, dus nu word het gewoon vergoed.

maar het gaat er vooral om dat de apotheek dus een grote fout gemaakt heeft al die maanden en de kosten nu op mij wil gaan verhalen..

Neem contact op met de verzekeraar en geef aan dat u niet bepaald blij bent met de info en mededeelzaamheid van de apotheek.
Er zijn klachten procedures
http://www.apotheek.nl/in-de-apotheek/k ... w-apotheek
En bewaar alle apotheek nota's voor indienen bij de Belastingdienst(5 jaar bewaren) er is een kans dat er wat op terugkomt.

Gesloten