LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] misleiding thuiszorg??

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Gast

misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

hoi ik werk als verzorgende B
in de thuiszorg, dat houd enkel en alleen wat huishoudelijke ondersteuning in en wat licht lichamelijke verzorging en ondersteuning.

wat mij dwars zit, is het volgende:

*ik werk in een gezinssituatie, een weduwe (48) en haar zoon (18)
moeders heeft een lichte hartinfarct gehad, enkele jaren geleden.
sindsdien rijd ze in een scootmobiel en heeft ze huish.ondersteuning van mij.
in het huishouden kan ze kennelijk niks, maar als haar oppaskind van 1,5 jr komt kan ze ineens tillen en wandelen.
wat mij betreft kan ze dan ook de strijkbout of de wasmand tillen, of stoffen de wc schoonmaken noem maar op.

zoon lief mankeert altijd wat, toen ik voor het eerst kwam was het een zeer been, nu een zere duim. altijd ziektewet
de dokter kan niets doen.
maar hij wil wel spierverslappers, toen ik opperde dat hij dan wel uit mocht kijken met de carnaval was het ''dan stop ik vrijdag met de spierverslappers en begin ik woensdag weer..''
hij heeft deze week al verschillende malen carnavalfeestjes gehad, vreselijk gedanst en spelletjes gedaan, maar kon smorgens niet naar zijn werk.
moeders, die dan met de scootmobiel rondrijd liet uit haar mond vallen dat ze mee heeft gedaan met de stoelendans :shock:
ik weet nog dat ze eerst een rollator had waar ze nooit mee liep.
toen vroeg ze de scootmobiel aan, men kwam kijken of het nodig was en voor het eerst in maanden zag ik haar met haar rollator door het huis strompelen.
toen men weg was ging ze zonder hulpmiddel de hond uitlaten... :(

dit is maar 1 van de vele voorbeelden die ik tegenkom.
mensen hebben hulp van wijkverpleging en ziekenverzorgsters terwijl ze zo veel zelf kunnen.
er zijn zoveel mensen die deze hulp ECHT nodig hebben en die gekort worden op hun uren i.v.m. bezuinigingen.. :cry:

en die ******** van een zoon ook, de arts zegt zelf dat ze niets voor hem kan doen, maar ze laat hem toch komen en hij WIL dan de spierverslappers die hij ook krijgt, zijn dit niet de mensen die onze premies zo opjagen????

een ander voorbeeld is een patiente,
ze kan helemaal niets, niet als ik er ben, en niet wanneer de wijk er is om haar te verzorgen.
maar ze kan wel door het winkelcentrum lopen.
ze kan wel haar driejarig kleinkind op schoot tillen,
(ze heeft pijnlijke handen en gewrichten)
en ze kan ook steunkousen en een corset aan laten meten om het vervolgens TOCH niet te dragen, weet je wat dat kost??? dat aangepaste spul???

we hebben een patiente die pijnstillers besteld voor haar kleinzoon.
zij krijgt ze vergoed, hij niet

ik heb nog een patiente gehad met reuma,
absoluut niet in een vergevorderd stadium :!:
er zou een nieuwe intake komen.
heeft ze (ze zei het zelf tegen mij) de dag ervoor expres in de tuin gewerkt, zodat ze de volgende dag, wanneer de intaker zou komen
helemaal krom van de pijn in haar bed zou liggen, en niet op of neer kon...
dat gebeurde dus ook, en mevr. kreeg extra uren :cry: :cry:

ja, als ik dus naar die echte hulpbehoevende mensen kijk, die het allemaal zo hard nodig hebben, die gaan zo hun best doen die een extra pijnstiller nemen om zo goed mogelijk mee te kunnen helpen met het werk, en om o.a. de intaker zelf een kopje koffie in te kunnen schenken die worden potverdorie gekort
het is oneerlijk in de wereld.

ze zouden eens steekproeven moeten houden i.p.v. van te voren aankondigen wanneer ze langskomen.
en mensen zoals die zoon van 18, die zou 3x zijn normale premie moeten betalen!
en de overheid moet niet korten op mensen die in hun broekplassen en nu maar een beperkt aantal inc.materiaal vergoed krijgen.

wat mij betreft mag voor die profiteurs een kliklijn ingeschakeld worden.

Klaas Vaak

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Klaas Vaak »

Ten eerste vind ik het knap onfatsoenlijk om hier uitgebreid te gaan verhalen over je cliënten.
Ten tweede moet je hiermee naar je leidinggevende, die zal aanraden om een nieuwe indicatie aan te vragen (daar zijn de rio's namelijk voor).
Ten derde wordt niemand gekort op uren. De eigen bijdrage is verhoogd. Profiteurs zullen eerder afzien van thuiszorg dan mensen die het echt nodig hebben.

A.S.

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door A.S. »

Hallo Klaas Vaak,

De mevrouw die hier boven schijft doet er aan de ene kant niet netjes aan om dingen over haar patienten te schrijven ( dit is een nadeel voor een aantal van haar patienten ) maar aan de andere kant kan ik me wel voorstellen dat zei hier erg boos over is. Mensen lopen te klagen over de thuiszorg prijzen maar omdat er zulke mensen zijn die er misbruik van maken wordt het duurder en je gaat pas merken hoe erg dat is als je van een minimum moet rond komen omdat je niet meer kunt werken en de premie voor hulp duurder wordt maar dit hebben wij te danken aan mensen zoals in haar verhaal vemeldt. Zei kan het wel melden bij haar leiding gevende maar zolang het niet bewezen kan worden dan sta je nergens, foto's of bandopnames zijn verboden maar eigenlijk wel de enige manier om iemand te betrappen maar het mag niet. En vergeet niet dat WIJ wel voor deze mensen de zorg betalen hoor.

Ik heb zelf fibromyalgie en kan mijn huishouden niet echt doen, wel de vlugge kleine dingen maar niet de nodige schoonmaak beurten dus het is een bende in mijn huis maar helaas is het moeilijk om hulp te krijgen want ik kan nog steeds een aantal dingen zelf. En wat denk je wat het nu kost, ook bijna onbetaalbaar dankzij mensen zoals hier beschreven, ik kan mijn kindje van 3 niet meer optillen en aankleden hij doet dit gelukkig heel goed zelf, wel kon ik 2 dgn in de week ligt kantoor werk doen omdat het zittend werk was maar ben helaas ontslagen dus geen geld om thuiszorg te betalen, maar ik betaal eigenlijk al voor mensen zoals hier boven vermeld. Ik doe ook liever leuke dingen met mijn kind dan dat ik mijn huishouden doe maar het kan gewoon niet alle twee dus het is gewoon maar verdelen van energie.

Wat ik hier mee wil zeggen is dat als iedereen zijn mond alleen open doet naar een leiding gevende of e.d. dan heb je kans dat er nooit wat aan deze mensen gedaan wordt en nu heb je kans dat meer mensen dit herkenen en met meerdere kunnen aandringen op een verbetering in toezicht en toewijzing van zorg. Ook hier geldt, de goede moeten onder de kwade lijden helaas.

Groetjes A.S.

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

:shock:
Beste a.s
Ik heb zelf 14 jaar dat werk gedaan in gezinnen maar nog nooit over clienten gesproken.Je moet dit met de instelling bespreken en desnoods met arts patient wijk verpleging en jezelf erbij.Dat is de weg om toestanden met elkaar te bespreken. Ik heb er voor moeten knokken om iedereen die ermee e maken had bij elkaar te komen en te bespreken .en dat helpt.Op dit forum is niet de plaats en de tijd ervoor .je bezorgd de gene die na jou in het gezin komt ook problemen.
PRAAT NOOIT OVER JE CLIENTEN EN ZEKER NIET OP DIT FORUM
Je zal eerst heel goed beslagen op het ijs moeten komen. Ik vind dit niet op zijn plaats en als je nog meer gaat spuien dan moet je maar ander werk zoeken waar je je niet zo hoeft te ergeren.
Heel veel sterkte en veel wijsheid toe.
moos :wink:

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

P.SDit boven is bedoeld voor gast van 19 februari 19.55 u
En aub geen kliklijnen ervoor maar deponeren waar het hoort,
Amsterdam

Jan Peter

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Jan Peter »

Hallo,

Een vriend van mij heeft een hoge dwarslaesie en is afhankelijk van veel medicatie. In dit geval gaat het dus niet om een simpel aspirientje!!
**************
Nu schrijft hij onderstaande naar mij:

Ik weet het nu echt niet meer. Ik kreeg gisteren een acceptgiro in de bus. Mijn laxeermedicijnen worden niet meer vergoed zoals Lactulose en Metalmeciel. Vanaf nu nu zit ik dus echt in de "****". Dit kost me elke maand 100 euro! Dit komt allemaal door het nieuwe beleid van de regering. Nou kan ik helemaal niks meer doen. Jij hebt hier helemaal niks aan maar ik moet het even kwijt. Dat is toch niet normaal, medicijnen die ik al van het begin gebruik moet ik nu zelf bekostigen. Ik heb alles al af gebeld maar niks hoor je moet het nu zelf betalen en er is ook geen vervangend middel. Hoe moet je nou nog geld overhouden. Wat een beleid!!!

Gr Marc
*********
Mijn vraag is moet hij nu definitief opgegeven worden en achter de geraniums kruipen of is er voor hem (en anderen) nog wat te regelen?
Voorschieten van de gemaakte kosten is dus geen optie omdat hij moet rondkomen van een minimuminkomen.
Dank u voor uw aandacht.

Met vriendelijke groeten

Jan Peter...
P.S. Mensen die het niet echt nodig hebben. Bedankt voor de gemaakte kosten zodat er niets voor een ander over blijft. Stelletje asocialen!!

hulpje

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door hulpje »

ik ben het 100 procent met je eens jan peter . ik heb dit werk ook gedaan .n.m bij een dame die ging tennisen terwijl een ander die hulp zeer zeker kon gebruiken.ik ben er ook meegestopt.en waarom is dit ontfatsoenlijk klaas vaak. en waarom niet op zijn plaats gast.omdat de eerste gast eerlijk is . en weet je wie ik sterke en wijsheid wens .mensen die echt hulp nodig hebben

Klaas Vaak

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Klaas Vaak »

Beste hulpje,

Het is onfatsoenlijk om te klagen over het overtreden van regels door zelf ook de regels te overtreden. Gast nummer 1 weet namelijk donders goed dat ze niet over cliënten mag praten. En als cliënt kun je je gaan afvragen of het gebruikelijk is dat thuiszorgpersoneel zomaar je hele hebben en houden in de openbaarheid gooit.
Ik ben het volstrekt eens met de boodschap dat fraudeurs moeten worden aangepakt, maar dit is niet de manier. De meeste zorginstellingen hebben een heleboel protocollen en procedures en het lijkt mij verstandig dat gast nummer 1 eerst maar eens de procedures van haar werkgever gaat volgen. Het is namelijk ook onfatsoenlijk naar haar werkgever toe om dat niet te doen (bijv. een herindicatie), maar wel op een openbaar forum over de persoonlijke situatie van een klant te schrijven. :!:

A.S.

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door A.S. »

Hallo Klaas Vaak en Gast,

Ik ben het in zoverre met jullie eens dat je eerst de officiele stappen dient te nemen maar ik weet ook dat dit niet altijd werkt helaas.
Bij het RIO is het allemaal niet zo heel goed geregeld, dat kon je zien uit een radar uitzending een paar weken geleden en ik weet het ook uit eigen ervaring dat er vaak weinig aan gedaan wordt.
Er zijn mensen overleden omdat ze gewoon geen hulp kregen waardoor ze zelf moest doen en dit niet konden, maar ze hadden wel recht op hulp.
Waarom wordt er inderdaad niet onaangekondigt een bezoek aan huis gedaan? is dat omdat er dan misschien niemand thuis is en zo'n bezoek toch geld kost?
Sorry maar ik kan het helaas niet helemaal met jullie eens zijn, het gaat hier om mensen en mijns inziens gaat de regering slecht om met de medische zorg voor mensen en helaas zijn er mensen en instellingen de hier niets mee en tegen willen doen.
Mensen die de zorg niet echt nodig hebben maken het moeilijk voor mensen die het heeeeel hard nodig hebben

Degene die het in dit forum heeft aangekaart had het stuk misschien wat subtieler aan moeten pakken.

Groetjes A.S.

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

Beste a.s
De eerste die op dit forum is komen klagen omdat ze boos was is heel fout bezig gweest .Die kan dit werk niet aan en het enige wat ze had kunnen doen was meteeen aan de bel trekken bij haar instantie en steeds harder aan de bel trekken.Desnoods huis arts en de reutenmeteute inschakelen.Het heeft mij ook heel wat gekost maar het is voor elkaar gekomen. Maar ga niet het forum gebruiken om mensen hun hebben en houwen er op te gooien.Ze is zo wie zo fout.Bewijs jij maar eens of die gast de waarheid spreekt net als die andere hulpje die nu weg is .Het is moeilijk maar dit is wel een foute aanpak.Ik zou niet weten of ik die persoon zou kunnen vertrouwen.
Groetjes van een oude rot in dit vak:moos van amsterdam. 8) 8)

Klaas Vaak

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Klaas Vaak »

Beste A.S.,

Daar gaat het hier helemaal niet om. De eerste post ging over misbruik van cliënten van het stelsel en niet over het wel en wee binnen het rio of het onrechtvaardige overheidsbeleid.
Het geklaag over mensen die in zorginstellingen werken (dat ze weinig zouden geven om de belangen van cliënten en patiënten) wordt ik zo langzamerhand ook een beetje beu. Ik heb werkervaring in verschillende branches, ook in de zorg. Nergens is zoveel betrokkenheid bij de cliëntbelangen als in de ouderenzorg. Aan de ene kant zo goed mogelijk zorg willen geven en aan de andere kant altijd te weinig budget krijgen is heel, heel lastig. Misschien dat mensen daar eens aan kunnen denken voordat ze ongenuanceerd tegen zorgverleners aan gaan schoppen :evil:

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

hallo

ik ben de eerste die het bericht geschreven heeft
en ja, ik was toen inderdaad bloedlink?
en weet je waarom???
omdat een oud mensje uren op de grond heeft gelegen en zonder hulp zat. er zijn immers geen extra uren voor haar :!: medewerkers te weinig
terwijl ik net de carnavals verhalen van een lekker uitbuitend stelletje aan had moeten horen.
mijn baas geeft aan dat ''er immers in het doktersverslag staat''
en het RIO zegt ''ze kon bijna niet lopen''
en zo ben je uitgekletst he
kom niet met het RIO aan, sommige mensen kunnen zeer goed toneel spelen terwijl de mensen die het JUIST zo hard nodig hebben hun uiterste best doen om de mensen van het RIO zelf een kopje thee in te schenken.


ik ben nog wel zo slim om niet te vermelden WAAR ik woon
in WELKE regio deze clienten wonen
en NAMEN?????? nergens te zien
jullie zullen NOOIT weten over wie ik het heb
maar jullie mogen best weten dat ik er ontzettend de pest in heb dat
mensen met nat incontinentie materiaal moeten blijven lopen omdat ze maar een aantal pakken per maand vergoed krijgen.

klaas vaak, wil je zelf een halve dag met een natte luier blijven zitten op je 70-ste jaar????
als het zover is dan zal ook jij nog vaak denken aan mijn verhaal over mensen die
kasten vol met antibiotica en pijnstillers hebben..
ze nemen ze NOOOOOIT in!!!
ze zitten bij de huisarts maar volgen nooit de raad van de huisarts op!

als een oud mannetje met smart zit te wachten op een rollator, die afgewezen word omdat hij nog zoveel stappen kan zetten, terwijl een ander zonder hulpmiddelen haar hond uit gaat laten terwijl alles zoals rolstoel,rollator en scootmobiel in huis staan :?:
dan kan ik daar niet tegen!
:evil:

Klaas Vaak

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Klaas Vaak »

dan kan ik daar niet tegen
Misschien dat het dan tijd wordt om een ander beroep te kiezen (de politiek bijvoorbeeld?!) 8)

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

dan zou ik inderdaad mijn uiterste best doen om de personen die dokterskosten en de kosten in de zorg zo opdrijven aan te pakken!
ik zou een ware heksenjacht gaan openen, enkel en alleen om de mensen die het nou juist ECHT nodig hebben te behoeden voor de taferelen die we nu hebben

misschien klaas vaak, zit jij ruim bij kas, en kan je je hulp wel zelf betalen en je medicijnen die nu ineens uit het ziekenfonds paket gehaald zijn, maar de meeste kunnen dat niet
moet ik je nog meer vertellen over de mensen die lachtend naar de therapie gaan???
''pfff, nu kan ik in elk geval zeggen dat ik therapie heb''
of over de mensen die aan slapeloosheid lijden?? en als je dan een slaapkamer kastje opentrekt vind je daar 6 a 7 doosjes met slaaptabletten???
weet je wat dat allemaal kost????

ik doe dit werk al 13 jaar
en ik hou van de mensen die ons nodig hebben en die ons waarderen en waar wij respect voor hebben en die wij waarderen
ja lees het maar goed, IK HOU VAN MIJN CLIENTEN

maar de mensen die misbruik van alles dat ze in de gezondheidszorg kunnen krijgen maken.. :evil:
daar zijn de andere toevallig wel de dupe van

hulpje

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door hulpje »

met dat onfansoenlijk van jou de hele tijd dat hangt mijn strot uit . klaas vaak het gaat hier om mensen die echt hulp nodig hebben en geen profiteurs . mag ik vragen wat jou functie is inde zorg

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

hoi hulpje

ik heb deze topic geopend
en met de reden dat ik er zo van baal dat er veel mensen zijn die misbruik maken van alles dat er in de thuiszorg te krijgen is en ik vind dit zo erg voor de mensen die juist echt medicijnen, zorg of hulpmiddelen nodig hebben.
ik zou het niet erg vinden als de mensen die voor ''jan met de korte achternaam'' bij de arts zitten en dan weer een doosje pijnstillers in de kast opslaan, dat die flink aangepakt zouden worden.
en ook de mensen die de boel zo neppen door te doen alsof ze niet kunnen lopen en zodra het RIO weg is de zonder enig hulpmiddel op stap gaan.
en dat terwijl er zoveel mensen echt op hulp zitten te wachten

Klaas Vaak

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Klaas Vaak »

Gast en hulpje: leer eens lezen wat er staat. :shock:
Misschien dat het helpt om het in vet en in hoofdletters te zetten:
NATUURLIJK MOETEN FRAUDEURS WORDEN AANGEPAKT, MAAR ALS ZORGVERLENER HEB JE ANDERE MOGELIJKHEDEN/VERPLICHTINGEN DAN ALLEEN MAAR OP EEN FORUM TE GAAN ZITTEN JANKEN OVER JE CLIËNTEN!!!!!!! :twisted:

Wat mij betreft discussie gesloten, heeft weinig zin als je niet eens de moeite neemt om reacties te lezen. :!:

Jan Peter

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Jan Peter »

Klaas Vaak,

Jij bent degene die het niet echt begrijpt. Waar is een forum in eerste instantie voor...juist om te discussieren met elkaar en niet om elkaar de les te lezen.
De anderen begrijpen dat wel. Trouwens als je anoniem over misstanden in de wereld praat is daar niks mis mee.

Veel wijsheid,

Jan Peter

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

Ik geloof dat jij het niet wil begrijpen en het ook niet kan maar geeft niets.Klets maar door op het forum.EEn ex veld werker.met een lading ervaring.

Gast

Re: misleiding thuiszorg??

Ongelezen bericht door Gast »

Dat stukje was van : FLAPPY

Gesloten