LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Boretti fornuis

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
heijnele
Berichten: 26
Lid geworden op: 24 mar 2006 20:51

Boretti fornuis

Ongelezen bericht door heijnele »

Onder 1 van de andere onderwerpen wordt nogal negatief gesproken over Boretti fornuizen. Wij overwegen de aanschaf van zo'n fornuis. Maar...., zijn er werkelijk zo veel negatieve ervaringen met Boretti? Of valt het allemaal wel mee. Kortom, ik ben zeer geinteresseerd in ervaringen van gebruikers m.b.t. Boretti.

djenie
Berichten: 68
Lid geworden op: 03 mei 2006 23:19

Re: Boretti fornuis

Ongelezen bericht door djenie »

Wat betreft de slechte service, dit vernam ik van meerdere keukenleveranciers, de gebruiksaanwijzing was een flodderig a4tje in italiaans, duits en frans helaas ontbreekt het nederlands. Als je een goede keukenleverancier hebt dan kom je er heus wel uit maar toch Het grootste bezwaar vind ik de hoge vlammen, zelfs op de laagste stand gaat het te hard, okee vlamverdeler van gietijzer van 30 euro gekocht maar dan nog gaat het te hard. Mijn collega heeft t advies gekregen om er twee op elkaar te zetten, en natuurlijk als je misschien een doos vlamverdelers aanschaft krijg je korting :wink: maar dat is toch niet de bedoeling. Als je van het type lange-halen-gauw-thuis bent is dit de uitkomst maar als je iets meer culinair bezig wilt zijn, sauzen/eiwitten binden/stoofgerechten dan heb je echt een sudderbrander nodig. Ik heb wel begrepen dat je de branders kunt afstellen maar bij mijn kookplaat kan dit dus niet. Boretti is duur in aanschaf en ik vind de prijs niet in verhouding staan tot het gebruiksgemak en povere kwaliteit. Ik ben zelf meer te spreken over pelgrim of atag. Maar het hangt ook af wat je wilt met een fornuis, als design belangrijker is dan gebruiksvriendelijkheid dan kan je voor Boretti kiezen of Smeg (ook duur en behoorlijk tegenvallend als je culinair wilt vlammen). Als je nog twijfelt, Boretti geeft kookcursussen ergens in Amsterdam dan zou je eens de proef op de som kunnen nemen. succes ermee

Uncle Willy
Berichten: 68
Lid geworden op: 28 jul 2005 22:54

Re: Boretti fornuis

Ongelezen bericht door Uncle Willy »

De branders van de Boretti zijn inderdaad wat zwaar maar als je een klein beetje met een echt fornuis kunt omgaan heb je de oplossing dicht bij de hand.

Een sudderbrander heeft hij niet maar wees slim en draai de gastoevoer eens de andere kant op naar beneden dan kom je tot een piepklein vlammetje, ideetje?

Groet en succes,
Uncle Willy

djenie
Berichten: 68
Lid geworden op: 03 mei 2006 23:19

Re: Boretti fornuis

Ongelezen bericht door djenie »

ja uncle, die truc pas ik ook toe, maar zeg nou zelf daar kies je toch niet voor, beetje link als er door tocht de vlam uitwaait. Dit heeft niets te maken met al dan niet kunnen omgaan met een fornuis. Ik wil geen duur fornuis waarbij ik op knullige wijze een kleine vlam moet creeren. Er is veel keus op het gebied van fornuizen en ik ga uit van optimaal gebruiksgemak.

felthan
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 jun 2006 20:47

Re: Boretti fornuis

Ongelezen bericht door felthan »

Wij hebben sinds 4 jaar een boretti. Ik vind het een geweldig fornuis. Met name ook de grilplaat die er bij zit is ideaal om vis op te bakken. T.a.v. hoge vlammen ik heb hier geen last van. sudderen is inderdaad wat minder, maar op het kleinste pitje met een sudderplaatje en regelmatig kijken gaat dit goed.
Ik heb zelf de boretti van 90 cm met twee aparte ovens. Dat bevalt prima. hoef je niet meteen voor kleine gerechten een hele grote oven te verwarmen. volgende keer zou ik alleen wel kiezen voor een digitale klok. Ik heb nu een analoge klok en als een van mijn kinderen aan de knopjes heeft gedraaid, dan is het altijd even zoeken hoe ik de keukenwekker weer uit krijg.

Ik zou de volgende keer weer een boretti kopen.

Gesloten