Beste Specialisten en mensen met ervaring ,
Persoonlijk vind ik gezoet (mat) composiet veel mooier dan gepolijst (glans).
Heb advies gekregen bij een keukenwinkel dat je beter gepolijst composiet kan nemen dan gezoet. Als je gezoet zou nemen en bv je glaswijn pas de volgende dag zou opruimen er een vlek in je blad zit die je er niet volledig meer uit kan krijgen.
2 andere keukenwinkels beweren dat je wel meer vlekken ziet op het blad maar dat er niks kan intrekken.
Ben erg benieuwd naar jullie eigen ervaringen hierover.
Joris
p.s. uiteraard heb ik eerst op het forum gezocht over dit onderwerp maar er is nog weinig over te lezen en niet echt duidelijk.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Composiet, gezoet of gepolijst?
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 22 jan 2007 12:37
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 22 jan 2007 12:37
Re: Composiet, gezoet of gepolijst?
Zo zie je maar weer dat er erg weinig mensen zijn die hier iets van af weten. Jammer
Joris
Joris
Re: Composiet, gezoet of gepolijst?
Beste Joris,
Wij hebben Erbi composiet gezoet zwart, nu een half jaar en ja je ziet er meer op dan gepolijst, vette vingers e.d. Je moet voor jezelf bedenken of je dat een probleem vindt.
Ik zelf heb daar geen problemen mee. Mijn ervaring is dat vloeistof er niet indringt (bv frituurvet). Alles is er af te halen. Voor dagelijks snel schoonmaken gebruik ik Glassex o.i.d., dat ontvet snel en goed en een keer in de zoveel tijd Jif met de groene kant van schuursponsje en dan is het weer heel mooi.
Rode wijn vlekken kan ik niets over zeggen, want dat zal bij ons niet opvallen ivm kleur aanrechtblad, maar volgens mij kan je dat eraf halen.
De installateur van onze keuken zei zelfs: hoe vaker je het schoonmaakt hoe mooier het wordt. Ik kan me dit niet voorstellen, maar goed.
Succes met de beslissing.
Ejk
Wij hebben Erbi composiet gezoet zwart, nu een half jaar en ja je ziet er meer op dan gepolijst, vette vingers e.d. Je moet voor jezelf bedenken of je dat een probleem vindt.
Ik zelf heb daar geen problemen mee. Mijn ervaring is dat vloeistof er niet indringt (bv frituurvet). Alles is er af te halen. Voor dagelijks snel schoonmaken gebruik ik Glassex o.i.d., dat ontvet snel en goed en een keer in de zoveel tijd Jif met de groene kant van schuursponsje en dan is het weer heel mooi.
Rode wijn vlekken kan ik niets over zeggen, want dat zal bij ons niet opvallen ivm kleur aanrechtblad, maar volgens mij kan je dat eraf halen.
De installateur van onze keuken zei zelfs: hoe vaker je het schoonmaakt hoe mooier het wordt. Ik kan me dit niet voorstellen, maar goed.
Succes met de beslissing.
Ejk
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 22 jan 2007 12:37
Re: Composiet, gezoet of gepolijst?
iemand nog met goede advies?