LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De tandarts niet meer te betalen.

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Gast

De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Gast »

Mensen laten nu de gebit eruit halen.Ook weer een gevolg van dit *** kabinet. Nog even gaan we weer terug naar de jaren dertig.

http://www.balkenende-stop.nl/
http://www.bakellende.tk/

burtie
Berichten: 56
Lid geworden op: 02 mar 2004 14:53

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door burtie »

GAST IK haal ja ja Elke nacht mijn gebit eruit

Gast

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Gast »

Ik zie veel mensen die klagen over dat ze alles niet meer kunnen betalen, maar ze hebben wel een gsm die handenvol met geld kost en ook roken ze 1,5 pakje sigaretten per dag. Als ze dit nou eens niet meer zouden doen, dan kunnen ze gewoon de tandartspremie betalen.

Inter

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Inter »

Nou gast ik kan je vertellen die dat dit niet meer doen kunnen dat ook niet betalen .
Als ik het over een GSM en roken gaat hebben.
Maar een heleboel kunnen niet anders want dit is niet het enigste.En helaas kan niet iedereen er wat aan doen dat hij in die situatie zit.Maar dan dwaal ik erg af op dit onderwerp.

Als ik het over het over de tandarts gaat hebben.
Weet je wel om welke bedragen dit gaat.Ik kan het nog net wel betalen maar ik heb pas een wortelkanaalbehandeling gehad van € 687,- Dan heb je al een dure verzekering die €30 per maand extra kost boven de nominale premie en andere aanvullende verzekeringen.
En hiervan wordt nog maar 80% vergoed.
Wou je dan nog zeggen dat iemand met een laag inkomen dit nog kan betalen als die ook in z`on situatie zit.

Dat je dan wel weer vergoeding krijgt voor implantaten en een kunstgebit met een nominale verzekering stinkt aan allerlei kanten.
:cry:

Gast

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Gast »

Of je het nu uit de lengte of uit de breedte haalt. De kosten in de gezondheidszorg rijzen de pan uit. En dat heeft niets te maken met het al dan niet vergoeden van tandarts of huisarts. In principe werkt de tandarts nog relatief voordelig. De kosten zitten em ondermeer in de organisatie van instellingen. Managers met hoge salarissen voor ieder onbenullig groepje die maar weer vergaderen overleggen herorganiseren en het echte werk zeker niet faciliteren. Ze bedenken samen met de overheid zoveel modelletjes en regeltjes dat de mensen die het werk moeten doen zich nu met administratieve rompslomp moeten bezig houden en aan hun werk nog maar voor de helft toekomen. Dat betekent dat je weer een grotere groep werkers (artsen, verpleegkundigen) nodig hebt die je vervolgens weer in werkbare units moet opsplitsen waarvoor je weer evenzovele managers nodig hebt. We betalen met z'n allen voor dit monstrueuze systeem waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. En in troebel water is het goed vissen dus fraude is simpel voor alle partijen. En wie moet dat betalen wij, middels onze verzekeringspremies die zo duurder en duurder moeten worden omdat verzekeraars zolang ze de kosten op de klant kunnen afwentelen gewoon aan dit spelletje meedoen.
En afgezet hiertegen vind ik dan de tandarts en ook de huisarts omdat ze relatief zelfstandig zijn, nog heel economisch werken. Juist deze hulp zou dus vergoed moeten blijven.

Vera Verhagen
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 mar 2004 11:22

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Vera Verhagen »

Sorry maar het vorige bericht was van mij. Ik was vergeten eerst in te loggen.

daisy van de wiel

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door daisy van de wiel »

Ik heb ongeveer 1 jaar geleden in Hongarije 18 kronen laten plaatsen. Deze duitse tandarts heeft in duitsland zijn opleiding gevolgd en is tevens kaakchirurg.
Kosten in Hongarije: 1504 euro. Hier in nederland volgens prijsopgave eigen tandarts: 8200 euro. Ik ben uitermate tevreden. Tijdens het plaatsen was ook de tandtechnieker aanwezig voor het geval dat er nog iets bijgeslepen zou moeten worden. Ook de praktijk was zeer modern. Tevens zorgde de tandarts voor een appartement a 20 euro per nacht. Dus ook nog een goedkope vakantie in een toeristische omgeving!
Volgens mij moet het in nederland ook veel goedkoper kunnen!!!

Vera Verhagen
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 mar 2004 11:22

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Vera Verhagen »

Hetzelfde heb ik een aantal jaren geleden in oost polen laten doen bij een bevriende tandarts van mijn poolse vriendin. Inderdaad 4 keer goedkoper en een modernere behandelmethode en dito apparatuur dan hier. Ik logeerde bij die tandarts thuis en we raakten bevriend. Hij vertelde mij dat veel Nederlandse tandartsen hun tandtechniek in Polen laten uitvoeren. En dat heeft mijn eigen Nederlandse tandarts uiteindelijk bevestigd. Dat kon daar zoveel voordeliger omdat de lonen nog niet een derde van de lonen hier bedroegen. Dus vooral arbeid laat je in lage lonen landen verrichten en verkoopt het product hier voor nederlandse prijzen. Dat doen veel bedrijven ook. Nu Polen en ook Hongarije tot de EU gaan toetreden zal dat verschil langzaamaan in onze richting worden genivelleerd. In Polen is het nu al veel duurder dan 6 jaar geleden. Toch was ondanks de lagere kosten voor mij, die poolse tandarts relatief veel rijker dan mijn Nederlandse tandarts. Hoe dat kan? Hij hoeft veel minder belasting af te dragen en kan al zijn faciliteiten veel goedkoper aanschaffen. Veel huisartsen kunnen vanwege hun hoge lasten hun praktijk in ons land ter nauwernood betalen.
Ik denk dus zeker dat het allemaal goedkoper kan maar dat ligt niet aan de tandarts en de huisarts maar aan het systeem in Nederland, waar veel te veel overhead personeel (dat wij o.a. met ons belastinggeld betalen) van de betaling van iedere werkelijk verrichte dienst meesnoept. En naarmate de organisatie groter wordt wordt het percentage managers relatief groter. Daarom zijn de huisartsenposten ook zo achterlijk duur. het is een organisatie geworden. Bij zelfstandige tandartsen en huisartsen steekt de verhouding van de kosten ten opzichte van de geleverde diensten nog heel gunstig af ten opzichte van die grotere organisaties. En zij kunnen alleen hun diensten goedkoper aanbieden wanneer ze zelf niet door het systeem gekneveld worden.

AllesIsVoorBassie

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door AllesIsVoorBassie »

Lachen die sites, gast1!
Luister gast2, ik ben student en dok 50 euro per maand aan tandarts.
Ik rook en sms niet. Maar ik ben nog jong......
Als ik kijk naar de leefsituatie van mijn oma en leeftijdsgenoten, dan zitten die ook niet te roken en SMSen hoor. Zit je dan in een rolstoel, heel je leven gewerkt. Wordt je door allerlei regels nog meer beperkt.
Waar betaal je dan voor aan belasting?
Ik kan er niet trots op zijn hoor, als Nederlander.

Ik moet het eens zijn met de sites door gast1 gegeven....

Adam_Clayton
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 apr 2004 19:17

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Adam_Clayton »

Misschien is het dan tijd om een kunstgebit te nemen? :wink:

Gast

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Gast »

Ik ben 93 en heb al mijn kunstgebitten nog. Nooit een kroon laten trekken wel kurken uit wijnflessen.

Kaya

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Kaya »

De opleiding tot tandarts in Polen of Hongarije wordt in Nederland NIET erkend. Vanwege aansluiting bij de EG worden de tandartsen die daar afstuderen over 5 jaar voor het eerst geacht een gelijkwaardige opleiding te hebben gehad. Zij zullen erkend worden. Aan wie je je gezondheid toevertrouwt moet je verder zelf weten. Wat betreft technische mogelijkheden zou ik me over Oost Europa ook nog niet teveel illusies maken.

gast73

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door gast73 »

Wat hebben we het toch slecht met zn allen. wordt af en toe erg moe van de klaagcultuur hier in Nederland.
kijk eens om je heen of over de grenzen en realiseer je hoe ONGELOFELIJK goed we het hier hebben!

Yukkie
Berichten: 65
Lid geworden op: 13 okt 2004 00:19

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Yukkie »

Weet je wel om welke bedragen dit gaat.Ik kan het nog net wel betalen maar ik heb pas een wortelkanaalbehandeling gehad van € 687,-
Voor 1 wortelkanaalbehandeling lijkt me dit bedrag een beetje aan
de hoge kant. Was zeker voor min. één kies incl. kroon ???
Ik heb ongeveer 1 jaar geleden in Hongarije 18 kronen laten plaatsen. Deze duitse tandarts heeft in duitsland zijn opleiding gevolgd en is tevens kaakchirurg. Kosten in Hongarije: 1504 euro. Hier in nederland volgens prijsopgave eigen tandarts: 8200 euro.
18 KRONEN ??? Waar mag DAT wel niet goed voor zijn?? Zoveel gaatjes?
In nederland mag een kaakchirurg niet eens dat soort werk doen al zou
hij het willen. Ik hoop dat je over een paar jaar nog steeds zo tevreden
bent met je kronen. Met kronen telt meestal niet wat erop zit :roll:, maar wat er (nog) onder zit. :cry:

De hoge kosten van dit soort behandelingen heeft vooral te maken met
de techniekkosten ( prijs kroon )
Mocht er een tandarts gebruik maken van in Polen vervaardigde goedkope kronen dan zal dit z'n uiting moeten vinden in , voor u, lagere techniekkosten? Tegenwoordig laten sommige tandartsen de kronen zelfs maken in Thailand !
Vraag uw tandarts toch gewoon waar hij de kronen laat maken.?!!

Yukkie

Gast

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Gast »

Gast73 ik ben het helemaal met je eens.

sdb

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door sdb »

Mijn dochter heeft een beugel onderin haar mond laten plaatsen door de tandarts.

Nu kreeg ik de nota van een behandelingsmaand en die bedroeg 50,20 en dit terwijl de orthodontist voor ditzelfde geintje 40,60 vraagt.

Ik kan dit allemaal niet meer opbrengen en laat de beugel maar weer uit haar mond halen want de kosten lopen zo erg op dat ik niet weet hoe ik de nota's moet betalen

Yukkie
Berichten: 65
Lid geworden op: 13 okt 2004 00:19

Re: De tandarts niet meer te betalen.

Ongelezen bericht door Yukkie »

Orthodontie is een specialisatie, met een langdurige opleiding.

Dus ga je voor een beugel niet naar een tandarts die een paar keer een cursus heeft gevolgd .........

Gesloten