LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] dun werkblad (bij greeploze keuken)
dun werkblad (bij greeploze keuken)
Tegenwoordig zie je steeds vaker werkbladen van ca. 1 cm dik. Persoonlijk vind ik dat wel mooi maar vandaag kreeg ik het idee dat de keukenverkoper dergelijke bladen liever niet verkoopt. Zijn er nadelen aan zulke bladen als ze gebruikt worden bij een greeploze keuken?
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
Piggy,
Logischerwijs zou ik denken dat een dun granieten blad zeer breukgevoelig is.
Een kunststof blad lijkt mij niet erg stabiel. Want dit wordt vanaf de onderzijde vastgeschroeft. Hoe wil je stevigheid krijgen als je de schroeven er maar 4 of 5 mm in kunt draaien?
Logischerwijs zou ik denken dat een dun granieten blad zeer breukgevoelig is.
Een kunststof blad lijkt mij niet erg stabiel. Want dit wordt vanaf de onderzijde vastgeschroeft. Hoe wil je stevigheid krijgen als je de schroeven er maar 4 of 5 mm in kunt draaien?
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
ja en minimaal 3 mm moeten we toch wel hebben he? Kon t niet laten toen ik je naam en die mm weer tegen kwam.....
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
hallo,
op een bulthaup keuken gaat het prima.
er zijn speciale schoeven voor en ook speciale boortjes.
de bovenzijde van de onderkasten zijn gesloten, dus dat geeft stevigheid tegen doorzakken op den duur.
succes
op een bulthaup keuken gaat het prima.
er zijn speciale schoeven voor en ook speciale boortjes.
de bovenzijde van de onderkasten zijn gesloten, dus dat geeft stevigheid tegen doorzakken op den duur.
succes
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
en bij een Corian blad?
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
Ook ik ben erg fan van een dun (graniete) werkblad, maar een verkoper zei dat ze dat niet verkochten omdat hun fabrikant pas garantie geeft vanaf 3cm. Kan dat kloppen?
-
- Berichten: 1971
- Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
- Locatie: Belgie
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
Ja, dat kan kloppen maar is niet nodig........(er zijn keukenspecialisten die wel een dunner werkblad kunnen- en willen- leveren en monteren, vele verkopers worden [van hogerhand] aangestuurd om dit niet te verkopen.)Ook ik ben erg fan van een dun (graniete) werkblad, maar een verkoper zei dat ze dat niet verkochten omdat hun fabrikant pas garantie geeft vanaf 3cm. Kan dat kloppen?
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
In onze showroom te Sittard-Geleen staat een hoogglans greeploze met een 3 mm RVS werkblad.ikmirjam schreef:ja en minimaal 3 mm moeten we toch wel hebben he? Kon t niet laten toen ik je naam en die mm weer tegen kwam.....
Vlijmscherp natuurlijk maar wel mooi..
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
Als je eens een keer verkeerd stoot tegen dat blad, breekt ie volgens mij al..niet?JWKlasse schreef:In onze showroom te Sittard-Geleen staat een hoogglans greeploze met een 3 mm RVS werkblad.ikmirjam schreef:ja en minimaal 3 mm moeten we toch wel hebben he? Kon t niet laten toen ik je naam en die mm weer tegen kwam.....
Vlijmscherp natuurlijk maar wel mooi..
-
- Berichten: 1971
- Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
- Locatie: Belgie
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
3mm rvs wat breekt als je er tegen stoot? Dat wil ik zien!Als je eens een keer verkeerd stoot tegen dat blad, breekt ie volgens mij al..niet?
Er bestaat trouwens wel 5mm graniet versterkt met glasvezel, voor de keukens wordt dit maar zelden gebruikt omdat het een vrij kostbaar materiaal (en fabricageproces) is en er is geen echt mooie randafwerking mogelijk.
Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)
Ik las graniet .zelfstandigste schreef:3mm rvs wat breekt als je er tegen stoot? Dat wil ik zien!Als je eens een keer verkeerd stoot tegen dat blad, breekt ie volgens mij al..niet?