LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HetNet is niet Netjes

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Rita

HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Rita »

Geachte redactie,
Toen er betaald moest worden bij Hetnet nam ik een abonnement Regelmatig Surfen. Na schimmige veel te hoge rekeningen ben ik overgegaan naar een andere provider en probeer nu mijn abonnement
bij Het Net op te zeggen. Je kunt alles op de site van Hetnet behalve opzeggen. Wel een telefoonnummer gevonden. Na slechts 12 minuten wachten kreeg ik de klantenservice (0,45 p.m.) aan de lijn. Ik zou een brief moeten schrijven (Ja, u leest het goed: een brief met een postzegel er op. ) Dat gedaan.(27 okt. 2003) In het antwoord staat nu dat ik nog een vol jaar moet betalen. Ik heb nooit een contract ondertekend waarin staat dat ik een jaarcontract heb en waarin vermeld wordt hoe ik er weer vanaf kom. Hoe kan het dat ik nu toch verplicht wordt voor iets dat ik niet meer afneem? Ik wilde vervolgens daar dan maar mee accoord gaan om ervan af te zijn en teruggaan naar een goedkoper abonnement. Zelfs dat bleek niet mogelijk. (Nee mevrouw, u kunt alleen maar een duurder abonnement nemen!!!). Kan dat allemaal zomaar? Het bedrag wordt per incasso geind. Wat gebeurt er als ik de automatisch incasso laat stoppen? Beste redactie, wat kan ik doen.
Riet

Gast

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Gast »

Ik ga helmaal met u mee,

Wat is het geval, je kunt bellen , op straat en weet niet hoe ergens lid van worden.

Opzeggen ? Je moet werkelijk alles uitpluizen , liefst aangetekend verzenden om er van te raken.

Ik vind dat de regel moet gelden : Zo je lid wordt zo je op kan zeggen.


Peter

ina

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door ina »

Ik heb ook geprobeerd om via mail mijn abbonement bij Het Net te beëindigen. Kreeg een mail terug dat je 1 maand van te voren schriftelijk moet opzeggen. Maar let op.. als je je abbonement voor 15 augustus 2003 heb laten ingaan is je contractsduur maar 6 maanden!! :!:
Ik heb enorme pech want mijn abbonement is 17 augustus 2003 ingegaan dus ik moet 10 maanden door betalen. :cry: Ben ondertussen wel overgestapt naar een andere provider, schrok me lam na 2 rekeningen die nooit kunnen kloppen. Maar ja, bewijs dat maar eens. Bovendien stuurt HetNet je per mail de rekening voor de tikken met de melding dat binnen 10 dagen het bedrag van je rekening wordt afgeschreven, dit gebeurd echter diezelfde dag nog. :x :twisted:

kees.van.geloven

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door kees.van.geloven »

Rita je had de algemene voorwaarde wat beter moeten lezen meid, daarin is alles te lezen over wat nu voor jou een probleem is. Als je een abonnement aanvraagd ga je zowiezo accoord met alles wat daar in staat, óók dat je schriftelijk, één maand voor het verstrijken van je abonnement (wat je voor een jaar aangaat),moet opzeggen.Ik ben geen fan van HetNet want ik heb negen maanden een probleem gehad om mijn modem vergoed te krijgen,maar in deze zit je zelf fout.Altijd heel goed lezen voorkomt veel narigheid.

Rita

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Rita »

Beste Kees,
Ik heb juist de spelregels heel goed gelezen maar hetnet verandert ze kennelijk tussentijds. Op de overeenkomst staat inderdaad dat alleen schriftelijk het abonnement opgezegd kan worden. Maar wat helemaal niet klopt is dat er ook staat dat de opzegtermijn 1 maand bedraagt en de contractsduur met 6 maanden steeds verlengd. In mijn berekening zou ik dus in het meest ongunstige geval 7 maanden moeten doorbetalen en geen jaar. Blijft ook nog staan mijn punt dat ik niet terug kan naar een goedkoper abonnement. Als het iemand wel gelukt om terug te gaan dan hoor ik graag hoe hij of zij dat heeft aangepakt.

salinda

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door salinda »

ik ben ook een operator van meerdere clubs, en had eerst een abbonnement vernieuwd standaard surfen van hetnet, na 5 november ben je met dat abbonnement ineens geen vipvlupper meer, dus moest ik mijn abbonement omzetten. zo gezegd zo gedaan, ik heb me een nieuw account via clubs aangevraagd en dat was binnen drie dagen geregeld, en was ala minute weer vip. ik heb meteen het welkomstemailtje met al mijn gegevens uitgeprint en opgestuurd met een opzeggingsbrief voor mijn oude abbonnement. met postzegel wel te verstaan.
bij clubs hebben ze nog duidelijk gemaakt dat als je het zo regelde dat je per direct kon opzeggen. krijg ik een brief van het net, dat ze het jammer vinden dat ik bij ze weg ga, en dat ik me binnen drie maanden kan bedenken, en dat ik dus ook drie maanden moet betalen.
ik een email gestuurd naar hetnet, dat clubs had gezegd dat t per direct kon. krijg ik een email terug (na een week!) dat ze geen bewijs hebben gekregen. ik ze weer geemaild met de nieuwe gegevens van mijn nieuwe account, maar volgens het net is dat geen bewijs. wat ze dus willen is dat ik weer postzegels ga verkwisten en ondertussen is hetnet mijn bankrekening aan t plunderen. ik wordt hier doodmoe van en ik snap niet waarom alles nu weer zo nodig moest veranderen.ik ben dus nog steeds dubbel aan t betalen, terwijl ze zo in de administratie kunnen zien dat ik bij hun twee accounts hebben, dan hebben ze bewijs!

Gast

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Gast »

Wie gaat er nou ook naar het Net .Want dat is pet.
Die reclames zijn ook misleidend.
Over KPN ellende kan je een heel boek schrijven dat is nog nooit anders geweest .Zelf toen het nog een staatsbedrijf was.

Heb alleen nog een abbonement omdat ik dan geen Adsl meer hebt .
Maar bellen doe ik via een ander en me Adsl lopt met Versatel.
O ja ze vonden dat jammer zeiden in de brief.
Nou ik vind andere dingen jammer .Dat ze niet failiet zij gegaan.

salinda

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door salinda »

begrijp me niet verkeerd, ik bel niet in met hetnet, want ik heb kabel. maar ik ben drie jaar geleden gratis aan clubs begonnen, en ben toen moeten gaan betalen voor clubs, ik vond dat op zich geen probleem, maar dat ze dan nu zo gaan doen, dat vind ik wel een probleem. het loopt gewoon niet soepel.

Dannyk
Berichten: 66
Lid geworden op: 08 sep 2003 20:44

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Dannyk »

ik ken de problemen, ik had ook hetnet standaard surf, maar de rekeningen klopten niet, ik hield zelf de tijden bij die ik online was, maar daar kwam altijd wat anders uit. E-mails kwamen altijd ene paar uur/niet aan. Ik was geheel niet tevreden met hetnet en heb ook per direct me abonnement opgezgd, ik heb nu kabel internet van Kabelfoon, dit bevalt me prima, de snelheden van adsl en maar 26.90 per maand, laatst is zelfs gratis de snelheid verdubbelt! :)

peterlus

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door peterlus »

Hetnet blijft stunten is de kreet. Ik heb mezelf eind september opgegeven voor ADSL surfen. Gratis aansluiting en het 1e halfjaar voor halfgeld. Netjes een bevestingsbrief ontvangen met alle gegevens en een activeringscode. Volgens de brief moest je de activeringscode invoeren en dan was het aansluiten rond en kon ik via een voorloop abonnement mijn ADSL status bekijken. Na anderhalve week ging ik eens kijken en zag dat er nog geen aanvraag voor ADSL bij de KPN lag. KPN gebeld, die vertelde mij dat ik de aanvraag moest door voeren, iets wat Hetnet vergeten was te vertellen, maar alsnog de aanvraag opnieuw ingediend. Alles in orde dacht ik.
Maar nu (half december) krijg de eerste rekening van KPN, aansluitkosten en het volle tarief abonnementsgeld en van Hetnet ook. Dus niks "geen aansluitkosten" en het 1e halfjaar voor halfgeld. Maar gewoon het volle pond. Na zo'n 10 euro gesprekskosten bleek omdat de bevestiging pas in oktober was gedaan viel ik buiten de actie van september, maar ook van die van oktober. Zo kon ik ook stunten. Tip voor Hetnet. Stunt met Alles gratis, gratis abonnement, gratis modem, gratis aansluitkosten, gratis tikken en als de mensen zich hebben aangemeld zeggen dat ze net buiten de actie vallen en het volle pond moeten betalen.
Natuurlijk accepteer ik dit niet. Ik heb een brief van Hetnet gehad en dat beschouw ik als een offerte waar ik een dag later accoord mee ben gegaan door de activeringscode in te voeren, op dat moment heb ik me contractueel vastgelegd en niet op het moment dat de ADSL aansluiting in gebruik wordt genomen. Hetnet wijzigt de spelregels achteraf.
RADAR waarschuw de mensen voor deze stunten van Hetnet.

jervia

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door jervia »

Geachte Redactie.

Ik lees medere klachten over hetnet internet nou ik heb ze ook ik heb een cd-rom gehaald bij de kruitvat om is te proberen heb me ook aangemeld naar 16 augustus en kom er nu niet eerder af dan volgend jaar.
Ik heb hetnet nooit de machtigingskaart opgestuurd en ik heb hem dus ook nog thuis liggen.
Maar wat blijkt nu hetnet haalt zonder toesteming geld van mijn rekening af en een reactie erop geven doen ze niet je moet gewoon betalen zeggen ze en ja daar hebben ze gelijk in alleen hoe kan zo'n firma het voor elkaar krijgen om zonder toesteming toch geld van mijn rekening te halen :evil: :evil: :?: :?:
Ik heb ook al geinformeerd bij de fortis bank hoe dat zit alleen daar adviseren ze me om een intreking van machtiging op te sturen terwijl ik geen machteging heb gegeven.
Ook heb ik een klacht over het produkt Hetnet als je een abonement neemt bij hetnet staat er nergens dat je extra moet betalen voor dial in verkeer hoe hun dat noemen en jaar hoor dat is kassa inplaats van €6.95pmd komt er nog zo'n €10,-pmd extra bij nou en vraag je om een reactie van hetnet dan geven ze niet thuis :cry: :evil: :!: :?:
Nou hopende op een reactie of mischien wel actie groeten
Jeroen Kappert uit Doetinchem

Gast

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Gast »

dat komt omdat er 2 kanten zitten aan een abonnement nemen.
- de wijze waarop het contract tot stand komt
- de regels die banken instellen

Met het installeren van de CDrom ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden, met daarin opgenomen een verbintenis voor de periode x. Deze is gewoon rechtsgeldig en ben je betalingsplichtig.

De bank echter stelt als regel dat wanneer er sprake is van automatische incasso er een opdracht daartoe moet zijn verstrekt door de gebruiker.

Het Net mag dit niet zondermeer zo doen. De keerzijde is echter dat de gebruiker wel graag direct gebruik wil maken van de verbinding. Zo ontstaat er een soort spagaatsituatie.

Je kunt zondermeer de betalingen laten terugstorten. Een kwestie van je bank bellen binnen een termijn van 4 weken. Die hebben daar gehoor aan te geven.

De betalingsverplichting echter blijft. Het Net kan de penningen op andere wijze gaan innen.

Esther van Dijk

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Esther van Dijk »

Ik ben jaren klant geweest bij Het Net. Over de rekeningen had ik inderdaad m'n twijfels, maar het ging slechts om enkele EURO's. Maar waar ik me zo ontzettend aan erger: wij krijgen gemiddeld per dag 15 (!) E-mails binnen met reclame. En dan geen gewone reclame, nee, van penisvergrotingen, borstvergrotingen, VIAGRA ..... en dat terwijl wij dus echt nooit op dat soort sites surfen!
Als je de geadresseerden van dat soort mailtjes bekijkt, is het wel erg opvallend dat het allemaal adressen van Het Net zijn ..... :evil:

Via Het Net is een spamfilter in te stellen, uiteraard tegen betaling en dan nog kijg je de post binnen, je hoeft ze alleen niet zelf handmatig naar de map verwijderde items te slepen!

Het is voor ons (o.a.) reden geweest het abonnement bij Het Net op te zeggen. Ging zonder problemen, wel vroegen ze ons in een enqueteformulier of ons nieuwe E-mail adres al bekend was ..... zodat ze die betreffende mailtjes door kunnen sturen .... ofzo :twisted: :twisted: ????!!!!!!!

Volgens mij moeten er veel meer Het Net-ters zijn die last hebben van die verschrikkellijke mailtjes. Is hier nou echt niks aan te doen?

alwine

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door alwine »

Hallo,

Nou ik heb het zelfde had een ADSL abonnement genomen, door KPN geannuleerd maar het NET blijft moelijk doen nu zouden ze binnen paar dagen het regelen. Nou ik wacht al vanaf 2 december heb het schriftelijk naar Amersfoort opgezegd.

Misschien toch volgende week?????????
Groetjes alwine

R. Bruens

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door R. Bruens »

In augustus aangemeld voor ADSL Voordelig Surfen via Het Net . In deze maand werd o.a. het modem aangeboden waarbij EUR69,00 teruggestort zou worden. In september kregen wij de bevestiging van inschrijving. U raad het al: tot op de dag van vandaag hebben wij (na herhaalde verzoeken) deze terugbetaling nog niet ontvangen.
Wij hebben tot tweemaal toe bevestigd gekregen dat het bedrag betaald zou worden, maar na onze laatst aanmaning werd doodleuk gemeld dat in september(!!!!) geen actie bekend was waarin een modem vergoed zou worden !!!!
Ik ben benieuwd of er nog meer mensen dezelfde ervaring hebben en zo ja is dit een onderwerp dat RADAR ter sprake zou kunnen brengen??

amber

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door amber »

tja nu zal ik ff een beklag doen over hetnet..... ik ben lid van mrt 2003 t/m sept. heb ik 205 mb gedownload, nu krijg ik braaf iedere maand dat ik boven het limiet van 1500 mb uitkom...en altijd midden in de nacht... zelfs 31 december om 01.00 uur heb ik gedownload, terwijl ik gezellig bij familie was. :lol:

Pc uit :? verbinding eruit liggen, :? en nog steeds download ik in de nachtelijke uren..... :x
Geklaagd bij hetnet...was een fout en zou gecorrigeerd worden... ja hoor tot heden nog steeds hetzelfde, dan nog een mail, of je ff een brief wil sturen naar improvement een BRIEF in de tijd van email......

Nu ff drastisch aangepakt, abonnement opgezegd, tot op heden geen reactie, :roll: en telefoon bij kpn ook opgezegd....kijken of ik dan nog steeds download... :wink: gewoon ff online bij familie mijn rekening controleren... :idea:

Ik weet het...tis drastisch maar ja.... het levert wel het enige bewijs schijnbaar op, dat er iets niet goed zit bij hetnet.....
nee Hetnet blijft stunten....... mischien bedoelen ze STUNTELEN !!!!!!!!

cabio

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door cabio »

ik wacht nog steeds op credit voor modem en aansluitkosten sinds nov. 2003. wie heeft hier ook last van ?

cabio

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door cabio »

en nu ga ik naar upc, voor nog geen 30 euro telefoon+internet!

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door trouble »

Moet zeggen dat ik uitermate tevreden ben over het net. Gewoon het juiste abonnement kiezen bijv. frequent surfen voor 32,95 en 8000mb mogen downloaden heerlijk geen problemen, snelheid is optimaal, betalingen lopen goed, abonnementsvoorwaarden zijn helder en duidelijk dus al met al ´´TEVREDEN´´.

Trouble

Gast

Re: HetNet is niet Netjes

Ongelezen bericht door Gast »

He trouble,

Hier heb je ook al 'verstand' van, koop een paard :shock:

Gesloten