LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verkeerd gestilleriseerd??

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
frettengek17
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mar 2007 20:05

Verkeerd gestilleriseerd??

Ongelezen bericht door frettengek17 »

Hallo,

Vorig jaar (2006) heb ik bij mijn (oude) dierenarts een van mijn vrouwlijke fretjes laten stilleriseren (castreren eigenlijk, maar stilleriseren genoemd). Tot mijn grote verbazing werd ze dit jaar (2007) toch loops :? Ik heb de dierenarts opgebeld en hem dit mede gedeeld. Ik vertelde dat ik vermoedde dat de stillerisatie dus niet goed was uitgevoerd, en dat er nog een stukje eileider ergens moest zitten. Hij vertelde mij dat dat onmogelijk was en dat hij het goed had gedaan. De enigste andere mogelijkheid was, dat er in de embyonale fase iets mis was gegaan en dat er eileider weefsel in andere organen was gegroeid. Ik heb na dit gesprek contact opgenomen met de frettenspecialiste van Nederland (Hanneke Moorman). Zij vertelde mij dat het erg onwaarschijnlijk was dat het om embryonaal eileider weefsel zou gaan, aangezien dit erg zelden is. Het is dus hoogstwaarschijnlijk dus wel verkeerd geopereerd. Het stukje eidleider wat er nog zit zal operatief moeten worden verwijderd, en is een stuk ingewikkelder dan een gewone stillerisatie. Dit vertrouw ik dus absoluut niet toe aan mijn (oude) dierenarts.
Nu is mijn vraag. Als ik dit door de frettenspecialiste laat doen, waar sta ik dan in mijn recht qua declareren van de kosten bij mijn oude dierenarts?

Groetjes Samantha

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Verkeerd gestilleriseerd??

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Allereerst zou ik een aangetekende brief met bericht van ontvangst naar de desbetreffende dierenarts sturen met het verhaal hier geschetst.
Geef daarin ook aan wat de specialist op het gebied van fretten u heeft gezegd en stel de desbetreffende dierenarts in gebreke.

Afhankelijk van dat antwoord kunt u eventueel verdere stappen ondernemen.

Hoe??
Dat is van later zorg.
Eerst deze weg.

M.vr.gr;

Grootvader

frettengek17
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mar 2007 20:05

Re: Verkeerd gestilleriseerd??

Ongelezen bericht door frettengek17 »

Grootvader, heel erg bedankt voor je antwoord!

Maar sta ik dan in princiepe wel in mijn recht om een operatie te eisen op zijn kosten? Aangezien hij een fout heeft gemaakt...

groetjes Samantha

frettengek17
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mar 2007 20:05

Re: Verkeerd gestilleriseerd??

Ongelezen bericht door frettengek17 »

Dit is de brief die ik geschreven heb:

Wezep, 01-03-2007

Beste N. Wolff,

Vorig jaar (2006) heb ik bij u een van mijn vrouwelijke fretten laten castreren (Stilleriseren in de volksmond). Deze castratie staat mij nog bij als de dag van gisteren aangezien de fret tijdens de operatie bijkwam. Hierdoor werd de operatie in een spoed tempo afgerond. Misschien dat u het zelf ook nog herinnert.
Nu tot mijn grote verbazing is deze fret toch loops geworden. Ik heb hierover met u telefonisch contact gehad. U vertelde mij dat het niet mogelijk was dat er tijdens het castreren een stukje eileider was blijven zitten en dat het waarschijnlijk om eileider weefsel zou gaan wat tijdens de embryonale fase in andere organen was gegroeid.

Na dit gesprek met u gehad te hebben, heb ik contact opgenomen met de frettenspecialiste van Nederland, Hanneke Moorman. Ik heb haar het verhaal verteld wat hierboven vermeld staat en ik kreeg het volgende antwoord van haar:

Beste Samantha,
Wat betreft je andere fretje daar zit waarschijnlijk toch nog een stukje eierstok. Wat de dierenarts bedoeld is ectopisch eierstok weefsel maar dat komt maar zeer zelden voor en we gaan ervan uit dat bij deze klachten een restant eierstok toch veel waarschijnlijker is.

Daarvoor moet je fretje weer geopereerd worden. Die operatie is meestal wel veel lastiger dan een gewone sterilisatie.

Groetjes Hanneke

Nu vraag ik mij af wat u bereid bent om te doen, aangezien het toch waarschijnlijk is dat de castratie fout is gegaan. Ik hoop spoedig van u te horen, aangezien het dodelijk voor het fretje kan zijn om nog langer te wachten met opereren.

Met vriendelijke groeten,

Samantha van Lohuizen,

nadalier

Re: Verkeerd gestilleriseerd??

Ongelezen bericht door nadalier »

Ik had het zelf al meteen door hanneke moorman laten doen.
Fretten zijn ingewikkelde beestjes en vaak heeft een gewone dierenarts er weinig tot geen verstand van.
Ik heb 3 fretten altijd onder behandeling van hanneke. Nu heb ik het geluk dat ik vlakbij woon.
Hanneke is een zeer kundig dierenarts op dit gebied, helaas straalt ze dit zelf ook wel uit en vind ze zichzelf helemaal goed en geweldig, dit is soms wat minder omdat ze (naar mijn mening) vaak haar mening aan je opdringt...
maar niettemin kom ik er ieder jaar weer met mn drie fretten voor hun entingen.
Ook vind ik haar zeer prijzig, vraag van tevoren een goede prijsopgaaf op, of in ieder geval een richtprijs, en vraag nadrukkelijk erbij of dit met of zonder medicatie is. Zo dat je niet voor verassingen komt te staan!

Ik raad je dan ook aan om als je fret wat heeft naar haar toe te gaan.
Heb je nog bewijzen van de casteratie van je fret, dat deze is uitgevoerd, de bon bijv....
En let er mee op want een gecastereerde fret die niet zwanger wordt kan overlijden!
succes ermee

frettengek17
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mar 2007 20:05

Re: Verkeerd gestilleriseerd??

Ongelezen bericht door frettengek17 »

Hoi nadalier,

dank je voor je reactie. Ik weet dat Hanneke idd duur is. Ik ken haar namelijk erg goed, aangezien ik zelf een frettenopvang run. Ik laat de moeilijkere operaties, zoals verwijderen van insulinomen e.d. altijd door haar uitvoeren, maar ik ben helaas niet in staat om alle operaties zoals castraties door haar uit te laten voeren, omdat ik zoveel fretten moet laten castreren. Dit is financieel dan gewoon niet haalbaar.
Ik vind Hanneke echt een topmens! Ze weet er veel, en ik vind het dan niet zo erg dat ze dat ook uitstraald. Zij is een van de beste frettenspecialisten ter wereld... dus tjah.. dan mag dat ook wel een beetje vind ik...
Ik heb helaas geen bon of iets dergelijks, maar alles staat in de bestanden van de computer van de dierenarts die heeft geopereerd.
Ik had als advies van Hanneke gekregen eerst eens een afspraak te maken met de dierenarts en met hem overleggen wat hij er nu verder van vind en ook haar mening te overleggen naar hem. Daarna zou ik volgens haar verdere actie kunnen ondernemen als hij het dan nog ontkend.

Ik hou jullie wel op de hoogte...

Groetjes Samantha

Gesloten