LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] AEG inductie kookplaat

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
SrMc
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2014 13:00

AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door SrMc »

Jan 2013 een nieuwe keuken geplaatst en Jan 2014 breekt, tijdens het afvegen van de AEG inductieplaat, een hoekje af. Er is tot die tijd, geen fysieke of externe belasting geweest, wat de oorzaak van dit breken kan zijn.

Mijn aanname van de oorzaak:
1) zwak plekje in de kookplaat
2) wellicht fout tijdens montage.

Ik bel met de leverancier van de keuken (Goergen keukens Stein) en wens aanspraak te doen op mijn garantie.
Commentaar van de service medewerkster: "Op glasonderdelen verlenen wij geen garantie".
De service medewerkster vervolgt na overleg: "Ik heb contact gehad met AEG en zij sturen een specialist om te beoordelen wat de oorzaak van dit ongeluk kan zijn".
Omdat ik overtuigd ben van het feit dat wij niet in gebreken zijn geweest, stem ik hiermee in en een afspraak wordt gepland.

Na enkele weken komt de service monteur van AEG op bezoek.
"Ik kom een kookplaat vervangen in opdracht van Goergen keukens." Mooi dacht mijn vrouw, dat is nou nog eens service! "U dient wel deze eenmalige machtiging te ondertekenen!"
Mijn vrouw belt mij verontwaardigd op met deze mededeling, en krijg betreffende monteur aan de telefoon en hij vervolgt zijn verhaal:
".. u dient dit te bekostigen en als u van mening bent dat deze niet vervangen dient te worden, zult u aansprakelijk gesteld worden voor de dusverre gemaakte kosten"

Ik leg betreffende monteur uit dat de context van zijn bezoek niet juist is en dat hij geacht wordt onderzoek naar de oorzaak te doen (concluderen of wij schuld hebben aan de breuk van de kookplaat).

Betreffende monteur adviseert dit bij de verzekering te declareren, omdat deze dat meestal wel vergoeden... ik geef aan dat ik dit eerst met de verzekering wens te bespreken, waarop hij aandringt dat de tijd die hij moet wachten ook aan mij doorberekend worden. Een uiterst negatieve houden, maar het is niet anders.

Vervolgens met de verzekering contact gehad, "U kunt het indienen, echter kunnen wij geen toezegging doen alleen dat wij het in behandeling nemen".
Ik geef vervolgens goedkeuring aan de monteur, in de veronderstelling dat, mocht de verzekering dit niet dekken, dat ik Goergen keukens, diegene die opdracht verstrekt hebben, mij in de kosten tegenmoet zullen komen...

Dit was helaas een foute aanname. De schade valt buiten onze polis en bij Goergen, werd ik afgescheept dat zij zich niet kunnen indenken dat dit spontaan afbreekt en dat ik voor de kosten (480 euro) dien op te draaien.

Nadat ik in de showroom naar de keuken ben gaan kijken, bleek hier dezelfde kookplaat in te liggen, die (ook?) niet waterpas gemonteerd iss!
Ik maakte de verkoper hierop attend en ik vervolgde mijn verhaal dat dit mijn inziens ook bij mij het geval is geweest en dat ik zo mijn twijfels over de vakkundigheid van de montage ter discussie stel...
(gebaseerd op de opmerking aan, wat de AEG service monteur heeft verklaard: "Er mag geen besteklade onder een inductie plaat gemonteerd worden, want
1) dat beinvloed het rendament van de kook plaat en
2) er vind te veel warmte ontwikkeling onder de kookplaat plaats")

Betreffende verkoper geeft toe dat dit niet ideaal is en dat er nu voorzieningen worden getroffen om die warmte ontwikkeling tegen te gaan en neemt contact op met AEG. De service medewerkster van AEG verklaart aan verkoper: de monteur heeft geconstateerd dat "waarschijnlijk externe oorzaak toedracht is tot breuk" en "betrokkenen verhalen het op verzekering".
Een wonderbaarlijke conclusie, want dat is niet naar ons gecommuniceerd en bovendien onacceptabel (geen argumenten zoals putjes, of sterretjes of wat dan ook in plaat waarneembaar).

Goergen scheept mij af met de mededeling dat ze gaan navragen in hoeverre mij theorie kan kloppen maar tot die tijd geen enkele tegenmoet koming in de kosten!

Iemand suggestie hoe verder?
De monteur heeft de oude glasplaat meegenomen en ik heb slechts nog het afgebroken hoekje van de kookplaat.

F.van Holten
Berichten: 820
Lid geworden op: 28 dec 2008 14:15

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door F.van Holten »

Een heel verhaal, maarrrr, u veegt er een stukje af ? u neemt aan dat het wel vergoed wordt ? het blad ligt nu niet waterpas, mag ook niet boven een lade ?
80% ligt boven een lade, de bovenkant wordt vele malen heter, dan de onderkant !
Als u geen keihard bewijs heeft van onmacht, wordt het lastig om dit vergoed te krijgen.
U buurvrouw had een pan op de plaat moeten laten vallen. :wink:

dhc
Berichten: 4586
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door dhc »

Het is een prachtig verhaal, door TS nogal "wollig" omkleedt met de bedoeling terzake kundig over te komen. Eerst maar eens de tahlvautjes er uithalen, dan gaan we je serieus te woord staan. Nu is het gebakken lucht en een hoop blabla voor iets dat je nevernooit vergoed krijgt.

Wedden?

F.van Holten
Berichten: 820
Lid geworden op: 28 dec 2008 14:15

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door F.van Holten »

Een taalfout, is geen reden om het niet serieus te nemen.
fooutje is snel gemaaakt.

marjolein157
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 feb 2014 22:10

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door marjolein157 »

Een inductie kan wel degelijk boven een lade gemonteerd worden. Wanneer er voldoende ventilatie is, (meestal zijn de lades onder de kookplaat korter waardoor er ruimte achter de lade voor ventilatie achter blijft) is dit geen enkel probleem.
Raar verhaal dat Electrolux in één keer met een nieuwe kookplaat voor de deur staat. Wie heeft daar opdracht voor gegeven? Degene die opdracht geeft is dan ook verantwoordelijk voor de factuur zou ik zeggen. Een mogelijkheid van scheurvorming kan zijn dat de uitsparingsmaat in het werkblad niet juist is. Te krap. Glas zet uit wanneer het warm wordt.

SrMc
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2014 13:00

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door SrMc »

Bedankt voor de reacties, helaas niet de reacties die ik verwacht/gehoopt had.
Mijn reacties:
- Klopt, heel verhaal, dacht dat de context wel belangrijk was om een eventuele oplossing te vinden.
Samengevat komt het hele verhaal erop neer: Tijdens het afvegen breekt hoekje van kookplaat af, kosten worden op gedupeerde verhaald. Schade valt niet onder de fabrieksgarantie en/of verzekering. Afhandeling niet conform verwachting, maar zeer teleurstellende service van leverancier!
Gehoopte reactie(s): Meer mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en wel een oplossing hebben kunnen vinden.
- Helaas wat tikfouten ertussen
Ik zal er in het vervolg op letten .
- “buurvrouw had een pan op de plaat moeten laten vallen”
Beetje mosterd na de maaltijd, bovendien ga ik er niet om liegen. (Eerlijkheid duurt het langst!)
- “Inductieplaat kan boven lade gemonteerd worden mits er voldoende ventilatie is”
Die ventilatie is er niet bij mij, vandaar dat er misschien bewijs is dat daarom de plaat uitzet en deze situatie kan optreden?

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door crazyme »

Wanneer er na een jaar een hoekje van een glasplaat afbreekt dan hoef je volgens mij geen Einstein te zijn om te vermoeden dat er iets tegenaan gestoten is. Bewust of onbewust.

De kans dat pas na een jaar een fabricagefout zich openbaart is wel bijzonder klein.

F.van Holten
Berichten: 820
Lid geworden op: 28 dec 2008 14:15

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door F.van Holten »

Een glasplaat ligt op het aanrecht! En niet erin, en kan dus rustig uitzetten, er zijn modellen met een rvs rand, dan breekt de plaat ook niet.
Een kortere lade i.v.m ventilatie is niet van toepassing, de lucht in het keukenblok staat stil.

Emma Jansen
Berichten: 77
Lid geworden op: 22 apr 2014 12:28

Re: AEG inductie kookplaat

Ongelezen bericht door Emma Jansen »

Beste SrMc,

Hebben jullie voor mij het type van de kookplaat?

Ik kom later dan nog even met een reactie.

Helaas heb ik dit 'verhaal' wel vaker gehoord, ik moet even terug in de tijd hoe dit precies afgelopen is.

Ik heb zelf ook wel eens 'woorden' gehad met een monteur van de Electrolux groep, mijn nekharen gaan dan ook overeind staan.

Emma Jansen

Gesloten