LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Prive-rekening geblokkeerd door Vodaphone

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
ronald g
Berichten: 2388
Lid geworden op: 28 apr 2005 22:41

Re: Prive-rekening geblokkeerd door Vodaphone

Ongelezen bericht door ronald g »

Dat is het ook niet, maar soms moet het wel want dit is een geval laat maar waaien we zien wel. Vraagsteller heeft alle mogenlijkheden die er waren niet benut en voelt zich nu slachtoffer. Je zal maar schuldeiser zijn, dan wil je de centen hoe dan ook incasseren. Vraagsteller heeft er met de pet naar gegooit. De kans op een wettelijke schuldregeling acht zeer klein.

Ronald.

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Prive-rekening geblokkeerd door Vodaphone

Ongelezen bericht door gravedigger »

Hoezo dat? Weet jij precies hoe groot zijn schuld is dan?

cals
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 sep 2007 04:48

Re: Prive-rekening geblokkeerd door Vodaphone

Ongelezen bericht door cals »

Even voorop gesteld los van het feit of TS wel of niet nalatig is geweest in het onstaan van de schulden, en het verdere verloop ervan. Feit is en blijft dat vele deurwaarders te pas en on te pas overgaan tot het nemen van pressiemaatregelen om hun vorderingen te incasseren.
TS geeft aan dat er bij de gemeente een aanvraag loopt voor het WSNP-traject, waarmee aangetoond wordt dat hij/zij reeds hulp heeft gezocht bij een Gemeentelijke Kredietbank of een andere instantie.

Vergeet ook niet dat het voor zeer velen zeer onduidelijk is welke handelingen er worden verricht door een deurwaarder, en welke gevolgen dit allemaal kan hebben.
Wanneer er nog geen uitspraak van een rechter is, maar de eisende partij heeft aanwijzingen dat de gedaagde partij bezig is om vermogensbestanddelen te vervreemden, bijvoorbeeld door verkoop, kan de eisende partij een verzoekschrift indienen om beslag te mogen leggen op voorwerpen of gelden van de gedaagde partij. Normaal gesproken wordt de gedaagde partij niet gehoord, en wordt, wanneer de eis niet onrechtmatig overkomt, verlof verleend tot het leggen van beslag. De gedaagde partij heeft dus geen waarschuwing vooraf dat er beslag gelegd kan worden, wat zorgt voor een verrassingseffect.

In Nederland. De rechter kan beslissen dat de eisende partij een bedrag moet storten in de consignatiekas van de rechtbank voor het geval het beslag achteraf onterecht blijft, en de eisende partij wordt veroordeeld tot schadevergoeding.

Bij een verzoek tot verlof om conservatoir beslag te leggen, moet in het verzoekschrift uitdrukkelijk vermeld staan waar beslag op wordt gelegd. Alleen voor zover dit door de rechter is toegewezen mag beslag worden gelegd. Als er bijvoorbeeld toestemming wordt verleend om onder de Postbank beslag te leggen, mag er hierna niet beslag gelegd worden bij een andere, niet genoemde bank. De rechter beslist een termijn voor het inzetten van de hoofdzaak. Meestal is dit 2 tot 3 weken. Binnen die termijn moet de dagvaarding worden betekend. Gebeurt dit niet, dan vervalt het gelegde beslag, en is de eisende partij aansprakelijk voor eventuele schade. Dat is de eisende partij overigens ook wanneer hij in de hoofdzaak ongelijk krijgt en het beslag dus achteraf onterecht was.

Wanneer de eisende partij in de hoofdzaak gelijk haalt, wordt het conservatoire beslag na betekening van het vonnis van rechtswege executoriaal

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: Prive-rekening geblokkeerd door Vodaphone

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Bij een verzoek tot verlof om conservatoir beslag te leggen, moet in het verzoekschrift uitdrukkelijk vermeld staan waar beslag op wordt gelegd. Alleen voor zover dit door de rechter is toegewezen mag beslag worden gelegd.
Vergeet niet te vermelden dat de rechter deze toestemming vrijwel altijd en bijna klakkeloos geeft. Er waren vroeger uitzonderingen, namelijk het "grijs-" of "zwartmaken" van beslagen, maar dat komt minder en minder voor. De eiser hoeft nauwelijks een motivering te geven, en kan soms al beslag leggen omdat hij de gedaagde wil treiteren. Misbruik van conservatoir beslag als pressiemiddel komt dan ook veel voor. Soms gebruikt ook een zwakkere partij dit: in het kort geding dat gedaagde instelt wordt het op een schikking aangestuurd waarbij de uitgangspositie beter is. En je kan men name een onderneming effectief lamleggen door de bankrekeningen te beslaan!
Als er bijvoorbeeld toestemming wordt verleend om onder de Postbank beslag te leggen, mag er hierna niet beslag gelegd worden bij een andere, niet genoemde bank. De rechter beslist een termijn voor het inzetten van de hoofdzaak. Meestal is dit 2 tot 3 weken. Binnen die termijn moet de dagvaarding worden betekend. Gebeurt dit niet, dan vervalt het gelegde beslag, en is de eisende partij aansprakelijk voor eventuele schade. Dat is de eisende partij overigens ook wanneer hij in de hoofdzaak ongelijk krijgt en het beslag dus achteraf onterecht was.
Helaas zal de gedaagde dan die schade moeten aantonen en dat is niet zo makkelijk. Wat is nou de schade van het een tijd lang niet over je bankrekening kunnen beschikken? Of de schade van je computer of juwelen een paar weken of maanden moeten missen? Soms is het eenvoudiger, bijvoorbeeld als de eiser bijvoorbeeld aandelen heeft beslagen die tijdens het beslag 75% in waarde kelderen kan je vrij makkelijk de schade vaststellen. De gedaagde kon door het beslag immers zijn aandelen niet verkopen toen ze nog hoog stonden. En zelfs daar valt nog op af te dingen, want wie zegt dat de gedaagde meteen zou hebben verkocht?

Gesloten