LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] klachten over Quion

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
Lando03
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 jun 2012 22:47

klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lando03 »

Beste,

Voor mijn appartement in Rotterdam heb ik een hypotheek lopen bij Van maurik hypotheken via Quion 130168. Sinds 12 maanden heb ik mijn appartement te koop gesteld vanwege verhuis naar het buitenland. Tot op heden is er nog geen enkel kandidaat-koper. Nu een huis verkopen moeilijker wordt en ik in het buitenland verblijf rest mij geen andere oplossing dan mijn appartement te verhuren.

Midden april 2012 heb ik bij Quion en Van maurik een aanvraag ingediend voor toestemming verhuur van mijn appartement. Ik heb Quion hieromtrent meerdere malen telefonisch en per email gecontacteerd.

De enige reactie die ik van Quion ontving, was dat mijn aanvraag bij hun verantwoordelijke team is voorgelegd. Tot op heden zonder enig gevolg en mijn verdere telefoons en e-mails blijven tot mijn grootste ergernis onbeantwoord. Zelfs het CEO van Quion per e-mail op de hoogte gesteld van deze onaanvaardbare behandeling, maar het mocht niet baten. Mijn aanvraag blijft onbehandeld.

Gezien ik actueel met dubbele kosten zit vanwege mijn verblijf in het buitenland vrees ik binnenkort niet meer in staat te zullen zijn mijn hypotheek af te lossen. Dit blijft enkel mogelijk als ik huurinkomsten van mijn appartement ontvang.

Weet iemand welke verdere stappen ik bij Quion kan zetten om hen ertoe te bewegen mijn aanvraag te behandelen?

Iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt voor jullie reacties.

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door CB »

Ik zou Quion nog een keer een brief/email sturen, met de vraag of ze accoord gaan met verhuur. Hierbij zou ik nu opnemen, dat als je binnen 14 dagen geen antwoord ontvangt je er dan vanuit gaat dat ze accoord gaan met verhuur.

Lando03
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 jun 2012 22:47

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lando03 »

Hallo,

Hartelijk bedankt voor uw advies. Ik heb uw advies gevolgd. Afwachten hoe QUION hierop reageert.

Nogmaals bedankt voor uw zeer bruikbaar advies.

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door SJZ »

Behalve dan natuurlijk dat niet-reageren juridisch geen akkoord gaan is.

mama1981
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 nov 2011 22:34

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door mama1981 »

U heeft uw hypotheek via een tussenpersoon afgesloten, die moet er bovenop zitten. Na het afsluiten van de hypotheek zijn zij nog steeds uw contactpersoon. Daarbij heeft uw tussenpersoon ook andere ingangen om het juiste team te benaderen en er vaart achter te laten zetten.

Lando03
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 jun 2012 22:47

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lando03 »

Mijn hypotheek is via Van Maurik Hypotheken afgesloten. Ik heb eerst via mijn tussenpersoon geprobeerd maar zonder enig resultaat.

Quion heeft me opgebeld met de mededeling dat mijn aanvraag in behandeling is genomen.

Afwachten wat dit zal opleveren.

Bedankt voor jullie inzet en inspanning.

De Tegenpartij
Berichten: 389
Lid geworden op: 29 mei 2008 17:14

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door De Tegenpartij »

Quion is van de NIBC bank. Sinds de crisis in 2008 een heel vervelende partij als je een hypotheek daar hebt. Hun doelstelling was om de hypotheekportefeuille zo snel mogelijk af te bouwen, zowel goedschiks als kwaadschiks.

Jeroen Drost (CEO van NIBC) heeft recentelijk kenbaar gemaakt dat ze zich weer op particuliere hypotheken willen richten;
NIBC overweegt opnieuw actief te worden op de Nederlandse hypotheekmarkt, zo meldt het FD.

Met een hypotheekportefeuille van 8 miljard euro acht bestuursvoorzitter Jeroen Drost de tijd rijp om "te overwegen de hypotheekproductie weer aan te zetten." Het FD noemt dit geluid terecht opmerkelijk. Buitenlandse banken trekken zich terug uit Nederland en Nederlandse banken zetten de rem op hypotheekverstrekking. Oorzaken zijn de dalende huizenprijzen, strengere eisen van de AFM en de nieuwe spelregels voor banken.

Omdat NIBC zich jaren lang afzijdig hield van de hypotheekmarkt, heeft NIBC weinig huizen 'onder water'. "De verhouding tussen de verstrekte leningen en de waarde van het huis is met 75 procent veel lager dan bij bijvoorbeeld SNS Reaal, waar ze gemiddeld op 83 procent zit. Over het afgelopen jaar heeft NIBC slechts  2 miljoen euro verlies gemaakt op zijn hypotheekportefeuille, ondanks de dalende huizenprijzen en oplopende werkloosheid. Doordat partijen zich terugtrekken van de markt zijn de marges op hypotheken volgens Drost ‘heel goed’ en is het een ­potentieel aantrekkelijke markt.
Ben benieuwd wat de effecten van alle bestaande hypotheekklanten hiervoor is, vooralsnog zijn de rentetarieven alles behalve "aantrekkelijk" te noemen.

NIBC gebruikt diverse BV's waaronder;

1895 Hypotheken, Amstelstaete Hypotheken B.V., ATRIOS Hypotheekfonds B.V, Ecclesia B.V., Bouwinvest B.V.,Capitalum Hypotheken B.V., Estate Hypotheken B.V.,Generali Hypotheken II B.V.,Huizen Hypotheken B.V., Hypinvest B.V., IKS Hypotheken B.V., Invest Hypotheken B.V., Muzen Hypotheken B.V.,Nationale Hypotheek Maatschappij B.V.,Nieuwegein Hypotheken B.V.,Quion (diverse nummers) B.V.,Hypotrust I B.V.,Royal Residentie Hypotheken B.V., Seyst Hypotheken B.V.,Zwaluw Hypotheken B.V.

Jekker
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 okt 2012 14:41

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Jekker »

Quion is de beheersmaatschappij van hypotheken. U kunt uw vraag ook voorleggen aan uw geldverstrekker en de handelswijze van Quion toelichten.

Lydie
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 okt 2012 10:08

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lydie »

Beste allemaal,

Ik heb helaas alleen maar negatieve ervaringen met Quion.
Bij mij hebben ze uiteindelijk wel gereageerd op de aanvraag om te mogen verhuren, dit werd afgewezen.
Ik heb geprobeerd om te gaan verhuren op basis van de leegstandswet, de vergunning van de gemeente was geen enkel probleem, maar om bij Quion door te komen wel!! Ze geven ook geen informatie mbt de geldverstrekker ze werken met meerdere banken samen, maar je krijgt de naam van de bank waar jou hypotheeklening loopt niet!
Kortom je loopt continue vast tegen een muur!

Ik verstuurde volgende zoveelste e-mail aan hun:

Geachte heer Meerstra,

Naar aanleiding van uw brief (kenmerk: ..... / d.d. 30 juli 2012) betreffende toestemming verhuur onderpand gelegen aan de …., hebben wij contact opgenomen met de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG).

Volgens de gestelde voorwaarden van de NHG (Artikel B6) voldoen wij aan deze voorwaarden. De NHG heeft ons schriftelijk haar goedkeuring verleend; zie bijgevoegde kopie.
Tevens vindt u bijgesloten een uittreksel van de NHG voorwaarden; Artikel B6.

Het door u genoemde lid 1a en 1b, is in dit geval niet van toepassing, aangezien ik mijn woning tijdelijk wenst te verhuren op basis van de Leegstandswet!

Er is dus geen sprake van tijdelijke tewerkstelling elders (a) of dubbele woonlasten voortvloeiend uit de aankoop van een opvolgende woning (b).
Artikel B6 lid 2 is wél van toepassing en conform de hierin gestelde eisen hebben wij tot heden de juiste procedure gevolgd waarbij:

• de gemeente inmiddels haar vergunning heeft verleend;
• en de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG) geen bezwaren heeft

Derhalve hierbij aan u opnieuw het verzoek om ons toestemming te verlenen voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet.
De hypotheek is bij jullie bekend onder kenmerk: overeenkomst …. op naam van mevrouw …Locatie: ….
We zijn te bereiken op onderstaand woon- en correspondentie adres, gelieve uw correspondentie dan ook naar … of per e-mail te versturen: ….

Bijlagen:

1. Kopie vergunning Leegstandswet gemeente
2. Kopie schriftelijk akkoord Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen
3. Uitreksel NHG voorwaarden; Artikel B6

We zien graag zo spoedig mogelijk uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Ik had het ook via mijn tussenpersoon laten uitzoeken; alleen rekent mijn tussenpersoon/verzekeringsagent ±€ 300,00 bemiddelingskosten!

Vandaar dat ik zelf de correspondentie ben aangaan, dat kost immers niets; behalve inzet, geduld en helaas een hoop ergernis.

Mijn appartement staat leeg, in de verkoop. Ik ben ruim anderhalf jaar geleden bij mijn partner ingetrokken. Het lukt Quion niet eens om mijn correspondentie adres aan te passen in hun systeem, de post blijft maar op de deurmat op mijn oude adres vallen.

Ik ben nu omdat ik geen andere keus heb opnieuw in de pen geklommen en heb een schriftelijk verzoek ingediend om extra te mogen aflossen. Conform mijn polis mag ik 10% per jaar van de totale hypotheeksom extra aflossen.

Hierop had ik binnen 5 werkdagen bericht, dus het kan wel!! Het lijkt wel dat dingen alleen maar vlotjes lopen bij Quion als het in hun eigen voordeel is. Het verzoek voor de extra aflossing loopt echter via hun afdeling Hypotrust, wellicht de afdeling die alleen over de hypotheken gaat.

Ik vind het gewoon ronduit schandalig dat we cf de wet een verhuur via de Leegstandswet mogelijkheid hebben, echter dat geldverstrekkers op hun beurt dit weer tegenhouden. Ik durf niet zonder toestemming te gaan onderverhuren (wat velen doen) omdat de geldverstrekker je dan per direct kan onteigenen van je eigendom.

Mijn verzekeringsagent gaat nu alsnog proberen om het correspondentie adres bij Quion aangepast te krijgen, en mijn makelaar is op dit moment bezig met een bedrijf dat zich enkel en alleen bezig houdt met de correspondentie en rompslomp naar geldverstrekkers om alsnog de toestemming tot verhuur te verkrijgen.

Ik begrijp die banken echt niet, hun enige belang is toch dat de aflossing betaald wordt! Ik wil namelijk ook verhuren en dit rechtstreeks als ‘’extra’’ aflossing nota bene op de hypotheek laten afschrijven.
Ik vraag me ook af, of het handelen van Quion wel juridisch rechtvaardig is.

Het is toch te gek voor woorden dat men zich hiervoor een advocaat in armen moet nemen, te zwijgen over de extra kosten!

Succes allen met Quion, ik ben blij als ik er vanaf ben. Zal ook nooit meer een hypotheek afsluiten met een tussenpersoon, gewoon rechtstreeks naar je bank gaan!!

Mvrgr, Lydie

De Tegenpartij
Berichten: 389
Lid geworden op: 29 mei 2008 17:14

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door De Tegenpartij »

Lydie schreef:Ik begrijp die banken echt niet, hun enige belang is toch dat de aflossing betaald wordt! Ik wil namelijk ook verhuren en dit rechtstreeks als ‘’extra’’ aflossing nota bene op de hypotheek laten afschrijven.
Banken hebben geen belang bij jouw aflossing. Ze willen , als je huis niet onder water staat, executeren. Ze zullen je het zo moeilijk mogelijk maken om aan je verplichtingen te voldoen. Ze hebben liever een vordering op jouw (bij een lage executiewaarde), dan een onderpand dat weinig waard is.

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Emmy75 »

Lydie schreef:Ik had het ook via mijn tussenpersoon laten uitzoeken; alleen rekent mijn tussenpersoon/verzekeringsagent ±€ 300,00 bemiddelingskosten!
Ik vraag me wel even af waarom u dit zo makkelijk "slikt". De tussenpersoon is destijds bij het afsuiten van de hypotheek waarschijnlijk betaald middels provisie.

De leegstandswet zorgt er oa voor dat huurders niet de normale huurbescherming hebben. Dit zou verhuur minder risicovol moeten maken voor de hypotheekverstrekker en toestemming geven waarschijnlijk wat makkerlijker maar de toestemming blijft wel nodig. Bij mijn weten zorgt de leegstandswet er niet voor dat de hypotheekverstrekker verplicht is toestemming te geven voor verhuur. Kortom leuk dat al die partijen het er wel mee eens zijn, maar de hypotheeknemer kan er echt voor blijven liggen.

Ik ben het wel met u eens dat ze er een starre houding op na houden en het allemaal niet zo lang hoeft te duren.

BvdL
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 dec 2011 22:31

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door BvdL »

Ik begrijp Lydie niet. Je bent nu alles zelf aan het uitzoeken en nog stap verder gekomen. Je tussenpersoon rekent uiteraard geld voor advies en bemiddeling maar is dan wel in staat iets voor je te doen dat opschiet. Die 300,- is niet zo belangrijk als je bedenkt dat het nu al maanden dubbele maandlasten kost. Ik zou maar snel teruggaan naar je adviseur en goede afspraken maken over de inhoud van advies en bemiddeling en niet zo moeilijk doen over een rekening. Je kunt het blijkbaar niet zelf. Laat een deskundige het dan voor je regelen.

een vraag, een antwoord
Berichten: 706
Lid geworden op: 14 nov 2008 12:07

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door een vraag, een antwoord »

Lidy, jouw hypotheek loopt dus bij Hypotrust. Quion verricht alle administratieve zaken voor Hypotrust. Hypotrust is (soms) een prijsvechter, maar niet de gemakkelijkste partij in de markt.

In het kader van de leegstandswet dient aan een aantal eisen voldaan te worden, zie ook http://www.overbruggingsverhuur.nl/

Quion stelt zware eisen aan een verhuuraanvraag, er moet nogal wat aangeleverd worden.
Voor zover ik weet stellen ze aanvraag door "overbruggingsverhuur" verplicht. Je kunt de aanvraag in eerste instantie wel rechtstreeks aanleveren. Lange brieven helpen niet, je moet de door Quion gevraagde gegevens aanleveren.
Je geeft trouwens niet op om welke reden je eerste aanvraag is afgewezen, redenen daarvoor kunnen zijn dat je niet aan de leegstandswet voldoet, dat je momenteel onvoldoende inkomen hebt, of b.v. al eens betalingsachtenstanden hebt gehad.

Die hele procedure zou je in principe zelf kunnen afhandelen, maar ergens is een kink in de kabel gekomen. Wellicht is het verblijf in het buitenland het probleem?

Lydie
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 okt 2012 10:08

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lydie »

Beste allemaal,
In antwoord op BvdL, inmiddels is mijn makelaar ermee bezig, dus het is niet zo dat we stil zitten of dan we nog geen stap verder zijn gekomen.
--
Aan een vraag, een antwoord;
De reden van afwijzing is dat ik niet in financiële nood verkeer. Ik ben gaan samenwonen, mijn partner heeft zelf gebouwd, ik ben niet mee ingestapt in zijn hypotheek. Komt er eigenlijk op neer (sarcastisch gezien) dat we té rijk zijn, volgens de geldverstrekker (want we hebben zowel mijn hele financiën alsook die van mijn partner op tafel moeten leggen) kan ik mijn hypotheeklast (ook al krijg ik het niet verkocht) makkelijk ophoesten.
Ik weet niet waarom er gesuggereerd wordt dat ik in het buitenland verblijf?! Dat is namelijk niet zo, heb ik ook nergens geschreven!
Kortom, ik wilde graag (omdat er veel reacties binnen komen of ik mijn appartement verhuur, het staat namelijk volledig gemeubileerd te koop) e.e.a. realiseren via de leegstandswet. Je dient te voldoen aan de wettelijk gestelde eisen van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en daar voldoe ik immers aan. Daarnaast moet de geldverstrekker akkoord gaan.
En nee, er is geen sprake van betalingsachterstanden of wat dan ook! Sterker nog, aangezien ik het noch verkocht en/of verhuurd krijg, ben ik nu naast mijn maandelijkse aflossing, extra aan het aflossen op mijn hypotheek, om hiermee de verkoopprijs lager te kunnen inzetten.
Ik wil de huuropbrengst ook direct op de hypotheeklast afschrijven. Wil niet rijk worden, maar gewoon niets liever dan het appartement verkopen. Maar iedereen kent inmiddels de marktsituatie!
Nogmaals ik vind het onzin dat Hypotrust (afd. hypotheken Quion) hogere eisen mag stellen dan bijvoorbeeld de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Geloof me, we zijn er inmiddels al meer dan een half jaar mee bezig, en we hebben alle gewenste en vereiste documenten bij hun ingediend, maar je komt er gewoon niet doorheen.
Nu probeert mijn makelaar dit, via een bureau die zich hierin gespecialiseerde hebben, misschien en hopelijk komen zij er wel doorheen.
Gr, Lydie

JEvanGeest
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 mar 2013 20:38

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door JEvanGeest »

Het is inderdaad een hele vervelende organisatie die hun zaken niet helemaal lekker op orde hebben.

Wij hebben vorig jaar in april een andere woning betrokken en ons andere huis is nog niet verkocht.
We dachten het even te verhuren op basis van de leegstandswetvergunning, omdat dat de enige mogeljkheid was.

We hadden al een huurder die we kenden.
Ik heb op 1 dag 3 keer met Quion gebeld en verschillende antwoorden gehoord.
1. keer, het is niet mogelijk op basis van de kleine letters.
2. keer, iemand anders ja misschien wel maar het is wel heel moeilijk, waarom ik aangaf vertel me gewoon wat ik moet doen en dan zien we wel.

Na een aantal keer gepusch te hebben en de documenten klaar te hebben kwam er een soort van toestemming.

Toevallig belde ik een paar weken terug ivm vervroegde aflossing en of de stukken naar mijn nieuwe adres konden ipv het onderpand omdat het verhuurd was.
Kreeg ik te horen of ik wel toestemming had van hun.

Heel raar, toen zag ze wel iets in het systeem, maar als het niet goed was zou ik het wel horen.
Nou u raad het al daar hoor je nooit meer wat van.

Toevallig heeft mijn collega een huis gekocht waarvan de verkopende partij hun huis met verlies onder de NHG verkopen aan mijn collega. Hun hypotheek was ook bij Quion.

De deal werd vertraagd omdat het dossier over de kwijtschelding van de schuld en de toesteming om te verkopen in de la was beland bij Quion.

Ik ben blij als straks mijn hypotheek volledig op dat huis is afgelost.
Want ook tussentijds even extra aflossen moet 6 weken van te voren worden aangevraagd, terwijl ik bij mijn nieuwe huis bij de NN gewoon de extra aflossing per dag kan storten.

Mijn advies gewoon door zeuren want uit eindelijk komt het goed maar het is niet netjes hoe ze het doen.

Lydie
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 okt 2012 10:08

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lydie »

Hallo,

Tja, het is inderdaad een soort van gebed zonder einde met Quion :roll:

Wij hebben onze pogingen om te gaan verhuren gestaakt en ik ben nu de 10% die ik per jaar extra mag aflossen aan het aflossen. Het pand staat nu 2 jaar te koop en helaas zit er nog geen beweging in. De enige manier om me écht te onderscheiden van de rest wat rondom me heen te koop staat is flink met de prijs te zaken.

De doorslag om toch niet te verhuren was dat de geldverstrekker belachelijke eisen stelde, waaronder het recht dat bij een verhuur de hypotheekrente met 1% verhoogd zou worden. Met andere woorden dan zou ik al een deel van de huuropbrengst alweer moeten investeren in de renteverhoging en dat dan weer ten nadeel van de extra aflossing. Dan ben je dief van je eigen portemonnee.

Enige optie is dan om toch extra te gaan aflossen, maar ja voor velen is dat ook weer geen optie omdat men met dubbele hypotheeklasten zit en het al amper kan bolwerken.

Het verzoek om extra te mogen aflossen; verliep wonderbaarlijk zonder al te grote problemen.
We hebben een schriftelijk verzoek per e-mail ingediend naar: [email protected]

Vervolgens moesten we wel nog twee keer een herinnering erachter aan sturen omdat er geen reactie kwam. Uiteindelijk ontvingen we na twee weken een brief met details hoe de betaling moest plaatsvinden, dit liep via Hypotrust.
Alleen ging het nu laatst weer mis met de jaaropgave 2012. We hadden net de belastingen ingevuld en een week later ontvang ik een nieuwe jaaropgave 2012 omdat er blijkbaar in de voorgaande jaaropgave een foutieve berekening stond. Nu hadden we dit zelf ook al gezien en hebben intuïtief conform onze eigen berekening de getallen ingevuld, deze kwamen overeen met de gecorrigeerde jaaropgave.

Helaas is het bij Quion niet mogelijk om een correspondentie adres in hun systeem in te voeren. Dus ze blijven alle post versturen naar het onderpand adres. Inmiddels woon ik al twee jaar op mijn nieuwe adres en ontvang ik op mij oude adres geen enkele post meer, alleen Quion brieven blijven daar op een verlaten deurmat vallen.

Ik heb er heel veel telefoontjes aan gewijd, maar je komt er zelfs met zo iets simpels als een correspondentie adres wijzigen niet doorheen bij hun.

Ook ik ben blij als het pand verkocht is en ik uiteindelijk ook niets meer met de partij Quion te maken heb. Eigenlijk is het best triest, je zou tegenwoordig overal eerst een ‘’case study’’ van moeten maken om uit te zoeken of met een goede en klantvriendelijke partij in zee gaat.

Het is op zich wel prettig om hierover met anderen hun ervaringen te kunnen delen, schrale troost maar toch…

Succes allemaal!

Gr, Lydie

Johnno1963
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jun 2013 19:21

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Johnno1963 »

Beste,

Naar aanleiding van een zeer nare ervaring met Hyptrust/Quion ben ik gaan zoeken naar mensen wat dit ook hebben meegemaakt. Ik ben al vanaf februari 2013 bezig samen met mijn partner haar van de hypotheek af te krijgen. M.a.w. ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid.

Iedere keer weer komen ze met andere zaken aan wat volgens hun allemaal geregeld moeten worden. Op hun verzoek doe ik dit dan ook. Echter dan krijg ik weer te horen dat men een verwerkingstermijn van 20 werkdagen hanteert. Al dit verloopt dan via mijn tussenpersoon.

Als ik bij mijn tussenpersoon te rade ga blijkt er ook nog een andere tussenpersoon tussen te zitten. We zijn nu al vanaf februari bezig om dit geregeld te krijgen maar worden iedere keer weer door Hypotrust van het kastje naar de muur gestuurd. ik snap niet dat dit soort praktijken nog mogelijk zijn heden ten dag.

Ondertussen moet nog 1 acceptatie van mijn spaarpolis binnen komen en dan is alles rond inclusief een nieuwe hypotheek op mijn naam. Ik kan wel weer gaan bellen maar dan krijg ik weer te horen dat men 20 werkdagen hanteert na ontvangst.

Is hier geen regelgeving in? Kunnen dit soort bedrijven hun machtspositie gewoon misbruiken?

Gr, John

Lydie
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 okt 2012 10:08

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lydie »

Beste John,

Ik blijf met verbazing de reactie lezen op het forum, wat een vreselijke organisatie. Maar goed daar schiet je niet zo veel mee op.

Ik heb uiteindelijk kunnen achterhalen wie de geldverstrekker was, want Hypotrust/Quion is ook maar een tussenpersoon. In principe mogen ze niet achterhouden wie de geldverstrekker (de bank) achter je hypotheeksom is, echter ook hier doen ze heel vervelend over.

Beschik je over een rechtsbijstand verzekering? Je zou via hun juridisch advies kunnen inwinnen en of kunnen aanvechten dat ze vrijgeven wie de geldverstrekker is.

Mocht dit lukken, kun je namelijk de geldverstrekker (bank) rechtstreeks benaderen. Vaak zijn de desbetreffende banken ook niet te spreken over hoe Quion met hun klandizie omgaat.

Misschien staat het ook wel in de hypotheekakte of ergens op het jaaroverzicht wie de geldverstrekker is, bij mij was dat helaas niet het geval. Uiteindelijk is het ons wel gelukt, via overbruggingsverhuur. Zij hebben achterhaald wie de geldverstrekker was, binnen enkele dagen zelfs.

Misschien niet een partij die meteen bij je te binnen schiet, aangezien je een ander probleem hebt dan willen verhuren, echter ze bieden verschillende diensten aan, en zijn bekend met de problematiek bij Quion, misschien kunnen zij helpen? Vragen kost niks :wink:

Ik ben lid van de vereniging eigen huis, ik zal eens kijken of ik bij hun op de website nog informatie voor je vindt.

Gr, Lydie

Lydie
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 okt 2012 10:08

Re: klachten over Quion

Ongelezen bericht door Lydie »

Ik heb nog eens zitten speuren bij de Vereniging Eigen Huis.
Lastig hoor.

Het is ook niet Hypotrus/Quion maar in ieder geval de geldverstrekker die je ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid kan verlenen. Dit zou in de hypotheekvoorwaarden terug te vinden moeten zijn.
En dan blijft het toch weer het meest handige als je rechtstreeks in contact kunt komen met de geldverstrekker.

Volgens mij moet er een nieuwe eigendomsakte opgesteld worden (via de notaris), en zal de geldverstrekker checken of de partijen in kwestie geen andere lopende schulden hebben. Dit zou namelijk een reden voor afwijzing kunnen zijn!

Je kunt zelf nog eens kijken op de site van Eigen Huis of contact met hun opnemen.
Een lidmaatschap bij hun kost +/_ 25 euro per jaar, wellicht de moeite waard.

Succes !

Gr, Lydie

Gesloten