Ik heb een eigen huis / koophuis.Ik krijg nu 0 euro zorgtoeslag. Betekent dit dat die met 100 euro omhoog gaat?
Als de huren met 3% stijgen, hoeveel meer huur ga ik dan betalen?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
Ik heb een eigen huis / koophuis.Ik krijg nu 0 euro zorgtoeslag. Betekent dit dat die met 100 euro omhoog gaat?
Graag verneem ik van je welke krant dat is.SJZ,
Ik heb in de krant gelezen dat de zorgtoeslag 100 euro omhoog gaat.
Dat denk ik niet, de verzekeraars hebben in hun ijver om zoveel mogelijk verzekerden binnen te halen teveel geld uitgegeven aan o.a. reclamecampagnes; zie het verhaal van Achmea http://www.nu.nl/news/849800/36/rss/Ach ... banen.htmlDe belangrijkste reden voor de premiestijging zijn de gestegen zorgkosten.
Het CTG stelt jaarlijks de tarieven vast, en de meeste verzekeraars vergoeden maximaal het CTG tarief. Het staat je vrij om een duurdere fysiotherapeut te bezoeken, maar het staat je verzekeraar vrij dit niet volledig te vergoeden (zie je polisvoorwaarden).Waarom moet ik bijvoorbeeld voor de fysiotherapeut dit jaar 27,50 ipv 23 euro betalen? (let op dit is nog een relatief laag tarief: de tarieven zijn vrijgegeven dus er zijn fysiotherapeuten die veel duurder zijn).
mocht je hiermee de DBC's bedoelen... die zijn in Den Haag bedacht, en NIET in de ziekenhuizen.En de ziekenhuizen verzinnen allerlei "zorgtrajecten"
een dagbehandeling is per definitie goedkoper dan een opname...en dagbehandelingen.
dit vind ik nogal een gewaagde uitspraak... je hebt blijkbaar geen idee wat het inhoudt om diabetes of psoriasis te hebben...denk aan psoriasis dagbehandeling, uitgebreide diabetes-controles. Dat kost allemaal honderden euro's. En wat krijg je ervoor? Dat kan allemaal veel goedkoper. Ik vind dat een forse eigen bijdrage voor dit soort luxe betaald zou moeten worden
Dus het hebben van psoriasis, diabetes is luxe?Mathilde D.
denk aan psoriasis dagbehandeling, uitgebreide diabetes-controles. Dat kost allemaal honderden euro's. En wat krijg je ervoor? Dat kan allemaal veel goedkoper. Ik vind dat een forse eigen bijdrage voor dit soort luxe betaald zou moeten worden: bijvoorbeeld 10%. Dat zou de patient meer aansporen om naar goedkopere oplossingen te zoeken.
Nou Henkgeluk, hoe mag ik u er nu op afrekenen dat de zorgtoeslag zelfs misschien nog wel MEER omhoog gaat dan de premie:de zorgtoeslag wordt niet volledig gecompenseerd! zeg ik u nu!
u mag mij daarop afrekenen.
Als er gewoon prijslijsten zouden bestaan en als je overal een percentage zelf moest betalen zou iedereen snel op de hoogte zijn van hoeveel het allemaal kost en zouden sommige behandelingen ook niet gekozen worden. Als voorbeeld een psoriasis dagbehandeling. Als je weet hoeveel dit kost en je mag voor hetzelfde geld ook naar de Zwarte Zee, dan kies je waarschijnlijk daarvoor.Nou Mathilde D
Hoe zou een patiënt nou moeten weten wat er
allemaal te koop is.Hij is afhankelijk van het recept
wat hij krijgt en of het duur is of goedkoop intereseert
hem geen bal als het maar helpt.Maar als jij het allemaal
zo goed weet leg dan eens uit wat goedkoper kan aan
die artsen.Wie weet helpt dat.
Het AWBZ pakket wordt echter ook verkleind: m.i.v. 1 januari 2007 valt huishoudelijke verzorging (door de Thuiszorg) niet meer onder de AWBZ maar onder de WMO en die wordt uitgevoerd door de gemeenten. Ook hier doet de marktwerking zijn intrede: de gemeenten moeten deze zorg "aanbesteden" bij de diverse zorgaanbieders. Voor de gevolgen verwijs ik naar de al langer bestaande aanbestedingsellende in het openbaar vervoer.Dat de kosten minder snel stijgen, ligt meer aan bepaalde ingrepen van overheidszijde, zij het in de vorm van verlaging AWBZ plus eventueel zorgtoeslag.
Het openbaar vervoer kent een andere en anders gereguleerde aanbestedingsprocedure dan de procedure die gemeenten in dit geval moeten volgen. Het lijkt me dat de gevolgen dan ook niet vergeleken worden (ook niet vanwege het verschillende karakter van de te verlenen diensten). Verder werd het hoog tijd dat ook de kosten van de nogal dubieus werkende thuiszorgsector stevig werden aangepakt. In de oude situatie was daarop in de praktijk al nauwelijks controle.Ook hier doet de marktwerking zijn intrede: de gemeenten moeten deze zorg "aanbesteden" bij de diverse zorgaanbieders. Voor de gevolgen verwijs ik naar de al langer bestaande aanbestedingsellende in het openbaar vervoer.
Er zit weinig verschil in... de aanbieder (OV bedrijf / TZ instelling) offreert een pakket diensten gebaseerd op het aanbestedingsbestek van de provincie/gemeente, de provincie/gemeente kijkt of aan alle wet- en regelgeving alsmede kwaliteitseisen is voldaan en zoekt de aanbieder met de beste prijs/kwaliteitsverhouding uit, die de gunning krijgt.Het openbaar vervoer kent een andere en anders gereguleerde aanbestedingsprocedure dan de procedure die gemeenten in dit geval moeten volgen
Jij hebt waarschijnlijk dat tendentieuze stuk over "miljoenenfraude in de thuiszorg" gelezen waarin Achmea ach en wee roept. Men was er "even" vergeten bij te vermelden dat het hier de particuliere thuiszorg betrof, en niet de AWBZ-verstrekkingen.Verder werd het hoog tijd dat ook de kosten van de nogal dubieus werkende thuiszorgsector stevig werden aangepakt.
Enig idee wat voor registratie door de zorgkantoren vereist wordt en welke controles daarop (ook door de zorgkantoren) wordt uitgevoerd? Zo niet, dan snel mondje houden.In de oude situatie was daarop in de praktijk al nauwelijks controle.
Da's niet leuk, dan valt er niks te zeuren.Daar ben ik dan weer. Premie DL voor iedereen via informatieziektekosten.nl is EUR 86,22 per maand voor 2007 (4,5% verhoging)
Premies op AV's gemiddeld 16% OMLAAG!!!