LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] marktplaats

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

Hallo,
Ik heb geprobeerd een advertente te plaatsen op marktplaats voor een dekkater,prijs tot 199 euro.Nu vindt marktplaats dat dit een dienst is die ik vraag,en onder een dienst verstaan zij werkzaamheden.Is die nou niet belachelijk?Weet iemand waar ik met klachten over marktplaats terecht kan?Zij kunnen maar doen wat ze willen,staan broodfokkers toe te adverteren en als je mensen hier voro wilt waarschuwen wordt je advertentie verwijderd want dat is verboden!!!!!Broodfokkers dus blijkbaar niet volgens de medewerkers van marktplaats.Ik zou deze site eigenlijk nu weleens willen aanpakken,zodat ze voortaan wat betere info geven en eerst zelf nadenken.

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Jonjo »

Ga eens voor de spiegel staan, kijk jezelf heel goed aan dan kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat marktplaats gewoon gelijk heeft.

Marieta
Berichten: 182
Lid geworden op: 08 jun 2005 15:13

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marieta »

Ga eens in asiels kijken hoe vol het al zit. Een nestje is leuk en aardig en je zal wel een raskat hebben, maar ook die zitten er vaak genoeg.
Er is al een heel groot kattenoverschot.

Groetjes Marieta

Marianna
Berichten: 410
Lid geworden op: 24 mei 2005 18:19

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marianna »

Lees eerst eens
http://www.kattenplaza.nl/page/eerstenest.php

Bezint eer gij begint..
Het eerste nest: Wat kost dat?
Waarschijnlijk is het u ook wel eens overkomen: U heeft een nestje, er komen bezoekers, u vertelt wat over de kittens en noemt de prijs. Als een zakjapannertje gaan de hersens werken en u ziet de gedachte 'Dat is snel verdiend, 4 x € 400 = € 1600! Dan ga ik ook een nestje fokken.' Hieronder heb ik eens opgesomd wat het nu eigenlijk kost om een nestje te fokken zodat u een dergelijke gedachtengang snel kunt ontzenuwen. Want ik geloof niet dat onze kat gebaat is bij fokkers die denken snel over kittenruggetjes een paar centen te kunnen bijverdienen. Ik ga uit van een eerste nestje, waarbij dus nog diverse zaken aangeschaft c.q. geregeld moeten worden. Bij de vermelde dierenartstarieven ga ik uit van de kosten bij mijn dierenarts, in het oosten des lands, waarbij ik me er van bewust ben dat de prijzen elders waarschijnlijk hoger liggen.

EURO

Poes inenten voor de dekking 23,00
Poes ontwormen 4,50
Poes testen op leukemie en aids 32,00
Poes testen op HCM (hart) en PKD (nieren) 110,00
Bloedgroepbepaling van de poes 25,00
Fokkerlid worden van een vereniging 25,00
Entree (eenmalig) 5,00
Lidmaatschap rasclub 14,00
Catterynaam aanvragen (eenmalig) 28,00
Kater uitzoeken, overleg met katereigenaar, vervoer(3x) 68,00
Dekgeld kater 230,00
Basis geboortepakket: Homeopaat (Kuur weeënzwakte, melkgift stimulantie, tube Enzyvit) 32,00
Spat Kittencare: (glijmiddel, respirot, slijmzuiger, voedingspipet, speentjes, benebac, nutridrops, kittencolostrum, litterlac etc.) 81,00
Weegschaal 32,00
Dekbewijs 1,20
Controle poes bij dierenarts na bevalling 20,00
Hill‘s AD 4 blikjes (geconcentreerde voeding) 6,35
Advertentie Hart voor Dieren/Majesteit etc. 17,00
Advertentie Dagblad 23,00

Uitgaande van een nest van 4 kittens:


Stambomen (4 x € 9) + eigendomsoverdrachten (4 x € 2,50) 46,00
Eerste enting kittens (4 x € 20) 80,00
Tweede enting kittens (4 x € 20) 80,00
Wormmiddel kittens + moederpoes 10,00
Extra voer poes dracht+zogen 135,00
Voer kittens (vanaf 4 weken +/- € 68 per kitten) 272,00
Kattenbakvulling (per kitten € 13) 52,00

----------------

Totaal: 1452,05

Met 3 maanden kittens in huis, en 24 uur per dag de zorg, lijkt het dan alsof u 147,95 euro hebt verdiend. Maar we zijn er nog lang niet!!! Niet meegerekend heb ik: de aanschaf van een kittenkooi (€ 170), speeltjes voor de kittens, foto's, extra verwarming, extra was, extra afwas, extra reinigingsmiddel, krassen op je meubilair, gesneuvelde bloempotten, vlekken op je vloerkleed, tijd, slapeloze nachten, koffie en beschuit met muisjes voor de kopers, etc.

Verder ga ik er bij deze opsomming van uit dat alles goed gaat. Dus geen keizersnede – dan komt er nog circa € 160 aan dierenartskosten bij, geen ziekte bij de kittens etc. En wat als er een kitten met een foutje in het nest zit? Dat kunt u echt niet voor de volle prijs verkopen. Eigenlijk moet u, als u alles wilt berekenen, ook de aanschaf van moederpoes er bij rekenen (€ 400) en het feit dat u haar na aanschaf tenminste 9 maanden gevoerd heeft voor u haar liet dekken op een leeftijd van minimaal 1 jaar (à € 22 per maand = € 19. Het totaalbedrag wordt dan nog verhoogd met € 768 en u komt dan op zegge en schrijve € 2220,05. Op het eerste nest lijdt u dus bij een gemiddeld aantal van 4 kittens en geen extra medische kosten een verlies van 620,05 euro oftewel ZESHONDERDTWINTIG EURO EN 5 CENT!!

Kopieert u deze lijst eens en laat hem zien aan mensen die dollartekens in hun ogen krijgen bij het zien van uw kittens. Die beginnen dan niet met de fok, zodat we hopelijk alleen echte liefhebbers overhouden. Liefhebbers die genieten van hun kittens, van blijde kopers, van tevreden moederpoezen. Liefhebbers die daarom niet alles in geld uitdrukken.

Ter volledigheid hierbij nog nuttige telefoonnummers:
Homeopaat S. v.d. Munnik : 0224 –571879
Spat Kittencare: 0591 – 564000

Marianna
Berichten: 410
Lid geworden op: 24 mei 2005 18:19

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marianna »

en ga daar eens lezen.

http://www.leukeennestje.nl/

perfect als marktplaats niet meer mee werkt aan vage fokplannen een serieuze fokker zoekt via de rasvereniging een bij de kat passende kater.

Marianna

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

hallo,de mensen die gereageerd hebben zouden eerst eens moeten leren LEZEN.Ik vraag niet om commentaar op mijn voornemen om een nestje te nemen,volgens mij leven we in een vrij land met een vrije keuze en als ik dat wil dan brengt iemand die het daar net mee eens is en stom commentaar levert mij daar absoluut niet vanaf.Ik vraag gewoon of mensen dit al een eerder hebben meegemaakt op marktplaats dat ook zij voor deze advertentie hebben moeten betalen en ik zou een ieder die het niet een s is met het feit dat ik een keer een nestje wil willen verzoeken om zijn commentaar hierop ergens anders te spuwen en niet hier,zoek een hobby of zo.

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

en degene die allen prijzen heeft geplaatst wat het allemaal kost.......het gaat hier om een normale poes,dus geen stamboom,is al ingeent en ontwormd.geen aids test nodig.Niet lid hoeven worden van een vereninging etc............En als iemand dit er voor over heeft dan is dat diegene zijn eigen keuze vrijheid.

bitchy
Berichten: 695
Lid geworden op: 18 jan 2005 13:16

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door bitchy »

ik kan best lezen hoor, maar we leven inderdaad in een vrij land dus mag iedereen schrijven hoe hij erover denkt, met of zonder hobby.
en euh....een gewone poes, kan dus geen aids hebben?
is dat net zoiets als ''mijn hond rent & springt & heeft dus geen HD?'' :?


waarom laat je je poes in de krolse tijd niet gewoon een paar nachten buiten. goedkoper & komt ze vanzelf met kittens terug waarvan je er gewoon een aantal in het asiel dumpt.

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

mijn kat komt niet buiten en zal het dus ook niet hebben en laat iedereen zich nou gewoon toch eens met zijn/haar eigen zaken bemoeien en niet overal zijn.haar neus in willen steken om zo net te doen alsof ze de wereld willen verbeteren.iedereen is vrij om te doen wat zij/hij wil en laat iemand dan toch ook in zijn waarde.het is zo makelijk om iets over iemand te zeggen zonder deze persoon te kennen,denk jullie daar weleens bij na???????????Kijk eerst naar je zelf.Een spreuk.....de wereld verbeteren begint bij jezelf.

Marieta
Berichten: 182
Lid geworden op: 08 jun 2005 15:13

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marieta »

Wat voor kat gaat hetdan om? Een gewone huis tuin en keuken kat?
Denk na voor je er aan begint, en nee een aids test hoeft niet want het is tch geen raskat dus als een "gewone" kat het doorgeeft dan is het niet erg. Denk er ook eens aan al je 4 of 5 kittens hebt en die weer doorgeeft/verkoopt dat die ook weer niet geholpen gaan worden en dus weer 4 keer nestjes van 4 a 5 kitten. Zo gebeurd het nu dat katten overschot. Mensen die in een opwelling denken leuk zon nestje. Ga echt voor de gein eens kijken in asiels. Op internet www.dierenasiels.com hoeveel er daar al niet opstaan, en dan heb je het nog niet over de wachtlijsten die ze hebbenvan mensen die hun kat ineens niet meer hoeven omdat hun diertje van 6 maanden ineens te druk en te speels is en de kat "aanvalt" terwijl het spelen is. Of ze passen niet meer bij het meubulair.
Of ze zijn hem zat en zijn ineens allergisch. Of ze hebben hem gevonden.
En dan heb ik het nog niet eens over alle zwerfkatten die er rondlopen. Mede dankzij mensen die hun kat niet laten helpen en dan van de kittens amoeten en ze lekker buiten gooien. En ook die krijgen weer nestjes. En die dieren komen op den duur ook weer allemaal in het asiel terecht.

Groetjes Marieta

Marianna
Berichten: 410
Lid geworden op: 24 mei 2005 18:19

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marianna »

Helemaal mee eens Marieta.

De poes KAN aids van de moeder hebben mee gekregen, het duurt jaren voordat de eerste ziekteverschijnselen de kop op steken... Bij mijn overleden aidskat kwam pas na bijna 9 jaar de aids aan het licht.

Kittens op de wereld zetten waar al een groot kattenoverschot voor veel problemen zorg is onverantwoordelijk en niet anders dan fokken van asielvulling.

Marianna

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

Ik begrijp best waarom fokkers ertegen zijn dat er nestjes bij particulieren zijn,want dat kost hun een hoop geld.Ik ben niet gek....ik zie ook wel op bijv kittenbemiddeling dat er steeds meer raskittens geen nieuw huis krijgen voor de belachtelijke prijs van bijv 450 euro.Een dekking kost 200 euro,een stamboom 10,een wormkuur 5,twee maal enten kost 40 euro.Nou tel uit Uw winst voor deze bedragen,bij bijv 3 a 4 kittens pe nest.en als iemand dan een nestje wil,wat is nou het verschil van deze kitten met raskittens mbt het zogezegde kattenoverschot?Dat zie ik nou niet helemaal,kittens zijn kittens of ze nou bij een fokker of bij een particulier vandaan komen.....je kan met beide weer een nestje nemen.
En ik heb toevallig ook twee katten uit het asiel,dus wees maar niet bang dat ik dat vergeet of niet zou weten...we zijn niet achterlijk of zo hier op deze forum als denken veel mensen dat wel geloof ik,mensen die het altijd denken beter te weten en voor anderen willen beslissen.

Marianna
Berichten: 410
Lid geworden op: 24 mei 2005 18:19

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marianna »

Vooroordelen, ga je tegen tekeer en hebt ze zelf... Ik fok niet!

Kittens moeten met 4- 6- 8- en tien weken met een middel geschikt voor kittens worden ontwormd en met drie maanden met een middel dat alle wormen aanpakt bijv Drontal of Milbemax... Waar haal jij een kwalitatief goed en ok nog veilig middel voor het bedrag dat jij noemt om al die keren ontwormen van te doen???

Toevallig is eerder deze week op DN een telsommetje neergezet wat een gratis htk kitten kost aan dierenarts, onwormen, vlooienbehandeling ed. Daar werd geroepen dat asiel te duur zou zijn als er € 45 tegemoedkoming in de kosten wordt gevraagd.

Volwassen kat,
Enten -----------------------------€ 30
vlooien----------------------------€ 6
worm------------------------------€ 12
Chip--------------------------------€30

volwassen kat kost als je deze dingen zelf moet doen dus al snel € 78 euro Daar komen nog kosten voor castreren bij.. Poes € 120 kater rond de € 40

Kitten

enten ----------------------------€ 30
herhaling enten----------------€ 30
frontline--------------------------€ 6
Vithaminthe---------------------€ 19
met 3 maanden drontal-------€ 4
chip-------------------------------€ 30

zelf naar de da met een kitten kost dus in het gunstigste geval rond de € 120


Als ik een van mijn poezen zou laten dekken is de dekprijs plusminus €250.. maar ook moet men lid zijn van een fokvereniging, anders kunnen geen stambomen worden aangevraagd. De FIV en FeLV testen zijn verplicht. Voor een aantal rassen bestaat de verplichting op erfelijke aandoeningen te laten onderzoeken/ testen... Dat zijn dingen waar jij even aan voorbij gaat. Raskittens MOGEN niet eerder dan met dertien weken van hun moeder en nestgenootjes worden gescheiden... Dit in het belang van de kittens die in de tweede socialisatieperiode van moeder leren kat te zijn en sociale vaardigheden opdoen...

Hoop maar dat de zwangerschap goed zal gaan en er geen keizersnede nodig zal zijn bij jouw kat, maar klaag niet als je juist dan een kostenpost krijgt waardoor jouw nestje per kitten duurder uit zal vallen dan fokkers voor hun raskittens vragen.

Marianna

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

misschien moet je toch eens een andere dierenarts nemen want voor de 30 euro heb ik bijna 2 entingen.Bij een htk heb je geen stamboom nodig.Asiel in rotterdam kost voor een kat ongeveer 150 euro.drontal gebruik ik ook voor 2,50 per tablet.

Marianna
Berichten: 410
Lid geworden op: 24 mei 2005 18:19

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marianna »

€2,50 per drontal kat tablet... Dan koop je in per 100 tabletten, handel je in huis/tuin/keukenkatten dat je zo groot in koopt?

just the cook
Berichten: 247
Lid geworden op: 14 nov 2005 20:23

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door just the cook »

Ik vertrouw de dierenarts van Kitt ook niet helemaal met de 30 euro voor 2 inentingen. Volgens mij vergeet de dierenarts of kitt de helft. :roll:

En als jij beste Kitt, zelf 2 dieren uit het asiel hebt gehaald, besef je dan niet dat je nu zelf gaat meewerken aan nog een paar extra die er weer terug komen?
Wat praat je er toch makkelijk over.
Een belangrijke vraag, Wat ga je doen als je 3 of 4 kittens niet kwijt kan :?:

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

ten eerste betaal ik bij mijn dierenarts geen consultkosten,dus lage prijzen voor een enting.Kom je met meerdere krijg je ook nog een leuke korting.Deze dierenarts denkt tenminste mee met de mensen.en ik hou er niet van om beschuldigd te worden door iemand die nergens wat van af weet.Dus hou voortaan je beschuldigende vinger eerst naar jezelf voordat je zegt iets niet te vertrouwen of vraag om meer uitleg.Deze dierenarts is hier ook de meest bekende,recht voor zijn raap een eerlijk.
En ik kan altijd mijn kittens kwijt met een grote vriendenkring,wees daar heus maar niet bang voor.Volgens mij denken jullie dat dit zomaar zonder over na te denken gedaan wordt.Ik wordt zo moe van die mensen die denken de wereld te willen verbeteren door andere te zeggen wat ze wel niet mogen doen.Begin eerst maar eens bij jezelf voordat je commentaar levert

pekelvlees
Berichten: 50
Lid geworden op: 22 jan 2006 19:50

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door pekelvlees »

Ik fok ook katten en ik kan u met een gerust hart zeggen dat ik deze kosten niet gemaakt heb:

Poes inenten voor de dekking 23,00
Poes ontwormen 4,50
Poes testen op leukemie en aids 32,00
Poes testen op HCM (hart) en PKD (nieren) 110,00
Bloedgroepbepaling van de poes 25,00
Fokkerlid worden van een vereniging 25,00
Entree (eenmalig) 5,00
Lidmaatschap rasclub 14,00
Catterynaam aanvragen (eenmalig) 28,00
Kater uitzoeken, overleg met katereigenaar, vervoer(3x) 68,00
Dekgeld kater 230,00
Basis geboortepakket: Homeopaat (Kuur weeënzwakte, melkgift stimulantie, tube Enzyvit) 32,00
Spat Kittencare: (glijmiddel, respirot, slijmzuiger, voedingspipet, speentjes, benebac, nutridrops, kittencolostrum, litterlac etc.) 81,00
Weegschaal 32,00
Dekbewijs 1,20
Controle poes bij dierenarts na bevalling 20,00
Hill‘s AD 4 blikjes (geconcentreerde voeding) 6,35
Advertentie Hart voor Dieren/Majesteit etc. 17,00
Advertentie Dagblad 23,00
Enten € 30
herhaling enten € 30
frontline € 6
Vithaminthe € 19
met 3 maanden drontal € 4
chip € 30


De verzorging heb ik uitbesteed (outsourcing) aan de moederkat en hun speciale kamer is helemaal van beton en RVS dus er valt niets te slopen.

Marieta
Berichten: 182
Lid geworden op: 08 jun 2005 15:13

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door Marieta »

Kit geef je de kittens ook gechipt mee?? Of krijgen ze ook die niet?
Dit is namelijk ook erg belangrijk.
Dan nog als je weet hoe vol het in asiels is...

Ga er eens een tijdje helpen en kijk dan hoe mensen met hun dieren omgaan. Hoe mensen hun dieren verwaarlozen/ En je geeft ze aan mensen mee met de beste bedoelingen, maar ik kom er vaak genoeg achter dat ook schijn bedriegd. Ook als je over iemand een goed gevoel hebt. Vaak valt dit nog wel heel erg tegen.
Dieren (en vooral katten) gaan mensen makkelijk mee om. Oh hij komt niet meer terug ik neem wel een nieuwe.
En het dier zwerft weer ergens rond. Geef de mensen in ieder geval mee dat ze geholpen moet worden.

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: marktplaats

Ongelezen bericht door kitt »

weet je marieta als jij het zo goeg weet allemaal......ja hoor je hebt gelijk.Ik ga geen duscissie aan met iemand die zo'n hoog zelfbeeld heeft dat die gewoon niet voor andere meningen op staat.zoek het lekker uit zeg en ik ga toch dit jaar een nestje nemen en volgend jaar van mijn echt brit

Gesloten