LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Brugman oplichters!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
keukenzoekerrrr
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jul 2009 08:30

Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door keukenzoekerrrr »

Een paar weken geleden was ik bij Brugman keukens in Amersfoort geweest voor een offerte. De offerte mocht ik niet mee naar huis nemen, maar ik was zo slim om de bedragen op te schrijven. E 3300,- excl apparatuur, E 6490,- incl whirlpool app. Deze offerte was alleen vandaag geldig. Ik ben weg gegaan, want ik teken niet ter plekke de zelfde dag en wilde eerst nog bij andere keuken bedrijven informeren.

Van de week werd ik gebeld door het hoofdkantoor. Ze hadden nu een actie: 2500 euro aan gratis apparatuur. Of ik nog een keer langs wou komen. Het klonk aantrekkelijk dus ik had een afspraak gemaakt om langs te komen.

Met de gratis apparatuur kwam dezelfde keuken uit op een prijs van E 6420,- Hoezo 2500 euro aan gratis app?
Na veel vragen en zeuren kreeg ik te horen dat de 2500 euro gratis app eigenlijk helemaal niet waar is. Netto houd je daar veel minder aan over. Maar een verschil van 70 euro is wel heel klein.

Nadat ik een andere offerte had laten zien van een concurrent kon men opeens wel wat met de prijs gaan doen. Ze wilden naar de 4400 euro toe van de concurrent. Dit bleek in het begin onmogelijk te zijn en hij moest gaan overleggen met de chef om te kijken of de prijs nog lager kon. Uiteindelijk na veel wachten en veel onderhandelen konden ze de keuken leveren voor E 4600,- maar dan wel met andere (goedkopere) merken app en ik moest direct de offerte tekenen, welke ik nog niet eens kon inzien.

Ik maakte duidelijk dat ik niet direct ga tekenen en dat ik dit eerst thuis wil overleggen. Er werd 10 min op mij in gepraat hoe goed deze aanbieding wel niet was, hoe betrouwbaar brugman wel niet was (cijfer 8,1) en dat ik gek was als ik deze offerte liet lopen. Ze hadden voor deze offerte zogenaamd speciaal contact opgenomen met het hoofdkantoor en owee als ik dit liet schieten. Na veel gezeur kwamen ze er eindelijk achter dat ik niet ging tekenen en werd de offerte ongeldig gemaakt en mocht ik eindelijk vertrekken. Ik kreeg nog te horen dat het zonde van de tijd was geweest en uiteraard mocht ik de offerte weer niet mee nemen.

Pas dus op bij brugman keukens. Ze proberen je te lokken met gigantische kortingen / kado's waar achteraf niets van klopt. Vervolgens eisen ze dat je direct een deal sluit zonder dat je de offerte goed hebt kunnen lezen. Oplichters! :|
Laatst gewijzigd door keukenzoekerrrr op 09 jul 2009 10:37, 1 keer totaal gewijzigd.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door kweenie »

Dus je hebt een offerte van een concurrent, die voordeliger is. Dan komen ze met een tegenvoorstel dat duurder is, en verlangen ze van je dat je die gaat tekenen? Wel een beetje apart...

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door Eek »

Zie het oplichters gedeelte niet helemaal...?! Ze proberen jou een keuken te verkopen, jij wilt een keuken kopen,je bent gevoelig voor reclames (anders ga je er niet nog een keer heen) krijgt voor jou gevoel te weinig korting, welke je daarna wel krijgt, jij wilt niet beslissen en is Brugman de oplichter...? Raar verhaal.....

keukenzoekerrrr
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jul 2009 08:30

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door keukenzoekerrrr »

Het is toch niet normaal dat je direct akkoord moet gaan zonder dat je de offerte duidelijk hebt kunnen doornemen.

Waarom geven ze geen offerte mee die een week geldig is, zodat je de tijd hebt om hem door te nemen. Klopt er zoveel niet dat ze hopen dat je het niet ziet en toch tekent?

Waar is die E 2500 gratis app?

striker009
Berichten: 65
Lid geworden op: 10 jun 2008 13:47

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door striker009 »

Nee ze geven hem niet mee omdat mensen ermee gaan shoppen. Precies zoals u dat doet.

Wat is het doel van onderhandelen?

1: een zo laag mogelijke prijs om erover te denken (shoppen)
2: tot een deal komen oftewel een keuken te kopen.

De letterlijke betekenis is: Proberen het met elkaar eens te worden.

keukenzoekerrrr
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jul 2009 08:30

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door keukenzoekerrrr »

Met elkaar eens worden door de klant onder druk te zetten. :-S

De klant mag de offertes dus niet gaan vergelijken.
Dit terwijl brugman wel graag de offerte ziet van de concurrent. Zelf doen ze het dus wel.

Ik ben maar wat blij dat ik niet getekend heb, ik lees op internet allemaal vergelijkbare verhalen.

16again
Berichten: 16166
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door 16again »

De offerte mocht ik niet mee naar huis nemen, maar ik was zo slim om de bedragen op te schrijven
Dat je de offerte niet mee mag nemen is te begrijpen, anders wordt het andere prijsvechters wel erg makkelijk gemaakt.
Vraag aan de onderhandelingstafel of je even alleen met partner mag overleggen. Zodra verkoper even weg is doet de megapixel mobiel de rest...
Zie het oplichters gedeelte niet helemaal...
Het lijkt mij eerder dat de wet OHP met voeten getreden wordt.

Gelukkkig trapte topic starter niet in de mooie verhalen, genoeg anderen doen dit nog wel, hieraan ontlenen dit soort winkels het bestaansrecht.

gast286
Berichten: 94
Lid geworden op: 23 jun 2005 14:40

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door gast286 »

Dat je de offerte niet mee mag nemen is te begrijpen,
Sorry 16, dit wel begrijpen, maar vervolgens zeggen er niets van aan te trekken en een fotootje maken.
Dat begrijp ik dan weer niet. :?

Astrid35
Berichten: 73
Lid geworden op: 28 mei 2006 09:28

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door Astrid35 »

Wat ik me telkens weer afvraag bij verhalen als deze (het onderste uit de kan willen hebben qua prijs), is hoe je verhouding dan zal worden met de zaak waarbij je je keuken uiteindelijk met veel ergernis een paar honderd euro goedkoper koopt.

Ikzelf heb dan het idee; oke het is dus de beste deal die je maakt maar het traject vooraf is gewoon niet leuk (persoonlijke mening) om op die manier iets te kopen waar je aan het kopen zelf al veel plezier zou moeten beleven. Immers, je koopt iets waar je toch wel snel 10 jaar tegenaan gaat kijken en in leeft. Dat betekent dat je in die 10 jaar ook tegen dingen aan kunt lopen waarbij jij diezelfde keukenzaak nodig kan hebben voor ik noem bijv een reparatie aan kastjes oid.

Ik werk zelf niet in de keukenbranche maar ik werk wel in de dienstverlenende sector en maak geregeld mee dat mensen voor 'goedkoop' gaan en niet al teveel nadenken over de service achteraf. Het ergert me dat veel mensen niet verder kijken dan alleen de prijs en verbaasd zijn als ze bij problemen de deksel op hun neus krijgen.

Ikzelf ben momenteel bezig met een Snaidero keuken en ik ben eigenlijk heel blij dat deze keukens niet in zo'n beetje elke keukenzaak in NL te koop is, want ik heb gewoon geen zin in een koopjesjacht. Vandaar dat ik waarschijnlijk nog nooit in een groot landelijk filiaal geweest ben. De verkooptechnieken staan me gewoon tegen en ik ben dus bang dat je, eenmaal de keuken in bezit, de deksel op je neus krijgt. Je hebt toch immers wat je wilde? De goedkoopste keuken en daarna niet meer zeuren want de winst die gemaakt is op die goedkope keuken moet uit de lengte of de breedte komen en dat heb je verspeeld door een keuken kapot te onderhandelen.

Gelukkig is het mijn persoonlijke mening. We moeten de offerte nog krijgen maar ik weet nu al dat het niet veel gaat afwijken wat we besproken hebben. We hebben gezegd dat we niet op 500 euro gaan kijken.

Misschien naïef, ik weet het niet, maar we gingen met een ontzettend prettig gevoel de kleine zaak uit en dat gevoel is voor mij de komende 10 tot 15 jaar veel belangrijker dan dat ik met een dwarse kop een paar honder euro heb bespaard. Ik weet namelijk dat ik in die tijd die zaak kan bellen zonder boosheid mocht er iets gebeuren.

consument76
Berichten: 15
Lid geworden op: 02 mar 2009 10:15

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door consument76 »

Op bovenstaande heb ik niets meer toe te voegen. Ik ben bij een lokale kleine zaak geweest waar ik perfect geholpen. Bijna 1 jaar voor levering (in verband met verbouwing) de keuken al besteld. In de tussentijd allerlei dingen gewijzigd zonder problemen. Bij levering waren er tijdens transport helaas wat dingen beschadigd en die zijn enkele weken later naar tevredenheid opgelost. (althans met het laatste zijn ze op dit moment bezig, maar ik ga ervan uit dat dat ook goed gaat). Geen druk tijdens de aankoop en een perfectionist als monteur (eigen medewerker) die alles perfect gemonteerd heeft. Zoals hij zelf ook zegt een keuken is pas zo goed als de eindmontage. Prijs is belangrijk, het gaat nou eenmaal om veel geld, maar ik denk dat je op de lange termijn bij dit soort bedragen verder moet kijken dan alleen de prijs op de offerte.....(Dit wil niet zeggen dat de laagste offerte niet goed kan zijn!).

keukenzoekerrrr
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jul 2009 08:30

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door keukenzoekerrrr »

Ook ik ga mijn keuken nu bestellen bij een kleine keukenboer in de buurt. Hier wordt ik wel vriendelijk geholpen, denken ze met je mee en doen ze geen loze beloftes.

Nauwelijks duurder, maar wel service en vriendelijke mensen.

Forumvoorklanten
Berichten: 63
Lid geworden op: 12 jul 2009 09:58

Re: Brugman oplichters!

Ongelezen bericht door Forumvoorklanten »

Een vriendelijk verzoek aan alle keukenspecialisten en keukenverkopers:

Laat het forum met rust!

Het forum is bedoeld voor klanten jullie vervuilen het forum en maken het voor klanten nutteloos.

Jullie verspreiden reclames en vechten ruzies met (ex)werkgevers uit.
Proberen de concurrentieslag te winnen op een forum?

Hoe zie je als klant wat een verkoper is?
Kijk op meerdere onderwerpen en je ziet steeds dezelfde namen, bij 16 again, legoleek, spaanplaatboertje, zelfstandigste, etc. etc.

AUB alleen klantervaringen.

Gesloten