LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] KPN quarantaine

Problemen met jouw aansluiting of met jouw provider van internetdiensten? Discussieer dan hier daarover.
nakita
Berichten: 17
Lid geworden op: 11 jan 2009 17:22

KPN quarantaine

Ongelezen bericht door nakita »

beste mensen,

Woensdag 28 september heeft KPN mij in quaraintaine geplaats, dwz iedere keer dat ik op het internet wil komen, ik op een pagina van KPN kom met de mededeling dat ik buiten mij schuld om waarschijnlijk maar mischien ook niet bladie bladiebla.

Ik moest een antivirusprogramma downloaden en mijn pc (3 stuks) scannen

ik in paniek deze software gedownload want zeg nu zelf spam kinderporno oplichtingspraktijken trojans virussen dat wil je allemaal niet

alledrie de pc gescant niets kunnen vinden ik ondertussen mailen met [email protected], 1 keer per dag krijg ik een email terug van [email protected] met summiere details (ik weet nog steeds niks)

telefonisch is deze afdeling niet bereikbaar

ondertussen bereikte mij het bericht dat ook mijn oom is afgesloten vanhet internet op dezelfde wijze als dat ik was, en nu weet ik 100% zeker dat mijn oom enkel kranten leest en een beetje naar onroerend goed kijkt op youtube muziek luistert

muziek films downloaden etcetra doet hij absoluut niet, of dat wij mekaars pc hadden geïnfecteerd zegt een medewerker van kpn.
ik mail zelfs niet met mijn oom wij doen hele andere dingen op de pc

ikzelf heb het idee dat er bij kpn iets mis is gegaan en dat ze dit op deze manier proberen op te lossen

ikzelf ben pisnijdig over de gang van zaken, ik heb dan ook direct mijn abonnement opgezegt en heb een abonnement aangevraagt bij een andere internetprovider

als ze mij van tevoren hadden geïnformeerd en verteld wat er aan de hand was mij hadden begeleid dan kan je nog zeggen dank je wel voor je hulp,

ik weet nog steeds de reden niet van afsluiting, mischien heb ik wel iets verkeerds gedaan I DON'T KNOW

frustrerend

ondertussen is mijn internet weer vrijgegeven, maar indien er weer iets gebeurt kunnen ze me stande pe in quaraintaine zetten wtf

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: KPN quarantaine

Ongelezen bericht door evdbeek99 »

Ik snap dat als je onderdeel uitmaakt van een bot netwerk of dat jouw pc wordt misbruikt om te spammen je aansluiting wordt deactiveerd. Het lijk me ook in het belang van jouw (telebankieren met een spyware op je pc is niet echt veilig).

Het kan ook zijn dat je een mail server draaid en dat dit tegen de algemene voorwaarden is. Wat zegt KPN zelf? De scans pakte goed uit dus je kon weer aangesloten worden?

nakita
Berichten: 17
Lid geworden op: 11 jan 2009 17:22

Re: KPN quarantaine

Ongelezen bericht door nakita »

het gaat mij meer om de werkwijze, klantonvriendelijke aanpak van de gehele zaak, en ik geloof niet dat er daadwerkelijk iets aan de hand was.
Ik ben al weer aangesloten de reden van afsluiten weet ik nog steeds niet, ondertussen heb ik mijn abonnement bij de kpn opgezegt
mochten er meerdere mensen zijn met deze klachten gaarne reageren

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: KPN quarantaine

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Ik heb iets dergelijke meegemaakt bij XS4ALL.
Alleen , daar kreeg je direct "U bent afgesloten van internet vanwege... reden"

Op verzoek heeft men daar nog nader gespecificeerd - bleek een virus te zijn waarmee de PC een zombie was geworden.

Alleen lastig - het weer vrijgeven duurde nogal lang.
Maar, in elk geval krijg je informatie.


Dan - je zegt je weet niet wat er is gebeurd..
Mogelijk een virus - en dat kan ZELFS bij alleen de krant lezen.
Recentelijk is een advertentiesite besmet geraakt - en dat bedrijf verzorgt de irritante banners en zo bij o.a. de Telegraaf. Als je net pech hebt en zo`n banner met 'inhoud' krijgt - kan je ongemerkt toch besmet raken.

Alleen - erg flauw dat KPN kennelijk niet bij machte is de reden te melden (virus, mailserver of wat dan ook) - hierdoor geld voor mij "If it isn`t documented, it didn`t happen" - kortom - geen antwoord, dan is afsluiten (in quarantaine/sandbox plaatsen) ten onrechte.
Aan KPN de taak mijn ongelijk te bewijzen door onderbouwde redenen te geven.

ptjallinks
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2012 12:18

Re: KPN quarantaine

Ongelezen bericht door ptjallinks »

Ook ik ben onlangs door KPN in quarantaine geplaatst, volgens de abuse desk is dit gebeurt omdat mijn computer een virus zou bevatten.

na meerdere malen controlen van de computers hier blijkt geen van deze computers besmet met een virus, wel is er mogelijk misbruik gemaakt van de wifi verbinding door kwaadwillenden.

Misbruik maken van de kpn wifi modem blijkt zeer makkelijk doordat kpn modems uitgelevert heeft waarvan zeer makkelijk het wachtwoord te achterhalen is, KPN is al meer dan 4 jaar op de hoogte van deze slechte beveiling.

Echter Heeft kpn nooit de moeite genomen om de modem te vervangen door een deugdelijk exemplaar danwel hun clienten schriftelijk op de hoogte gesteld van deze zwakke plek in hun beveiling.

de oplossing die kpn momenteel toepast, namelijk het gijzelen van de internet verbinding en de client beschuldigen van virussen en misbruik van de verbinding is mijn inziens niet de juiste manier van handelen.

het door kpn aangeboden oplossing stappen plan rept met geen woord over de mogelijkheid van misbruik door derden van het lek in de kpn modem.

ondertussen tikken de abbonnements kosten gewoon door en ben ik een groot bedrag kwijt aan het inhuren van specialisten om mijn computers na te pluizen op virussen etc, welke totaal niet zijn aangetroffen.

we zijn nu bijna een week verder en ondanks meerdere toezeggingen van de helpdesk en abuse afdeling
werkt mijn internet verbinding nog steeds niet.

zelfs het vervangen van de modem door een deugdelijk exemplaar is onmogelijk bij kpn.
hun advies om de netwerkssid en wpa wachtwoord te wijzigen, is slechte een tijdelijke oplossing.

Aangezien de modem geregeld door kpn word gereset naar de standaard waarden waardoor via de netwerkssid het wachtwoord weer kan worden achterhaald.

waarom neemt de kpn zijn verantwoording niet en wisselt de getroffen modems om voor een exemplaar welk wel goed is beveiligd.

ciske
Berichten: 10820
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: KPN quarantaine

Ongelezen bericht door ciske »

waarom neemt de kpn zijn verantwoording niet en wisselt de getroffen modems om voor een exemplaar welk wel goed is beveiligd.
Omdat zoiets geld kost , en daar zijn ze bij KPN niet zo vlot mee om dat voor klanten over te hebben.

TazMania
Berichten: 34
Lid geworden op: 18 feb 2011 15:05

Re: KPN quarantaine

Ongelezen bericht door TazMania »

Misbruik maken van de kpn wifi modem blijkt zeer makkelijk doordat kpn modems uitgelevert heeft waarvan zeer makkelijk het wachtwoord te achterhalen is, KPN is al meer dan 4 jaar op de hoogte van deze slechte beveiling.

Echter Heeft kpn nooit de moeite genomen om de modem te vervangen door een deugdelijk exemplaar danwel hun clienten schriftelijk op de hoogte gesteld van deze zwakke plek in hun beveiling.
Euh ik heb nog een heel oude modem en de documentatie......

Verander het wifi wachtwoord met behulp van de CD of door in te loggen in de modem.

Goh wat raar dat ik de boekjes niet lees wat te doen he.......


en ja ik ben ook zo het werkt dus zal het wel goed zijn tot vorig jaar KPN de klanten actief heeft gewaarschuwd.

Gesloten