LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] cv

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
sillygirl
Berichten: 8
Lid geworden op: 22 feb 2007 21:05

cv

Ongelezen bericht door sillygirl »

Al eenjaar of 2 moet ik veel bij betalen bij mijn energie rekening.Nu is de oorzaak een expansie vat dat al 2 jaar stuk is en daardoor moest ik hoog stoken .Ik heb er heel vaak een kachel specialist bij gehaald en die had het vaak gezegd maar de verhuurder deed niks.[makelaar die mijn woning verhuurd] Kan ik de verhuurder om een teemoetkoming vragen immers hij heeft er nooit wat aangedaan groetjes sillygirl

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: cv

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Ik heb er heel vaak een kachel specialist bij gehaald en die had het vaak gezegd maar de verhuurder deed niks [makelaar die mijn woning verhuurd]
De makelaar zal inderdaad niks doen, dat is de taak van de huisbaas. Of is de huisbaas toevallig ook makelaar? Ik kan dit even niet volgen.
Kan ik de verhuurder om een teemoetkoming vragen immers hij heeft er nooit wat aangedaan
Als je het meerdere malen bij je huisbaas hebt aangekaart zou je kunnen dreigen het te laten repareren op zijn kosten. Dan stuur je de rekening naar de huisbaas of je betaalt zelf en verrekent het met de huur. Dan zal je zien hoe snel het gefixt is.

Wat je aan rekeningen betaald hebt zal je denk ik gewoon kwijt zijn. De huisbaas zal zeggen dat hij het al heeft geprobeerd te repareren of dat jij niet op tijd aan de bel hebt getrokken. Het wordt dan een welles-nietesspelletje. Maar je kan het op een nette manier bij hem aan proberen te kaarten.

sillygirl
Berichten: 8
Lid geworden op: 22 feb 2007 21:05

Re: cv

Ongelezen bericht door sillygirl »

de makelaar is de verhuurder en de specialist is wel 20 keer geweest in 2 jaar.maar er werd nooit wat aangedaan.Er was me al es verteld dat het expansievat moets worden vervangen maar dat moest de verhuurder eerst goed vinden

roro25
Berichten: 791
Lid geworden op: 18 mei 2006 16:28

Re: cv

Ongelezen bericht door roro25 »

heb je de verhuurder in die twee jaar ook gemaand om het expansievat te vervangen?
Heb je dat nagelaten dan heb je (bijna) geen poot om op te staan. De verhuurder moet wel weten dat hij iets moet vervangen.

In dit soort gevallen moet je de verhuurder schriftelijk op de hoogte stellen van het gebrek en hem een redelijke termijn geven voor herstel (2-4 weken). Reageert hij niet dan stel je hem in gebreke door hem schriftelijk van op de hoogte te stellen (stop nooit met betalen van de huur, omdat je anders jouw verplichting van de huurovereenkomst niet nakomt en hij een reden heeft om jou er uit te zetten) Wel kan je de huur met een redelijk bedrag verminderen.

Vindt hij het niet noodzakelijk dan kan je een geschil met hem aangaan bij bv de huurcie of geschillencie.

Snertjong
Berichten: 141
Lid geworden op: 07 jun 2005 22:52

Re: cv

Ongelezen bericht door Snertjong »

Dit hele verhaal is een fabeltje - een expansievat heeft te maken met de druk in het systeem , en helemaal niets met het zogenaamd
te veel stoken , helemaal niets dus , vertel het maar niet tegen een verwarmings monteur , want dan lacht ie je nog uit ook .

Gesloten